45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#43934 Hát ezzel azért szerintem nem sok minden veszi fel a versenyt... legalábbis egy ilyen sisakizé biztos nem... :) -
#43933 -
#43932 Csatlakozom! -
bzsoli #43931
Sziasztok!
Szabad a figyelmetekbe ajánlanom, hogy az IVAO magyar részlegének 2014-es túrái megnyíltak?
Idén, az alábbi 5 túra repülhető: IFR, VFR, Cargo, Európai Fővárosok, és a szerintem nagyon különlegesnek számító Tu-154-es túra.
Bővebben itt olvashattok a túrákról:
http://www.ivao.hu/magyar-divizio-turak-2014/
Ha a túrákkal, vagy az IVAO hálózattal kapcsolatban bármi kérdésetek lenne, állunk rendelkezésetekre.
Elnézést, ha zavartam volna.
Zsolt -
#43930 hát nem tudom -
#43929 A Mester szeme mindent lát. Figyelj oda, mit beszélsz! :-D -
#43928 :) Akarom mondani, szépen elnagyolt -
#43927 Sziasztok!
Lehet, hogy találtam egy még jobb dolgot, mint a kivetítő...????
link -
#43926 "de nálam van még pár szép magyar festés."
Akarod mondani: "de nálam van még pár magyar festés."
:-) -
#43925 -
#43924 Istenkirálycsászár vagy! Köszönöm! :-D -
#43923 Na, hála neked leporoltam én is a Wilga csomagomat. :)
Hát ezzel a VC-vel valóban sokkal élvezetesebb.
Nem tudom már, honnan és mikor töltöttem le, de nálam van még pár szép magyar festés. Pl:
-
#43922 Nya, összeraktam egy csomagba, így még összehekkelni sem kell. Csak bemásolod oszt fly! :)
PZL-104_Wilga_full -
#43921 Nem vészes. A Dropbox idejében ez már nem nagy ügy. :)))
Ez a pack, jó sok festéssel:
Wilga-35PZL
Ez meg a VC új textúra, meg két új festés:
WILGA_newVC -
#43920 Túl nagy kérés lenne, ha kérnék Tőled egy pakkot, amiben benne vannak a szükséges cuccok a Wilgahoz? És persze a Wilga.
Lusta vagyok összeszedni a cuccokat, kellene egy kis segítség! :D
Szerk: Egész nyugodtan elküldhetsz melegebb tájakra... :P -
#43919 -
#43918 -
#43917 A Fotelpilóta Wilgával foglalkozó cikke után én is kedvet kaptam fs9-en egy kis wilgázásra. Emlékeztem, hogy van egy elég faszányos kis Wilga 9 alá, de úgy rémlett, kicsit fostalicska a műszerfala. Nosza, gondoltam, próba, szerencse, meglesem avsimrus-on, hogy esetleg van-e ehhez egy javított cockpit. Ahogy egy híresebb arc mondotta: "A ki keres, az talál, a ki zörget, annak megnyittatik.", így én is szerencsével jártam, mindjárt szembejött egy javított VC textúra, és valóban, tényleg sokkal szebb, élethűbb.
Így nem volt más hátra, mint kipróbálni. Miután hazaugrottam Ukrajnából egy kis itthoni levegőt szívni (meg kipróbálni a 2.34-es AES-t LHBP-n), olvastam a szandaszőlősi Belfegor sorsáról (valamint a repklub Dunakeszihez hasonló vesszőfutásáról), hogy elmegy, így odareppentem még egy Yak18T-vel elbúcsúzni tőle. Így innen indult a Wilga kaland.
Beülve mindjárt szembetűnik a javított VC textúra (csak VC van), így mindjárt más. Aprócska bibi vannak csak vele, mint pl. nincsen battery kapcsoló. Ehh, azé ez fura, de még nem tragédia. Másik furcsaság, hogy mixture állító kar sincsen benne. Ez is furcsa. Sebaj, gyorsan beindítom, gyönyörű hangja van. Nem volt még szerencsém élőben hallani a madarat, de itt elég meggyőző, karakteres hangja van, alapjáraton kellemesen pöfög. (bár az An-2-höz lenne ilyen szép hang!)
