MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi. Kipróbálom, hogy mit tudok varázsolni. :-)
Nyíregyházával egyenlõre nem foglalkozom, mert Tibi valamit mókolt, azt mindenképpen bevárom. Dunaújváros megjelenése csúszik hétvégére. Sajna míg az eredeti bitmapok jók, a resampled verziók fakóbbak, pasztelesek, viszont a vízfelület az fantasztikus lett.
terrain bitmap :
1. imagetool-al 32 bites bmp-re kell konvertálni
2. PS, Gimp stb. kontraszt/fényerõ/szinezet/szintelitettség stb.. matatni, mentés 32 bites bitmappként, semmi resize..
3. imagetool-al DXT1 bmp-re mentés
Ennyi..
terrain bitmap :
1. imagetool-al 32 bites bmp-re kell konvertálni
2. PS, Gimp stb. kontraszt/fényerõ/szinezet/szintelitettség stb.. matatni, mentés 32 bites bitmappként, semmi resize..
3. imagetool-al DXT1 bmp-re mentés
Ennyi..
Lehet egy kérésem? A Nyíregyháza scenery textúráit nem tudnád szintén kontrasztosabbá varázsolni? Nálam pl. nagyon elüt a scenery a környezõ textúráktól, mert lényegesen fakóbbak a színei. De ha megmondod, hogy saját magam, hogy tudom ezt megtenni, akkor szívesen megpróbálkozok vele. :-)
igazából a mai napig jobban le vannak fedve.. 😄 Az hogy én itt mit ugrabugrálok a kis VFR csomagokkal csak egyik fele a dolognak.
No még pár víztározó, és jöhet a teszt, mert ezekkel a szinekkel még nem láttam a cuccot.
No még pár víztározó, és jöhet a teszt, mert ezekkel a szinekkel még nem láttam a cuccot.
Na jó hülye vagok. Beírtam egy kisregényt és utána rájöttem, hogy mi a megoldás. :-))
Azért leírom, hátha olvassa más kezdõ is: amikor kb. 40 KTS-nál elemelkedik a gép hátulja és kb. vízszintesbe kerül, akkor azonnal húzni kell a botot, hogy elemelkedjen a talajtól a gép. Így nincs ideje ide-oda fordulni, hanem szép egyenesen emelkedik, ahogy kell. :-)
Tökre örülök, hogy végre sikerült szép felszállásokat prezentálnom. A leszállás már egész jól ment eddig is, de most, hogy már felszálni is tudok, késznek érzem magam, hogy elinduljak az amerikán keresztül vezetõ maratoni repülõ útnak. :-)
Azért leírom, hátha olvassa más kezdõ is: amikor kb. 40 KTS-nál elemelkedik a gép hátulja és kb. vízszintesbe kerül, akkor azonnal húzni kell a botot, hogy elemelkedjen a talajtól a gép. Így nincs ideje ide-oda fordulni, hanem szép egyenesen emelkedik, ahogy kell. :-)
Tökre örülök, hogy végre sikerült szép felszállásokat prezentálnom. A leszállás már egész jól ment eddig is, de most, hogy már felszálni is tudok, késznek érzem magam, hogy elinduljak az amerikán keresztül vezetõ maratoni repülõ útnak. :-)
Gyakorlok a Piper J-3 Cub-bal. Most már eljutottam odáig, hogy géptörés nélkül sikerül fel és leszálnom, de van még egy probléma amire nem találtam megoldást: felszálláskor szinte minden esetben elfordul a gép valamelyik irányba így a felszálló pálya irányához képest 30-40 fokos eltéréssel emelkedek el, ami nem valami szép. Ha a kart teljesen az ellentétes irányba tolom, akkor sem sikerül egyenesben tartanom a repülõt. Az elfordulás akkor történik, amikor a hátsó kerék már elemelkedett.
Mit csinálok rosszul, vagy mit kellene csinálnom, hogy ezt elkerüljem?
Pl. nem tudom, hogy a felszálláshoz hogy állítsam be a trim lapokat? Próbáltam több beállítást, de nem vettem észre, hogy ez bármit segítene, de azért ha van valami konkrét állás ami a felszálláshoz megfelelõ, akkor úgy állítanám be.
Az instrukciók szerint a felszálláskor kiengedett fékkel FULL gázt kell adni. Ez jó ötlet? Azért kérdezem, mert azzal is próbálkoztam, hogy befékezett keréknél ráadtam a FULL gázt, és utána engedetem ki a féket és mintha ilyenkor kevésbé akart volna kanyarodni, de nem kísérleteztem ezzel sokat, így lehet, hogy csak véletlen volt.
Szóval van valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne forduljon a gép a földön felszálláskor?
Mit csinálok rosszul, vagy mit kellene csinálnom, hogy ezt elkerüljem?
Pl. nem tudom, hogy a felszálláshoz hogy állítsam be a trim lapokat? Próbáltam több beállítást, de nem vettem észre, hogy ez bármit segítene, de azért ha van valami konkrét állás ami a felszálláshoz megfelelõ, akkor úgy állítanám be.
Az instrukciók szerint a felszálláskor kiengedett fékkel FULL gázt kell adni. Ez jó ötlet? Azért kérdezem, mert azzal is próbálkoztam, hogy befékezett keréknél ráadtam a FULL gázt, és utána engedetem ki a féket és mintha ilyenkor kevésbé akart volna kanyarodni, de nem kísérleteztem ezzel sokat, így lehet, hogy csak véletlen volt.
Szóval van valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne forduljon a gép a földön felszálláskor?
emlékszem még 1 vagy két éve azon ment a nyüszögés itt ,hogy környezõ országok mennyivel jobban levannak fedve...
