MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy76
Ja, eszembe jutott vmi:

Mikor leoldott az APP és átváltott VOR/LOC-ra, az FMC az ILS frekijére panaszkodott. Sajnos a hibaüzenet pontos szövegét nem jegyeztem meg. Kézzel tekertem be az ILS-t a NAV1-be.
Azért volt furcsa, mert az iránysáv és a siklópálya is kijelzésre került, ergo, jó volt a freki.

o.O én végül külföldi fórumon találtam ezt a megoldást és nekem azóta tökéletesen mûködik az autoland ^^ csak már nem nagyon használom ^^

jaszy76
Okés, de elvileg stimmelt minden. Flaps+Vref kiválasztva, majd Vref+5 betekerve.
Na, azért ma ráfigyelek megint! Kézzel tettem le, kissé koppanós volt. 😊
Köszi!

Ugyanez volt a problémám 😊 PMDG újratelep nem oldja meg 😊
A sebességed a probléma. FMC-ben válaszd ki az approach-nál, hogy milyen flaps-el és vref értékkel akarsz leszállni. Ezek után autolandnél, ha a sebességed VREF+5 nem fog átváltani VOR/LOC-ra 😊

Framsen
nekem miért ír ki a PMDG telepítésnél olyat hogy Aircraft.cfg couldn't be opened
<#wow1>

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Framsen
a rapidshare error -t írt ki

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

CptSAB
Pavel Karasek készíti?
jaszy76
Volt korábban vkinek egy olyan nyûgje, hogy hiába tekerte be az ILS frekit a NAV-on, egy idõ után átkapcsolt a robot vor/loc-ba. Localiser megvan, Glide Slope okés, de az Istenért sem akarja az APP-ot.
PMDG újratesz a megoldás? Nem találom a hsz-t.

Tibetan
ASE-ben meg lehet nézni... 😊

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

gfarkas
A Rapidshare-ra tettem fel, talán még letölthetõ : http://rapidshare.com/files/403563474/Install_Tu-154B-2_hun.rar.html

Framsen
én is adok !
[email protected]

Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha én is adok egy g-mail címet, akkor nekem is átlõnéd a MALÉV-os
154-est?

Köszi elõre is!

ÜDV
SLZ
[HUN]FaTaL
Sajnos nem lehet.

http://goo.gl/gd6Zi5

polluxware
ATIS rendszerint akkor jön be amikor az ifr irányítás kiadja az aktuális aprócsot... szóval néha késõn... VNAV-hoz meg kifejezetten késõn.....

Hypo
Igen az nalam szokott mukodni es azt megteheted elobb is, illetve ha valos idjoaras alapjan repulsz akkor is tudod az erkezo repter adatait abbol meg ki lehet talani a valoszinu aktualis palyat.

Hypo
minden repcsinek kulon kell performance adatokat bevinni, a progibn van eleve defult gepeknek ez, ami tartalmazza a fogyasztast, a terhelhetoseget...stb

Ergo amikor megveszed a ceged elso gepet vagy lizingeled akkor az adott gep adatai alapjan tudod megpakoltatni amit o automatikusan megcsinal, persze erdemes double checkolni de nalam nem okozott gondot eddig, igaz nagy geppel nem probaltam annyi penzem nincs😊)))

jaszy76
Lehet, hogy akkor nem lennék ilyen tanácstalan? 😊
Akkor ezek szerint az lesz a megoldás, hogy repülés elõtt a célreptér ATIS-át meghallgatom.
Köszi!

polluxware
én speciell erre egy megoldást tudok... routeinfo kidobja a star eljárás kezzdõpontját.. az aktív pályát pedig a weather-ben a szél irány direkt megadásával tudod manipulálni.... ez van😉

polluxware
ariane 737nél nincs.. fokker 70nél van de ott nem szoktam használni... túl nagy utakat nem repülök vele, és ez esik kézre inkább

polluxware
perpill mostanság nincs módonban kiprószálni az Air Hauler nevû progit, viszont lenne egy kérdésem😊

Ha felveszek egy melót x tömegû árúval.. akkor azt a gépemre fsuipc-vel pakolja fel gondlom én.. a kérdés az lenne hogy példul egy cessna172 esetében hova rakja be? úgyértem a baloldali elsõ utas ülésre, vagy arányosan elosztja? (rep tulajdonságok miatt ugyebár nem mind1)

Hypo
es mi van a mar elotte megnezed az aktualis palyat ahogy az eletben is nagyvaloszinusegel tudjak melyik lesz az. ATIS, esetleg idojaras es abbol....

jaszy76
Azért annak lehetne egy varázsa, amikor ketten ott ülnénk a monitor elõtt, én nyakig bent az FMC-ben, a csaj meg bújná a STAR eljárásokat. 😄😄

jaszy76
Ha meg Holding-ot csinálok az utolsó NAV pontnál, akkor meg az ATC kap idegbajt.