Kinézetre is nagyon szép gép (szerintem), vicces, hogy a pilóta mellett két kigombolt kabátú csaj ül a gépben. :))) Egy kicsi furcsaság van még, hogy VC-ből nemigen látszik a propeller. Nagyon minimálisan van valami árny, ami hivatott megjeleníteni, de annyira halovány, hogy nem látszik szinte egyáltalán, hogy mi van a propellerrel VC-ből. Sebaj, gurulunk már, fékszárny, gáz... Ahogy a cikkben írva vagyon volt, kopp előre a kar, hogy hamar eljöjjön a farka, majd szépen lassan elszívódunk és emelkedünk. Kicsit furcsák a műszerek, mert az egyik hőmérséklet folyamatosan pirosban van, hiába csinálok bármit is, veszem vissza a prop-ot, gázt, hiába zsaluzok. Ha nagyon leveszem a gáz-t 50% alá, akkor talán sárgába megy, de akkor meg nincsen sebesség. Furcsa, bár nem sül meg a moci. Ezektől az apróságoktól (mondanám, hogy bosszantó, de igazából nem befolyásol sok mindent, teljesen el lehet lenni velük) eltekintve viszont azt tudom mondani, hogy nagyon kellemes repülni vele, már-már An-2 élményt éreztem benne, sőt... Itt nem is érezni a vasat magam körül, mint az Ancsában. :))
2000 lábig emelem, kicsit forgolódok a kidolgozott Szolnok felett, majd egy határozott áthúzással Belfegor (na jó, csak a foltja), majd a reptér felett és egy jobb kanyarral megkerestem a 4-es utat, hogy majd az visz engem haza. Szépen haladtam, elhagytam Szolnokot, Cegléd, Abony, Albertirsa, Monor, Üllő, szépen látszanak a városok, látni merre járok. Felsejlik a távolban Ferihegy, jobbra egy Fokker70-es én final-on 31R-re. Méltóságteljesen átrepülök Ferihegy felett (mondtam már, hogy fantasztikus a kilátás a Wilgából? :D), jól megszemlélve a egészet felülről. Ismét meg kell jegyezzem, hogy fantasztikus munkát végeztek az LHSim-es srácok, fentről is csodás a reptér!
Végül ráfordultam Dunakeszi felé, majd megpróbáltam a cikkben is megénekelt leszállási manőver. Miután írva vagyon, hogy csak a lúzerek "támasztanak" gázzal Wilgát leszálláskor, ill. jó meredeken jövünk be, így próbáltam. Persze ebben benne volt a kockázat, hogy ebben a Wilgában a FD nincsen úgy modellezve, mint abban, de lássuk. Nem tudom pontosan megmondani mennyire lehet jó, mert nem sikerült elég meredekre, ill. gázzal is "támasztani" kellett, de nem volt rossz, gyönyörű leszállást produkáltam vele.
Összességében nagyon tetszett a masina, tényleg élmény volt a hangokkal, a kilátással, a kinézettel így a repülés.
No és egy kép Dunakesziről, mert az élményem marad, hogy itt repültem és vezettem először és eleddig utoljára kisgépet. :) Bár az nem Wilga volt, hanem C182. :)
-
#43916 Uhh, sorry, ez lemaradt. Szóval ez a reptér is egy pack része, amit a flightsim.com-on ukraine00-06-ig vannak fent, darabonként kb. 15-20MB. MOst így hirtelen nem tudom melyik pack-ban volt benne konkrétan ez a reptér, de ajánlani tudom a pack-okat, mert nagyon sok kis repteret tartalmaz kb. hasonló kidolgozottsággal. Egy dologra kell vigyázni, mégpedig arra, hogy sok helyen sajnos a futópályán, taxiutakon, ill. apron-on sokszor vannak autogen fák. Ezt egy AFCAD szerkesztő progival (nálam az AFX) oldottam meg, hogy exclude területeket tettem a gurulókra és a futópályára. -
#43915 Szuper! :) -
#43914 toroljed a sceneryt ha megszunik a problema rakd ujra lehet a dll nem jó -
#43913 LHPR varázslatos éjszaka is!
-
#43912 Találkoztatok már ezzel?
"Flight Simulator was unable to load some aircraft or software. You can continue Flight Simulator but this aircraft or software will be disabled."
File:VisRange.dll
Talán mintha Rió óta lenne ...
Javaslat? -
#43911 Szerintetek egy ilyen tablet megfelelő lenne FMC -hez? -
BB5207 #43910 Sziasztok,
Elcserélném az új iFly 737NG Feature Pack FS X originál telepítő lemezét az FS 9 változatra!
A lemez természetesen jogtiszta !! A csere oka, hogy az FSX nálam csak nyögve nyelősen működik ! Úgy döntöttem, hogy maradok a jól bevált FS9-nél. Ide viszont erre a gépre lenne szükségem. Akit érdekel, kérem privátba írjon.
Köszi
További kellemes napot, jó repülést
-
#43909 Szia! Honnan lehet tőteni? -
fs9pilot #43908 Nyugodjon Békében! :(
-
Nyiri #43907 Nem tetszik, hogy a "3D" műszerek igazából 2D-k :) -
#43906 Hoppácska...
