45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#31523 Most ippen ráértem válaszolni. :D Általánosságban azért helytelen fogalmazni, mert ha megnézed FS autogent, akkor az az általánosság. Mindennek lehet nevezni, csak szépnek nem, ellenben a funkcionalitását többé kevésbé ellátja. A modellezésnél, ha nem akarod a gépet terhelni, akkor kerülöd a magas polygonszámot. Lehet egy fát 20-30 poligonból is összehozni, de a cpu időt zabálja csak. Jóminőségű fotókkal dolgozni, alacsony poligonszám mellett kifizetődőbb. -
#31522 Valóban!
Kérdezni is tudni kell!
Pontosítanék!
Meg tudnád mondani nekem, hogy LHBP A3-A4 guruló út találkozásánál,ha 31l irányába állunk balkézfelől van a sarkon egy 10.5m magas fenyő, hogy milyen tulajdonságokkal bír?
Gondolom nem lehet a poligon száma x-y mert akkor használhatatlan.
Azért beszéltem általánosságba, mert nem értek hozzá, csak van egy gondolatom, amire szeretnék pontot tenni.
Ha jó a gondolat, akkor az mindenkinek jó, ha nem, akkor meg max. ezt az időd dobod el, amíg a hülye kérdésemre válaszolsz.
Azt mondják azért néz ki valaki bölcsnek, mert hallgat...
Én sajnos szeretek kérdezni, ha valamit nem tudok. Tudom, hogy az a topik nézete, hogy mindenki vegye a fáradságot és keresgéljen, mielőtt ide ír és ne kérdezzünk hülyeségeket.
Aláírom!Elnézést. (Privátba foglak keresni este.)
-
#31521 Jó kis oldal ez is. Máshol őrzik a repülő alakulatok emlékét. Nálunk nagy kár, hogy semmi ilyen nincs. Mindenesetre érdemes felkeresni a Brit Birodalom, az USA, Kanada, Németország, Franciaország és az olasz repülős oldalakat. A galériák ritka kincseket rejtenek. A leírásokban nagyszerű sztorik bújnak meg. -
#31520 Ez most egy elég hülye kérdés volt ugye tudod? Olyan nincs hogy átlagos.. :D Pontosan mit szeretnél modellezni? Ha konkrétan azt kérdezed mondjuk, hogy egy vörösfenyő átlag mekkorára nő meg, vagy egy magyarországi 50-60-as évekbeli családi ház mekkora, milyen formát követ, ezekre lehet válaszolni. Azonban.. egy híd: milyen széles a folyó? Egy fa: változó.. tűlevelű, lombhullató, csemete stb.. Egy épület: lehet az társasház, panel, családi vagy éppen toronyház is, lehet az raktár, áruház vagy éppen víztorony stb.. -
#31519 nem teljesen off de akit a repules erdekel annak nem unalmas -
#31518 (...) Mondták hogy használjam a Daemon Tools-t de ez sem segít (...)
Ebből szerinted mégis mit kellene kihámoznunk?!
Hat hogy mondtak, hogy hasznaljam, de nem segitett:))))))))) -
#31517 Scenery Gyártó Kis Iparosok és Mogulok!
Meg lehet határozni egy 3d "objektum" optimális méretét?
Gondolok itt egy átlagos, de megfelelően kidolgozott átlag méretre.
Pl Egy épület vagy egy fa. Esetleg egy híd. -
#31516 :) -
#31515 :D -
#31514 (Nemlétező) Általános kérésfeltevési kézikönyv első bekezdése:
"Próbáld meg minél precízebben körülírni a problémádat!"
(...) Mondták hogy használjam a Daemon Tools-t de ez sem segít (...)
Ebből szerinted mégis mit kellene kihámoznunk?!
Btw, az első cédét bemountolod, elindul az install, majd amikor kéri a második cédét, bemountolod azt is az első cédé helyére, és fut tovább a telepítő. Majd így tovább a második és harmadik cédénél is. Ha így nem települ akkor rossz az image fájl amit lewarezoltál. Amúgy a topikon TILOS a warez, ezt tartsd mindíg szem előtt!!! Ha máskor ilyen kérdésed van inkább priviben intézd, vagy google a te jó barátod.