jaszy76
De a csajom nem akar repülni velem! 😄

exTrem
Ezért két emberes meló ez igazából 😊

jaszy76
Uram, rátapintott a lényegre! Nem tudom az aktív pályát, sem a STAR-t.
T/D -tõl (kicsit korábban) süllyedek, VNAV-val. Szinte elérem már az utolsó NAV pontot az útvonalamon, amikor megkapom az aktív pályát. Aztán bogarászhatom a STAR-t.
Nem szeretek pause-t nyomkodni rep közben, de szinte muszáj.
Kapkodós, kapkodós.
Mit csináljak másképp?
FSBUILD-be beviszem az útvonalat, SID és STAR nélkül, aztán fs-be be.
Aktiv pálya OK, SID OK, útvonal OK.
Aztán T/D-nél elkezdek izzadni, szvsz hibát hibára halmozok. 😄

vzsolo
Ahhoz is van.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

Hypo
😊 ja fokkernal nincs? ezt nem tudtam

polluxware
pmdg-ben van friss airac :/

Hypo
737 nel en vnav ot szoktam hasznalni es max trans altit. on csinalom mar kezzel, de sokszor az is vnav

polluxware
kábé onnantól érdekes a nagygépes repülés😊)

nálam ez úgy múkszik hogy ariane 737-el az alap ifr irányítás szerint kezdem meg a süllyedést, általában mindig 250el 10e lábig..
fokker 70-el is múkszik a dolog szépen (ezalatt azt értem hogy szépen kényelmesen és idõben elérem a ~3000 lábat mindig)

cs 757 esetében használom csak a VNAV-ot... ott sajnos muszály... a lényeg hogy lehetõleg elõre tud az aktív pályát és Star eljárást, és idõben csapd hozzá az útvonal végéhez
mcp-n meg nyugodtan letekerheted 3000lábig ha már közel vagy a T/D ponthoz

TIPP

Clidey
Ez egy teljesen új verzió lesz, nem a régi, már kiadott Jirka Brozek-féle feljavítása. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
<#alien><#alien><#eljen>

jaszy76
T/D -tõl van egy kis nyûgöm.
Kihez forduljak privben, ha van egy-két kérdésem a 737-tel kapcsolatban?
Köszi!

CptSAB
A 226MS már régem kijött, vagy ez most egy új verzió lesz?
OK. Köszi.

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

gfarkas
A FlightSim.com-on keress rá egy korábbi verzióra és próbáld meg azt feltenni majd frissíteni.

Köszönöm, sikerült, már van AI forgalom! Esetleg a WIZZAIR csomag nincs meg véletlenül, mert arra azt írja az installáláskor, hogy nem ok! Szerintem az a csomag hiányos.

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Shortstop
Köszönöm a válaszokat srácok!

polluxware
CumulusX megvan valkinek? saját lapjáról nem jön le😞

jaszy76
Mindig sz*rik vmit az FS:
-Útvonal megtervez Palma de Mallorca-ra (LEPA)
-FSBUILD-ba betesz, picit alakít, FS-be betölt, minden f*sza
.
.
.
-ATC-vel LEPA 24R megközelítés
-Final-en sebesség ok, süllyedés ok, kézzel tenném le a gépet.
-a pályaküszöbnél aztán gép megbokrosodik, jobbra-balra dõl, nem sok kellett, hogy a betonhoz csapjam. Szél zéró. Nem értem.

Hypo
Illetve azt se feljtsük, hogy a "jobb" iskolákban a bentlakás is megoldott és elég szép tájakon lehet órákat gyüjteni, en anno neztem egy komplett oktatast és abban benne volt a szállás és kaja, plusz késöbb még oktathatsz is miközben csinalod a többit az is kb 65 ezer dollar volt.

Ami a papir elfogadasat illeti az se mindegy esetleg merre szeretnel dolgozni, Alert már irta az indokokat, en mondjuk PPL-CPL es multi enginet mondjuk kint csinalnam és kisebb melokat kisebb tarsasaghoz el lehet vallalni szerencsevel meg kapni is lehet szoval nem rossz az, itthon szerintem eleg sok ido es meg tobb penz es nagyon nagy hatszel is kell hogy egyaltalan bejuss.

alert
A kérdés nem olyan egyszerû. Elméletileg kint valóban olcsóbb, de én azt mondanám, hogy 'csak' a repülés része olcsóbb. Ha neked az a célod, hogy szerezz egy magánpilóta szakszót, akkor azt olcsóbb kint megcsinálni, gyakorlatilag elfogadják itthon is és kint gépet bérelni is olcsóbb. A többletköltség az, hogy ki kell utazni, élni kell és vissza is kell jönni. Ha céltudatosan mész ki úgy, hogy egy-két hónap alatt 100 órát akarsz repülni idõgyûjtés végett, akkor igen, jóval olcsóbb, mint itthon. Ha te komplett képzést szeretnél csinálni kint, ami tartalmaz mûszeres repülést, kereskedelmi képzést, stb, akkor nem feltétlen olcsóbb ha azt is számításba veszed, hogy: ki kell utazni, haza is kell jönni, kint élni is kell, addig nincs fizetésed. Arról nem beszélve, hogy tanulói vízumot kell intézned stb stb papírmunka és illeték. Ugyanakkor nem ez a probléma hanem: a kinti kereskedelmi FAA CPL vagy fATPL szakszót nem fogadják el sehol, csak az USA-ban (ahogyan az USA-ban sem fogadják el az itteni JAA-t). Ha utána máshol is szeretnél repülni, netán hazajönni, akkor át kell konvertálnod JAA-re. Ekkor viszont már többe került az egész, mintha itthon csináltad volna moduláris oktatásban.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
USA-ban olcsóbb