Már csorog is lefelé. :) -
#43905 -
#43904 Tu-22M3
-
#43903 -
#43902 A rezsi 2D-s vagy 3D-s? Azért kérdem, mert tudnék nagyobb géppel is jönni a rezsiért, csak nagyon nem mindegy, mert idereppenek én egy An-225-el, sokkal több rezsi fér bele, de ha 3D-s a rezsi, akkor cseszhetem, mert nincs benne VC. :DDD -
#43901 Na, akkor vadásszal gyüvök, egy rezsiharcos MIG-el. :) Sőt, idereppenek egy Tu-114-el, abba jó sok rezsi fér, elviszem keletre, csökken a rezsi itthon. :)))
@Hont: tényleg remek, tetszett! :D -
#43900 Remek videó! -
fs9pilot #43899 A Logitechnek nagyon sok terméke ugyanúgy potis, mint a többi márka olcsóbb termékei. Nem is a potikkal van baj, hiszen az áramkör legmegbízhatóbb részei, hanem arról, hogy egyszerűen nem ilyen terhelésekre találták ki őket, amiket nap mint nap kapnak. Ezek a kis cuccok arra vannak hogy a hifin, vagy egyéb eszközön tekergeti az ember őket napi 2x, aztán jó éjt. A drágább termékekben már absolute rotary encoder "abszolút forgójeladó" van (Arduino általában). Ami már ILYEN terheléseket is kibír, erre is lett kifejlesztve. Azonban a potival szerelt termékeket nem lehet ilyen megoldásra át "sufni tuningolni", mert teljesen más áramkört igényelnek.
Az Arduino féle forgójeladó ilyen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nagyban hasonlít a potenciométerre, de terhelhetőségében ég és a föld a kettő. :) -
#43898 amire hazajössz lehet a repteret RezsiAirport 2 nek fogják hívni....ne siess -
#43897 Nagyon beléje vagyok szerelmesedve Ukrajnába, bár kissé morbidnak tűnik, hogy pont a jelen helyzetük apropóján, de hát ez van. Itt fog sor kerülni a Tu-114-es komolyabb kipróbálására, mert egy iskolakörön túl vele még nem jutottam és ha nagyon mazochista leszek, megpróbálom működésre bírni a Tu-144-es is angol doksi nélkül (batteryt már fel tudom kapcsolni. ), bár ehhez már kicsik az Ukrajnában lévő távok, de úgy is terveztem már a keleti nyitást (boccs! ) , aminek úgy tűnik Ukrajna az első felvonása, de mint ilyen, nagyon meggyőző és vonzó. Ha a többi keleti terület scenery lefedettsége is hasonlatos Ukrajnához, hát több, mint elégedett leszek. Csak lenne basszus több időm. :)
No, de amiért ténylegesen billentyűzetet ragadtam, a terjengős felvezetésen túl: kicsit meg vagyok lőve. Ugyanis kevésnek találom az orosz GA típusú gépeket. Lehet én vagyok láma, de sajnos nem igazán találok sokat. Egyáltalán létezik sokféle GA gép orosz tervezőktől? Mert oké persze van jó néhány, mint az An-2, Yak-12/18, nem orosz Zlin-ek, és még néhány, de tényleg kb. ennyi. Tudnátok esetleg orosz, na jó, keleti gyártmányú jó kis GA gépeket? Nem feltétlenül linkeket, hanem inkább típusokat keresek, aztán majd meglátom milyen jó gép van belőle, de hogy őszinte legyek, tényleg kevésnek érzem a keleti GA gépeket, legalábbis amiről tudomásom van.
Mellesleg még mindig csak azt tudom mondani, hogy számomra Ukrajna döbbenet, döbbenet után. Most épp L'viv-ben vagyok, persze itt is csak szuperlatívuszokat használhatok, de ami most épp igazán feltűnt, az az, hogy mennyire szépen van illesztve a reptér, ill. sokszor a városok scenery alapja a default tájhoz. Már hozzászoktam nyugaton, hogy az add-on az egy elkülönülő négyzet, jól kivehető határokkal a default alaptól, de basszus itt nem, itt össze van dolgozva, afféle átmenetesen. Nem tudom jobban megfogalmazni. Látszik, hogy hol nem default, de a csatlakozásoknál gyönyörűen egybe van dolgozva, messze nem látszik annyira élesen az add-on scenery határvonala, mint nyugati társainál. Nem utolsó sorban, ami L'viv-ben is feltűnt, hogy igen nagy területek vannak kidolgozva, sokszor a várossal együtt. Egyébként az egybedolgozás már Kharkivnál is feltűnt, de itt igazán szembeötlő, hogy mennyire szépen van illesztve a scenery. A kidolgozottságáról már nem ejtek szót, mert az is hozza a szokásos ukrán szintet.
Összegezve: A sok fizetős, bár valóban gyönyörű nyugati scenery utána továbbra is döbbenettel állok ezek előtt, hogy simán hozzák a nyugati szintet, sőt, sokszor többet is (Kharkiv) és mindezt teljesen ingyen. Nem tudok egyelőre betelni ezzel, megint nem jártan már vagy egy hónapja otthon BUD-on. De asszem most L'viv-ből hazaugrom, kell egy kis ferihegyi milliőt magamba szívni, honvágy na... :))) -
perko #43896 Én nem rég cseréltem le a Logitech Extreme 3D Pro joyomat egy ilyenre
Thrustmaster T.16000M
Azonos árkategória és ebben nincsenek potik, mágneses érzékelő van benne. -
#43895 Helló, nem tudjátok véletlenül, hogy létezik-e olyan oldal, ahol több évre visszamenően meg tudom nézni egy adott járat információit, főleg lajstromokra lennék kíváncsi 2006, illetve 2008 as évből :)