PS.: You don't have to use foreign language in this topic, because we are poor people here and can't speak any other bullshit language. Thanks in advance. -
9GaBeE0 #31513 hello emberek, segitségre volna szükségem. Megvan a Flight Simulator 2004, viszont nem tudom feltelepíteni. Megvan mind a 4 CD a gépen. Amikor az első cd-t feltelepiti kéri a másodikat viszont azt nem tudom elindítani. Mondták hogy használjam a Daemon Tools-t de ez sem segít. Mit tegyek?
hey everyone, I would need some help. I've got the Flight Simulator 2004, but the problem is I can't install it. I got all the 4 cd's on my pc. When cd first installation is done, it needs the second one, but I can't launch it. I was told to use the Daemon Tools, it helps neither. What to do?
-
#31512 Nem értek egyet, de nem vitázok...
Kíváncsian várom, hogy mi volt az oka ennek az amúgy offtopik problémának. -
#31511 12 @ 30 fps ha csak tuning okozná az kb 175%, ennyit semmilyen tuning nem hoz. Szerintem a windows dőlt össze. -
#31510 Ha ez mondjuk egy Intel C2D E8xxx proci, akkor el tudom képzelni ezt a változást - persze azzal együtt, hogy a bios-ban valami nagyon elállítódott. Vagy valami folyamatosan terheli a rendszert, de akkor meg magasabbak lennének a hőfokok - bár ugye semmit nem tudunk a gép összetevőiről... :(
Egyébként ez nem 175 százalékos teljesítménykülönbség, hanem most valamiért kb. 60 százalékkal lassabb a gépe grafikus megjelenítésben. -
#31509 175% teljesítménykülönbséget semmilyen tuning nem csinál. -
#31508 Nem volt húzva a géped? Mert ha igen, akkor a szétszedés után lehet, hogy alapra állt be minden a biosban. -
#31507 akkor nezni kene egy 3dmarkot hogy hatha a vga va van valami gebasz -
#31506 Ugy neztem..elinditottam az FS-t 12 FPS egybol (ahol eddig 30 volt),ment egy darabig aztan letettem talcara..ennyit mert(1-2 fokot valtozott)a jatek NEZESE alatt amit leirtam..
Azert kosz az otleteket..! -
#31505 IDLE nem, de terhelve (játékkal) kéne valahogy naplóznod őket, mert ha rosszul került vissza a hűtő az okozhat ilyesmit. -
#31504 alaplap:23C
CPU:39C
1.mag:40C
2.mag:40C
aux :25C
GPU mem:52C
GPU environment:43C
sztm ezek nem melegek..
Kozbe megneztem..az osszes jatekom(pl arma megfelezodottaz fps..remek.. -
#31503 Számítógép -> Érzékelő -
#31502 Nem mtudom..minden jonak tunik..a Ventik mennek 1000-el..
A homersekleteket hol talalom az everestben..? -
#31501 Ramok hogy vannak? 1x2+1x1? Mert akkor mindegy, annyi a lényeg, hogy ha 4db van akkor páronként a megfelelő slotokba kell rakni (1-3, 2-4), hogy működjön a Dual Channel, bár ennyit nem hiszem, hogy lassítana. Táp biztos nem lehet ha nem jó a sorrend, egyébként is kikapcsolgatnának az eszközök meg fagyás lenne ha kevés a kakaó. BIOS sem áll vissza, hacsaknem az elemet kivetted, de az sem okoz fps esést. Vagy a ventillátor nem jó, vagy a windows dőlt össze félig-meddig, esetleg valami melegszik. -
#31500 Ha kivetted a videokarit a foglalatból, akkor előfordulhat, hogy az összes beállítást "elfelejti".
A vezérlőpulttól a programok beállítási lehetőségéig nézd át. Én már jártam így. -
#31499 Ja es meg annyi h azota gyakran hasznalta a merevlemezt(mert hallottam h kerreg..)