a pilóta témához kérdés: most akkor kint olcsóbb vagy drágább a képzés? 😄 vagy csak a gyorstalpaló esetében beszélünk ilyen horribilis összegrõl (100.000euro o_O)

gfarkas
A térképes variáció alapján a környezõ országok csomagjait töltsd le és telepítsd a WoAi installerral.A Malév azt hiszem nincs fenn, mert elveszett az AVSIM hackelésekor, de a GMailodra küldöm a csomagot.

Hypo
eleg nagyvonalú felületes iras😊)
de akkor nézzük onnan az árakat:
PPL C-152 típuson: 1.700.000 forint / 45 óra repülés, elméleti felkészítés, leszállási és oktatói díjak
Plusz 200 repult ora hogy mehessen a kovetkezore az rep orajaval szamolva kb 30 ezer ft/ora
IR(A) 35 óra szimulátor és 15 óra C-172 egymotoros típuson: 1.700.000 forint

es meg sehol se vagy😊

Hypo
Hali, elöször is itthon ez nem fog menni, illetve ha esetleg még is akkor meg a többszöröse annak amibe mondjuk külföldön kerülne.
A másik dolog, hogy elég kevés az olyan lehetõség, ahol friss pilótákat keresnek a légitársaságok, ergo jó pár évet kell esetleg óra gyûjtéssel eltölteni jóval zordabb körülmények között.
Kérdés a légitársaságnál pióta alatt mit értesz egy Boeing 737 pilotafulkejeben vagy egy 6-18 személyes kisebb gép fülkéjében.

Nagyjából kb :

Sima PPL ( Private pilot license) VFR látva repülés szabályai melett repülhetsz az adott geptipuson.
Aztan jo par repült óra és Night VFR
IFR ( muszeres repülés)
Multi engine..stb
CPL ( kereskedelmi pilóta)
Aztán sok sok óragyûjtés
ATPL ( legitarsasag pilota) amihez jó pár type rating is tartozik SEP, MEP, IR MCC
itt már kb a valódi repülés igy épül fel:
* 95 Hours Single engine
* 45 Hours Advanced Single engine
* 30 Hours Multiengine
* 45 Hours in Simulator MEP FNPT I
* 20 Hours in Simulator AIRBUS 320 FNPT II MCC
* Total Flight Hours: 235 Hours

de biztos van amit kihagytam😊
a sima PPL elmelet gyakorlat 1.3-1.5 milla. ebbõl pedig lászik a többi ennel jóval több.

Mondjuk az USABAN a semmibol egy pár száz órás cpl multi engine ifr nyalankság kijon 50 ezer dollarbol. itthon abbol a negyedéig se jutsz.

alert
Attól függ mennyi pénzed van. Ha nagyon sok, akkor külföldön egy gyorstalpaló zero-to-hero másfél - 2 éves képzéssel és a végén magas szintû tudással belöknek néhány interjúra, a többi rajtad múlik. Elég nagy eséllyel ezután egy-két éven belül felvesznek valahova, némi szerencsével még hamarabb is. Megfelelõen kell kiválasztani a gyorstalpaló sulit. Ezek olyan 70.000 - 100.000 EUR-t kóstálnak, de talán ez a legtutibb módja a dolognak. A siker viszont csak 90%-ban garantált. Alternatívája ennek a programnak, ha a légitársaság vagy a légitársaság megbízottjánál végzel hasonló kadét programot, akkor szinte 100% a siker, az összeg nagyjából ugyanennyi, viszont van felvételi a kadét programra is, ami nem gyenge.

Ha kevesebb pénzrõl beszélünk (25.000 - 30.000 EUR), akkor itthon vagy külföldön egy átlagos moduláris repülõiskolában is lépésrõl lépésre végigjárhatod a lépcsõket, ami kb 2-3 év, ha sietsz és sok szabadidõd van. A siker viszont egyáltalán nem garantált. Jelenleg rengeteg pilóta van és rengeteg hátszeles vagy beprotezsált alkalmas személy. Ha nem építesz ki egy rendkívül mély kapcsolatrendszert a légitársaságok megfelelõ személyeivel és nem fejleszted a tudásodat nagyon magas szintre, akkor gyakorlatilag 1% az esélye, hogy az elkövetkezõ10 éven belül bármilyen légitársasághoz is be lehessen kerülni. Nem árt ezen felül valamivel kitûnni és ismertté válni a repülés világában. Ismerek olyan srácot, aki 7 éve szeretne nagygépre kerülni és nem vették még fel, pedig a hozzátartozója kapitány az adott társaságnál. Szóval jelenleg nem egyszerû a dolog.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"