MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chicco
hogyan tudnám kiszûrni ,hogy melyik addontol fagy ki állandóan az fs?

[HUN]FaTaL
A reptér fogja a gépet nem a város.

http://goo.gl/gd6Zi5

Nálam éppen így van. A Budapest2007 legyen magasabban? Habár éppen most filózok azon, hogy inkább kikapcsolom a BP2007-et (a várost legalábbis) mert nagyon szaggat a kép, kevés hozzá a vasam.

CptSAB
Mi a sceneryk prioritási sorrendje? pl. Magyarország Alap Scenery, ha magasabb prioritásban van a Budapest2004, Budapest 2007 sceneryhez képest, akkor az autogen beterít mindent.
[HUN]FaTaL
Mert a fraps az egész képernyõt veszi és ami nem DX azt nem tudja venni így az a rész fekete lesz. Tedd ki full screenre.

hali! az mitõl lehet, hogy ez a nyomorék fraps 1024x1024-es videót csinál ha az fs nem full screenen van...? 1024x768-ban játszom az fs-t de beállítottam, hogy ha ablak módba teszem akkor 720x576-os méretû legyen. de a fraps így 1024x1024-es képet vesz és feketével tölti ki a maradék helyet... :@:@ errõl beszélek:
KÉP

Nem tudja valaki, hogy a tököli reptéren miért nõnek fák a kifutó pályán?

Tegnap folytattam a VFR körutamat és kíváncsiságból megpróbáltam az éjszakai VFR repülést. Az útvonal tervben Tököl is benne volt, ahová már sötétben érkeztem. Már majdnem leszáltam, amikor gyanús lett néhány furcsa sziluett a kifutón. Gyorsan gázt adtam és hasra húztam a kormányt, így sikerült elkerülni a kellemetlenséget.

Jó lenne valahogy számûzni a fákat a kifutóról, nincs valakinek valami ötlete erre?

Ez nagyon szép lesz! Gratula.

Framsen
Hello, írom

NVIDIA van nekem, és egyszer raktam fel rá omegadrivert, de úgy emlékszem már azelõtt is vacakolt a texture
Intel Pentium 4CPU 3.00GHz 3.00GHz
1,75 GB RAM

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Nashgaar
Imáim meghallgatásra találtak...nem kapok szikrát gyerekek, ez gyönyörû

m814
Na még egyszer...

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

m814
Ha már Vit Storch, és a gyönyörû free Alba.

Hamarosan kész hozzá egy magyar köntös....

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Papirzacsi
Hát meglehet. A lényeg, hogy a 700-zal semmi gond nem volt. Utánna betöltöttem a 600-at, hogy azzal is lerepüljem az utat, és most azzal is mûködött a CMD B... asszem a probléma további tesztelésre szorul. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Nekem inkább gau problémának tûnik.

polluxware
panel.cfg-t nézted már?

alert
800-as és BBJ. A többivel még nem repültem.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Papirzacsi
Melyik típussal próbáltad, mert én eddig a 600-zal, de most próbából elindultam a tegnapi útra 700-zal, és ott totálisan jól mûködik a CMD B. A többit meg majd meglátom, ha odaérek a végére. :-)

alert
Ez a probléma eddig ha jól emlékszem rajtad kívül mindössze két embernél jelentkezett. Már nem rémlik, hogy mi volt a megoldás (vagy hogy volt-e), de mintha misztikus módon a számítógép is belejátszott volna. Az egyik usernél más videókártyával életre keltek a textúrák. Meg lehet tudni, hogy neked milyen van és van-e tuningolva a gépedben bármi?

alert
Két rövid utat tudtam kipróbálni, de nem jött elõ a sebesség bugod. Majd még próbálkozom hasonlókon, amivel nálad elõjött. A CMD B nálam mûxik. Az autoland pedig nagyon fasza. Még ha nagy széllel vagy sebivel el is b*szod a final-t, akkor is szépen kilebegtet.

Papirzacsi
Nem, ez nem konkrétan az a hiba. Az CMD A nálam tökéletesen megy, viszont a CMD B egyáltalán nem. Semmilyen repülési helyzetben nem tudom bekapcsolni, természetesen így az autoland is kiesik.

