MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megkérdezhetem, hogy ti milyen eszközt használtok az irányításhoz? Úgy értem, hogy milyen típusú joyt vagy egyebet favorizáltok?

Szeretnék venni valami normális cuccot, de nem akarok megint úgy járni mint a Logitech Force 3D Pro joy-al, így elõször szeretném kikérni a véleményeteket.

Amire konkrétan gondoltam az vagy a Saitek AV8R (Aviator) joy vagy a Saitek Flight Yoke szarvkormány + gázpult, habár az utóbbi kombó azért nem olcsó mulatság, nem biztos, hogy most ennyi pénzt áldoznék erre a hobbyra. Szóval egyelõre inkább csak egy joy, de valami olyan darab, ami jól használható a repülõgép szimulátorokhoz.

Nekem pl. az FMC-be, ha beütöm, hogy TORNO, akkor felhoz két ilyen nevû pontot is különbözõ koordinátákkal, ami eddig rendben is lenne, csak éppen a T betû nincs az elején, és így ORNO lesz belõle. Amikor ezt beteszem az útvonalba, akkor a LEGS oldalon már rendesen TORNO látszik. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Papirzacsi
Magyarázhatod itt a hülyeséged, már megszoktuk, de a tény az tény. A peccs óta ott is van CTD ahol eddig nem volt. Nincs kétségem afelõl, hogy kijavítják, ráadásul gyorsabban, mint az airsimmerék tennék :-), de azért elég kellemetlen, mert tesztelték a peccset mielõtt kiadták és ez nem egy nagyon rejtett dolog, ami csak bizonyos dolgok együttállásakor jelentkezik.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Na nem mintha kene oket vedeni, de ezek a sid star ctdk eleg erdekes dolgok, foleg hogy abszolute nem mindenkinel jelentkezik, azert ne felejtsuk el nincs ket egy forma fs. Amugy eleg szar adatok szoktak lenni pl tegnap repultem egy LHBP EDDM utat pmdg 737 el ( iflyom meg nincs )
Eddm 8R palyanak az fmc szerint tok mas az ils frekije mint ami fs repteren van, biztos a default repternek szar a frekije, aztan kiderult hogy nem is default 😊) akkor annak nem jo vagy mi van😊 Aztan meg vasarnap belefutottam 4 hasonlo dologban ugy hogy a navdatak es airac es sid starokrol is megvan a velemenyem😊)

nálam star-nál volt ctd párszor, de patch óta még nem repültem vele
Hali!

Nálatok is ilyen az iFlynál a taxi lights meg a landing lights?

Taxi és Landing Lights hiba

Nálam ugyan ez van, de sehol nem találtam errõl semmilyen írást vagy megoldást. Megnéznétek ti is?
Elõre köszi!

polluxware
zacsi amúgyis olyan kritikus hogy rögtön gyermekbénulást kap még a káka is ha ránéz..

ha clidey-nak megy engem meggyõzött😊

[HUN]FaTaL
Zacsinak is CTD van ott a 4/4. oldalon, mással még én sem találkoztam, de a fórumukon olvasom, hogy sok sidstarnal van ctd, gondolom amiatt mert hybrid a navdata, a waypointok navigraphtól vannak, a sidstarok nem, gondolom nem teljesen kompatibilis a kettõ. Majd kiderül az elsõ airac updatenél 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Hmmm...érdekes...én is elég sok üzemidõt beletoltam már ebbe az NG-be de csak egyszer volt ctd-m de az is a MAS miatt Tököl felett. Végre más szopik nem én! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Az egész sz*r, ahogy van 😄

Mi a gond ezzel a kiegészítõvel? Zöldfülû vagyok hozzá, azért kérdezem.

[HUN]FaTaL
Úgylátom az elsõ ifly patch nem sikerült túl jól, elég sok a CTD. :/ Pl. FMC prog 4/4-en (600al próbáltam, többin nem tudom).

DANIELE
Neked erre van szükséged ” Game Accelerator ” ez javít az fs9 mûködési paraméterein, megkel neki adni telepítés után egy pár adatot, amit kér. Az fs9 indítása elõtt kell elindítani és a géped teljesítményét optimalizálja hozzá, nekem a régi rendszeremnél segítet.

polluxware
yourself soft..

anyu,apu bt. méjbí

guglival találsz egy csomó ilyen totyikot sztem...

És nem egy atomerömû a gépem.
Van olyan progi ami kicsit megtuningolja a fps értéket? Bár igy sem rossz mert ez pmdg vcockpit nézetbõl ennyi.
Akkor elnéztem köszi!
vzsolo
Az nem épp javításra való... 😄

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

exTrem
Szerintem te elnéztél valamit 😊, a Fraps az nem ilyen program 😊, ez videórögzítésre alkalmas program és nem, hogy javítana de még ront is az fps értékeken 😊.

