MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legjobb.. ennyi😊
alert
Mûxik a Below GS inhibit tabló is. És van már Takeoff warning valamint Cabin altitude tabló is a Nav Display-ek fölött. Ez nagyon komoly 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Amazing, mi? Szerintem is! <#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Én az egy db default textúrát (asszem partly cloudy) szoktam installálni és kész. Elvileg ez csak annyi hogy berakod magadnak amilyen idõjárás lesz.

http://goo.gl/gd6Zi5

Visszakanyarodnék a Ground Environment témához.

Kiderült, hogy a Sky textúrák gyakorlatilag csak a színátmenetes kék égboltok, nem felhõk. Szóval valószínûleg akár használhatóak is, habár nem tudom van-e értelme. Viszont legeneráltam több Ground textúrát, így most összesen valami 12 db ground textúrám van a különbözõ fedettségû égboltokhoz. Van az a rész, ahol egyenként installálni lehet ezeket, de ezzel vagyok bajban, mert nem tudom, hogy most mit is kellene pontosan csinálni? Minden égbolthoz installáljak 1 db textúrát vagy installáljam az összeset?

alert
Aham. Alapból nincs is engedélyezve.

alert
Ja most még így hírtelen egy dolog, csakhogy fikázni is lehessen 😊

VC-ben az overhead panelen a tablók közül a kék színt maguknak tudók undorító cián kékek 😊 Ha 2D-ben többé-kevésbé jó, itt miért kellett ezt így elcsúfítani?

[HUN]FaTaL
Hibagenerálás letiltható?

Clidey
Én föltolom 40%-ra, és szép lassan elindul. 😊 Nem várom el hogy kilõjjön mint egy Ferrari...az igazi se azt teszi... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
A taxihoz egy csöppet tényleg több gáz kell, de nem vészes.

Ami tetszik, hogy tényleg szinte minden mûködik 😊 még az equipment cooling-ot is tudod kapcsolgatni és hallod a változást. Sõt, még a cargo palackokat is rá lehet oltani 😊 IDG disconnect-rõl már nem is beszélve.

A hibageneráló rendszere pedig nagyon tetszik abból a szempontból, hogy részletes. Tényleg a legapróbbaktól kezdve sokszínû hibát elõ lehet állítani, nem csak tüzet 😊

Oxygént lehet tölteni, levegõs indítást csinálni, ground power-t kérni, stb.

És amit nagyon pozitívnak tartok, hogy elsõ kiadás és ennek ellenére a robotpióltán kívül egyelõre nem találtam más bugot, ami jelentõsen zavarná a repülést 😊 Az viszont, hogy a CWS mód is mûxik... le a kalappal.

Abszolút BEST BUY!

[HUN]FaTaL
"Ha ez az APP lámpa titka, akkor megnyugodtam! 😉 Sõõõõt, külön dícséret az iFLY-nek hog ymég ilyen kis nüanszokra is odafigyeltek!"

Csak jelzem hogy ez a PMDGn is így mûködik 😄

Na jó, akkor lehet mégis megnézem azt az Archer III-at. <#smile>

A taxi nekem is érdekes 60% egy 10mpig utána mehet a 40 és úgy marad😛 Majd utánanézek még😊
Különben nekem is nagyon tetszik minden.
Clidey
- Érdekes, én nem vettem észre semmi sound-bugot, tökéletesen funkcionál mindíg.

- Ha ez az APP lámpa titka, akkor megnyugodtam! 😉 Sõõõõt, külön dícséret az iFLY-nek hog ymég ilyen kis nüanszokra is odafigyeltek!

- Az AA amúgyis muszáj szerintem 😄

- Remélem az FMC betüjére lesz majd valami pecs...de ha így marad az sem eget rengetõ szvsz. De ez valami tipikus kínai dolog lehet; ha megfigyeled ezek a windózuktól kezdve szinte mindenhol ezt a fontot használják...úgylátszik arrafele ez a divat... 😄

- Igen, akadnak textúrázásbéli hiányosságok az tény, de még mindíg nagyságrendekkel szebb mint a PMDG vagy az Ariane - szerintem. Mondjuk a legoptimálisabb az lett volna ha a CS csinálja a textúrákat az iFLY meg a programozást... 😄

- Az ofisül fórumon 1-2 ember morgott hogy nehéz vele taxizni...hát szerintem béna faszok; tök jól lehet vele taxizni, sõt, külön kellemes csalódást okozott, hogy beállítom mondjuk 38%-ra a thrustot, és azzal kilométereket el tudok taxizni úgy hogy közben nem gyorsul be 1000 csomóra mint nagyon sok más addon. Szóval szerintem ez a fícsör határozottan kellemes mintsem nehéz lenne. 😊

polluxware
archer3= Piper 172

ugyanazon kritériumok alapján készültek... típusrivális

[HUN]FaTaL
Nem láttam az Airsimmert, ezekszerint ott még további védelem is van.

