MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a válaszokat!

Most nem vagyok otthon, így nem tudom elküldeni a scenery.cfg-t, és azt sem tudom megnézni, hogy melyik verzsön van meg.
Csak azt furcsálom, hogy egy friss telepítéssel is ugyanaz a helyzet, amikor elvileg nem gabajodhat össze semmivel.
Hypo
jo kis cuccok es hat legalisan ingyen

polluxware
+1<#eljen>

Do-27 megéri az árát az tuti... max IFR az felejtõs

CptSAB
Pont ezért érdemes várni mostanában.. az FS2004-es cuccokat kezdik ingyenessé tenni több helyen is.
CptSAB
A textúra filtering beállítás nem orvoslat erre a problémára. (nevezzük nevén a nem tudom mi az, azt kell cseszegetni dolgot).
Textura filtering beállítások hatása:

- none: a textúra négyzetenként látszódik,mn. pixeles lesz
- bilinear/trilinear: elmossa az éleket, finomítja. Értelemszerüen a trilinear szûréssel szebb minõség érhetõ el, azonban az FS 256*256-os illetve kisebb felbontású textúráin nagy változást már nehéz elérni. Ellenben az 512 és 1024-es textúráknál már látható a finomabb szûrés jótékony hatása.

Neked, nem erre van szükséged, mert az a képen látszik, hogy a textúrák kontúrja jó, megfelelõ. Az is látszódik, hogy a textúrák viszont nem kapcsolódnak egymáshoz. Minden FS landclass textúrának van egy illesztõ kerete. Ha sorban megnyitod õket, akkor látszódik, hogy mindig ugyanott vannak elválasztva a textúra "elemei" a földrészletek, a másik textúra ehhez illeszkedik. Na ezt hiányolom én a képen, ezért látható, mintha egymáshoz nem illõ négyzetekbõl állna a cucc.
Hypo
<#felkialtas><#felkialtas>
It has been announced on the AVSIM homepage, but it may have passed unnoticed to some of you.
The excellent payware SwedFlight Pro sceneries are available to everybody as freeware now.
I wish every developer quitting simbusiness had such attitude to simmers (read: FSNav or PSS).

For those who don't know, these airports include among others:
EKCH - Copenhagen Kastrup
ESSA - Stockholm Arlanda
ESSB - Stockholm Bromma
ESKN - Stockholm Skavsta
ESMS - Malmo Sturup
ESGG - Goteborg Landvetter

What a bargain! 😛arty:
Download and enjoy flying to Sweden (and Denmark)!
http://www.rbdesign.se/swedflight.html

CptSAB
Ez így elsõre elég szép kis kavarodás. Melyik változatát szedted le anno? Itt úgy fest a landclass rész van megzavarodva. Küld át nekem légyszi PM-ben a scenery.cfg állományodat.
tsGucci
Csak M.o. fordul elõ? Próbáld meg az fs menü display/hardware beállításaiban valami Trillinear optiont keresni. Azt kell cseszegetni, de most nem tudom megmondani pontosan mi az, A lényeg a leg jobboldali fülön van, de most nemtom megnézni.

http://www.lhsimulations.hu

A Hungary Base Scenery-rõl van szó...
Errõl lenne szó:

http://kephost.hu/image-59D7_4C949F04.jpg

Ott is települések vannak, ahol nem kellene, ill. négyzetekre osztotta a tájat.

Remélem, tud valaki megoldást a problémára...
Bocs, hogy ismét megszakítom az eszmecserét, de egy ideje már küzdök aproblémával. Azóta feltettem egy teljesen szûz FS-t, 9.1 upgarde, de így is fennáll a problem.
CptSAB
Köke.. ! Mesés! <#eljen><#szeret>
Hypo
ja persze freeben is van jo par ami siman meguti a fizetosoket.

Úgy úgy! Szerintem is a RealAir gépek a csúcs kategóriát képviselik. Nekem tetszik a Dreamfleet A36 és Archer III is. Szerintem ingyenes kategóriában is vannak nagyon jó gépek, nem kell feltétlenül fizetõsnek lenni. :-) Min ahogy az hogy egy gép fizetõs, az még nem garancia arra, hogy az jó is. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

tsGucci
Szia!

