45215
  • polluxware
    na megyek dühöngeni..

bocsánat a hozzászólásokért, éljen az fs9 és totyik tisztasága
  • polluxware
    vagy Clideyhegy.. ;) ha már "van (volt) belőlük"-t hozod fel

francba.. politikusnak kellett volna menni
  • polluxware
    bakker nem megmondtam hogy Viktorhegy is lehet még!!
  • polluxware
    osztrákok vannak majmolva ilyen téren.. LOWS is valmi Mozart nevü röpitér..

gondlom úgy vannak vele Liszt Ferenc ismertebb, mint Feri;)
  • Clidey
    Akkor már legalább annyi eszük lenne ezeknek az idiótáknak hogy valami híres magyar aviatikus nevében gondolkodnának...van (volt) belőlük tengernyi! Rubik Ernő...Asbóth Oszkár...Rotter Lajos...csak hogy a legismertebbeket említsem...
  • exTrem
    vicc az egész
  • polluxware
    abbahagytam..

egyébként úgyfest akinek Feri keresztneve van, jobb ha átnevezi magát..
  • polluxware
    komolyan semmi bajom Liszt Ferenc munkásságával..

de hogy az istenben van az hogy minden egyes nyilas/komcsi váltásnál újra el kell nevezni minden szart..

Mennyibe fog fájni a terminálokra új nevet aggatni? foci alapból megy ez is?
  • polluxware
    erről Hofi egyik mondása jut eszembe.. illetve több is;)

aszondja: "Újra temetni meg elnevezni azt már tudunk, de újra élni..."
  • polluxware
    léci ne kezd... elég megnézni a napi híreket...

• Hypo #32073
    Liszt Ferenc Departure......
  • Lifer092
    Jaja, hálaégnek már nálam sincs ilyen gond... =)
  • Hypo #32071
    igen mivel a built in atc csak vektoral es altalaban egy palyara meg ha abbol parhuzamos tobb is van.....En mindig torlom az ifrt es szepen lerepulom amit kell kicsit aismooth hogy ne legyenek az utban
  • Lifer092
    Valóban... És tanúsítani tudom, nálam is volt már ilyen, balszerencsémre nagygépes repülésnél, mikor érkeztem volna a fogadó reptérre, ugye süllyedjek stb-stb, aztán elkezdtek dobálni egyik irányból a másikba, a végén pedig olyan jól ráirányítottak a pályára hogy tejködben , viharban kereshettem meg magamnak a kifutót... -.-"
  • Hypo #32069
    Mikor belepsz a repter iranyitott korzetebe valts at vfr re es repuld le a start az adott palyara oszt jonapot
  • abassc
    Csak azért keresek másik ATC-t mert amikor repültem egy LHBP-LHSM-et akkor a vége felé elkezdte hogy forduljak jobbra 75 fokra,fél perc forduljak balra 45 fokra.És ez legalább 5-10 percen keresztül.
  • abassc
    Nemtom mér de amikor inditanám a PFE-t akkor kiirja hogy nincs szabad hotkey slot.Egyáltalán minek az neki?Vagy miért nem talál ha be van állítva jora?Ja,és regisztrált FSUIPC kell neki?
  • Hypo #32066
    Nem rossz progi de azert szerintem ez eleg nagy tulzas: "szinte mint a valóságban. tehát ez a légi irányításra fekteti a hangsúlyt"

Jelenleg szerintem 2 jarhato ut van ezen a teren akit zavar fs atc je az egyik a radar contact nevu progi, nem olyan egyszeru de nagyon jo, viszont vannak meg hianyossagai.

A masik meg Ivao vagy VAtsim, ez a legjobb mert ez all a legkozelebb a valosaghoz. Sokakan felnek az online repulestol juj mit szolnak bena vagyok...stb de higgyetek el en csak segito baratokkal talalkoztam mind ket helyen.

PFE nel nalam 2 zavaro dolog volt, az egyik hogy egy repules elokeszites igy is idoigenyes de PFE vel meg tovabb tart kicsit tulkomplikalt az egesz, a masik meg en eleg sok kalamajkaba futottam vele ( ai-k szarnak ra..stb)

