45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#32287 Felesleges mégegy amúgy is felesleges virtuális légitársaságot alapítani! -
#32286 Szerintem is már sok társaság van...
Felesleges meló még egyet csinálni... -
#32285 IVAO-n es VATSIM-en vannak virtualis legitarsasagok oda kell csatlakozni, felesleges alapitani egy ujat szerintem. -
Lifer092 #32284 Izé... Valaki hajlandó lenne velem alapítani egy virtuális légitársaságot? Milyen néven még nem tudom. 737-800, 737-900 gépekkel vagy még lenne 1-2 747-400 is. PMDG vagy iFly, az tök mindegy ki melyikkel repül, csak a típus legyen az.
Szóval, várom az esetleges ötleteket. Most gondoltam ki, nem nagy gondolkodás előzte meg. =) -
Lifer092 #32283 Nem az FMC magyarázott, elírtam... TCAS -ugatott.. ^^ De már semmi gond. -
#32282 Köszi!
-
#32281 Ez igazán hasznos volt. Épp ma keresgéltem vmi hasonló összefoglalást a témában. Köszi! -
#32280 Viszont annál tanulságosabb, köszi. :) -
#32279 Nem lett olyan rövid :S -
#32278 CAT II-es géppel is lehet autoland-et csinálni, de csak akkor, ha CAT II-es időjárási viszonyok vannak. CATIII időjárásban CATII géppel nem csinálhatsz autoland-et. Na röviden:
A repülőtéri category minimumokat az időjáráshoz képest szabják meg. Ezek különböző látástávolság és futópálya mentén futópálya látótávolság értékek, illetve elhatározási magasságok, ahol leszállás közben eldöntöd, hogy folytatod a leszállást vagy sem. Az értékeket most nem részletezem, mert sok módosító tényezőjük van.
CATI esetén (ez a leggyengébb) sima ILS és DME műszerrel leszállsz kézzel és kész. Autoland-et nem használhatsz. Viszonylag nagy látótávolság követelménye van, illetve magas elhatározási magasság.
CATII nincs igazán jelentős különbség a CATI-hez képest, alacsonyabbak a minimumok. Csinálhatsz autoland-et is, ha tudja a gép és a személyzetnek is van rá jogosítása. Ha nem, akkor a minimumnál (Decision Hight) leoldod a robotot és leszállsz kézzel ha van vizuális referencia, ha nincs, akkor go around.
Általánosságban amelyik gépen nincs auto thrust, az nem tud autoland-et.
CATIIIa viszonylag alacsony minimumok. Az elhatározási magasság után is leszállhatsz kézzel, ha beszarik a robot és van vizuális referencia. Ha nincs, akkor go around. Autoland esetén ha nem tudja a rudder guidance-et a gép, akkor leszállás után a pilóta a pedállal tartja a középvonalon a gépet.
CATIIIb rendszertől függően vagy nincs vagy nagyon alacsony az elhatározási magasság. Ha fail operational a rendszer, akkor a szükséges futópálya menti látás is fele az amúgy előírtnak. Fail operational akkor, ha olyan robot van a gépen (pl Collins), ami akkor is leviszi autoland-el, ha az egyik beszarik. Ilyenkor a hibajelzések tiltva vannak, csak leszállás után közli, hogy az egyik rendszer odaveszett. Követelmény az auto rudder control, ami leszállás után a középvonalon tartja a gépet. Na ilyen pl a régebben gyártott 737NG gépeken sem nagyon van, hacsak nem tették bele utólag. Ezért CATII vagy max CATIIIa certified a legtöbb NG.
CATIIIc nem kell látótávolság és elhatározási magasság, a gép magától begurul az állóhelyre. Sehol nem használják, nincs kiépítve.
