45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#31283 Köszi a pontosítást Apci! -
MatWood #31282 Sajnos nincsen kreditem, mert csak úgy lehet letölteni, nekem csak mindig írnak, hogy mikor milyen frissítés jött. De 1-2 nap és biztos meg lesz. -
#31281 Valamint a sárga Merci is tőlem származik ahogy látom... :)
Természetesen használhatod őket, egyetlen feltételem, hogy majd a scenerydhez mellékelt readme-ben (gondolom csinálsz hozzá) említs meg engem hogy azok a cuccok tőlem vannak. -
#31280 Hat FS atc je szarik a starra szoval ugy nehez lesz, szeliranybol megtudod a hasznalatos palayat es atisbol. FMC flightplanbe TD elott kerj magassg csokkentest a kivant magassagra es DES NOW es repuld le a start ( ATC tol meg ha az ido olyan atvaltasz VFR re es akkor nem csesztet. -
#31279 valahova nem tudnád feltenni. DATA.hu pl -
#31278 Hi füles.Kis szösszenet. A Malév gépei is különbözőek.Nyáron belefutottam 1 időszakba amikor fmc navdata update volt.Ez alapból aviata feladat ,de nem jelenti azt ,hogy nem tudtam nekik segíteni.Hisz ez is csak számítógép.KB annyi hogy kapsz 6 lemezt (1,44mb) és a kiválasztott általában FMC-L re rátöltöd az adatokat.Amikor lemez kell cserélni csak pakolod a következőt és kész.A végén meg a két fmc közt lehet cross loadolni ami meg sokkal gyorsabb mintha ismét a lemezekkel bajlódnánk.Nos rutinosabb kollégák ,ha kész van 1 600 as mondjuk es 1 másikra is rá kell tölteni a cuccokat akkor egyszerűen kihúzzak az fmc-t és átbattyognak vele a másik géphez.Ott crossload majd visszatöltés megint a jobbról balra.DE NEM MINDIG MÜXIK mer más a S/N az fmc-k közt is.Én sem hittem el .Az,hogy 600/700/800/900 közt lehet eltérés az normális hisz a motor teljesítmény különböző.Az első madár a LOB volt x wc volt rajta aztán volt váltás és y WC-vel szerelték.Boeing is állandóan változtat bulletineket épít be még a line-on.Ezért lehet az S/n számra hagyatkozni csak meg a B7Q6 kód is leképezi igazából milyen stádiumban hagyta el a gép Seattle-t. A belső meg kész katasztrófa mindent Effectivity kódhoz kell igazítani ha nem teszed meg csúnyán berendelhetsz mondjuk 60 db vészkijárati ablakot amiből 1 600ason max 2 db van.
Volt rá példa.
-
MatWood #31277 Tegnap jött az email a Navigraphtól, végre van iFly 737NG FMS frissítés!
Link!
Ciao -
#31276 FMC-ben, vagy rádión, vagy térképről, vagy bármiről: lehet infot szerezni pl. félúton arról, hogy a DES Airport épp melyik rwy-t és STAR (ha van) használja? Mert néha olyan messze van néhány STAR, hogy még brutális magasságból sem kezd el süllyedésre utasítani az irányító, csak az elhagyása után. (a szél változása közbeszólhat ugyebár) -
#31275 Akit erdekel Plan-G bol kint a v2 kepek itt
http://www.tasoftware.co.uk/planG.htm -
#31274 Nagyon jóóó.. !!! -
#31273 pikcsörz -
#31272 Utólag rájöttem, hogy a szélzsák és a háttérben látható facsoport a Te Dunakeszi repteredből való. Engedélyed kérném, hogy felhasználhassam.
Előre is köszönöm. -
#31271 Nagyon ígéretes!!! -
Ha nem működne:
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy6.jpg
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy7.jpg
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy8.jpg -
gabesz639 #31269 Akkor jól látam köszi, a vroute badov felé tervez.. -
gabesz639 #31268 Van olyan progi ahol ki tudom számitani az üzemanyag fogyasztást egy útra?
persze tudom nem pontos mert függ a széltől is csak amivel kiszámitom hogy mondjuk lhbp-egkk kb 8.1 tonna ...hogy ne maradjon mondjuk sok plussz benne. köszi -
#31267 *RFinder nem valós utat tervez. -
#31266 Na mégegyszer:
-
#31265 RFinder nem valós utat repül. Tudtommal BADOVot repül Malév is, BAW is. -
#31264 Lassan, de biztosan halad a Pipis-hegy project:
-
gabesz639 #31263 Sziasztok!
A malév london felé melyik sidet repüli?
gilep vagy badov? Mert én a flight radaron inkább általában badov felé látom menni, viszon a routefinder gilep felé tervezi... -
#31262 No, most ment el a Boeinges haverom, sok érdekes jó dolgot mutatott. :)
Mondjuk nem is csoda, hisz manualokat bújni csak ha nagyon muszáj, jobbszeretek magamtól rájönni a dolgokra vagy másoktól ellesni a trükköket. :)
Féltávig eljutottunk Varsó felé, majd legközelebb befejezzük.
