45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#32123 Az is jobb mint a Liszt... -
#32122 Inkább lenne Budapest Airport mint a cég azt kész. -
#32121 Jó ember volt ez a Mayerffy Ferenc !
Sör is bor is!;)
Eddig is tetszett nekem "Ferihegy", ez után meg kifejezetten tetszik!
Most akkor az FS LHBP is le lesz pach-lve? Mármint ami az ATC illeti!? -
Lifer092 #32120 Amúgy lassan már az lesz, hogy a Margit hidat nőgyógyászokkal újítják fel, vagy az Árpádhíd felújításához keresnek urológusokat nehéz fizikai munkára.. Mert hát az sem jó, ott is legyen már újítás.
Hát REFORM! ... =) -
Lifer092 #32119 Pedig Profiler -el belehet... ;) -
#32118 Innen ered a Ferihegy mint a XVIII. ker. adott területének a neve név.. :)
forrás: Wikipédia
Mayerffy Ferenc (teljes nevén Mayerffy Ferenc Xaver) (Pest, 1776 – Pest, 1845. szeptember 7.) serfőzőmester, szőlész, a Ferihegy városrész névadója, a Lovaregylet alapítója, Széchenyi István barátja.
Életpályája [szerkesztés]
Mayerffynak 1805 és 1809 között a Tabánban volt serfőzdéje, majd Pesten a Lipótvárosban új serfőző házat alapított a Géza utcában.
Mayerffy Xavér Ferenc 1799-től bérletbe vette a Puszta Szent Lőrinc-i Grassalkovicsh-birtokot, majd a bérletet felmondva, egy részét meg is vásárolta. Vecsési birtokán – többek között – szőlőiskolát is létesített, ahol új fajtákat nemesített ki akkor, amikor a magyar szőlőkultúra hanyatlásnak indult. Ezzel Széchenyi céljait is támogatta. A település határából kialakult Ferihegy városrész neve Mayerffyra emlékeztet. 1830-ban a Mayerffyak megvásárolják Gödöt. A tulajdonos Mayerffy Ferenc, és testvére Mayerffy József. Sas-hegyi szőlőiskoláját 1834-ben Schams Ferenc vette bérbe, ahol megalapította magyar fajtákkal az Országos Szőlőiskolát. Ebből fejlődött ki az Országos Magyar Gazdasági Egyesület (OMGE) szőlőiskolája, majd az Entz Ferenc által vezetett budai vincellérképezde utódaként a Kertészeti és Szőlészeti Főiskola. Tevékeny őszibarack-termesztő is volt.
-
Lifer092 #32117 nem tudom biztosan hogy megszűnt-e mert ha jól tudom, akkor a nevük lett új? Vagy ez másik csapat, de szerintem ugyanazok: http://www.freeskyproject.com/
-
#32116 Lesz ebből még akkora kavarodás az utazási irodák,légitársaságok és a tisztelt nagyérdemű utazó közönség körébe, hogy csak na!
Bár én lehet földhöz ragadt vagyok, de én pl Osztyapenko Kapitányt és TRs se basztam volna ki oda a szoborparkba!
(Föleg nem annyiért amennyibe került)
Ezek egy történelmi értékeket és emlékeket képviselnek!!!
Még ha nem is a legszebb időkről, de akkor is a múltunk! -
#32115 Vicc.. hogy a Ferihegy név hirtelen ilyen cseréssé vált. Lehet egyesek félnek bármilyen asszociációtól? Ha már átnevezni szeretnének, akkor valóban ott van nagyon sok hazai aviátor. Tegnap olvastam én is a hírekben. -
#32114 Köszönöm a gyors választ!
Sajnos én is erre jutottam, van Logitech Profiler, de ahhoz még nem értek. -
#32113 Nincs VC úgy tudom, és már nem is lesz mert úgy emlékszem nem rég megszűnt a csapat :( Kár, pedig szép modelleket készítettek. -
Lifer092 #32112 Elvileg nem, mivel az egyik kart egy tengelynek fogja ismerni, ezért tehát:
Ha az első két hajtóműre akarod állítani az egyik kart, akkor ha az egyikre beállítod, és a másikra "2-esre" is szeretnéd, akkor felül írja az előzőt. Tudtommal.. De lehet hogy rosszul tudom, és már erre is van megoldás... szoftvere nincs amiben lehet álligatni valamit? -
#32111 Üdv!
Friss G940 tulaj vagyok, (1 napos ) és az lenne a kérdésem hogy megoldható e az hogy a két gázkarral négy motort vezéreljek, de persze külön-külön? (throttle1- 1.-2. motor, throttle2- 3.-4.motor) -
Lifer092 #32110 Na ezt is jó tudni hogy csak külső modell.. Hm.. Mindegy, jó ott a PMDG és társai.. ;) Köszöntem a választ. -
#32109 -1db zömében -> +1 javarészt -
#32108 csak külső model.. tudtommal;) (viszont azok zömében szépek)
"merge" installok készülnek zömében velük -
Lifer092 #32107 Mindig lemarad valami... Mert ahogy néztem youtube-on a videókat, abból sok minden nem derül ki.. -
Lifer092 #32106 Tudja valaki esetleg, ha használja hogy a POSKY (Project OpenSky) - project-ben készülő gépeknek normális "full-functionality" VC-jük van? (nem wc.. X) ) Magyarul a kapcsolók működnek rendesen? Vagy csak 1-2, és ilyen egy kapcsolásra beindul a hajtómű szintű? -
alien1313 #32105 Az AIsmooth beállításaidat átküldenéd? Kipróbálnám PFE-vel. Én Active Camerát használok egérrel és ha betöltöttem a PFE-be a reptervet ami szerintem nem egy bonyolult dolog, az 1 és 0 gombokkal vezérelve szerintem élvezhető és pontos irányítást kapok akár SID, STAR-ral együtt.