Hypo
de ott van: itt

Papirzacsi
Tegnap még repültem az ifly-jal gyorsan egy LHBP-LOWS és egy LOWS-LHBP utat, és a korábban említett hiba még egyszer elõfordult. LOWS-i megközelítésnél minden okésan ment sebesség ügyben, egyedül az SBG VOR-nál lévõ fordulót cseszte el a gép, mert úgy döntött, hogy az SBG VOR-t átrepüli és majd csak utánna fordul. Így persze a final totál szarul jött ki.
Viszont visszafelé, Budapestre, már újra elõjött a bibi. Most ANEXA 3R szerint jöttem be leszállni, és mivel az FMC-ben lévõ STARban az ANEXA pontra 250/29000-et adott az FMC, már az ANEXA elõtti pont után (ami kb. az osztrák-szlovák határnál volt, lelassított 250 csomóra. Emellett az is elég bizar volt, hogy a tranzision végén lévõ BP430 és BP534 pontokat simán levágta, már BP436 után közvetlenül elkezdett fordulni, pedig az ND-n kirajzolt ív szerint még nem kellett volna.

Emellett vmilyen fura oknál fogva nálam a CMD B és a CWS B egyáltalán nem üzemel. Nem jöttem még rá az okára, de 4 repülésbõl 4-szer nem ment. Nem emlékszem, hogy olvastam volna a buglistájukon.

Nashgaar
Tényleg szép. De jó lenne hozzá egy Cápeti II. ...hmmm

L Viper
Nagyon szép a kabin <#eljen>.
Framsen
Sziasztok
Az Aerosoft Budapest Scenery-vel van egy olyan problémám , hogy a reptéri autók,lépcsõk,buszok nincsenek kifestve (csak azok amik nem mozognak)meg még a tetõn is vannak hiányok
Már vagy a 5.Budapestet raktam fel, de valamit mindig úgy hagy, és nem lesznek kifestve, elõtte mindig kitörlöm az egész Budapestet.
Esetleg van valami uninstall progi az aerosoft scenerykhez vagy mit töröljek ki hogy normálisan meglegyen ?

Elõre is köszi a segítséget !!!

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hypo
Persze valtoztat de az is bele kerul fs be es ha esetleg egy masik gepen futattod AS-t akkor ott lehet reportolni, rex nel meg van egy kulon gauge is hozza

OK, de amikor betöltöm az útvonalat az ASE-ba, akkor a pillanatnyi idõjárási viszonyokat kérdezi le és írja be a táblázatba.

Amikor elindítom az FS-t és elkezdek egy mondjuk 2 órás útvonal repülést akkor a program menet közben úgy is frissíti az aktuális idõjárásnak megfelelõen az adatokat. Az ASE-ban beállítható, hogy akár 5 percenként frissítsen.

Szóval az rendben van, hogy mondjuk indulás elõtt meg tudom nézni, hogy az útvonalban érintett repülõtereken milyen idõjárási körülmények vannak, de ez menet közben úgy is változhat, nem?

Hypo
Az lehet az elonye hogy az utvonalon talalhato stationok hoz meg van az idojaras, szel stb

Tulajdonképpen pont így csináltam. Plan-G-ben megterveztem az útvonalat. És ezt töltöttem be az ASE-ba és az FS-be is. Csak igazából azt nem tudom, hogy milyen elõnye van annak, hogy ha betöltöm az útvonalat az ASE-ba?

Hypo
De megoldhatod, ha pl a mar emlitett vfr es flight plan progit hasznalod es abban nayvonalakban megcsinalod az utvonalat ( ahogy az eletben is szokas) es azt saveled fs9 be majd repules elott AS-ba behivod az azert sokat segithet

OK, akkor én is átállítom user defined-ra ezt a beállítást.

Ezek szerint igazából a megfelelõ idõjárás szimulációhoz nem kell betölteni az útvonalat az ASE-ba, csak akkor, ha egyéb szolgáltatásokat szeretnék, pl. mint amit említettél. Én egyelõre még csak a VFR repülést próbálgatom, az FMC olyan messze van még tõlem, hogy csak na. <#wink>

Nálam a "user defined weather" van kiválasztva az FS-ben. Az ASE csinálja magától a dolgát. A repülési tervet azért jó betölteni az ASE-ba, mert akkor készít egy jelentést, hogy útközben milyen idõjárás (szél, hõmérséklet stb.) várható, és ezt aztán pl. be lehet táplálni az FMC-be.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
jsjs jo kis feature, a map nel lehet kevertem fsx el de ott ha a mapre mesz a szeliranyt le lehet olvasni kis nyilak mutatjak.

Szelzsak reptere valogatja,

Köszi a tippet. Ez nagyon hasznos infó volt. <#worship>
Pedig már én is használtam a SHIFT+Z-t az fps ellenõrzésre, de figyelmetlen voltam és nem vettem észre, hogy egyéb hasznos infókat is kiír a program.