Vagy persze egy magyar megoldás : LHSimulations - Scenery tudásbázis
Nagyjából mindent összeszedtünk ott. Ha pedig valami kérdésed van írj a fórumra.

http://www.lhsimulations.hu

Dornier 27

10/10 külsõ és belsõ kidolgozottság, repmodellje is eléggé hihetõ (bár még nem ültem ilyenben), a motort szét lehet hajtani, ha nem figyel az ember, és a jobb oldali ülésbe bónuszként jár egy szõke nagymellû maca... <#nyes>
Hypo
RealAir tol barmi ( scout, AA Champion, sf260)

Sziasztok, szeretnék venni egy jól kidolgozott repülõt de mivel nincs túl sok pénzem szeretném a véleményeteket kikérni hogy mit lenne érdemes. Egy kisrepülõt szeretnék egyenlõre, az alap Cessna 172 nagyon tetszik de elég gyengét a texturák benne és bár nem tudom mennyire realisztikusan van megcsinálva de nekem valahogy nem tünik annak például sosem melegszik túl hiába állitok be 48C hõmérsékletet és tolom full gázzal meg hasonlók, láttam régebben a youtubon olyan gépet ami idõközönkét szervizelni is kellett de már nem emlékszem meik volt. A Carenado gépeknek szépek a modellei meg a texturái de ahogy itt is olvastam nem tul realisztikusak. Ha tudtok valami kisgépet ajánlani ami olyasmi mint a Cessnák szépen van modellezve szépek a texturái és minnél realisztikusabb legyen esetleg minnél több dolog legyen rajta animálva, ajtõk ablakok motorház ccsomagtartó stb szeretem az ilyesmit is. Köszi
Clidey
Akkor asszem egy fórummotor bug tanúi lehettünk, mert bizony én csatoltam...
Szóval itten erre e

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
de amúgy szerintem múltkor Szatymazt is lehet nem küldte át.. mert emlékszem a pü-re.. pü..pü..
CptSAB
Pü az gyütt.. töltöttél valamit bele? Mert a sütiben nem volt semmi.. <#confused>
Clidey
Nem ment át a püm? <#shakehead>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Remélem a Vit gyerek csinál hozzá egy célzó készülékes revi-is VC-t. Habár a Gmax model nyílttá lett téve..
CptSAB
wow.. linket, linket Tibi!
[HUN]FaTaL
Hogy jön ide a HDR? HDE-t írtam. #29848 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

exTrem
Peti szerintem félreértetted 😊, HDE - High Definition Environment, ami egy ingyenes kiegészítõ talán már v2 is kijött, de javítsatok ki ha tévedek és Én értettem félre valamit 😊.

Clidey
Akkor már én se lógjak ki a sorból... 😊

alert
HDR az egy dolog, az régi trükk 😊 én a felhõkre lennék kíváncsi márha ez bármilyen extra csomag.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

[HUN]FaTaL
Ez HDE elvileg én is most kértem el 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

alert
Ez REX? 😊

CptSAB
Jó ez a kép.. 5/5 csillag..
Papirzacsi
Érdekes, volt alkalmam jobban megfigyelni a jelenséget és bár nem tudom mihez köthetõ, de repülés közben egyszer csak megjelenik az ND-n egy piros négyzet pont ott ahol a gépem sziluettje van, majd beszól, hogy climb vagy descend majd azonnal el is tûnik a jel. Természetesen valós AI repülõ nem tartozik a jelzéshez.

Végül egy kép, ilyen volt a vége. 😊

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
Nekem még nem volt fake riasztás.

Papirzacsi
Menj, lapozgasd a manualt, hátha ragad rád valami!

zsoltfireman
Köszi!

Clidey
Az is! <#mf2>

Papirzacsi
A GPWS a túl érzékeny...

Clidey
Most úgy csinálsz mintha nem épp te irtad volna ide hogy a TCAS túl érzékeny az iFly NG-ben, és amit az SP-ban javítani is fognak... <#duma>

zsoltfireman
Hol található?

