45215
  • spyy55
    LOWW-LHBP Tökéletes repülés!!! :) FSP Bá' is rendesen megajándékozott :)
  • Clidey
    Van ott a nagy műszerdzsungelben egy rádiómagasságmérő. Az a földtől való magasságot (QFE) hivatott mutatni elvileg. Bár én sosem használom. Megfelelő időjárás esetén (értsd nem CAT III) leszálláskor inkább magára a műveletre figyelek, mintsem még ilyesmi adatokat is kergessek a műszerfalon. Tök felesleges szvsz.
  • Clidey
    Ki fog derülni hamarosan. :)
  • Clidey
    Nem tudom, warezos verziót sosem használtam.
    Ám az eredeti rilízben lehetett ilyen hiba, mert a Interim Patch V2-ben javítva lett valami ilyesmi.
    Rakd fel az összes peccset szépen sorban, admin jogokkal, antivir off-al. Akkor jónak kell lennie. Az ofisül fórumon se látom hogy valaki ilyesmi bugra panaszkodna.
  • [HUN]FaTaL
    Semmi ilyen probléma nincs vele.
  • chicco
    Fules ne vok idiota csak Warezz verziom volt es ott tenyleg nem jo
    Autopilot Disconnect minden 5 percben.
  • Hypo #31237
    sebi es magassag ra jo info ITT
  • Hypo #31236
    1. Ezt nem pontossan ertem milyen nav panelre gondolsz? GPS en a true track ter el?

2. RTO - Rejected Take Off - felszallaskor erre kell allitani

3. a yaw damper kapcsolo - kisgepen ugye a ruddert folyamatosan hasznaljuk nagyobb gepeken ebben automatika segit, fs ben ennek a leszimulalasa anyit tesz hogy kisebb lesz az erzekenysege elmozdulasra.

"..Legyezőmozgás-csillapító
    Ez az egyetlen rendszer ami tulajdonképp független minden más rendszertől, de mégis összedolgozik velük szabályzás-elven: pl a gép elkezd egy fordulót, ahhoz, hogy csúszásmentes legyen, az oldalkormánnyal "be kell lépni" a forduló irányába. Ezt végzi el a legyezőmozgás-csillapító. A pilóta természetesen "felülbírálhatja" ezt, tehát bármi történne, a pilóta belelép a pedálba, a rendszer automatikusan onnan veszi a jelet és az alapján fogja az oldalkormányt kitéríteni."

4. ugye a reptereknek az elevationt a terkeprol le tudod olvasni es az segithet meg.

5. Gepe valogatja erdemes a gep manualjat atbongeszni a fogyasztasra vonatkozo adatokat megtalaod benne. De vannak fuel planner progik kulonbozo gepekre. Sebesseg, uthossz, fogyasztas bol ki lehet szamolni, illetve vesz eseten is van egy formula.
    "..his can be calculated according to the formula (known as the Vir Narain Formula) as follows:-

C= D.O Sec θ/ 2A, where C is the distance from the Critical Point (equitime point)to the destination, D the distance between the destination and the alternate airfield, O the Groundspeed, A the airspeed and θ = Φ +/- d, where Φ is the angle between the track to the destination and the track from the destination to the alternate airfield and d the Drift (plus when the drift and the alternate airfield are on the opposite sides of the track, and minus when they are on the same side). "

6. Minden gep referenciajaban ott vannak ezek az alap adatok. geptol sulytol..stb fugghet.
  • husky669
    Szevasztok!
    Kb. fél éve játszok a játékkal és lenne pár kérdésem amire nem tudtam rájönni ez idő során.

1:A navigációs panel (lehet nem ez a neve) és a gps más értéket mutat a repülési irányra. Ez van amikor 1-2 fokot, de van amikor 5-6 fok eltérést is jelent.

2:Az autobrake-nél van egy olyan állás, hogy RTO. Ez mit jelent? Illetve gondolom az 1-2-3-max ez a fékérőseget jelenti, de ha nem így van légyszi javítsatok.

