45215
  • Hypo #33088
    irany maestro reptere jo ido jo levego jo hangulat szep repulok
  • Hont
    Szavadon foglak!:)
  • LegendTommy
    persze reptéren kívül sajna, de jól lehet látni hallani
  • LegendTommy
    én sokat megyek ki fotózni, szívesen elviszlek egyszer, de legyen jobb idő
  • Hont
    Én is meghallgatnám szívesen...
    Nagyon jó lenne szervezni egy reptéri találkozót.
    Van erre mód és lehetőség?
    Van valakinek ilyen kapcsolata?
    Itt a jó idő! Ha csak valamelyik pálya végénél, de jó lenne...
  • alert
    Már ha arra gondolsz, amikor elhalad feletted a leszálló gép és kb fél percel utána susogó hang hallatszik, mint amikor bumeráng vagy valamilyen tárgy gyorsan szeli a levegőt, csak sokkal hangosabb.
  • alert
    A gép keltette turbulens áramlás. Nem wingletes gépeknél jobban hallatszik. Sőt, ha átmész az ellentétes pályákhoz (13) és az áramlás leér a fákig mégjobban hallatszik.
  • Hypo #33081
  • vzsolo
    Szerintem a gép által keltett turbulencia hangjára gondolsz.
  • [HUN]FaTaL
    Sugárfék?:)
  • Tóth Balázs
    Gondolom sugárfék, de nem biztos hogy erre gondolsz.
  • sztoky
    Üdv!
    Nem teljesen Fs-hez tartozik a kérdésem, de hátha tud valaki segíteni.
    Nemrégen voltam fotózni a rwy 31R pálya elején és egy érdekes hanghatásra
    lettem figyelmes. A leszálló gép után, miután földet ért a gép, valami hajtómű hang szerű hanghatás volt hallható...(mintha cikázott volna valami a levegőben). Aki volt már ott, biztosan tapasztalta. Mi lehet ez a hang? Előre is köszi a segítséget!
    üdv:sztoky (egy szobapilóta:-))
  • [HUN]FaTaL
    Lehet, én is azt szoktam.
  • [HUN]FaTaL
    Persze én is úgy szoktam. Süllyedésre pedig: Ha előbb süllyed az FMC akkor kérek alacsonyabb magasságot, amíg lehet, ha már nem lehet mert átadott az approachnak akkor meg leszarom mit magyaráz az ATC. :))))
  • Hypo #33074
    tok egyszeru KET GOMB az egesz meg egy manual atolvasas es repules elott be allitod honnan hova mesz ennyi a legtobb dolgot ugy is az fmc be bevitt cuccokbol o kiszedi es tudja.
  • Papirzacsi
    ezer köszi!
  • LegendTommy
    ott nincs hd-ben, viszont itt van, ahol jelenleg is van free reg
  • napstR
    sziasztok!

láttam h jön fs2crew ifly-hoz :) lehet beruháznék rá, de előtte lenne egy olyan kérdésem h mennyire nehéz kezelni? igazából nem vagyok teljesen tisztában a checklistekkel, miből lehetne rá készülni? :)

továbbá ez az atc probléma nálam is megvan, nincs valami normális megoldás rá? olvasgattam a proflight emulatorról, radar contact-ről de egyik se tűnik az igazinak.(tudom ivao, vatsim, de én nem vagyok olyan pro, hogy ott próbálkozzak :))

más: ma megyek highfly-ba, sajna csak airbus-ra jó a kedvezményes jegyem, de majd megosztom a véleményemet :)
  • spyy55
    Köfff este prósza...
  • Hypo #33069
    perse save as es ott kivalasztod a megfelelo formatumot
  • Martinpilot
    Igen, úgy látszik, én vagyok bug-os, hogy nem szúrta ki a szememet... Köszi a segítséget (Ez részemről feltehetőleg Fatal-is tévedés volt... :)))
  • Papirzacsi
    HD-ben is?
  • spyy55
    Flightsim Commanderben megtervezett útat lehet az FS-be importálni, hogy az FS Flight Plan-ben ne kelljen egyenként berajzolgatni az útvonalat?
  • jaszy76
    Eddig az alacsonyabb magasságot erőltettem, de az approach-ot az ATC keresztül húzza mindig.
    Fs-be exportálom csak az útvonalat, de ATC lesz*rja a lényeget. :)

Online repüléshez kevés vagyok.
    Akkor szenvedek tovább. :)
  • Hypo #33064
    2 dolog, en fsbuildel nem csak pmdg, ily reszere exportalom ki hanem fs reszere is, na nem mintha sokat ertene belole a beepitett atc.

