MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gfarkas
Érvényesítetted a Settings => Scenery Library => Add. Area-ban ?
újra indítottad az FS-t ?

Hypo
pedig csak kattintgatni kell😊 A gép adatai a progiban, beirod a kiindulo es erkezo repteret, palyat ( lekérdezi az idõt) beirod mennyi utas cargo ( vagy random csuszka) és számol minden sulyt benyát, mennyi thrust kell felszállás, otptimum break, flaps, és kapsz szép reportokat fs kneeboardba
illetve ( mivel fs a betoltott geppel megy) send to fs és szépen betankol bepakol😊

ja-ja néztem, de lehet nekem az túl sok, nagyon bonyis, s sok része felesleges
Sziasztok!
Segítséget kérnék tõletek, mert a felinstalált LHPP nem jelenik meg a választható repterek közül annak ellenére, hogy az addon scenneryben meg van és külön is kiválasztottam a librében. A telepítõje jelzi, hogy minden rendben. Szerettem volna Egy LHBP-LHNY-LHPP vonalat repülni és így nem tudok.
Így van, jól mondod! Sõt, nem ritka az ennél jóval kisebb sem!

Hypo
Szerintem a témában a lehetõ legjobb progi a TOPCAT igaz fizetõs,de csak jókat tudok mondani, igaz fõleg addon gépeket támogat ( abból se mindet) jelenleg még nincs ifly benne de szerintem megoldják a fiúk.

rossz vagyol<#ejnye1>
Gegi86
Hidd el hogy az 14 2 hete beszélgettem egy malév pilótával és õ mondta hogy ennyi, de õ is csak nevet ezen mert azt mondta hogy a vezetés csak az üzemanyag árán akar spórolni amin annyira nem is lehet persze.
[HUN]FaTaL
😄DD

http://goo.gl/gd6Zi5

Papirzacsi
Mint azt már egyszer írtam, mivel számítógép elõtt ültök és az egyetlen költséget a villanyszámla jelenti, ezért a legnagyobb cost indexet kell használni. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
24 lesz az

[HUN]FaTaL
Én sem, de click here to reinstall. 😊

14?<#guluszem1>
A wrapperben két lehetõség van,1:click here for secure purchase,2:click here to reinstall.Bocsi,hogy ennyit kérdezek,de még flight1-tõl nem vásároltam.

Oké megpróbálom.

[HUN]FaTaL
Persze hogy gáz, a wrapper hozza létre a liszenszt, a kicsomagolt telepítõ csak a fájlokat másolja fel. Tedd újra a wrapperrel.

A kicsomizott telepítõvel raktam újra!Az gáz?

[HUN]FaTaL
A wrapperrel telepíted újra ugye? Nem a kicsomagolt telepítõvel.

Mindent úgy csináltam ahogy leírtál,még a win7-et is újra raktam,de ugyanaz a szitu mint eddig!<#rinya>

Nashgaar
Tomi!
A Pápa VFR-tõl K-DKre lévõ területekrõl nincsenek véletlenül mûholdképeid ? Konkrétan a Bakonyra gondolok.

Oké,már megtettem.

[HUN]FaTaL
Telepítsd újra a gépet mert újra létre kell hoznia a liszenszfájlt!

Gegi86
A MALÉV jelenleg 14 cost indexet használ az elõtt 36 volt.
Az FSUIPC nem warezos,de az UAC-ot,nem kapcsoltam ki,és nem is rendszergazdaként telepítettem a gépet!Köszi a segítséget!

alert
Rendszergazda (Admin) módban telepítetted repcsit? Ha nincs kikapcsolva a Windows UAC, akkor nem tudja létrehozni a szükséges fájlokat és a licenszt. Az FS-t is rendszergazda módban kell futtatni!!

A másik lehetséges ok, ha az FSUIPC fekete verzióját használod.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Sziasztok!

Olyan problémám lenne,hogy megvettem az ifly 737-et,xp alatt fut rendesen,win7-re is felcsûrtem az fs-t,ott viszont feketék a displayek,bár a gép már repülésre készen áll!

alert
A memóriakezelésének lelkivilágába csak a fejlesztõi látnak bele, de az kívülrõl is kiderül, hogy nem a legjobb. Amit te mondasz az jó lenne, de nem megoldható. A gépben lévõ RAM az egy dolog, de a textúrákat és a megjelenést ugye a videókártya számolja. Ha ráengednék a VGA-ra az egész látómezõt (mégha lenne is olyan proci ami bírja az összes többi számítás mellett), akkor a vga miatt megállna az egész. Max egy 2gb-os vga-val lehetne eljátszani, de 2003-ban még sehol nem volt ilyen és megfelelõ proci se hozzá. A megoldása a dolognak viszonylag egyszerûre sikeredett, minden rá lett tolva a procira. Az FS-nek bõven elég 2gb ram, egy középkategóriás 512mb-os vga, prociból viszont olyan kell, amit csak be tudsz szerezni 😊 Nekem most egy e8400-es cpu-m van ami hibátlanul meghajtja a 2004-et, szinte soha nem akad nagygépekkel sem. Emellett van egy ati 4850 512mb vga. Volt mellette 9800gtx és próbaképp 4870 x2, semmivel sem volt jobb, talán 2-3 fps. A procin múlik az FPS is és az akadozás (a stuttering) a manõvereknél. A 3D cockpit kikapcsolásán nem tudom mit értesz. Ha nem használsz 3D cockpitet csak 2D panelt, akkor gyorsabb a progi igen.