A RAM-okat latja(3GB)a gep..Az lehet h nem ugyanazokba a slot-okba raktam vissza..?
Vagy vmi nem kap eleg tapot mert a csatlakozok mas sorrendbe lettek visszadugaszolva..?
Esetleg a bios beallitasok alltak vissza..?(vagy az nem all vissza ha szetszedik a gepet..?)
Nem tudom..kerdesek..barmilyen otlet jol jon.. -
#31498 Nem, everesttel nézz hőfokokat, talán tud naplózást is azt hiszem, ventihez meg vedd le a ház oldalát. -
#31497 nem tudom.. :(
hogyan tudnam megnezni..?
csak a bios-ban..nem..? -
#31496 hmmm... 3dmark esetleg, hűtés jó megy a venti vga nem melegszik? -
#31495 szevasztok..!
tragedia tortent..hatha vki tud segiteni..?!
egyszer csak visszaesett az FPS-m 13-15-tel..
kb 2 hete az osszes szimulatoromban(FS9, LockOn FC,DCS) ahol eddig 30-40 kozott volt az FPS 13-17 korul van akarhanyszor elinditom barmelyiket..
semmilyen progit nem raktam sehova azota es nem toltottem semmit..
lehet osszefuggesben h elotte atomokra szedtem a gepet tisztitasra..??
csak nem ertem mert osszerakva minden tokeletesen mukodik azota is..
csak az emlitett FPS esest tapasztaltam..(tehat a teljesitmeny visszaesett vhol..)
ha vki tud javasolni barmit, megkoszonnem..!
szevasztok..! -
#31494 Köszi. Sajnos nálam rosszabb lett a kilátás, ugyan a karcok eltüntek, de homályosabb lett.
Az út valószínűleg marad így, ahogy van. Inkább elkészítem a környék látványosabb objketumait, mint pl. sástói kilátó, gyöngyösi 20 emeletes stb. -
Dokitudor #31493 Szép jó reggelt mindenkinek.
Ha valaki találkozott az alábbi problémával és tud kérem segítsen. Vettem egy Pro flight yoke system egységet. Az instalálás után megnéztem minden beállítási lehetőséget (érzékenység, null zona, controlpanel)és sajnos csak a kormány működik rendesen a karok nem. A prop, mix, throt nem lineárisan mozog, a játékban, hanem vagy csak max vagy min. A control panelnézetben pedig tökéletesen mozognak a piros jelzők. Több repen is ellenőriztem és a játékban csak kettő állást ismer fel. Az érdekesség még az is fokozza, hogy vettem közben egy plusz pro flight quad-ot (a kétmotoros gépek repülése esetére)és ez pedig tökéletesen működik. Ennek a control panel beállítása (piros jelző értékek) tökéletesen megegyezik a yoke karokéval. Már újra instaláltam a Saltek software-ket de a gond ugyan az. -
#31492 Sajnos az AFCAD-ok is emiatt néznek ki olyan balf*szul.. egy 57 fokra tartó gurulóuton is a dilettáció 0-180/90-270 irányban áll. Ezt a hülyeséget FSX-re sem korrigálták. -
#31491 Külön az utakat kivágni nem érdemes. Az végeredmény közel sem lesz olyan mint szeretnéd, ráadásul csak az időt pazarolnád. Ha lenne egy jó orthofotó, akkor a repülőteret kellene komplett kiollózni.. igaz az még jobban kigyilkolná az erdők fa állományát. Szó szerint hiányoznának.
FS autogen fákat lehet ültetgetni az objektum elhelyező progikkal. ag_tree_lib-re keress rá avsimen, vagy flightsim.com-on.