vagy azt szoktam hogy ha jo az idojaras akkor sullyedes elott torlom az IFR planet es szepen megyek ahogy a STAR, illetve kerhetsz alacsonyabb magassagot es akkor vagy egy vagy ket lepesben beveszi, de igy is vektoralni akar mashova ezert ott mar erdemes ha nem fogadja el a te approachod vagy nem ismeri vfr re valtani, szar idonel szopas:) illetve meg ott a hulye ai aki vagy akkor akar felszallni vagy leszallni amikor finalen vagy:)) AISMOOTH segithet.

de szerintem a normalis megoldas IVAO/VATSIM, nincs ez a gond.( hu de reg repentem online baaaaz)
  • jaszy76
    Sziasztok!

Láma kérdés:
    Mit lehet akkor tenni, amikor a robot T/D-nél süllyedni akar, de az FS ATC-je még nem szólít fel süllyedésre? FSbuild által megtervezett útvonalat repülőm, importáltam FS-be, de az ATC bekavar.
    Ti ezt hogyan oldjátok meg?
  • LegendTommy
    flying wild alaska s0102-őt be lehet fogni
  • LegendTommy
    nálam is, pont tegnap futottam bele
  • spyy55
    iFly SP1+Rev3: másnál sem működik a CrossFeed? (nincs lehetőség a szárnyak kerójának kiegyenlítésére. SP1-ben még meghagyták )
  • [HUN]FaTaL
    Nincs ilyen bug, ha nincs az áram a generátorokon, hanem APUn maradt akkor nem működik az A/T.
  • Martinpilot
    Sajnos úgy tűnik, nem ilyen jellegű a probléma, lévén hogy a hajtóművek járnak, és felszállni is fel tudok, de 10-ből 8-szor nem működik az autotrottle, 2-szer teljesen jó. Mindent ugyanúgy csinálok, és mégis... Nekem bugnak tűnik. Már próbáltam Új FS-el, és 2-féle PMDG-vel, mert csak a PMDG gépeknél jön elő ez a hiba.
  • [HUN]FaTaL
    Adj áramot a generátorokról (gen 1, gen 2). Érdemes a manualt megnézni, hogy kell beindítani mert a ctrl+e nem jó :)
  • Martinpilot
    Sziasztok!

Tanácsot kérnék, hátha van ötletetek. PMDG 737 NG-vel repülők, FMC nélkül (pl. iskolakör), csak az MCP-t használnám. Beállítom felszálláskor a magasságot, sebességet, irányt, aztán felszállok. Az autopiloton felszállás után minden funkció működik, de az autotrottle nem bekapcsolható. Hiába próbálkozom, néha egy pillanatig bekapcsol, aztán egyből le. Nem tudom, mit rontok el. Néha viszont kifogástalanul működik. Próbáltam kitapasztalni, hogy mikor jó, de nem találtam semmit. Van valami ötlet?

Előre is köszönöm.
  • LegendTommy
    van valakinek flying wild alaska s0202 hd-be?
  • LegendTommy
    1101-es airac megoldotta a problémámat ktpa, klas se fagyott
  • Papirzacsi
    Itt most leginkább arról van szó, hogy ez megjelenik a VC-ben a szarv mozgásán és kiábrándítóan fosul néz ki (nem is értem, neked a csak VCben repülök embernek ez hogy nem az), amikor forduló megkezdésekor a szarv hirtelen kiugrik véghelyzetbe, majd onnan picit vissza (ahogy ez látható is a diagramon). Elég béna. A furdolókivétel viszont a bevitellel ellentétben nagyon finoman kivitelezett (ez szintén látszik a diagramon).
    Szóval igen, ebben az esetben van értelme a dolognak.
  • Clidey
    Lehetünk maximalisták persze...csak kérdés van-e értelme? :)
  • Papirzacsi
    Hát az igazi tuti nem így kezeli a csűrőt. 0,1 másodperces mintavételezéssel sem mutatható ki az ifly csűrőkitérésének fokozatossága. Hirtelen dönti be, és nagyon finoman veszi ki.
    A VC-ben is látszik, milyen durván kezeli a kormányt.
  • Hypo #33050
    Hi Maestro, már reggeltem tegnap:) Ja sound megoldva olvasás után:) vc textura is csere dirtyre, széép, Te festésed FASZA:))

Most már csak szokni kell...
  • Hypo #33049
    ok elhiszem:) ja lehet csak szokatlan volt. De a reszelés fenn áll sajnos.
    na megyek is most még egyet.:)