De ha van sok memória, akkor miért nem nyalja be a lehetõ legtöbb adatot és akkor nem kellene annyit swappelnie?
A 3D cockpit kikapcsolása javíthat a dolgon?

[HUN]FaTaL
Én.

[HUN]FaTaL
1. Tökmindegy gondolom a Malévnál kg-ban, én a PMDGnél fontban szoktam mert úgy tudom mennyit fogyaszt és lusta vagyok váltogatni 😄
2. Ha jól tudom egy órányi tartalék üzemanyagot szoktam, FMCben nekem 4-5% szokott lenni.
3. Attól függ hova repülsz és mi az alternatív reptér 😄 LHBPnek azt hiszem LOWW vagy LHDC. Az eredeti úticéltól való távolságot kell itt megadni. (tehát ha pestre jössz és loww a kitérõ akkor azt hiszem 116nm
4. Cost indexet én 25ön használom de ez is légitársaságfüggõ.

alert
Igen.

alert
Javaslom amúgy kiherélni a csilli-villiket, legalábbis egy részét 😊 számít és a legtöbb esetben fel sem tûnik a változás. Ha mégsem tetszik, semmibõl nem áll az eredetire visszanevezni õket.

thx
a mûszerek is kg-ban jelzik a naftát? fmc
és minden más is kg-ban van? GW,ZFW, stb...
alert
A memóriát annyira nem használja. A gyors manõvereknél a beszaggatás a proci miatt van. Nem tudja elég gyorsan elõre betölteni a tájat. A memóriában csak azt tárolja, ami éppen a képernyõn van +- x fok látószög. Fordulóban folyamatosan kellene swappelni és ezért kezd el akadni, mert az nem megy neki. Okozhatja még a vinyó töredezettsége is, de 90%-ban a procin múlik. Elég régóta piszkálom a szimet és átment jónéhány számítógép is a kezeim közt, de szerintem a guruk is egyetértenek azzal, hogy az FS esetében a procin múlik minden, a többi sokkal kevésbé lényeges.

alert
1) kg
2) Általában 2t.
3) A pontosat nem tudom, mert társaság válogatja, de 50nm szokott lenni egy általános minimum, ugyanakkor valójában más dolgoktól függ: az idõjárásnak egy kategóriával jobbnak kell lennie, mint amit a gép tud abban az idõpontban (+- 1 óra), amikorra számolod az érkezést, plusz megfelelõ pályahossz, tûzoltó kategória, kiszolgálóegység, stbstb kell, hogy rendelkezésre álljon.
4) Járattól és útvonaltól függ, de kb 25-35 között (Malev).

Kipróbáltam az elsõ négy javasolt beállítást. A különbözõ csili-viliket nem heréltem ki. Így kb. 15-20 fps között mozgott általában a képfrisítés. Így nem olyan rossz. A gond az, hogy így is van, amikor beszaggat. Ez elég zavaró, habár ha nem kell gyors manõvereket csinálni, akkor annyira nem gáz.
Akkor van szaggatás amikor a vinyóhoz nyúl a progi. Mondjuk van RAM dögivel, nem tudom, hogy miért kell még a vinyót is piszkálnia.

Inkább csak a repülõtéri épületeket hiányolom. Az autogen cuccok annyira nem hiányoznak. :-)

alert
Ferihegy úgy van optimalizálva, hogy kevesebb autó és egyéb kacat jelenik meg.

CptSAB
Használ valaki Operát?
"b) a Scenery Complexity ne legyen nagyobb, mint: Dense"
kb mi a különbség dense,very dense,extremly dense között?
nálam kb. 16-20 fps-van és very dense-en áll
skacok eddig nem fordítottam nagy hangsúlyt az üzemanyag tervezésre, csak úgy kb. tankoltam fel a vasakat, viszont ezzel a szép ilfy 737ng-vel szeretnék több realizmust vinni a sim-be, pár kérdésem lenne Malév-al kapcsolatba.
1. kg-ba vagy lb-ba számolják a naftát
2. mennyi reserve fuel-t visznek általában
3. alternatív reptér kb. mennyi NM-re van (meg van határozva?)
4. cost index mennyi?
nagyjából ennyi lenne, ja még egy kérdés találtam a neten ezt a fuel planner-t
ez jó, esetleg tudtok jobbat?
thx
alert
Sajna nem a város miatt szaggat, hanem a reptér miatt. Ezen viszont néhány dologgal tudsz javítani.