Gondolom az iFlynál is. Ez a baj a kiegekkel, hogy még egy trial sincsen. Bár ha jól tudom van refund a Flight1-nál.

polluxware
<#worship><#puszis><#worship>

Köszi az ötleteket. Igazából azért gondoltam a Cessna 172-re, mert azzal repülgetek az FS-ben, mint kezdõ, tapasztalatokat gyûjtõ pilóta. Egyelõre úgy gondolom, hogy megfelel nekem ez a repülõ. Majd akkor akarok esetleg mást is kipróbálni, ha már úgy érzem, hogy nem tudok többet megtanulni a repülésrõl ezzel. Azért megjegyzem amiket írtál, mert azért nem akarok örök idõkre leragadni ennél a típusnál.

Clidey
Annak szerintem egész más oka van hogy nem törték fel... <#eplus2>
Bár ha nem volna olyan bugos meg ctd-s és még a Flight1 protektet is sikerül kikerülni, akkor is ott van még a TabletPC...a maga online dolgaival...

alert
Hasonló a tapasztalatom, csupán a hangokkal volt némi bajom a külsõ-belsõ nézetet illetõen, nem mindig jött össze a dolog 😊

Az APP lámpa kialszik, amikor megvan a LOC GS capture az igazin is elvileg (dual channel), ha jól emlékszem.

A hajtómû paraméterek indításnál néha mintha nem Földiek lennének 😊

Az autopilot hiba nekem 1x jött elõ, utána nem. Érdekes, mintha valami paraméter kiiktatná.

Az FMC betûkészlet háááát, hogy ezt honnan szedték? 😄

VC-ben muszáj AA, mert különben nehezen kivehetõk a feliratok. Nem tetszik, hogy Active Camerával nem mûködik együtt, kivéve ha átírod a 'zorder' sorokat a panel cfg-ben.

Idegesítõ, hogy a VC-ben néhán dolog ami szem elõtt van undorítóra sikerült, pl a az overhead panel elõtt a burkolat.

Összességében jó, de még nyúzni kell 😊

Clidey
Részemrõl a szerecsen! <#wink>

polluxware
<#worship>

Clidey
Perszehogy frissíthetõ

Clidey
Szerintem ebben nem fogsz csalódni Tomi! Ha azt nézzük hogy mi mindent kapsz érte (csomó modell, hangok, dokumentáció, stb. stb) szerintem megéri. Jó persze, én sem minden addont veszek meg, azért nem vagyok egy Rócsildbácsi, a legtöbb kerülõutakon kerül hozzám 😊 de 1-2 cuccra úgyérzem megéri költeni szökõévben egyszer. Ilyenek voltak a CS757-767 meg most ez. Az Airsimmerrel befürödtem, el kell ismerjem, az egy rakat fos még mindíg a csomó bug és a gyér support miatt. Ha olyan bugmentes volna mint ez az iFLY akkor szerintem még a megrögzött FSX rajongók is visszaszoknának az FS9-re az tuti. 😊

Így van.
köszi szépen az élménybeszámolót.
[HUN]FaTaL
Airac frissíthetõ lesz? (Ha igen gondolom navigraph)

alert
Elég nagyok (HD). Kb 6 mega / db.

Main panel
Overhead panel

Clidey
Ja igen, jó hogy emlékeztetsz: a hangok nekem is nagyon tetszenek! 😉

Clidey
Lásd alább 😊)))

Clidey
No, két útvonal (szokásos LHBP-EPWA; EPWA-LHBP) és vagy 10 iskolakör KSEA-n után az alábbi véleményem alakult ki:

ODABASZ!

