MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
http://goo.gl/gd6Zi5
Kiderült, hogy a Sky textúrák gyakorlatilag csak a színátmenetes kék égboltok, nem felhõk. Szóval valószínûleg akár használhatóak is, habár nem tudom van-e értelme. Viszont legeneráltam több Ground textúrát, így most összesen valami 12 db ground textúrám van a különbözõ fedettségû égboltokhoz. Van az a rész, ahol egyenként installálni lehet ezeket, de ezzel vagyok bajban, mert nem tudom, hogy most mit is kellene pontosan csinálni? Minden égbolthoz installáljak 1 db textúrát vagy installáljam az összeset?
VC-ben az overhead panelen a tablók közül a kék színt maguknak tudók undorító cián kékek 😊 Ha 2D-ben többé-kevésbé jó, itt miért kellett ezt így elcsúfítani?
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ami tetszik, hogy tényleg szinte minden mûködik 😊 még az equipment cooling-ot is tudod kapcsolgatni és hallod a változást. Sõt, még a cargo palackokat is rá lehet oltani 😊 IDG disconnect-rõl már nem is beszélve.
A hibageneráló rendszere pedig nagyon tetszik abból a szempontból, hogy részletes. Tényleg a legapróbbaktól kezdve sokszínû hibát elõ lehet állítani, nem csak tüzet 😊
Oxygént lehet tölteni, levegõs indítást csinálni, ground power-t kérni, stb.
És amit nagyon pozitívnak tartok, hogy elsõ kiadás és ennek ellenére a robotpióltán kívül egyelõre nem találtam más bugot, ami jelentõsen zavarná a repülést 😊 Az viszont, hogy a CWS mód is mûxik... le a kalappal.
Abszolút BEST BUY!
Csak jelzem hogy ez a PMDGn is így mûködik 😄
Különben nekem is nagyon tetszik minden.
- Ha ez az APP lámpa titka, akkor megnyugodtam! 😉 Sõõõõt, külön dícséret az iFLY-nek hog ymég ilyen kis nüanszokra is odafigyeltek!
- Az AA amúgyis muszáj szerintem 😄
- Remélem az FMC betüjére lesz majd valami pecs...de ha így marad az sem eget rengetõ szvsz. De ez valami tipikus kínai dolog lehet; ha megfigyeled ezek a windózuktól kezdve szinte mindenhol ezt a fontot használják...úgylátszik arrafele ez a divat... 😄
- Igen, akadnak textúrázásbéli hiányosságok az tény, de még mindíg nagyságrendekkel szebb mint a PMDG vagy az Ariane - szerintem. Mondjuk a legoptimálisabb az lett volna ha a CS csinálja a textúrákat az iFLY meg a programozást... 😄
- Az ofisül fórumon 1-2 ember morgott hogy nehéz vele taxizni...hát szerintem béna faszok; tök jól lehet vele taxizni, sõt, külön kellemes csalódást okozott, hogy beállítom mondjuk 38%-ra a thrustot, és azzal kilométereket el tudok taxizni úgy hogy közben nem gyorsul be 1000 csomóra mint nagyon sok más addon. Szóval szerintem ez a fícsör határozottan kellemes mintsem nehéz lenne. 😊
Gondolom az iFlynál is. Ez a baj a kiegekkel, hogy még egy trial sincsen. Bár ha jól tudom van refund a Flight1-nál.
Bár ha nem volna olyan bugos meg ctd-s és még a Flight1 protektet is sikerül kikerülni, akkor is ott van még a TabletPC...a maga online dolgaival...
Az APP lámpa kialszik, amikor megvan a LOC GS capture az igazin is elvileg (dual channel), ha jól emlékszem.
A hajtómû paraméterek indításnál néha mintha nem Földiek lennének 😊
Az autopilot hiba nekem 1x jött elõ, utána nem. Érdekes, mintha valami paraméter kiiktatná.
Az FMC betûkészlet háááát, hogy ezt honnan szedték? 😄
VC-ben muszáj AA, mert különben nehezen kivehetõk a feliratok. Nem tetszik, hogy Active Camerával nem mûködik együtt, kivéve ha átírod a 'zorder' sorokat a panel cfg-ben.
Idegesítõ, hogy a VC-ben néhán dolog ami szem elõtt van undorítóra sikerült, pl a az overhead panel elõtt a burkolat.
Összességében jó, de még nyúzni kell 😊
ODABASZ!
😄
Bõvebben:
Kipróbált variációk: a 600-as kisdisznó, meg a 800-as nyurga.
Az elsõ út elsõ szakaszán nekem is elõjött ez az autopilot-probléma, úgyhogy kézzel repültem ki a SID-et, majd emelkedtem tova, közben folyamatosan próbálgatva az AP-t. És pontosan 10000ft-en egyszercsak be tudtam kapcsolni - úgyhogy nem vagyok róla meggyõzõdve hogy nem én kureltam el valamit és nem vettem észre a pre-flight-nél.
Az út további része eseménytelen volt, eprocskor viszont jó szokásomhoz híven kajakra elqrtam az ILS-proszídzsört, így mindent lekapcsolva kénytelen voltam manuálban letenni a vasat. 😊 ...Ami nagyon kellemesen sikerült, mondhatni lehelet finoman értem betont. Köszönhetõ ez tán annak, hogy a reptulajdonságai erõsen hasonlítanak az Ariane NG-jéhez, az meg kézben van rendesen nekem. 😊
Tökéletesen érezni a gép tömegét, mind csûréskor fordulóban, mind leszálláskor kilebegtetéskor. Ez nagyon tetszik!
