45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#31643 Ez (ránézésre mondom csak) nem metar hanem taf. -
#31642 azt minden gepnel ebben a kategoriaban ki kell szamolni, pl TOPCAT ban lekeri az aktualis metart es az alapjan a varhato palyara szamolja ki a flexet es alternativa kent adja a tobbi palyat -
#31641 LHBP 130800Z 30010G18KT 270V320 0900 R31R/1500 FZFG SCT020 OVC060 03/M01 Q1006 81721095 BECMG AT0900 29005KT 2000
Itt van az amit néztem, ezen látni lehet hogy a szélirány alapján 31 pályát lehet valószínűleg használni majd ezek után a 31R pályáról leírja hogy 10% 10mm jég borítja és a fékezőhatás jó.
ESSA 180000Z 00000KT 0100 R01R/M0250D +SN FG VV001 M03/M03 Q0998 51496592 BECMG FM0100 0000
Itt van egy másik példa nincsen szél és a 01R pálya adatait tünteti fel és nem a 19L-R 08-26 pályákét ezek alapján valószínűleg ezt a pályát használják.
Én teljesen tisztában vagyok azzal hogy ATC mondja meg, hogy melyik pályát használjad, de én arra utaltam, hogy valószínűleg az aktuális pálya adatait tüntetik fel nem pedig azét amelyiket nem használják.
Csak azért kérdeztem mert nem nagyon találkoztam ActiveSky-ban hogy ez fel lenne tüntetve. Mert az A320-nál legalább is tudni kell, hogy milyen a pálya, hogy kitudjad számolni a FLEX-et.
-
kezdopilota #31640 Sziasztok, nem tudjátok létezik FS2004-hez az alap Cessna C172SP feljavitott változata? Kicsit gyengék a texturák, meg valahol mitha valami olyasmit olvastam volna hogy nem elég élethű, sokminden nincs benne rendesen szimulálva. Én is láttam már sok gépet a neten aminél sok érdekes dolog volt megcsinálva ami ennél a gépnél nincs, pl túlmelegedés, olajcsere, stb. Nekem ez az eggyik kedvenc gépem, csak már kicsit gyengécske ahozképest hogy milyen realisztukus gépek vannak már az FS2004-hez. -
#31639 :) erre probaltam utalni -
Tóth Balázs #31638 Hol van az írva, hogy benne van az aktív pálya? Esetleg pályákról lehet benne adat, a pálya felületéről, állapotáról, vagy a pályamenti látótávról, de ez nem tartalmazza az aktív pályát, mint fatal is mondta, azt az ATC határozza meg, illetve fix, pl TNCM-mindig 10-es pálya, domborzat miatt ugye. -
#31637 esetleg? -
#31636 Csak azért lettem kíváncsi mert az ivao metar kézikönyvében van erről szó. -
#31635 Azt tudom hogy ATC határozza meg a pályát, csak a Metar tartalmaz egy nyolc számos számsort amiben leírják hogy az aktuális pálya milyen állapotban van. -
#31634 hmm a METARban ezeket nem szoktak, ATIS!
-
#31633 "Ezalatt azt értem melyik pályát kell használni"
Nem, mert az ATC állapítja meg ezt, nem része a METARnak. LHBP-hez az lhbp.hu-n kint van a VÁRHATÓ pályairány, de ez is eltérhet. -
#31632 Valaki véletlenül nem is mer olyan honlapot ahol METAR tartalmazza a pálya adatai is ? Ezalatt azt értem melyik pályát kell használni meg milyen a pálya száraz vagy vizes. Mert én nem találok ilyen jellegű adatokat. -
ezsolt #31631 Hmmm... csak el kéne olvasnom azt a manualt.. -
#31630 na hat akkor ott a manualban kerik hogy remelje ki az ember a zordert -
ezsolt #31629 Értem. Akkor ezzel együtt lehet élni, könnyű orvosolni a problémát. -
ezsolt #31628 Van az is! FSX meg EZCA is. -
#31627 Nem feltétlenül jön elő a hiba, de nálam már megesett a zorderek kimonnetelése miatt, hogy pl. az overhead panelt a mainpanel mögé töltötte be, így nagyrésze láthatatlan lett, amit végül a panelok ki-be kapcsolatásával meg lehetett oldani gyorsan. -
#31626 hat ha fsx ed lenne es EZCA progit hasznalnad akkor ott alapkol kerik a zorderes sorok ki remeleset -
ezsolt #31625 Ilyen a humorom! Már ha ezt annak lehet nevezni!
