45215
  • Nyiri
    Én akkor a legolcsóbbat vettem amin volt Rudder és gázkar. Cyborg rumble force volt. Azota szerintem nem lehet kapni. Ár érték arányban nagyon jól jártam.
  • Frenky
    Oks lehet az lesz a vége. Egy hasonló Saitek tipus? Valami 1szerű kellen, de jó :-)
  • Nyiri
    Baszd ki a picsába. Egy totál ugyanilyen joyt törtem kalapáccsal szarrá mikor egy 4 órás multi rep után a finslen akart be a rudder és basztam oda a gépet. Akkor vettem egy Saitek-t és azóta az van meg hibátlanul. Mindez volt 8 éve. Rakás szar az a logitech.
  • Frenky
    A többi kép, nem mind én csináltam...
  • Frenky
    Sziasztok! Párszor már dögledezett a Joystik_om, az oldalkormány nem működik +felelően, amikor ráteszem a kezem kicsit mozog és emiatt pontatlan a repülés közben. Arra gondoltam, hogy lehúzom a potiról az érintkezőt és akkor ugye nem lesz oldalkormány_om, de lagalább nem szarakodik össze-vissza. Egyszer már +javítottam a potit, de szerintem már lehet kopott is a többi alkatrész. Valakinek van hasonló problémája, vagy esetleg tud valami okos megoldást? A képen a hibás potméter látszik, ami ugye a forgatás közben jobbra vagy balra elfordul. Lehet más hiba is van?

• Papirzacsi
    Ice Pilots rajongók szerintem értékelni fogják. :D

a kép
  • berczy #43888
    Meg vagyok döbbenve. Tudom, nem először adok hangot őszinte megdöbbenésemnek az ukrajnai add-on-okkal kapcsolatban, de azért ismét megdöbbentő, hogy az ún. Ukraine00-06 scenery, amik olyanok, mint a Scenery Germany, rengeteg kis GA reptér, szóval ebben a sceneryben ennyire ki van dolgozva egy kis jelentéktelen reptér, ami még a Google Maps-on sem éles. És ez csak egy, van vagy 70-80. Döbbenetes. :)

UKDA:

• CptSAB
    Hátha jól jönnek, egy kis preview, meg még a régi 2d scs starter procja.

• CptSAB
    Azt sejtettem.. :)

Nagyon pofás ez a kistuskó. Azt még nem derítettem ki, hogy a bentillátorok működnek-e.. picit régen repültem a madárral, így elölről kell kezdeni az indító procedúrák megismerését. Elég sok animáció van a cockpitben, karfák, felhajtható sámli, napellenzők, oldal ablakok.
    Cold- and dark a kicsike, szóval CTRL+E itt nem jön be..
    De szerintem a prewjút meghagyom neked, mert én megint vizsgára készülök.. hiába ez egy ilyen év.
  • Clidey
    Nem arra írtam.
  • CptSAB
    Kár hogy az esti szunyókám után, maroktelcsin a híreket olvasva az ébredés nem volt olyan kellemes..
  • CptSAB
    Nyugodjék Békében, Szárnyaljon Tovább az Égi Felhők fölött Nádas Tamás!
  • Hont
    :( :( :(
  • eyecandy
    Repültem sokszor, imádtam. Ez és az ATR volt a két kedvenc FS9-en
  • Clidey
    Jó reggelt neked is Tomibá! :D
  • gfarkas
    Amiben tudok szívesen segítek de az én tudásom is véges, főleg navigációban, hiszen én a műszaki részével foglalkoztam,nem a gyakorlati repüléssel.Mármint pilcsi vagy navigátor. A műszaki leírás meg nem tartalmazta a teljes eljárásokat inkább csak a műszaki lehetőségekre korlátozódott.
    Sajnos csak azt tudom tanácsolni,hogy próbálj meg egy kicsit elmerülni az orosz nyelv rejtelmeibe. (legalább az ABC-t meg kell tanulni, aztán jöhet a webfordítás.hu, ja meg cirill billentyűzetet felrakni). Igazából az ilyen tipusu navigációról csak orosz leírást fogsz találni, annyit meg én sem tudok oroszul, hogy könyveket lefordítsak vagy írjak. Tulajdonképpen az NDB-s eljárásokat kell alkalmazni, az meg talán még magyarul is fellelhető a neten. Két ADF között meg Jeppesen elő, és szépen meg kell tervezni a rá ill. a kirepülési szögeket és azt tartani, majd ha elkezdi mutatni az irányt, akkor lehet pontosítani, korrigálni. Nem véletlen volt a navigátor egy külön szakma régen spec műszerekkel, táblázatokkal, logarléc szerű számológépekkel, széleltérítés, mágneses elhajlás számításához.(az IL-14-ben még szextánst is használtak, üveggömb a tetején)
    Ma már ők is GPS-el repülnek a régi gépekkel is ahogy a videókon látom.(videókat találsz az AVSIM.su-n, az iz kabinü ekipázs kb. 1300 videót fogsz lelni a pilótafülke nézetben)Azt javasolnám, hogy az általad repült gépekbe nyugodtan illessz be GPS-t és azzal repülj, vagy azon tudod ellenőrizni, hogy a kívánt irányba haladsz-e.
  • CptSAB
    SCS Tu-134 A-3 2.0 FS9-re! Tölthető az SCS oldaláról :)