Ezeken kívül a gép minimumaiba beleszólnak még a fent említett rendszerekhez tartozó különböző egységek típusai is. A 737NG gépeket autoland-el és CATIIIa-val szerelik gyárilag, a rudder guidance opció. Ugyanakkor a személyzet képzése és a reptéren felszerelt ILS is feltétele annak, hogy végrehajtható-e az adott pályán az adott megközelítés. Mindezek felett mivel a gépek csak gépek, az üzemeltető kezébe adják a végső döntést, hogy döntse el ő, hogy az adott gépe mire képes vagy ő mit engedélyez a pilótáinak. Meglehet, hogy egy gép CAT IIIa, de légitársaság azt mondja, hogy márpedig ezzel CAT II-t lehet csak csinálni. Ez általában azzal függ össze, ha nem jól működik. Megadott időnként akkor is kell autoland-et és a legmagasabb kategóriájú megközelítést csinálni a géppel, ha amúgy tiszta idő van. Mindezt azért, hogy a gépet folyamatosan teszteljék. Ha esetleg a 3. pilóta írja be a hibanaplóba, hogy 'a pálya mellé visz' vagy 'leszállás közben balra dől', akkor vissza szokták minősíteni. Ha a hibát kijavították, akkor szintén jó időben 2-3 leszálláson keresztül tesztelik és ha jó, akkor mehet vissza a nagyobb kategóriára. Stb stb
-
Lifer092 #32277 Jól van már emberek, másból sem áll ki ez a fórum pár napja csak ezekből a hülyeségekből... Nyugi van már.. PEACE -
koreny20 #32276 Kiakaszt? Ha te nem tartozol abba amit irtam akkor mi akaszt ki? Direkt leírom ötször hogy akire nem vonatkozik az ne vegye figyelembe...viszont úgy látom hogy akkor ott hibáztam hogy rossz helyre írtam ezt a kis megjegyzést, elnézést kérek érte,innentől csak szakmait írok de most már tudom hogy amit irtam az itt senkire nem vonatkozik...ennek szívből örülök
Viszont ez az OFF ON ez nem tudom mi... ez valami kivagy te offold magad oltás?
Mert szerintem kultúráltan írtam nem személyeskedve valakit alázva....ugyhogy tőled is elvárom hogy ennek tükrében pöttyögjél a billentyűzeten -
Lifer092 #32275 Aha.. Hát nekem annyira nem lényeg a többi része, amúgy sem nagyon foglalkoztam vele.. =)) Köszi a tippeket amúgy! =) -
#32274 Regisztrálva rengeteg mindent tudsz állítani. Makrók stb, nézd meg a honlapján :) -
Lifer092 #32273 Amúgy mi a különbség, ha regisztrálva van, és ha nem? -
Lifer092 #32272 Rájöttem... XDDD
-
#32271 4.40 FSXhez van -
Lifer092 #32270 Na, feldobtam a 4.40-es FSUIPC-t, amúgy leszedtem a pöcsöt, aztán már úgy néz ki fajin minden... =) -
#32269 FSUIPCből 3.98 a legújabb azt fel kellene rakni, főként az iflyhoz :) -
Lifer092 #32268 Hát ezt benyaltam.... Leszedtem a patchet, aztán meg kivág az asztalra az FS... Jólvan, nem úszom meg hogy ne kelljen újrapakolni... -
Lifer092 #32267 Aha, az az igazság hogy hülye fejjel, a kiegészítők után lett telepítve a 9.1 javítás. Szóval most leszedem, és megnézem úgy. Az FSUIPC -m, az azt hiszem 3.71-es. -
Lifer092 #32266 Például hogy érthetőbb legyen: amikor fordulok a géppel, és már egyenesbe hoztam, akkor az elfordulás jelző még mindíg úgy mutatja mint ha fordulna a gép.
Ugyanígy a navigációnál is, már rég a kijelölt irányon "állok", de még úgy mutatja mint ha 80°-al arrébb lenne a helyes irány. És ezeket másodpercekre frissíti, van amikor fél perc is eltelik. Na, ez mitől lehet? -
#32265 Passzolom, a 9.1 biztosan nem okozza hacsaknem már a kiegészítők után lett feltéve, ilyet sosem csináltam.