Utakra visszatérve.. Alert javaslata megfontolandó. Gmax-ban kiszerkeszted az utakat, a szélükre egy kis alfás fű, ez..az, azonban ez akkor mutat jól, ha alatta a felszin is már elő van készítve (gmax v. fotóscenery), ellenkező esetben nem kizárt, hogy picit hülyén fog kinézni. Gmax nagy előnye, hogy a különböző módosítókkal bármit megtehetsz. Amíg az FS minden landclass, terrain textúrát 0-fokra igazítva jelenít meg, addig a gmax objektumok textúráit úgy csűrheted-csavarhatod, ahogy neked tetszik. -
#31490 A glass_CV bmp állomány a felelős a karcolatokért. Van egy egyszerű megoldás, a glass_ext.bmp-t nevezed át a CV-re. A kilátás jobb lesz. A bonyolultabb megoldás az, hogy kiszerkeszted a képet. Törlöd az üvegen található részt, és oda készítesz egy új alfa csatornát. Egy ami a lényeg: a glass_CV állományt ne töröld, mert ha ez nincs meg, akkor a pilótakabin üvegfelülete nagyon fos lesz.. -
#31489 A Trainz Simulátor kiegészítőit nem lehet itt felhasználni?
Ott ha jól emlékszek CDP kiterjesztésűek... -
#31488 Köszönöm válaszod. Az utak AFX-el készültek STDesign LHGY alapjaira, ezek lezárt gurulóutak. A legszuperebb az lenne, ha sikerülne szerezni jó minőségű légifotót a reptérről, lehetőleg ortho jellegűt, és "ráhúznám" az eredeti utakat gmax objektumként, ha nem sikerül akkor "összeollózom".
Más: nincs meg valakinek a PT Tu-154B-2 magyar panelja? Nem találom sehol, halottak a linkek amikre rábukkantam.
VC nézetben csak nálam nem lehet elindítani a hajtóműveket, vagy másnál is előfordul? A hajtómű indítógombját megnyomva csak egy pillanatra forog fel, gyors nyomkodásra ugyan elindul, de ahogy eléri az alapjáratot leáll. 2D panel nézetben gond nélkül elindítom. -
#31487 Az FS9-ben van egy olyan bug, hogy a gmax 3d modellek bizonyos irányban írtják az autogen tárgyakat. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy kézzel vagy Instant Scenery-vel lepakolsz egyenként fákat/házakat a szükséges helyre, de nagy mennyiségben eszik az FPS-t. A jobb megoldás, hogy gmax-ban fákat és házakat ültetsz, vannak erre különböző technikák, hogy a legoptimálisabb, de a lényeg, hogy gmax-ban csináld és egyben exportáld őket. Textúrának használhatsz sajátot vagy a default-at. Az egyetlen gond a fáknál az lesz, hogy árnyékolva lesznek a polygonok, ezért különböző szögből a Nap miatt különböző árnyékolást kap. Ezt a közvetlen modell elkészítése előtt az ASM kódban a fa polygonok bizonyos paramétereinek az átírásával lehet kiküszöbölni. Ha nem sok fáról és házról van szó, akkor hagyd ezt a módszert és pakolgasd ki egyenként a már készeket.
Az utakat hogyan csináltad? gmax ground polygon? Vagy valami más? Tulajdonképpen gmax-ban a legegyszerűbb, megrajzolod és ráhúzod a textúrát. Textúrát pedig olyat rajzolsz, ami tetszik (füves, kavicsos, föld, stb). Vagy konkrétan mi a problémád vele? A képen az látszik, hogy valahogy így csináltad... -
#31486 Köszönöm. Az utakat kellene valahogy életszerübben megcsinálni, hogy ne egy szürke csík legyen, hanem bizonyos helyeken beton, illetve füves, kavicsos és földút. Az erdős részeket hogyan lehetne "beültetni" gyári FS fákkal? Kiszedni már tudom az AFCAD fájlból "STDesign" segítsége által, de "ültetésükre" még nem jöttem rá. Meg lehet oldani külön kiegészítő facsoportokkal is, de azok sokkal gépigényesebbek a gyáriaktól, és nagyon elütnek a környezetüktől.
Más: a Francois-Denis féle c-150 szélvédőit hogyan lehetne "letakarítani", mert elég rosszul látni át rajta?
A reptér "bejárata":
-
#31485 Tényleg nagyon jó!
Gratulálok!
Ügyes vagy! -
#31484 Ez képek alapján igen messze van egy amatőr munkától. Gratula :)