• berczy #43877

Szuper videó! :)
  • Nyiri
  • Nyiri
    Ez eléggé meghozza a kedvet a Concorde-hoz.
    http://www.youtube.com/watch?v=yD_g0o9rS2o
  • berczy #43873
    Kedves Győző! Nagyon köszönöm a sok történetet, rendkívül élvezetes olvasni egy "bennfentes" oldaláról a dolgokat, szemléletet! Köszönöm Face-en a visszaigazolást, megtisztelsz!
    Tervezem magam mélyebben beleásni a orosz "milliőbe", mind gépek, tájak, navi, ilyenek, valamint annyira bejön ez az oroszos fíling, hogy sanszos, megyek tovább kelet-, észak-keletnek. Könnyen lehet, hogy sok segítséget fogok kérni, mert ahogy látom igen jártas vagy a témában, nekem meg sajnos még az orosz is kínai. :)

Rögvest egy kérdés: Mivel láthatólag jórészt NDB/ADF navigációra fogok hagyatkozni keleten, ezeket hogyan "illik" jól kezelni? Egészen pontosan az érdekel, oké az irány, de távolságmérés nélkül hogyan tudom merre az arra, hol vagyok pontosan? Ill. érdekelnének az általad említett NDB eljárások.

Ja, és nem utolsó sorban, "végső" célként kitűztem egy Tu-144-es repülést a nagy Oroszország felett. Megmondom a tutit, elsőre ijesztő egy masina. De meg fogok tanulni vele repülni, csak még azt nem tudom, hogy hogyan. :D

De addig még meg kellene unjam ezt a Kharkiv-ot, de nemigen megy. :)))

• gfarkas
  • gfarkas
    Van ebben egy kis szépirodalom, de nyugodt lélekkel elfogadhatjuk így. Tominak sajnos igaza van, de ezt már nálam illetékesebbek óriási viták, indulatok között megvitatták és lezárták így vagy úgy, a tanulságok levonva és a repülésben megszokott módon újabb szabályok formájában beépítve a jövő pilótái számára.
    Akit mélyebben érdekelnek a sajnálatos magyar repesemények, katasztrófák a google segítségével ill. a megfelelő honlapokon találnak forrást. Én a 9313 Kenyeri eseményétől a 2000-ig történt pápai dolgokig szinte mindegyik helyszínen ott voltam roncsszedés miatt (a hangár szokta ezt a szomorú aktust végrehajtani), de nem mint kivizsgáló, így csak egyéni véleményt tudnék mondani. Sajnos a repülésnek van sötét, kegyetlen, idegeket és gyomrot igénybevevő oldala is, de erről akkoriban nem csináltak bulvártémát.
    Tomi ! A javítást megkaptam, mindjárt kipróbálom. Köszi.
  • berczy #43869
    Ne félj, hazaviszlek! :(
  • CptSAB
    Tegyük hozzá.. olyan repülési feladatot hajtottak végre, ami nem a legszerencsésebb konfigurációban került kivitelezésre. A Migeken és Szuhojokon nem volt díszkivilágítás, mint a mai Gripeneken. Ráadásul a Kajla (MiG-23UB) nem rendelkezett lokátorral. A szemükön kívül egyetlen támpont volt, a mozdony helyzetjelző lámpája. Sajnos a két madár összeütközött.
  • gfarkas
    Balázsék éjszakai igazoltatást gyakoroltak a Balatontól délre (Taszár környékén valahol) 23UB-val és valamilyen szerencsétlen történés miatt összeütköztek a céllal. A SZu pilótája sikeresen katapultált, a Balázsék meg a sérült géppel hazajöttek(?), de sajnos kommunikálni nem tudtak velük, lehet, ha délről, egyenesben jönnek be leszállni talán sikerült volna. Ők betartották az aznapi északi irányt, ami több perces kerülőt jelentett és már nagyjából tengelyben de a küszöbtől 8-10 km-re lezuhantak. Igazából soha nem tudjuk meg, hogy mi történt az ütközés és a lezuhanás közti időben. Takácsi és Gyarmat között van egy emlékmű.RIP.
  • Hont
  • gfarkas
    Köszönöm, de vigyázz, mert a dolgok jelenlegi állása szerint ( mint "kádárhuszár") nagyon balra húz a merevtrimmem és ez manapság az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent..........miért mert soha életemben nem ettem embert....
  • eyecandy
    Off
    Hölgyek-urak! Eladó egy sosem használt KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 memória kit. 24 volt 20 ért lehet vinni. Ugyanakkor keresek 1156 os foglalatú alaplapot, vagy alaplapot+cpu val. Kösz
  • Hypo #43863
  • gfarkas
    Bocsi, de a Tököli 7-es hangár ( a kormánygépeket üzemeltető alakulat)gépeit kifelejtettem, An-24,L-410 és a kis Zlinekkel is volt szerencsém találkozni, hiénázni.
    Ugye azért a lenézett orosz-ukrán fs-es srácok csodálatos dolgokat tudnak INGYEN alkotni fizetős minőségben.Csak tessék letölteni és használni őket, gépeket és sceneryket egyaránt.Meg lehet tanulni a cirill abc-t és a valós NDB-s eljárásokat be lehet gyakorolni.
  • L Viper #43861
    Leszedtem, közben átbogarásztam az egyéb Freeware dolgaikat is. Hát tényleg hihetetlen minőségű alkotások vannak. Lazán elmenne fizetős kategóriában.
    Pl ez is szép, UKDD:

