MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exTrem
Láttam már elég sok képet St. Maarten-rõl de ez eléggé odab**ós 😊 kép

w77d
a gyerek képben van a szimulátor fogalmával XXXD

[HUN]FaTaL
"gregtom6 válasz | megnéz 2010.07.07 16:03:02 © (597)
Ez egy elég gyér játék, ha már repülõ szimulátor, akkor H.A.W.X., vagy Acecombat akármelyik része."

Index fórum, majdnem leestem a székrõl a röhögéstõl 😄DD

http://goo.gl/gd6Zi5

Falconer
A Legacy az egy állat, szinte bárhova leteszem neked <#vigyor> St. Barthra pl már többször sikerült leszállnom, igaz ideális körülmények közt (kb csont száraz tank, utasok és poggyász nélkül). Courchevel is ment volna simán, fõleg h emelkedõ van. A felszállás megy, a szakadékban bõven tud sebességet nyerni.

Közben sikerült letenni a kodiakot 60 csomóval... Ezek szerint ahogy mondod low speed runway <#vigyor>

btw AF2 nincs hozzá, az AI nem tud használni csak vízszintes reptereket.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Papirzacsi
A Legacy kicsit kemény oda nem? :-DD Manual mit ír? Felszállni feltudsz? Le tudsz gurulni a pálya legaljára? Mert ha igen, akkor nem a sceneryvel van a gond. Régen én is sokat szívtam ezzel a problémával sajnos. Ha le tudsz gurulni a pálya aljára, akkor kapcsold ki a törést és próbálj úgy leszállni. Ha úgysem megy, akkor próbálj meg leszállni rá valami nagyon lassú géppel, nagyon kis sebességgel. Régebben azt a hibát véltem felfedezni, hogy ha olyan géppel próbáltam leszállni, aminek >=80 kts (az érték nem biztos, rég volt már) volt a földetérési sebessége, akkor az beesett a pályába. Ha a sebesség kisebb volt ennél, akkor meg a pályán maradt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Lehet csak a Lukla szindróma ez is, mert az LLH oldalán rálestem a scenery képeire, és ahogy elnézem magát a pályát itt is 3d modellel valósították meg a pálya lejtését megvalósítva.
Tibetan
Keress rá a reptér AF2 fájljára az FS9 mappádban. Hátha van valahol egy másik is, amirõl (valamiért) nem tudsz, s az okozza a gikszert. Nálam ilyen problémáknál ez szokott lenni.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

polluxware
vmi ilyesmi lehet... próbáltam brahiból 2-3centire balrább vinni, akkor meg teljesen félbevágja és eltünteti....

miért volt ez így jó??? amikor még csak 3D-s mûszerket se használnak...

carenado<#gunyos1>

Falconer
Bármilyen gép... (Socata Trinidad, Quest Kodiak, Embraer Legacy...)

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Papirzacsi
milyen gép?

Falconer
Nincs fent semmi arrafelé, UT van, de az gondolom nem kavar be, meg FS Global 2008 van.
Felszállásnál minden ok, levegõbõl sem vehetõ észre semmi gixer, csak landolni nem lehet, mert az aszfaltba süllyed a gép.

[HUN]FaTaL
Nincs fent FranceVFR cucc ahhoz a területhez? Akkor külön patchet kell telepíteni, hogy kompatibilis legyen vele.

Papirzacsi
Ha a VC modeljét úgy modellezték, akkor lehet. Lehet azért harap le belõle, mert a "felület" amin megjelenik, kisebb mint a mûszered szélessége.(?)

polluxware
szakikat kérdezem hogy VC-ben be lehet úgy tenni 2ds mûszert (rxpFLT), hogy mindenek fellett legyen? carenado gépeknél valmiért leharap a széleibõl a mûszereknek

Falconer
Ez mitõl lehet? :
LLH Courchevel, landolásnál mintha csak virtuális lenne az aszfalt, csak alatta lévõ mesh fogja meg a gépet, az eltérés min 3 méter. <#help> Nem kompatibilis az FSGlobal mesh-sel? :/

Hypo
exTrem
Az tuti, hogy nem lehetett szép látvány...

jaszy76
Most hallottam a rádióban a balesetrõl. Szörnyû.

Clidey
No, ezért nem lennék semmi pénzért sem tûzoltó...! <#szomoru1>
Respect nekik!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zsoltfireman
Hát igen,de jó,hogy ma szabin voltam,a kollegáim voltak a helyszinen!

L Viper
Kerékpárosokat filmeztek róla, ahogy olvastam.
polluxware
Állítólag ismerõsöket filmeztek, akik trükköket mutattak be<#rolleyes>

[HUN]FaTaL
😞

Hypo

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Mármint az utasszállítókon kívül, az azért egészen más tészta mint egy vitorla, vagy kisgép.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Hát ez igaz....Tény, hogy a repülés még ma sem egy hétköznapi dolog.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Hypo
lol😊))

Clidey
Te hol nem vagy VIP...? <#eplus2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Ez max suliknak jo befektetes, bar akkor mar van ennel joval komplexebb es jobb is.