Rákérdeltem a VNAV dologra is. Szóval 400ft-ig nem lehet bekapcsolni, de az újabb NG-ken már állitólag akár a földön állva is be lehet. Szóval röpcsije/évjárata válogatja. Mindenesetre a Malév gépein nem lehet. És az FMC szoftvere is picit más, mint az iFly-é...ami mondjuk teljesen természetes, hisz sok fajta FMC szoftver létezik.
Viszont nagyon tetszett neki ez az iFly, néhol igencsak elcsodálkozott hogy "wow, még ezt is tudja?" :))) Teszem hozzá, pár éve felraktam neki a PMDG-t tehát van fogalma a dolgokról, habár túl sokat nem szimulátorozik (meg tudom érteni: hisz ott van neki az igazi :D). -
#31261 Egyebkent a kormany szarvon van malevnel a checklist fontosabb resze.
be4 pre meg after elvalasztasokkal. -
#31260 Őszintén én nem szoktam checklistet nezni .Nics minden leszimulalva tehat azokat nem is allitgatom amik ide tartoznak. -
#31259 ...de előtte befejezem Natgeo-t, ott sok okosság és tanulmány van! :) -
#31258 Akkor egyre gondoltunk :)
Szerinted van még valami bibi? (egyébként várom én is a checklistedet, remélem jó részletes lesz)... Na, megyek ismerkedni LEBL-re -
#31257 Motor inditas utan Hidraulika utan ellenorizendo a csurok,Rudder Elev stb.
-
Matyesz56 #31256 Szia!
Ha nem gond, légyszíves küldd el nekem is a Malév NG checklistet.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv. -
marwan95 #31255 Husky669! Nem tudom milyen géppel repülsz, de ha az alapból beépített gépet használod akkor az nem lesz elég. Sem fms rendszer stb. nincs, olyan alap rendszerek nincsenek benne, amik nélkül nem lehet repüni komolyabb mint "gyerekszinten". Én mindenképpen a PMDG 737NG-t ajánlom - az már egy igen jó szint. Ha azzal a géppel kapcsolatban bármilyen kérdésed van fordulj hozzám, segítek! -
#31254 JAJ :) az "STD press" nem az, hanem a 6. oldalon az "MFD SYS check"!!! Csak kissé -
#31253 Flight controls check altalaban vagy pushback es motorinditas utan taxi elott, vagy taxi kozben. ( ceg es tipus fugg)
Flaps amikor mar lelassultal akkor vissza, es palya elhagyasnal landing es strobe le, taxi fel.
Speedbreak arm ba az a landin final checklistben van.
-
#31252 Van egy csomó hibádzás :) Épp ezért gyűjtöm az infókat, hogy helyrehozzuk. A Flight controls check free of movement az hol? Vagy az is benne van a te checklistedben? Vagy arra gondolsz, amit a 7. oldalra írtam: "STD press" és a (FMC mellett) panelen megnézem a szabad lapok mozgását.
A speedBrake pontosítani kell, mert azt én sem vágom teljesen. Te hogy szoktad, hogy rugózásra automatán kinyíljon?
A flaps-eket már lassú gurulásnál be szoktam húzni, mielőtt letérek, a landinglights-ot pedig pályaelhagyás után a storbe-al együtt. A többire mi a véleményetek? -
#31251 Szerintem Szibériába száműzték...:D
Mondjuk tesztpilótának biztos tuti lenne!;) -
#31250 Erdemes 1 szamomra orokzoldet ide belinkelnem.
mi lehet ezzel a sraccal mostansag ?vki???Asia?
http://www.youtube.com/watch?v=qvI5FkNc9ag
talicska -
#31249 7vegen.Most jottem haza ejszakabol. -
#31248 Van 1 ket dolog amit nem szoktam csinalni ebben a chc listben amit keszitettel.De amit meg betennek az a taxizas elotti Flight controls check free of movement.
A landolas elott nekem nem tiszta a Speed break amit irtal.Szoval az Arm es akkor nyitja magat a futo rugozasara.
Es a palya elhagyas utan lng light off taxi on Flaps up.Bar ezt mar lattam eloben a kapunal visszahuzni is mielott rendszert kapcsoltak. -
#31247 sure kudjed:)) -
#31246 Ha Akartok MALEVOS NG CHECKLISTET MASOLOK EGYET. -
LegendTommy #31245 köszi, ez hasznos lesz. -
#31244 Csináltam egy tutorialt magamnak. Ezek alapján repültem és minden működött. Szeretném az iFly gurusokat, ha találkoztok hibával vagy hülyeséggel, akkor azt jelezzétek! Vegyük ezt 1.00001-es verziónak :)
Köszi a segítséget (nyomtatható verzió): page1 page2