😄

Bõvebben:
Kipróbált variációk: a 600-as kisdisznó, meg a 800-as nyurga.
Az elsõ út elsõ szakaszán nekem is elõjött ez az autopilot-probléma, úgyhogy kézzel repültem ki a SID-et, majd emelkedtem tova, közben folyamatosan próbálgatva az AP-t. És pontosan 10000ft-en egyszercsak be tudtam kapcsolni - úgyhogy nem vagyok róla meggyõzõdve hogy nem én kureltam el valamit és nem vettem észre a pre-flight-nél.
Az út további része eseménytelen volt, eprocskor viszont jó szokásomhoz híven kajakra elqrtam az ILS-proszídzsört, így mindent lekapcsolva kénytelen voltam manuálban letenni a vasat. 😊 ...Ami nagyon kellemesen sikerült, mondhatni lehelet finoman értem betont. Köszönhetõ ez tán annak, hogy a reptulajdonságai erõsen hasonlítanak az Ariane NG-jéhez, az meg kézben van rendesen nekem. 😊
Tökéletesen érezni a gép tömegét, mind csûréskor fordulóban, mind leszálláskor kilebegtetéskor. Ez nagyon tetszik!
A visszafele útról semmit se tudok mondani...mintha már ezer éve repülném az iFLY-t... 😄 És ezúttal jó volt az ILS is Ferihegyen 😄
Majd átteleportáltam KLAS-ra, hogy tovább teszteljem az autopilóta részét lévén egy-két ember panaszkodott errõl a hivatalos fórumon. Ezúttal csak a legszükségesebb adatokat raktam föl az FMC-be lévén nem mentem sehova csak iskolaköröztem. Megfigyeltem, hogy felszálláskor csak a V1 hangzik el, a Rotate-t már nem mondja nekem soha...érdekes, mert erre viszont mástól nem láttam téket.
Nos, viszont az AP ezúttal is tökéletesen funkcionált, leszámítva hogy az egyik körnél mikor már a GS-on voltam, egyszercsak kialudt az APP gomb fénye. Persze továbbra is ment az AP és a GS-t is követte perfektül. Aztán 3-4NM-re látom, megint ég az APP. Akkor jó. 😊
Az utolsó körben annyira belefeledkeztem a gép esti fényeinek gyönyörködésébe, hogy már nem volt idõm visszamenni VC-be és manuálba leszállni, így kívülrõl néztem meg egy akaratlan autoland-ot. 😄 Éshát az állam leesett: gyönyörûen kilebegtetett (értsd: megtörte az AP a szöget ahogy a nagykönyvben meg van írva, majd gyönyörûszépen odasimitotta a vasat a betonra)! Én ez nem gondoltam volna...kár hogy nem videóztam le... 😄 Mondjuk autoland-ot egyedül a CS757-nél próbáltam, az odabassza úgy oroszosan magát. PMDG nem tudom hogy viselkedik ilyen esetekben - de mostantól kezdve már nem is leszek rá kiváncsi 😊

Na, a végére a negatívumok összesítése:
Amiket találtam az lófasz, simán el lehet vele repülõzni anélkül hogy zavarna. 😊
Szóval
- az említett APP lámpa kialvása (hozzáteszem egyetlen egyszer fordult elõ)
- az elsõ felszállás elsõ szakaszán az AP hülyéskedése (ezt még tesztelni kell hogy milyen sürün fordul elõ - már ha egyáltalán elõ fog még fordulni)
- kis panel világítás azért nem ártott volna az éjszakai VC-be, így kicsit sötét minden - bár olvasható minden felirat tökéletesen. Kábé, mint amit pár hete linkeltem ide képet az általam megpiszkált Ariane night lights-rõl...egy olyen kinézet nem ártott volna itt sem, mert ez az FS flood lights egy fos lássuk be.
- néha kicsit rá kell koncentrálni hogy jó helyre bökjünk VC-ben mert itt-ott elég sûrûn vannak a tekerentyûk - de ezt csak meg kell szokni szerintem.
- az FMC karaktertípusa szerintem nem épp autentikus. 😊
- a kisdisznóból nem mellékeltek eyebrow nélküli modellt...érdekes. 😊

Hirtelen ennyi jut eszembe negatívum. 😊 Bárcsak az Airsimmerrõl is hasonlóképp nyilatkozhatnék...!!
Ha a pozitívumokat kellene megfogalmaznom errõl az NG-rõl egyetlen rövid tõmondatban, akkor talán azt mondanám hogy: PMDG, Ariane uninstall. 😄