3: A következő kapcsolók mit jelentenek és mire használjátok őket. Backcourse hold és Yaw damper hold

4: 737-400 ba honnan tudom a földtől való távolságomat. Mert amit a müszerek mutatnak ha jól tudom az a tengerszint feletti magaságom. Én a földől való távolságomra lennék kiváncsi. leszállásnál hasznos lenne.

5:Hogy lehet kiszámítani hogy egy adott repűléshez menyi kerozin kell? Vagy esetleg van erre egy egyszerű ökölszabály?

6: A repülőgép sebességét hogyan válasszam meg? Gondolok itt emelkedés, sülyedés, utazómagasságon.

Válaszaitokat elöre is köszönöm.
  • Hypo #31234
    Na az jo lesz legalabb tiszta viz kerul a poharba bar gyanitom ez is tarsasag fuggo, de szerintem a VNAVOT nem kapcsoljak be lent, az LNAV egy mas teszta arrol mar lattam hogy mielott felgurulnak a palyara mar bekapcsoljak. De ahogy en a cockpit videokon kivettem csak referencia kent hogy FD mutassa.
  • Clidey
    Nos, holnap délután pont jön hozzám egy Boeinges haverom egy kis továbbképzést tartani, majd rákérdezek erre is.
  • [HUN]FaTaL
    Emlékeim szerint a PMDG nem is engedte, gondolom ez is javítva lesz (ha ez bug egyáltalán, nem voltam pilóta igazi 737en :D)
  • spyy55
    Nálad minden oki? Mert olvastam itt a fórumon pár 1.2-es hibát. Eddig csak az elővigyázatosság miatt nem tettem fel :) De akkor ma este kipróbálom... (1.1-el nincs -még- bajom)
    Ha elkészül a tutorial (737-600), szeretném az iFly-osok véleményét és segítségét kérni az esetleges hibák elkerüléséhez. Ez csak amolyan csekkolós-másodpilótásos-segédanyag lett (saját részre), hogy egyszerűsítsem és átláthatóbbá tegyem a manualját és hogy mindent elsajátítsak, amit csak lehet... (kezdőknek is jól jöhet)
  • LegendTommy
    lol
  • Clidey
    Akik fikázzák azok idióták. Tedd fel nyugodtan az összes peccset!

• spyy55
    Mindet feltettem, de az utolsót (1.2-t) nem, mert sokan fikázták... szerinted?
  • Clidey
    Én be tudom kapcsolni bármikor, feltéve ha az FMC-ben minden rendben. A peccseket felraktad? Emlékeim szerint az originál első verzió csinált ilyeneket.
  • Clidey
    A világítás ill. navfényrendszer még nem az igazi, de az SP-ben javítva lesz.
  • Clidey
    Naddonjóóóó!!! Várjuk a további privjúkat!
  • spyy55
    Épp ez az!!! Valamikor már taxizásnál be lehet, később viszont a gurulópályánál sem engedi, ha nem kapcsoltam volna be. Elég összetett a dolog. Néha örülnék egy másodpilótának, mert már annyi mindenre kell figyelni egyszerre :) Maradok az "előírt" 800Ft után...hisz bevált!