Aha, ASE-t használok. Akkor megpróbálom onnét kitalálni, hogy mi a helyzet. Egyébként az ASE-t hogy célszerû használni? Csak legyen elindítva és majd csinálja a dolgát? Vagy útvonalrepülésnél töltsem be az ASE-ba is az útvonalat, hogy rendesen mûködjön? Én az utóbbit csináltam, de nem tudom, hogy igazából szükséges-e? Másrészt ugye az FS-ben is van olyan lehetõség, hogy 15 percenként letölti az aktuális idõjárási jelentést az idõjárás szimulációhoz. Ezt tíltsam le, ha az ASE-t használom? Vagy maradhat bekapcsolva?

Ennek az ATIS dolognak majd utána nézek.

alert
Ha SHIFT+Z gombokat nyomod ahol az fps-t is nezed, az egyik parameter a szelirany es sebesseg.

Ha pl. az ember ASE-t használ, akkor abban is meg lehet nézni a szélirányt. Ha meg online repül az ember, akkor lehet a célreptérre METAR-t kérni, vagy ha van ott ATIS akkor arra ráhangolni. Nem is emlékszem, hogy pl. magában az FS-ben minden reptéren van-e ATIS, vagy csak a nagyobb reptereken.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hát nem tudom. Én nem igazán láttam szélzsákokat azokon a reptereken amiken gyakorlok. Majd megnézem figyelmesebben, hátha tényleg van.

A válaszod második részét viszont nem értem. Kifejtenéd bõvebben, hogy mit kell néznem, hogy lássam a szélirányt?

Hypo
Hat mondjuk eleg sok repteren van szelzsak, de map rol is a szeliranyt le lehet kovetni

Elkezdtem a VFR kelet-magyarországi körutat lerepülni. Nyíregyháza-Debrecen-Kunmadaras-Szolnok részt tudtam tegnap megcsinálni. Mivel a valós idõ alapján tegnap délután kezdtem a repülést, hamar elkezdett sötétedni a szimulátorban. Így nagyon látványos volt a szolnoki reptér, ahová már jóval naplemente után értem. Az elsõ megközelítés nem sikerült valami fényesen, így inkább átstartoltam és mentem egy kört a reptér körül. A második próbálkozás viszont szerintem egész jól sikerült. Errõl ennyit.

Amit szeretnék megkérdezni, hogy ha úgy repülök, hogy nincs légiirányítás, tehát nem az irányító jelöli ki a leszálló pályát és leszálló irányt, akkor mi alapján tudom eldönteni, hogy melyik irányból érdemes leszállnom figyelembe véve a szélirányt? Nem igazán látok szélzsákot a repülõtereken. <#nyes> Hol lehet tájékozódni az aktuális szélirányról a szimulátorban?

CptSAB
majd elfelejtettem.. nincs 2d panel, a 3d cockpit gyönyörû, a textúrák a helyükön.. a második ülésben egy hölgy társasága 😄😄😄😄
CptSAB
Vit Storch-nak köszönhetõen az FS tábor is megkapta az Aero Vodochody L-39C-jét. (Nem ZA, de ez most apró részletkérdés)

L-39C letöltés

Elsõ ránézésre nagyon frankó munka. Egyenlõre még csak béta.. de magáért beszél így is..
Így, bocs!

AES <#vigyor><#nevetes2>

Jó éjt!

exTrem
Áh azzal semmi probléma, nemrég néztem át mindent rajta, kis pucoltam a portól mindent. Sajnos ez RAM ........

polluxware
tápra is ránéznék... hátha vmelyik kémény pukkant ki<#ravasz1>

chicco
biztos is es van benne 1 ket Warez darab is. bocsi on----->

[HUN]FaTaL
Alapból engedélyezve van, akkor valamelyik addon okozza. 😞

chicco
Hat szuz install. Ha alapbol tiltja a mikroszoft akkor igen.
Nem nyukaltam bele meg ilyen melyen.Nekem ez uj

[HUN]FaTaL
A lapozófájl nincs letiltva ugye? Nem tudok másra gondolni, csakhogy valamelyik addon okozza. 😞 Nekem pl. elsõre a MASsal TORNO környékén CTD volt, mostanában jó. 😊

Apropó: Nem tudja valaki, hogy mikor jelenik meg a Debrecen Scenery és a Hungary Landmarks?😊