Papirzacsi
Urak, nálatok az Iflyban a TCAS nem ad fake riasztásokat? Tegnap egy LHBP-EIDW úton min.10 fake riasztást. Értem ezalatt, hogy nincs gép a közelben, mégis descend vagy climb üzeneteket ad, miközben a PFD-n sem jelennek meg az ezekhez a parancsokhoz tartozó jelzések. Most visszafelé EIDW-LHBP úton is már a sokadik fake jelzést küldi.

chicco
Igen nekem csinalt ilyet.Meg az elso 2 sidet lerepulte azutan HDG hold.Nem volt pedig nagy elteres 20 fok max amit fordulnia kellett volna

CptSAB
Pavel Karasek megint kiadott egy masinát.. Zlin Z-126!
CptSAB
Gugli Örsz.. nagy barát ha egy repülõtér szerkezetére kiváncsi vagy. Ezt meg kell fejelni az általad favorizált repülõtér vagy az azon települt repülõ klub weboldalával. Ilyenkor rálelhetsz a repülõtér térképére, sok-sok fotóra, amely már segíthet elindulni. A ground polygon megoldáshoz ugyanúgy szükséged lesz a jó szatelit vagy légifénykép alapra. Ehhez az FSEarthTiles nevü progit ajánlom. Jó esetben akár 0,25 méter/pixel felbontású képeket is be tudsz szerezni.
Gmax 1.2 (3DSMax ingyenes butitott változata)+FS2002(ground poligon miatt) és FS2004 gamepack szükségeltetik. FSDeveloper oldalt ajánlom a figyelmedbe, ott sok hasznos cucc van, leírások. Nyelvi problem. esetén Gugli Fordító..
Ha nagyon tuti infók is kellenek FSET kapcsán, akkor érdemes a francia fórumokat olvasgatni. A franszik nagy mesterei a VFR sceneryk készítésének.
Hypo
hat sajnos, es ugye fs9 alatt az osszes gepuk ugyan azt a szar muszereket hasznalja😞( kar ertuk.

Hát igen, sajnos Carenado gépei ilyenek. A default Cessnánál biztosan jobb, de a textúrák szépsége mellett messze nem tökéletesek. Sajnos az egyetlen normálisabbnak mondható Mooney M20 mégiscsak tõlük való, és jobb híján kénytelen vagyok ezt használni. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

vzsolo

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

Hello, van pár kisebb reptér, fõleg romániai, amikhez gyakran szoktam repülni de sajnos az FS-ben nincs jól megcsinálva, az épületek nem is hasonlitanak és a neten sem találtam sehol ezeket a reptereket. Mivel tanultam a 3dmax és maya modellezõ progik használatát ezért arra gondoltam megpróbálkoznék ezeknek a repterek lemodellezésével de fogalmam sincs hogy is kezdjek hozzá. Abban kérném a segitségeteket hogy aki már készitet sceneryket hogy elmondja hogy mire van szükség. Elõször is 3dmax vagy maya programok alkalmasak modell készitésre a Flight Simulátorhoz? Ha alkalmas hogy lehet betenni az FS-be a modelt, ha nem alkalmas akkor mivel lehet modellezni? Hogy lehet belekezdeni egy reptér modellezésébe? Olyasmikre gondolok hogy ha egy kocsit akar az ember modellezni ahoz a neten talál rengeteg oldalnézeti képet, méretadatokat stb, de repterekrõl ilyet nem lehet találni, ha van is kép mindenféle szögbõl készültek amiket nem igazén lehet összeilleszeni egymással a modellezõ progiba. Az épületek adatait, pl méretek honnan lehet megszerezni? Most hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe, de ha valakinek van tanácsak scenery készitésével kapcsolatban annak is örülnék ha megirná.
Elõre is köszönöm.

Clidey
Simán egyszerûen átalakítod a Photoshop által is emészthetõ bmp formátumba a VC_12_T.bmp és VC_14_T.bmp fájlokat, rárakod amit akarsz ill. ami az adott festéshez tartozik, visszatömöd dxt3-ba, és kész. Kábé 5 perces meló.

ifly 737 kérdés. Találkozott már valaki olyan problémával,hogy menet közben lekapcsol az LNAV majd átkapcsolok HDG-re és pár perc múlva lekapcsol az is de van amikor 1 óra múlva kapcsol le és van hogy 2 percenként.<#help>