#31221: Ezt én is észrevettem, de sajnos az iFly ilyen :(
  • CptSAB
    Jó lesz! :)
  • [HUN]FaTaL
    Az könnyen elképzelhető, bár ha jól emlékszem nem is kéne tudnod bekapcsolni amíg el nem éred az 500 lábat.
  • Hont
    Már én is beszoktam taxizásnál nyomni...
    Nekem mostanában egy olyan hiba szokott jelentkezni, hogy az emelkedési variot felnyomja a beállított 2800m/s ről 5400m/s re...
    Becsekkoláskor beállítom, aztán pályára gurulás előtt ellenőrzöm és Vr nél egyszer csak azt látom, hogy 5400 és kevés a toló erő.
    Már 2x elő fordult.
    Az, hogy a logolight csak a landiglight on állásába működik az normális?
    (Ifly 737-700)
  • spmd
    A készülödő Pipis-hegyi repülőtérről egy kis előzetes (FS9):
  • spyy55
    Ha jól emlékszem, a tutorialjában 800Ft után kell felszállásnál megnyomni a VNAV-ot. Most úgy csináltam és gond nélkül ment. Lehet az volt a baj, hogy még taxizás közben aktiváltam. Lehetséges?
  • Papirzacsi
    Szerintem nem. Az FMCnek semmi köze ahhoz, hogy manuálisan kell feltolnod a gázt, mert ő nem tolja, pedig bevan kapcsolva az A/T és a VNAV is.
  • spyy55
    Megoldódott :) Az FMC volt a ludas, stb... Egy LHBP-LOWW alatt működött jól, csak az a rohadt Autoland nem jött össze 16rwy-re :(
  • spyy55
    Fel ám! (tutorialt készítek, de valami biztos kimaradt, remélem megoldódik)
  • marwan95
    LegendTommy! Az fs2004-et ismerem, tudom az alap grafikáját hogy hogy néz ki, de az én gépemen nem erről van szó. Nem várok az fs2004 től fsx grafikát ( mert az a nagy durranás ), azzal is tisztában vagyok hogy nem call of duty.
    Más gépen nem így néz ki. Maga a grafikai árnyalatról beszélek,hogy annyira rossz. Valamint maga a képernyő nagy felbontású. Mindenképp feltöltik egy screenshootot hogy mégis lásd valamennyire, ezen kívül köszönöm a segítséget, remélem lesz valami megoldás. :-)
  • Papirzacsi
    És az A/T is felkapcsolva? Mert anélkül aztán hiába várod, hogy emelkedjen.
  • LegendTommy
    FMC-Takeoff page
  • spyy55
    Ez hol, mikor?
  • Clidey
    Nekem még sosem csinált ilyet, nem hiszem hogy bug. Valamit inkább elcseszel. Felszállás előtt a Pre-Flight Complete üzenet megjelenik?
  • Clidey
    Overhead, jelzőfények kapcsolósor, jobboldal legszéle.
  • [HUN]FaTaL
    Én inkább bugra gyanakodnék.
  • spyy55
    hol a fenében vannak az éjszakai panelhez tartozó fények kapcsolói, mert semmit sem látok IFly)!!!
  • spyy55
    Ezt nem értem
    iFly: emelkedésnél a VNAV + LNAV + Autopilot bekapcsolva. Az FMC-ben az automatán kiszámolt sebesség és magasság is rendben (bár változik a pitch miatt). Azt nem értem, hogy pl. FL180-ra van állítva az altitude és épp FL126-ról próbálok emelkedni, de nem akar. És még az engine-t is nekem kell állítanom a karral. Mintha nem lenne Autopilot. Tuti csak egy gomb a ludas, de nem jut eszembe... Ötlet valakinek?
  • LegendTommy
    Hogy érted, hogy játszhatatlan a grafika?
    annyira rossz vagy annyira lassú?
    Milyen gépen és milyen beállításokkal próbálkoztál?
    Mit jelent, hogy nagy felbontású gép?:)
    Esetleg tudsz screenshotokat berakni a grafikáról?
    Azt tudnod kell, hogy ez egy 2004-es program ami alapból már nem "szép" kiegészítők nélkül, lehet, hogy nálad is minden normális, csak te szebbhez vagy szokva. Ez egy szimulátor játék nem call of duty, ezt figyelembe kell venni.
  • marwan95
    Sziasztok!
    Megkérek mindenkit, hogy aki tud légyszíves segítsen ebben a problémában:
    fs 2004-nél nekem borzasztó rossz a grafika, az árnyalatok sötétből kicsit világosba szörnyűek egész egyszerűen játszhatatlan a grafika. Mindez főként este- akkor nagyon. Nappal nm annyira. Pedig a graphic beállítások highn vannak és nagy felbontású a gépem. nem tudom mi lehet a gond.
  • carlosfly
    Köszönöm.