• L Viper #43860
    Tetszik nagyon
    Most megint sok a munkám, kissé időhiányban szenvedek, de első dolgom lesz ezeket a fantasztikus helyeket "berepülni" :)
  • Hypo #43859
    Szuperek a képek a videok meg a körítés:)))
    azért egy dolog a @22fps és a @30fps között azért van ám különbség ha mind kettő konstans akkor azért a 30 nál nagyobb lesz a mosolyod. ( még a 27fps-t is észre veszed)
  • gfarkas
    Semmi titok nincs benne, érettségi után, 1 év mezőgazdasági munka után rájöttem hogy iparos családból származó krappantyú maradjon a "kaptafánál", no meg a KA-26-os kukacbombázó mellett megcsapott a (benzin) kerozin füstje és a Pestvidéki Gépgyárban kötöttem ki (Dunai RG. gyár, LHTL, ki hogy ismeri) 1974-ben rádió-lokátor műszerész szakon. Utána hazajöttem Pápára az MN 5081-hez mint polgári alkalmazott a hangárba. Aztán sorkatonaság ugyanott, majd továbbszolgáló tts., aztán hivatásos suli, 1985-ben tisztivizsga mígnem 2000- ben a Javító Szolgálat rádió-lokátor műhely lokátor javító csoport csoport pk.-ként (századosként - markoltam a marsallbotot, a történelem jóvoltából honvéd elvtársból így lettem százados úr) lettem nyugdíjas, ma meg járadékos. Nos a MiG családból a 74, 76, 96, 75A, 75Ap, 66,69, 23, 23UB, Mi-8-17, An-26- hoz volt közvetlen közöm (egyeseket javítottam-üzemeltettem, másokkal meg repültem utasként + a Tu- kon magánszemélyként meg egy kis hiénázással). Az interneten megjelent minden magyar oldalszámú fennt említett légijárműben (MiG) benne van a kezem munkája. Azóta meg az fs pótolja(?) a kerozin füstjét és a repterek pótolhatatlan hangulatát.(meg a fiatalságot,egészséget...mivel sajnos szívbeteg lettem, nem nagyon tudok ugrabugrálni, csak langsam spacíren, ahogy a mondásban van.). Röviden ennyi.(esetleg a facen keress rám)
  • berczy #43857
    Szedd le még hozzá az UKHH - Osnova repteret, mert nem tartalmazza és meglepi, mert csalóka az elnevezés. :) Valamint, ha használod az ukraine03.zip kieget, akkor az UKHD file-jait kapcsold ki, meg az AF2_UKHE.bgl-t, mert szakadékok lesznek a városban. :)

Áhh, én meg képtelen vagyok betelni most ezzel a kieggel. :)
    Még némi eszmefuttatásra is késztetett az alábbi kép:

...miszerint egy hatalmas paneldzsungelt látunk ugye. Sikk manapság szidni a panelt, benne lakókat, etc. Az jutott eszembe ennek kapcsán, mint tősgyökeres panelpatkány, hogy jó-jó panel, meg beton meg ilyenek. De! Ahogy az alábbi képen is látszik, és a valóságban is, a legtöbb paneldzsungelt igen sok zöldövezet tarkítja. Bár nem nagyok, de mégiscsak a házak között vannak kisebb parkok, játszóterek, kutyafuttatók. Ahol én lakom, ott kifejezetten sok és tág a zöld övezet, pedig panel lakótelep. Gondolkodtam általában ezt szidják például a belvárosi téglaházakkal szemben. Okés, a panel olyan amilyen, de ha jobban belegondolok, le tudok menni egy sétára, tényleg kvázi parkos övezetben, nem beszélve a három kutyámról, amit pl. paneldzsungeles zöld övezetes részen kívül max. kertesben tudnék tartani, mert a belváros betondzsungele tényleg kínzás lenne.
    Na mindegy, biztos van benne egy jó adag lokálpatriotizmus. :)))

Itt van ismét néhány screen, nem tudok vele betelni. :)))

UKHY

• Nyiri
    Benne van és mégis :(
  • L Viper #43855
    550 mega, már csorog is lefele. Pár perc. Szép ez no:

• L Viper #43854
    No és az sem lényegtelen, ha pl. FSX-re raknál fel ennyi kieget, mint amennyi most az FS9-eden van, nem igen férnél bele még 1 terabájtba sem :)
  • L Viper #43853
    Hát ez barimi jó cucc. Asszem ez kell nekem is :)