A visszafele útról semmit se tudok mondani...mintha már ezer éve repülném az iFLY-t... 😄 És ezúttal jó volt az ILS is Ferihegyen 😄
Majd átteleportáltam KLAS-ra, hogy tovább teszteljem az autopilóta részét lévén egy-két ember panaszkodott errõl a hivatalos fórumon. Ezúttal csak a legszükségesebb adatokat raktam föl az FMC-be lévén nem mentem sehova csak iskolaköröztem. Megfigyeltem, hogy felszálláskor csak a V1 hangzik el, a Rotate-t már nem mondja nekem soha...érdekes, mert erre viszont mástól nem láttam téket.
Nos, viszont az AP ezúttal is tökéletesen funkcionált, leszámítva hogy az egyik körnél mikor már a GS-on voltam, egyszercsak kialudt az APP gomb fénye. Persze továbbra is ment az AP és a GS-t is követte perfektül. Aztán 3-4NM-re látom, megint ég az APP. Akkor jó. 😊
Az utolsó körben annyira belefeledkeztem a gép esti fényeinek gyönyörködésébe, hogy már nem volt idõm visszamenni VC-be és manuálba leszállni, így kívülrõl néztem meg egy akaratlan autoland-ot. 😄 Éshát az állam leesett: gyönyörûen kilebegtetett (értsd: megtörte az AP a szöget ahogy a nagykönyvben meg van írva, majd gyönyörûszépen odasimitotta a vasat a betonra)! Én ez nem gondoltam volna...kár hogy nem videóztam le... 😄 Mondjuk autoland-ot egyedül a CS757-nél próbáltam, az odabassza úgy oroszosan magát. PMDG nem tudom hogy viselkedik ilyen esetekben - de mostantól kezdve már nem is leszek rá kiváncsi 😊
Na, a végére a negatívumok összesítése:
Amiket találtam az lófasz, simán el lehet vele repülõzni anélkül hogy zavarna. 😊
Szóval
- az említett APP lámpa kialvása (hozzáteszem egyetlen egyszer fordult elõ)
- az elsõ felszállás elsõ szakaszán az AP hülyéskedése (ezt még tesztelni kell hogy milyen sürün fordul elõ - már ha egyáltalán elõ fog még fordulni)
- kis panel világítás azért nem ártott volna az éjszakai VC-be, így kicsit sötét minden - bár olvasható minden felirat tökéletesen. Kábé, mint amit pár hete linkeltem ide képet az általam megpiszkált Ariane night lights-rõl...egy olyen kinézet nem ártott volna itt sem, mert ez az FS flood lights egy fos lássuk be.
- néha kicsit rá kell koncentrálni hogy jó helyre bökjünk VC-ben mert itt-ott elég sûrûn vannak a tekerentyûk - de ezt csak meg kell szokni szerintem.
- az FMC karaktertípusa szerintem nem épp autentikus. 😊
- a kisdisznóból nem mellékeltek eyebrow nélküli modellt...érdekes. 😊
Hirtelen ennyi jut eszembe negatívum. 😊 Bárcsak az Airsimmerrõl is hasonlóképp nyilatkozhatnék...!!
Ha a pozitívumokat kellene megfogalmaznom errõl az NG-rõl egyetlen rövid tõmondatban, akkor talán azt mondanám hogy: PMDG, Ariane uninstall. 😄
Bocs ha kicsit hosszúra nyúltam... 😊))
csak azért mert leszállok egyszer kétszer ide vagy oda... légitársaságok se vesznek reptereket
tudomfoghíjas érv, dehááááát<#hawaii>#hawaii>
ha mar single akkor piper, c185, cirrus, es persze a mar elobb emlitettek, es hat egy rakas free is van ami nem rossz sooot
hasonló kategória míííínz -> C172 úgy aránylik az Archer3-hoz mint Vtya Dúcséhoz...
B200 az turbógyuszi
dreamfleet archer3 kicsit olyan pasztell higén gépnek tünhet, de látszik hogy minden kis sarokra odafigyeltek, a mûszereket meg nem lehet egy napon említeni... Garmin 430, Stec360 autopilot, real steam gauges... szmúúúúúúúúútos ráadásul mind
en monjuk kicsit regebben nyomom😊 es eleg sok cucc megvan de igazabol erzelmi alapon ( fsaddon cuccok...stb)
De ha osszeszamolnam szep osszeg jonne ki ezert nem is teszem😊 inkabb ez mint mondjuk mozi😊)
van már 1-2éve mióta nyomom az fs9,fsx-t ;kábé elmondhatom hogy láttam minden fontosabb kieget...
mostanára szûrtem le egy kábé fs9:9db fsx:7-8db listát amibõl amire áldoznák pénzt hogy dobozos kézzelfogható módon legyen meg -> fs9 DA cheyenne (4.0-ból nincs DVD verzsön így ez bukta) -> fs9 DA Fokker (mai napig nincs végleges peccs...)
A2A gépek jók lennének lemezesen..... csak download
kb. ez van részemrõl
Dreamfleet Archer3 inkább... ebben a kategóriában fs9re sztem ez a legjobb, ha pedig olajat cserélni is akarsz akkor DA Do-27
Semmi vész ha valaki kezdõ, de mielõtt elszórná a pénzét mindenféle vackokra -> inkább kérdezõsködjön itten hogy van e esetleg jobb az adott célra
#28826: Mi baj vele? (Sosem próbáltam)