a) használd a legújabb 1.5-ös verziót

b) a Scenery Complexity ne legyen nagyobb, mint: Dense

c) a Ground scenery casts shadows-t feltétlen kapcsold ki

d) az Aircraft cast shadows-t is kapcsold ki

e) ha az alábbi objektumokat tudod nélkülözni, akkor a következõ fájlok kiterjesztését átnevezheted *.BCK-ra, így ezeket nem tölti be az FS és ezek javítanak valamennyit az FPS-en:

app-pos.bgl (bevezetõ 3D fénysor)
diszek.bgl (díszek a terminálokon)
dlib.bgl (mozgó jármûvek)
docking-systems.bgl és ds_tartok_pos.bgl (utashidakra dokkolást segítõ animált rendszer)
feljaro.bgl (2-es terminál külsõ oldalán az autó-feljáró)
papi_pos.bgl (3D PAPI objektum a touch down zone-nál)
plexi-1.bgl (3D ívelt plexi üvegtetõk a 2-es terminálnál)
static_vehicles-pos.bgl (statikus kiszolgáló jármûvek)
t1-static_vehicles-pos.bgl (ugyanaz)

CptSAB
Tekerd fel maxra az autogen density-t.. 😊 Mindjárt lesz ott több fa és ház. A repülõtér épületei nincsenek benne.
Köszönöm a segítséget. Úgy néz ki, hogy végül nekem is sikerült valami olyan sorrendet kialakítanom, hogy most úgy néz ki, hogy jó lesz Tököl. Nekem az Addon Scenery-ben is vannak dolgok és úgy néz ki, hogy azokat kisebb prioritásúnak kellett beállítani. Legalább is most úgy tûnik, hogy ez segített.

Kipróbáltam a Nyíregyházát. Szép nagy területet lefed a scenery és az nagyon jó, hogy pontosan illeszkedik a Magyar Alap Scenery-hez.

Nekem egy kissé fakóbbak a színek, mint a környezõ textúráké, így eléggé látszik, hogy meddig tart az LHNY scenery, de egyébként nagyon szép. Mondjuk az is jó lenne, ha rajta lennének a repülõtér épületei. A korábbi scenery-ben amit használtam azok is megvoltak, habár az alap textúra viszont sokkal egyszerûbb volt. Szóval inkább a tiéteket fogom használni.

Ilyen volt:

Ilyen lett:

CptSAB
Vegyünk egy mûködõ sorrendet: (gépemen nem így van, de egy átlag júzer, akinél úgyis elõrébb vannak a csili-vili cuccok a sims9-ben)
1. Budapest 2007 1.4
2. LHS Sármellék
3. LHS Pécs
4. Békéscsaba VFR
5. Börgönd VFR
6. Hungary 2004 Ex Military
7. Magyarország Alap Scenery
8. FSGlobal 2008 EUR
9. ...

Ha a MAS pl. a repülõterek fölé megy:

1. Magyarország Alap Scenery
2. Budapest 2007

Abból kavirc lesz.. a lényeg, mindenképpen lejjebb legyen a listán, a repülõtér sceneryk alatt.

Letöltöttem. Mindjárt kipróbálom. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a mostani Nyíregyháza scenery-hez képest. Majd rakok be képeket, ha sikerül.

Szóval azt csináltam, hogy a Budapest 2007 nagyobb prioritású legyen mint a MAS. A problémát sajnos ez nem oldotta meg. Ha bekapcsolom a BP2007-et, akkor vannak szép épületek, szép kifutó pálya, egyebek, de fák vannak a kifutó közepén. :-(

Ha kikapcsolom a BP2007-et, akkor viszont az a gond, hogy a repülõtér betonja valahogy becsúszik az alap talaj textúra alá, így a repcsi alsó része a föld alatt van! A fák és egyéb környezõ objektumok is a föld alatt kezdõdnek. Viszont így nincsenek fák a pályán. Egyébként ha a torony nézetet választom, akkor látszik végig a pálya betoncsíkja, de más nézetekben rondán besûllyed a repcsi a földbe.

Mi lehet a gond?
Az lenne a jó, ha BP2007 bekapcsolása nem okozná azt, hogy fák nõnek a pályán, de nem tudom, hogy mit tehetnék még ezért?

CptSAB
Nyíregyháza tölthetõ.
Nyíregyháza VFR
Hmm, az kár. Azért kipróbálom, hogy kikapcsolt várossal mi a helyzet. Ha nagyon szaggatni fog, akkor úgy látszik el kell felejtenem a Budapest 2007-et.

Hypo
scenery librarybol kiveszel mindent ami add on