😉
😉
Aprócska csúszás miatt késik a Dunaújváros scenery. Egy az egyben újraszineztem az eredeti textúrákat. Volt ahol javítottam a szint, de leginkább a kontraszton variáltam. Elkészült a water maszk is, illetve az összes textúra megkapta a vízfelület kontúrt.
És Európáról nincs valami hasonló netes cucc?
Azt majd meglátjuk. :-) Minden esetre megpróbálom.
Hali!
Találtam egy elég jó oldalt, ahol az USA összes légiforgalmi térképe, repterek adatai, meg minden ilyesmi megtalálható elektronikus formában:
SkyVector
Én éppen most tervezek egy New York - Los Angeles utat kizárólag VFR repüléssel, csak térképet használva. Ehhez nagy segítség ez az elektronikus térkép.
Találtam egy elég jó oldalt, ahol az USA összes légiforgalmi térképe, repterek adatai, meg minden ilyesmi megtalálható elektronikus formában:
SkyVector
Én éppen most tervezek egy New York - Los Angeles utat kizárólag VFR repüléssel, csak térképet használva. Ehhez nagy segítség ez az elektronikus térkép.
Az alapoktól kezdve adnak oktatást ivaon. Oktatáshoz regisztráció szükséges, elõtte azonban mindenképp olvasd el a kézikönyveket pilótáknak, azokból rengeteg mindent megtudsz majd.
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
Nem-Nem.
Immár 3 éve Glasgow-Prestwick.
Immár 3 éve Glasgow-Prestwick.
Sziasztok, pár hete ismerkedtem meg a Flight Simulator 2004-el és nagyon megtetszett, el is kezdtem a Flying Lessons-t olvasni, de sajnos nem igazán tudok angolul ezért sok mindent nem értettem, de odáig eljutottam hogy egy Cessna 172-el VOR és ADF navigációval el tudok jutni egy adott reptérig és le tudok szállni, de biztos sok minden van amit az alapokból sem értettem mert szótárral olvastam a Flying Lessons-t. Halottam az IVAO-ról és hogy ott van oktatás, és azt szeretném kérdezni hogy milyen szintõl oktatnak, és mikor vannak ezek az oktatások, és elég csak belépni ezekre az oktatásokra vagy elõbb kell kérni hogy felvegyenek vagy pontosan hogy müködik? Szeretnék online repülni de nem igazán tudom hogy hogyan is müködnek a dolgok ezért ha tudtok kérlek segitsetek. Köszönöm.
Fokkert még az ACE-nál sem simogathattam köszönhetõ O.G.-nak.
Pilóta jogsi van, PPL, CPL, fagyosATPL, SZ.T.-vel repültem sokat.
Faterom is a cégnél volt csoportvezetõ.
Szerintem így már tudsz azonosítani.
Pilóta jogsi van, PPL, CPL, fagyosATPL, SZ.T.-vel repültem sokat.
Faterom is a cégnél volt csoportvezetõ.
Szerintem így már tudsz azonosítani.
Nos akkor 1 kis reklám legalább tudjatok,hogy kik babusgatjak a Malév gépeket
ACE
ACE
Rákerdezek. Imádod a Fokkert ezért még Austriában is öket simogattad?Opel?
Ha nem akkor van még 1 tippem Pilota jogsi ?papa szinteén Acés.
Ha nem akkor van még 1 tippem Pilota jogsi ?papa szinteén Acés.
Vagy Aircraft Configuration Editor.... <#nevetes1>#nevetes1>
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Hali!
Egymás mellett öltöztünk 2007-ig, mikor is kiléptem a cégtõl kb. 10 év munkaiszony után.:-)
Most Ryanair-nél vagyok supervisor beosztásban.Szerintem így már beazonosítható vagyok. Ha nem., max. privátban.
Alertet nem ismerem, vagy nem tudom kihez csatolni a nevet.
Egymás mellett öltöztünk 2007-ig, mikor is kiléptem a cégtõl kb. 10 év munkaiszony után.:-)
Most Ryanair-nél vagyok supervisor beosztásban.Szerintem így már beazonosítható vagyok. Ha nem., max. privátban.
Alertet nem ismerem, vagy nem tudom kihez csatolni a nevet.
én meg már azthittem hogy: aneorizmás cicák egyesülete
egyébként ez mit takar? úgyértem ez a neve a Ferihegyi ground services team-nek?
egyébként ez mit takar? úgyértem ez a neve a Ferihegyi ground services team-nek?
Aeroplex of Central European Ltd. LHBP
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
mi az az ace? 😮
Köszi!<#eljen>#eljen>
Nálam még tart az acekór, de dolgozom rajta.. 😄
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Nem valószínû!
Én egy nagy fapadosnál vagyok befogva.
De régen így lehetett, ACE-s voltam.
De már elmúlt, szerencsére.
:-)
Én egy nagy fapadosnál vagyok befogva.
De régen így lehetett, ACE-s voltam.
De már elmúlt, szerencsére.
:-)
Ez, de én belenyúltam. Ha jól emlékszem az eredeti malév safety video elején van 5 sec visszaszámlálás, pittyogással én azt kivágtam. Meg valamelyik nõi hangba is belevágtam mert az egyik mondatnál két szó között volt 1-2 sec szünet azt kivágtam. 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
a belinkelt packban nincs benne?? mert fspassenger lehet nem azokat hasznalja valamiert setupjaban a soundnal kene allitani pl csinalhatsz egy uj directorit neki es azt megadni
A videóban használt FSPassengers MALÉV sounds-ban nekem csak a nõi beszédhangig van meg. Ami utána van (férfi hang: övek, oxigén, mentõmellény, vészkijárat, stb.) azt honnan lehet beszerezni? Köszi.