Amúgy jó a manual-ja is.
Az igaszság az, hogy RadarContact-al eddig csak videon ismerkedtem és a PFE nyert, de ez az én szubjektív véleményem. Ja és AdobeTrafic-ot használok AI-nek. -
LegendTommy #32104 tampa v2-ő is kijött
-
#32103 na ez a nap jó híre;) tökéletesen passzol majd a Contact air fokker 100 liverihez -
#32102 :) -
#32101 Aerosoft Stuttgart Released -
Lifer092 #32100 Meg hát az ilyenek elkerülésre érdekében jó a RadarContact -aki még sem akarja magát kipróbálni Online..
Radar-nál az életbe nem lesz egyezés.. ^^ -
Lifer092 #32099 Ki mondta hogy most találkoztam vele először? :DD Csak eszembe jutott, és leírtam.
Régi emlék, mivel Vatsim -en tolom.. ^^ Csak nekem poénnak jött le, talán mert már agyilag zokni voltam 2-óra folyamatos repülés után.. =) -
#32098 de az szexi:))))))))))))) -
#32097 Tökmindegy, ha jól emlékszem van, amikor az ATC is csaj szóval ugyanúgy egyezni fog néha :))))) -
#32096 ezert kell a pilota hangot caajra rakni:))))))) -
#32095 default ha jol emlekszem a taxin valo kozlekedes vn csak gyorsabbra allitva es normal holding -
#32094 ?? lol
Nehogymár most találkoztál vele először. :D Néhány féle ATC / pilóta hang van az FSben (15 talán) ezeket random osztja és ennyi, ha egyezik akkor egyezik. Az sem tűnt még fel, hogy néha ugyanaz a hangja az ATCnek mint neked?:D -
Lifer092 #32093 Van még egy jó story-m, igaz teljesen más nem a név változtatáshoz kapcsolódik, hanem az FS default légi irányításához.. Repülök, szépen FL320-as magasságban, aztán hallgatom ugye ahogy más pilótákkal kommunikál a torony.. Már majd nem tornáztam egyet, amikor meghallom hogy a gép pilótája ugyan azon a hangon válaszol vissza, mint amin a légi irányító adott neki utasítást... - :DD Szép volt, mondom David Copperfield - légi irányító és egyben pilóta is a csávó, 2helyen egyszerre.. Vagy visszhang volt?! -
Lifer092 #32092 Ez is kemény... Kit érdekelnek a külföldiek? Tanuljanak meg annyit magyarul és kész.. Ez olyan mint a magyar utas esetleg elutazik Athénba, az is hogy mondja ki az "Eleftherios Venizelos" -nevet? - Jó aki benne van a repülős témában az kiejti, de láttam már hogy volt akinek beletört a nyelve...
Miért kell állandóan a "Magyar neveket" -kell ba**ogatni.. Tényleg, nekünk semmi sem jó úgy, ahogy el van nevezve... Mint a látványpékség az is már "mutatványos pékség"... áhh. kész -
#32091 Így van, nem tudtam vele mit csinálni én sem, ezekszerint a 64bit okozza a problémát, jó gányolt kódja lehet. Nem tudok mást mondani mint: F1View vagy Active Camera.
Hypo: Át tudod küldeni az AISmooth beállításaid? -
#32090 Pont rá gondoltam!:)))))) -
ati05 #32089 sziasztok!
Dbs walk and follow progival van egy ki gondom.Win7 32 bit-en faszául megy,de 64bit-en cockpitban ha zoomolok az egérgörgővel,tökmindegy,hogy előre vagy hátra,állandóan csak hátrafelé viszi a nézetet. -
#32088 ne hogy OV-t mond:))))))))) -
#32087 Igazad van!
Menjenek a fenébe!
Én se akarom bántani Liszt F., de van 1000 olyan, aki sokkal, de sokkal többet tett az emberekért! -
#32086 Hat mondjuk Liszthez ok kozelebb allnak:)))))) rohej az egesz. volt olyan indok is hogy azert jo a nev valtas mert ferihegyet a kulfoldiek nehezen mondjak ki esd nem tudjak mi az:)))))
Lisztet konnyebb kimondani:))))) es ismerik is:)))
Kulfoldon is ugy valasztanak nevet hogy a magyar ki tudja mondani:)) -
#32085 Most ment el Balatonkenese felett egy 4 hajtóműves gép, kb3000 láb magasan Székesfehérvár irányába...
A hátsó vízszintes vezérsík a függőleges tetején volt, mint a Tu154-n.
Baromi nagy hangja volt. Nem ment gyorsabban,mint 130.
Eltévedt?:D -
#32084 deazúristen csapja már meg ezt az egész