Esetleg FSUIPC régi? Nekem az okozott galibákat mikor valamelyik addon visszatelepítette az ezer éves fsuipc-t. -
Lifer092 #32264 Nem tudja valaki esetleg hogy mi a jó mennydörgésért van az , hogy az iFly féle 737-800-ban a gauge frissítése késik, valamint olyan mint ha megfagynának a kijelzők, és egy kis idő után térnek észhez, vonatkozik ez a gázkarra, és a szarvkormányra is.. Az utóbbi kezelőszervek csak akkor "fagynak" ha robotpilóta viszi a gépet, a műszerek meg amúgy is. Félreértés ne essék, nem a játék akad, épp ez a furcsa hogy szépen megy a játék, és nem az fagy meg, hanem csak a műszerek "laggolnak", a mozgás a VC-ben is szép folyamatos, akkor is ha ez a jelenség jelentkezik...
Okozhatja ezt a 9.1-es javítás? Más gépnél is van hasonló, a PMDG 747-nél meg az ablaktörlő laggol, a műszereket ott nem figyeltem. Videókártya drájver a legfrissebb, szóval azzal nem lehet gond. Valami ötlet esetleg?
-
#32263 Mikor is lesz közös repkedés?? -
#32262 Műszerezetség.Kokpitban fel van tüntetve. -
napstR #32261 ahha. szóval akkor CATII-őn is lehet autolandelni, mert akkora ködben amiben leszálltunk én tuti arra szavaznék :)
és az mitől függ h egy gép CATIII/A-ra vagy /B-re is képes? :)
bocsi a sok kérdést de tényleg érdekel :D -
Matyesz56 #32260 A Landing light-ot kapcsolhatták le. Ezt a nagy ködben szokták, mivel visszaverődik tőle, és még sokkal kevesebbet látnának.
Malév 737-esek max. CATIII/A -ra képesek. -
Tóth Balázs #32259 CATII és afölött végezhető autoland. -
napstR #32258 sziasztok! nemrég voltunk apummal Brüsszelben és este szakadó esőben nagy ködben landoltunk 13R-en. na most én autolandra tippeltem, mivel szép puha leszállás volt annak ellenére h az ablakon kinézve a szárny végéig sem láttam el a köd miatt. továbbá érdekes volt mert fényszórókat kb 5-6 perccel app előtt lekapcsolták a pilóták :O és tegnap olvastam ITT h 13R,13L,31L mind CATII-esek o_O és már 31R is csak CATIII/A... akkor tehát autoland 31R kivételével kizárt ferihegyen? :O plusz még egy érdekes mondaton megakadt a szemem:
"Ezek a változások elsősorban a külföldi légitársaságokat érintik, mivel a Wizzair gépein kívül más hazai nemigen képes CAT III/B megközelítésre." Malév 737-eseivel? vagy hogy van ez? :S ááá nagyon tudatlan vagyok remélem valaki felvilágosít :) -
#32257 Mivan, miért vagy ilyen morcos? Az bánt, hogy a múltkor elkértem tőled is a leszállási illetéket...azt a 10ezer ajrót??? :D -
#32256 kicsit a bejglik ködébe veszve eltünök és itt már is palota forradalom....ejnye, alig teszem ki a labam a yachtombol és már is sirtok, most csak miattatok bejöttem a monacoi kikötőből hogy megnézzem az I9 6Ghz 48GBRAM gépen hogy mi a szitu.
Ohh bazz alig talalom yoke-ot a pénzkötegektől az asztalon, na fspassenger license hiba, 2 megoldas.