Sziasztok! Az lenne a kérdésem ez a Fraps nevû program mennyit javit az fs2004-en? Használ valaki ilyet? Most az lhbp 2007 scenerynél és 100% skai trafficnál+rex borús idõjárás kb20-22 fram/sec. Javithat nekem ez a progi valamit?
Papirzacsi
Juhhéj! Mostmár nekem is CTD-zik. Azt hittem, komoly volt a beírás a fejlesztõk részérõl pár nappal ezelõtt, miszerint embereket keresnek a peccset tesztelni. Várjuk az újabb peccset!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Nálam jó, igaz a VTPP-m updatelt, és amióta az fs-t újraraktam a Tököl CTD is megszûnt. Ja a MAS nekem most az Austria Pro alatt van a Libraryben.

Clidey
Ha free volna, még akkor se hussanna át a fejemben a letöltés még csak kósza gondolata sem. 😄

Más.
Okozott-e valakinek inkompatibilitást a MAS és a FlyTampa Vienna 2? Nálam ugyanis a nappali Vienna CTD-zett a betöltés 64%-ánál ha a MAS aktív. Érdekes viszont, hogy ha éjjelre állítottam az idõpontot, gond nélkül betöltõdött Schwechat...
Aztán elkezdtem kipakolászni a bgl-eket a MAS-ból, majd minden egyes fájl után FS restart. Végül kiderült hogy a VTPP-1.bgl a ludas, ha az nincs, gond sincs. Sõt, olyannyira nincs, hogy mostmár nem CTD-zik Tököl-nyugatnál sem. 😊
Jó volna tudni mit tartalmaz ez az ominózus bgl...

És mégvalami: Mosonmagyaróvártól délre esõ nagyobb kiterjedésû erdõben nálam van egy hatalmas négyzet alakú poligonhiba. Másnál is esetleg?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
horror.

exTrem
Na majd én is megnézem, hogy nálam milyen így.

Nem írnak semmi ilyesmirõl. A beállításokat végignyálaztam már párszor, de csak annyi van, amit írtam. Bekapcsolható a visszatérítés ami mûködik is, de nagyon szarul. Nem úgy érezni, mintha elektromágnesek lennének benne, inkább motorok és valami fogaskerék áttétel. Legalábbis amikor a visszatérítõ erõ ellenében mozgatom, akkor olyan érzés, mintha egy fogaskerék fordulna el egy másikon.

L Viper
Fullon van a csúszka.
polluxware
ha ez egy új joy.. nem valmi elektromágnes izgassa fel peckesre? olvasd mán el azt használati irományt😉

nem a legjobb a logi, de azért ennyire nem siskós az...

Nem hiszem, hogy lenne benne visszahúzó rugó. Szoftveresen tudja emulálni a visszaállító rugót, de nem mûködik igazán jól ez a funkció. Akár mit csinálok vele, középen laza és szinte lehetetlen pontosan irányítani. Amikor fordulok, sokszor belehúzok a karba mert nincs semmi, ami ellen tartana. Idegesen viselkedik a gép, precízen letenni pedig szinte soha sem sikerült ezzel a joy-al.
A régi joy-ommal úgy leszállok, hogy szinte alig érezni a talajt érést, ezzel viszont képtelen vagyok finoman letenni a gépet. :-(

Most azon gondolkodom, hogy veszek egy használt Saitek Cyborg 3D Gold joy-t. Az nem FF-es és a Saitek elég jó dolgokat csinál.

polluxware
semmilyen rugó nincs abban ami behúzná középre? leírást nézted hozzá? pici kapcsoló itt-ott amott...

Visszadugtam a Thrustmaster Top Gun joy-omat. Nem szerencsétlenkedek tovább a force feedback-es Logitech joy-al. Gyakorlatilag használhatatlan. Kár volt megvenni, de úgy látszik meg kell fizetni a tanulópénzt nekem is.

Összehasonlítottam a kettõt, tényleg sok hiba van a másikban, így már annyira nem is jó. 😊

exTrem
Nem is mondtam, hogy versenybe szállhat veled 😊, de próbálkozik a fiú 😄

Force feedback joy beállítással kapcsolatban nincs valakinek infója? Küzdök az enyémmel, de nem tetszik igazán. Lehet, hogy az FS-hez nem jó választás egy FF-es joy?

Na ez így már egész jól néz ki. Milyen beállítást használsz az autogen generáláshoz?