Még nem olvastam át részletesen de ha jól értelmeztem akkor ezek az értékek a panelek (2D vagy 3D) betöltéséért felelősek, én meg jól letiltottam őket a dupla "//"-jellel. Bár eddig még nem vettem észre hibát. -
#31624 ? -
ezsolt #31623 Köszönöm, ez hasznos volt. (Most retteghetek, hogy mi nem fog működni rendesen!) -
#31622 Determines the order of appearance of the panels on the screen. Takes values from 0 (bottom) to 100 (top).
forras: itt -
ezsolt #31621 Nincs több rossz ötletem! -
#31620 Rajta van a middle gombon, én is próbáltam már ráállítani újra, de mégsem működik. :/ -
ezsolt #31619 Tudja valaki, hogy a zorder=x mit befolyásol a panal.cfg-ben? -
ezsolt #31618 Szerintem nem javították, friss telepítés után ki kellett törölnöm az említett sorokat. Külföldi fórumokon találtam rá erre a magoldásra de senki sem tudta mit jelentenek ezek a sorok a panel.cfg-ben: zorder=x. (Az x helyén 1-20-ig számok vannak.)
Még egy tipp: az fs indítása után az alt-ra lenyíló menüben a beállítások alatt megnézted a AC konfigját. Lehet, hogy ezt a funkciót nem tette rá egy gombra sem. -
#31617 thx -
#31616 egyszerű nagyszerű online fuel planner 737/100 ....... md-11ig (sok fajta) -
#31615 Látod most nem emlékszem, de azt hiszem a default cessnán sem működött, egyébként iflynál ezt nem javította a hotfix?
Egéren nincs gomb, csak oldalt (MS LaserMouse 6000). -
ezsolt #31614 Hali! Van kettő tippem. Milyen gépnél nem működik? Ha csak ifly akkor a panel.cfg-ben a zorder sorokat töröld vagy iktasd ki //zorder//. Ha mindnél: ha az egereden a görgő mögött, előtt van még egy gomb akkor arra konfigurálja a vc-ben való forgást. (Ez a rövidítés nem túl szerencsés!) -
#31613 De az ok mi lehetett.Motor leállás?vagy mi? -
#31612 HA-LRM alligha lehet a Cessna lajstroma. -
#31611 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kN9otwGPND4&feature=player_embedded -
#31610 Itt lakom, de nem tudok semmit, jó lenne pedig. -
#31609 R.I.P. valaki info? -
#31608 Néztem, f1view nem volt, de lehet, hogy az lesz a vége :) DBS-t is próbáltam ott meg mindkét irányban kifelé zoomol. -
LegendTommy #31607 menüjében azt hiszem van valami állítási lehetőség, mouse look, internal view nézted? esetleg nem volt fent régebben az f1view? mert a kettő kombinációját használtam én régebben. -
#31606 Ha eddig használtál no CD patch-t, akkor szükséged van egy 9.1-es verziójú no cd patch-re az update után. Aztán menni fog.
Hogy hol tudod letölteni, arra nem emlékszem, de keress rá. Talán flightsim-en fent van, nem esküszöm rá. -
#31605 Nem, frissen van felrakva de nem csinál semmit az egérrel. Mozogni tudok a billel de avval nemsokra megyek. -
LegendTommy #31604 hangolni