1. ujrarakod, de elötte szpéen uninstall meg kiucolod
2. hivatalos forumon irsz a gondrol.
license gond eddig 2 esetben fordult elő a progival:
1. maga a progi volt warez
2. van egy masik warez cucc és azzal akad össze.
egyébként itt mindenki kőgazdag csak szégyenlik, vegyük például Clidey-t saját reptere van bazz, vagy papirzacsi, a nev is arra utal hogy zsákban hiordja a pénzt.
Kocsog milliomos pilota banda ez pfujj:)) -
#32255 Sőt!:(
Van egy-két dupla oszlop is... (Biztos ami biztos...Ha az egyiket ellopnák...:))
Akkor újra rakom...:(
Pedig most olyan frankó volt. -
#32254 Itt valami nagyon nem stimmel maestro. Hogy lehet ott a régi beton és az új is? Valami nagyon összekeveredett. Javaslom takarítsd ki az egész Budapest mappát és mindent, ami azzal kapcsolatos és tedd újra az installerrel, majd az 1.5 frissítést, mert ha itt elkezdesz másolgatni, abból csak nagyobb káosz lesz. -
#32253 Mert nem jól számoltad ki az üzemanyagot. A reserve fuel-el azt adod meg, hogy amikor megérkezel a desztinációra, mennyi üzemanyag maradjon a tankban, vagyis a számítások alapján mennyinek kell maradnia. Ez egy kis extra, ha beüt a szar. Ha csak odaútra tankolod meg a gépet, akkor általában 2-4 tonnát szoktak hagyni reserve-nek. Ha az FMC számításai szerint nem marad meg a megadott reserve fuel az út végére, akkor figyelmeztet, hogy a tartalékot el fogod használni vagy már eleve azt használod. Tehát ha pl kiszámoltad, hogy egy útra kell 5 tonna (mert annyit fog fogyasztani a repülő az út során) és megadsz reserve fuel-nek 2 tonnát, akkor az FMC arra számít, hogy minimum 7 tonnát tankoltál. Ha ennél kevesebbet, akkor 'using reserve fuel'. Út közben is bejön az üzenet, ha elkezded elfogyasztani a tartalékot. -
#32252 Boldog Karácsonyt! :D
-
#32251 Valahova eltűnt egy-két file...:(
Akinek esetleg megvan a lista kérném, hogy segítsen.
(Ha nem muszáj nem raknám újra, mert most nagyjából minden a helyén van ezeket a hiányosságokat leszámítva.)
-
Lifer092 #32250 Amúgy, én sem vagyok padlóig jogtiszta.. Mivel sajnos minden egyes kiegészítőt az ember nem tud megvásárolni, ami tetszik neki. A nem éppen alacsony áraik miatt... Felsorolnám szívesen, nekem milyen kiegészítők vannak megvásárolva, elég sokat költök erre a SZOBAPILÓTASÁGRA, de nem teszem, mert akkor verném a nyálamat...
DE! Ha ilyenre vetemednék, akkor sem jövök ide "verni a nyálam" (nagyon használatos lett itt az elmúlt pár napban), hogy HÁT NEM MŰKÖDIK! - > Így jártam, majd ha lesz pénzem megveszem. -
#32248 Ez csak a megszokott hazai magyaros fórum, hozzászólás mentalitás. Illetve tegyük hozzá, az internet mellékterméke, maga a megnyilvánulás. Nem is magára a 32243-ra értem, hanem általánosságban. Acsargunk, beszólunk stb.. tehetjük, mert a másik nincs ott hogy esetleg valóban felelősségre vonjon, no meg tudjuk, úgy sem fog megkeresni, hacsak nem pszichopata. Igaz, volt már rá példa, hogy a felek mégis összefutottak, bűnügyi esetek szoktak lenni azután, amit már nem szavakkal vívtak. Szerencsére.. ez a pár millió szerencsétlen, egymásra fújó magyar még így is el tud bújni ebben az országban, anonymként :) Ennek tükrében, utólagosan:
Boldog Karácsonyt! -
#32246 Látom, ma nem csak én keltem bal lábbal...:S