Bocs ha kicsit hosszúra nyúltam... 😊))

[HUN]FaTaL
De a légitársaságok nem is két db barna kocka körül repülnek.

polluxware
én gép párti vagyok... <#zavart1>

csak azért mert leszállok egyszer kétszer ide vagy oda... légitársaságok se vesznek reptereket

tudomfoghíjas érv, dehááááát<#hawaii>

CptSAB
A VFR-ek mindegyike installos lesz majd, minden fontos állománnyal. Az eredeti terv bizony nem fototext verzióról szólt. Átrajzolódtak a dolgok. Börgöndnél az a púp kitolt velem, mert amikor kiszedtem a z12d repteret Börgönd ugye def. akkor a púp az ott maradt. De pl. Kecskemétnél a torony maradt benne. FS valahogy ott felejt ezt azt.. de az is lehet vannak még bgl-ek amibe beleszórja fs ezeket a kis cukifalat apróságait.. majd amit lehet áttolok xml-be..
[HUN]FaTaL
Nem is a gépek az anyagi csõd, sokkal inkább a sceneryk.

Hypo
a megvettem nem vettem temahoz irtam nem a single prop hoz TEEEejon a ekem b😊))))

ha mar single akkor piper, c185, cirrus, es persze a mar elobb emlitettek, es hat egy rakas free is van ami nem rossz sooot

polluxware
basszus.. bocsánat, ezt törölni kéne..<#zavart1> nem vigyázok még betévedek valmi resztkempbe

polluxware
egyem a szíved a B200 mióta eszik neked benzint..... ne idegejjé..

hasonló kategória míííínz -> C172 úgy aránylik az Archer3-hoz mint Vtya Dúcséhoz...

B200 az turbógyuszi

polluxware
egy fokkal jobb... külsõre szép gép.. de a mûszerei gagyik, és egy idõ után feltünnek az elnagyolt texek is

dreamfleet archer3 kicsit olyan pasztell higén gépnek tünhet, de látszik hogy minden kis sarokra odafigyeltek, a mûszereket meg nem lehet egy napon említeni... Garmin 430, Stec360 autopilot, real steam gauges... szmúúúúúúúúútos ráadásul mind

Hypo
kinek a pap nekem a b200😊)))))
en monjuk kicsit regebben nyomom😊 es eleg sok cucc megvan de igazabol erzelmi alapon ( fsaddon cuccok...stb)

De ha osszeszamolnam szep osszeg jonne ki ezert nem is teszem😊 inkabb ez mint mondjuk mozi😊)

polluxware
kábé megtanulok lassan mondatokat szerkeszteni is...<#vigyor5>

polluxware
még annyit a csúnyálkodós témához....

van már 1-2éve mióta nyomom az fs9,fsx-t ;kábé elmondhatom hogy láttam minden fontosabb kieget...

mostanára szûrtem le egy kábé fs9:9db fsx:7-8db listát amibõl amire áldoznák pénzt hogy dobozos kézzelfogható módon legyen meg -> fs9 DA cheyenne (4.0-ból nincs DVD verzsön így ez bukta) -> fs9 DA Fokker (mai napig nincs végleges peccs...)

A2A gépek jók lennének lemezesen..... csak download

kb. ez van részemrõl

ha 172 akkor inkább ezt szvsz
Neked meg van/lesz? teszteled Pítõr?
polluxware
egyébként... azért speciell nem adnák pénzt..

Dreamfleet Archer3 inkább... ebben a kategóriában fs9re sztem ez a legjobb, ha pedig olajat cserélni is akarsz akkor DA Do-27

Semmi vész ha valaki kezdõ, de mielõtt elszórná a pénzét mindenféle vackokra -> inkább kérdezõsködjön itten hogy van e esetleg jobb az adott célra

polluxware
én meg a warez... ne viccelj...

[HUN]FaTaL
Szintén. 😄

[HUN]FaTaL
Részemrõl egyik sem, de itt a topicban tiltott.

#28826: Mi baj vele? (Sosem próbáltam)

OK, köszi elõre is.

Hypo
nem jo az nem kell neked. Ha free GA gep kell majd kuldok egy listat ha haza erek a szabirol, van sok free gep ami jo