L Viper
Szépen összerendezett cucc <#eljen>

Egy régebbi témára visszatérve: Itt tárgyaltuk Nyékládházát.
Valami csúnyán el volt nálam "moddolva", mert a MAS-t újra beraktam, felülírtam az FS-emben. Nem hagyott nyugodni, hogy olyan kevés ház jelzi Nyékládházát. Igazából Tokaj felé repkedve vettem észre, hogy arra sincs rendben valami a településekkel.
Most ilyen Nyéklád környezete:

Clidey
Hát végülis...lehet használni. Csak hemzsegnek benne a hibák, pontatlanságok, nekem meg az bánCSa a szemem. 😊

polluxware
a "jobb" gépeknél még az is elõferdül hogy a futópálya kiválasztásakor csak az adott sid/star-t mutatja csak.. így gyakorlatilag rögtön lerövidül a lista

ehhez persze az kell hogy futópályával kezd a kiválasztást -> szélirány ismerete egyebek..

ezért ajánlom azt mint magam is kezdõ lévén, hogy statikus idõjárás legyen eleinte, sakkor kevesebb a kapkodás meg a morgolódás

gyakorlat után meg mehet randomban..

ezt a valóságban is így csinálják ám a maléves piloták amíg tanoncok! megkérik az "isten fiát" hogy az eu-ban merre fújjon a szél és pakkkk..
<#taps>

Hont
Sziasztok!
😊😊😊
Rájöttem mit hibáztam el!!!!
Megérdemlem, hogy kiröhögjetek!
Amikor a Depp/Arr menübe pálya alapján választom ki a pályához tartozó SID-t, akkor a menû jobb felsõ sarkába nem figyeltem a lehetséges lapok számát...
Tehát alapból csak 4 SID-et vettem figyelembe.😞
Aztán az IVAO kézikönyvbõl rájöttem, hogy mennyi hivatalos kilépõ pont van és ezekhez mennyi SID van kidolgozva.
Most sokan mosolyogtok, mint a példa is mutatja, itt a figyelmetlenségnek, felületességnek nem igazán van helye.
Köszönöm az útbaigazítást mindenkinek!
Legyen szép a napotok!
na megtaláltam
Tibetan tollából "Keress egy ilyen sort az aircraft.cfg fájlban: atc_parking_types=GATE, RAMP
Ha ott a CARGO, MIL_CARGO közül is bármelyik szerepel, akkor az ATC bármikor elküldhet Cargo állóhelyre. Ezeket töröld ki, s csak a GATE és a RAMP bejegyzéseket hagyd meg."
elvileg ez orvosolja, hogy ne küldjön cargo terminálra az atc, nektek nem küldte el az ifly-t cargora? nálam EHAM és LSGG-nél is odazavart
Eléggé jónak lótszó leírások a navigációhoz: Navigation tutorials

An-2 flight manual angolul. Nem a legjobb minõségben van szkennelve, de talán használható: AN-2 Flight Manual

Az oldalon van más egyéb repcsihez is letölthetõ flight manual. Érdemes körülnézni.

Közben Avsimen is megtaláltam.

A tegnapi "még egy iFly 737-700-as livery" imám meghallgatásra talált! 😊 HA-LOL

exTrem, erre a konkurenciára gondoltál?

Jó éjt.

[HUN]FaTaL
Mi? Már miért ne használnánk? Nem értem a problémát. Útvonaltervezõ úgy tervez hogy tudd használni a sid/starokat.

exTrem
Ha jól láttam Tibi bácsi akadt egy konkurenciád Avsimen 😄. Félre ne érts minden tiszteletem a tied a munkáidért 😊.

Hont
Kezd világos lenni...
Vagy legalább is dereng valami...
Nagyon szépen köszönöm!
Ha lesz még kérdésem jelentkeznék.😉
Jó éjt!
Clidey
iFly Interim Patch has released and available for all licensed members! <#hawaii>

vzsolo
Ha pl. a polluxware által linkelt útvonaltervezõt használod, akkor az a tervezett útvonalat TMA kilépõponttól TMA belépõpontig adja ki (amely útvonal életszerûsége már egy más kérdés), így jelen esetben - Ferihegyrõl indulva - nincs más dolgod, mint megadni az indulási pályairányhoz tartozó Torno SID-et, majd LOWW érkezési eljárásnak megadni a GIGOR1W (csak ez az egy van?) START, továbbá ezen STAR IAF-jától, azaz PESAT-tól a használatos pályának megfelelõ PESAT transitiont, aminek a végétõl (FAF) már szépen lejössz ILS-sel.
Seduxen helyett ajánlom inkább az IVAO Kézikönyveit, azon belül is a jelen problémához EZT.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/