Muszeres repulest lehet gyakorolni kisgepen a lenyeg hogy legyen benne muszer😊

Kisgepre csinalni egy ilyen szimet szerintem penzkidobas ha nem adod esetleg berbe, ami talan elfogadhato ha epitesz egy 737ng vagy airbus esetleg kisebb kingair szimet, ha van technikai erzeked es jo sok idod es penzed akkor ahogy mar sokaknak sikerult neked is lehet. De ott is ay a tuti ha berbe adod

Hypo
passz en vip vagyok es muxik ugyan ugy

alert
Szimulátor részhez fûznék hozzá. Lehet, hogy az árából kijön egy ul, movit vagy akár ppl képzés is, de nem mindenki akar tényleg repülni, aki szimulátorozni viszont igen. Mindemellett a szimulátor után fizetsz az elmûnek ha sokat nyúzod, a pilóta szakszó után viszont nem mindenkinek van 'kedve' évi több százezret beleölni a fenntartásba és akkor még csak a kötelezõ idõt repülted le. A szimulátor más világ, de pont ezért szeretik és az az elõnye, hogy olcsó vele repkedni, mégha megvenni drága is. Szimulátoron nem a belinkelt dobozt, de nem is a ch szarvkormányt, 4 monitort és a barkácsolt gázkart értem.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Framsen

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Framsen
http://www.slashgear.com/gallery/data_files/1/4/6/747-simulator.jpg

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Clidey
Nos valóban, tényleg nagyon rosszul látsz mindent. <#nyes>

Mûszerrepülést ugyanúgy lehet csinálni kisgéppel egy kisebb útvonalon is ha épp nagyon akar az ember, és ha a röpcsi és/vagy a reptér mûszerezettsége alkalmas rá. Kinek mi az igénye.

Vészhelyzetet a nagygépes pilóták is csak szimulátorban gyakorolnak (szerencsés esetben 😄), a kisgépesek pedig a kiképzés során, vagy típusátképzéskor.

De általánosságban elmondható, hogy kisgéppel olyan feladatot tûzöl ki magad elé, amilyet csak akarsz - mûszerrepülés, célraszállás, vészhelyzet gyakorlás, navigáció gyakorlás stb. stb - míg ugyanez egy nagygépes pilóta esetében nem mondható el; neki egyetlen feladata van: elmenni A-ból B-be a sztenderd eljárások lerepülésével.

Attól hogy én nem a Budapest Centerrel társalgok még ugyanúgy rádiózok Feriheggyel, csak azt a frekit (például) Észak Tájékoztatónak hívják. Annyi a könnyebbség hogy nem kötelezõ rá bejelentkezni csak ha reptervet is leadtál, és itt elsõsorban magyarul megy a fónia, de sûrûn hallani angolt is - lévén a kisgépes külföldi ki- és bejövõ forgalom is ezen a frekvencián bonyolódik.
Ennek okán valóban nem sûrûn hallhatsz Cessnákat a Budapest Centeren.

Mindamellett az alant belinkelt kocka(alakú)szimulátort én is baromságnak tartom...túl azon hogy semmiféle realizmussal nem szolgál, még x-plane is fut rajta...pffff...

Remélem Alert és Hypo is hozzátesz még ezt-azt a fentiekhez. ;-)

Hát igazából én a nagyobb távokra, légteres repülésekre gondolok, illetve mûszerrepülés, vészhelyzetek. Persze erre mind szükség van, hiszen kellhet, de a kis repülõkkel (ahogy néztem) csak repkednek, tehát az ellenõrzött, irányított légtér alatt, ide-oda. Az ritka hogy egy Cessna bejelentkezik a Budapest Center-nek. Szóval azt akarom mondani, hogy szerintem a szimulátorok akkor jók, ha nem nagyon van arra lehetõség hogy igazából csináld azt amit a gép elõtt. Az lehetséges hogy valaki az életbe nem fog 747-est vezetni. De amibe kerül egy ilyen panel, annyibõl ha egy motoros szakszolgálati engedély nem is, de egy vitorlázó, vagy movit azért kijön és élõben azért jobb. Ez csak az én véleményem, nincs motoros engedélyem, lehet hogy mindent rosszul tudok, de ezt látom.

polluxware
hát példul olyan hogy a valóságban ritkán kell balra indexelni egy bal fordulós lending patternnél...

ja és jó ha nem kezdessz vitatkozni velem mer én 3x láttam a Top Gun-t

deccc vatcapp yaaaa

óll yaaa

Clidey
Kiváncsi volnék mi az a feladat amit csak kiképzés alatt kell megrepülnöm. Kifejtenéd?

pfff....hát akinek ilyenre van pénze, az szerintem inkább menjen el egy repülõ tanfolyamra. Össze nem hasonlítható a szimulátoros repülés az igazival, mármint ilyen kisgépes dologban. Kis gépekkel nem nagyon repülnek komoly feladatokat, csak a kiképzés alatt. Egyelõre meg a táj, a grafika még messze jár a valóságtól....

Framsen

Framsen
😄 jah tényleg a joy ra is rá van írva hogy Rudder. <#vigyor2>
1 mentségem van, nem otthon vok és nincs mellettem a joy 😄

Framsen
az oldalkormány?
hát nem tom angolul
a balra: Numpadon 0
jobbra: Numpadon Enter

DJKonya
Aham, köszi.

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Az FS-ben az oldalkormány szokott lenni, tehát Rudder.

DJKonya
Ez oké, de angolul mi a neve amit át kell írni?<#szomoru1>

Framsen
hát a füldön meg fordulj a billentyûkkel
pl:
1.kéz =kormány
2.kéz= billentyû
a lábad meg pedál

DJKonya
Tudom hogy nem erre van kitalálva, de ezzel el lehet vezetgetni😊 már csak az a kérdésem lenne hogy mit kell beállítani hogy a földön is tudjak a géppel fordulni?

Framsen
pár éve nekem is kormányom volt és minden rendben volt, míg úgy rá nem léptem hogy eltörött <#eplus2> ( bár joy 100X jobb )

alert
Hát nem erre van kitalálva 😊 repülõs kormány vagy joy ajánlott...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

DJKonya
Már be tudtam állítani de nekem is nyomni kell a pedált hogy vízszintesen tudjak repülni<#wow3>