De minfig mondom a lenyeg nem az amit m as mond hanem ahogy Te erzed ha neked bevallt orulok es sok jo leszallast.
  • [HUN]FaTaL
    Ha jól emlékszem az active camerával akadt össze, de nem 100%.
  • alien1313
    Nálam ilyen probléma nem jelentkezett. Repülük pl. PMDG, iFly, Ariane 737 sorozat. Hardware: Saitek Yoke, pedal, 2x3 karos quadrant.
    Igazad van (IVAO, VATSIM), de tanulni nagyon jól lehet vele.
  • [HUN]FaTaL
    Kipróbáltam a PFE-t még annó, szerintem borzalom mert összeakadnak a billentyűkombinációi a kiegekkel. Részemről a Radar Contact szerintem jobb. Bár aki már ilyenekkel repül, javaslom az online repülést (IVAO, VATSIM).
  • alien1313
    Jól értem, ez az FS "buta" ATC-jét haszálja, valójában egy live cockpit?
  • alien1313
    Ezt az ATC-t használom: PFE = Pro Flight Emulator (+ProFlight 2000)
    ez nem használja az FS gyenge ATC-jét, hanem az általad leadott repterv alapján gyönyörűen navigál, szinte mint a valóságban. tehát ez a légi irányításra fekteti a hangsúlyt, valamint be lehet állítani, hogy a pilóta autómatikusan (minimális vezérléssel) válaszoljon, vagy csak, ha Te utasítod.
    Valamint, szerintem nem tudsz olyat mondani amit ne lehetne beállítani benne.
    Szerintem vér profi. Sőt van hozzá kieg hangcsomag is már.
  • LegendTommy
    most repentem 1et ifly-al, és véletlenül nem kapcsoltam le a pack-eket hajtóműindításnál, és beindult így is:( pedig ha jól emléxem akkor ez le van szimulálva frankón. tapasztaltatok már ilyet? majd lecsekkolom, hogyha indítok akkor lemegy-é a levegő mutatója:)
  • m814
    Sebesség csökkentésre utasítja az AI gépeket.
    Na ez a része azért hagy kívánni valót maga után, mivel az eredményt nagyban befolyásolja az adott AI gép "minősége".
    Nálam egészen érdekes dolgok is történtek ennek bekapcsolásakor, pl. 60 csomóval limbózó 747 vagy a pálya előtt mérföldekkel földet ért gép ami a földön vigan "repült" tovább az első gurulóútig.
  • chicco
    így van.
  • Lifer092
    http://www.superatc.com/

Elvileg jó... meg ingyenes.
  • abassc
    Szevasztok!
    Van esetleg valami progi a default atc helyett?Nem mintha valami baj lenne vele csak kérdem?
  • [HUN]FaTaL
    "Hi Everyone,

So that I don't have to post in topics in different place I thought it would be better to post all the information regarding our testing towards the SP.

Current Status

Both the internal test group and the forum test group have a test version of the SP. This build is missing the final fde corrections for the aircraft. The purpose was to make sure all major bug have been fixed before release. During testing we have found some issues that are being fixed at the moment and a couple of minor issues that we will defer to Feature Pack as they don't cause any major hassle.

Next Stage

We will get the new build and the final fde files possibly tomorrow when they will undergo final testing, and if there are no show stopping issues, this will be our release version. If all goes well I would expect to release the SP on the 23rd/24th but it will be before Xmas."
  • [HUN]FaTaL
    Nem próbáltam de szerintem beállítja hogy ne 300al döngessen az AI approachkor.
  • Lifer092
    Remélem amikor járatteljesítésem lesz meg atom rossz idő lesz, ahogy szokás... :DD

Amúgy nem tudom konkrétan mit takarhat abban a szövegkörnyezetben a "Reduce Speed On Approach" - mert nem használom ezt a kiegészítőt, vagyis nem is hallottam róla?! =) , De józanparaszti ésszel nekem azt jelenti hogy a megfelelő sebességet tartaná, vagy ha gyorsabban mész akkor beállítaná ő magának érkezésnél..?! _Most fognak hülyének nézni, mert alapjáraton ezt jelentené, de itt nem tudom hogy értik..
  • koreny20
    Elég ködös de türhető :) sőt sztem ez a legjobb, szépen fokozatosan látszik a leszálló gépek leszálló fénye, ahogy közeledik, AI smooth kegyetlen jó progi, annyit tud esetleg vki hogy mit jelent a beállításaiban, hogy REDUCE SPEED ON APPROACH? Lefordítani én is lefordítom de mit befolyásol?
  • Clidey
    Na mitmegaszontam:
    Captain Sim: Yes, except the 707 and B-52. Everything else is 9.99. We'll see, may be we'd cut a bit from the 707 and B-52.

Mondjuk várható volt hogy egy friss cuccot nem fognak egyből leakciózni...karajcsont ide vagy oda... :(
  • Lifer092
    Üdvözletem pilóta urak...

Szerintetek, ha holnap megrendelem a Saitek Trótlö Kvandrant -ot, akkor azt az ünnepek előtt megkapom? - Futárral. Mert erről még nem írnak a honlapon, az ünnepi szállításról vagy az előtte történő rendelésről hogy megérkezik -e avagy sem.

Amúgy milyen az idő Budapest felett, repked esetleg valaki? =)
  • Hypo #32049
    nem jarok ekkora reptereken:)))
  • [HUN]FaTaL
    Ja VFRre én is be tudom lőni úgyahogy én IFRre mondtam, tehát mondjuk egy UK2000 Heathrow 30fps-sel, forgalommal :)
  • Hypo #32047
    Nem mondom hogy egyszeru:)))) Nekem most sikerult ugy ahogy ,mondjuk nincs telepakolva, Tongass X PNW, Northen rockies, PFJ es par orbx repter ezekhez.
    Ennyi es 5 Ga gep. De most lekopogom szepen muzsikal es a latvany hat kerem az veri fs9 et ebben.

De azert nagygepesre nem biztos hogy eleg lenne a konfig
  • [HUN]FaTaL
    Én az FSXet képtelen vagyok belőni, hogy rendesen fusson :(
  • Hypo #32045
    Par regi hardvertol megvalltam meg kellett a hely szoval most fs9 nincs a gepen w7 kerult fel meg fsx de csak ideiglenesen majd ha meg lesz az uj konfig akkor szpene megy vissza minden, csak mar ianyzik a nagygepes reoules is fsx alol:)
  • Hypo #32044
    FSX re