MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
És ezmiez? <#zavart1><#buck><#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
APU - nekem alultervezetnek tûnt, de még nem repültem vele csak párat.

alert
Szia! Active camera már többször volt. A panel.cfg-bõl töröld a zorder sorokat. Ezzel viszont elronthatod a 2D panelt megjelenését.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Egész jó lett. Megnéztem..
CptSAB
Pipishegy.. vajon mi sül ki belõle? 😄

tss 737 hangcsomag elég jó, de nincs benne minden hang az zavar
polluxware
-tss 737 hangcsomival sirályos
-taxi szokható..
-vc-hez billkombók a megoldás
-apu-t max a hátsó utasok hallhatják amúgy is😉

Aha értem. Szóval FS-re elvileg jobb az intel, habár úgy látom van ellen vélemény is. Az E6600-val kicsit nekem is az a dilemmám, hogy elég régi cucc, nem tudom mennyire érdemes erre fejleszteni, ha hosszabb távban gondolkozom. Az újabb generációs intelek meg még elég drágák. 4-5 évente szoktam frissíteni a hardvert, szóval mondhatni, hogy hosszú távra tervezek.

Optimalizáció alatt mit értessz konkrétan?

Clidey
"HAngok siralmasak, vagy nincsenek is."
Leírtam többször: az SP egy komplett új hangcsomagot fog tartalmazni. Ezenkívül már vannak kifejezetten iFly 737-hez is kiadott fullos hangcsomagok az avsimen, nézz utána.

"Taxi dolog kicsit kellemetlen"
Megszokás kérdése, engem már például egyáltalán nem zavar.

"Vc ben overhead panelen a tavoli kapcsolokat nem mindig konnyu eltalalni, trackir esek elonyben."
Ezzel tökre egyetértek. De szerencsére csak 1-2 kapcsolónál van ez (nekem a fényeknél jobbra alul, meg a window heat egy kapcsolója jobbra felül), a többi kényelmesen kapcsolható.

"Fontok csunyak - javitjak elvileg?"
Szerintem az elsõ peccsben levõ már nem olyan rossz. Persze nem egy fotoríl CS minõség, de teljesen jól használható. Ha nem tetszik, tedd alá a CS fontját. 😊

"APU elegge feluletesre sikerult"
Miért, mit kelle még tudnia? 😊

"hold problema"
Igen, ezt olvastam az ofisül topikon hogy némelyeknek gondja van vele. Majd az SP javítja. Én nem használom sosem, úgyhogy nem érdekel. 😊))

"es neha kicsit kanyargosabb sid eknel jo nagy koroket csinal."
Ezt sosem vettem még észre pedig pár sidet lerepültem már vele.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

macleody
Nyomd a space-t.
Clidey
Nem kell neki minden esetben sikítani. 😊
Engem egyedül az automata frekvenciaállítása viccelt meg, de mióta odafigyelek rá, semmi bajom azzal sem.

Clidey
Tudom, Zacsinál is. 😊 Nálam meg nem. 😛

Sziasztok!Csak kérdés lenne hogy miért nem mûködik az active camera?Minden beállítás megvan,hiába nyomom a görgõt,semmit nem csinál.Nem zoomol nem forgat fejet semmi.A másik pedig hogy hogy lehet motor nézetet csinálni?turbinanézetre gondoltam.Egy boeing-nél vagy airbus-nál?

[HUN]FaTaL
Elvileg igen, de nekem pl. külön kellett felrakni mert baszta lefrissíteni a fontokat 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
az van az 101 ben nem?? hat az is fos😊)))

[HUN]FaTaL
"Fontok csunyak - javitjak elvileg?"

Az FMCé javítva van már, ha kell elküldöm.

Hypo
elo szokott fordulni hogy ay fmc nem tolti be a sidstars konyvtarban levo dolgokat es akkor ures minden ay fmc ben. Tobbszor csinalta eyt mar a baratom gepen, dep/appr oldalon ujra es ujra de semmi, aztan mas menupontok megnyomasa utan ujra probalva hallani is lehetett hogy a vinyot tekeri, es be is toltotte a sid starokat.

Ez meg egy hiba, annyira nem veszes.
Par repules utan tenyleg uti PMDG-t merfoldekkel, bar a zavaro dolgokban meg pont utana kullog.

HAngok siralmasak, vagy nincsenek is.
Taxi dolog kicsit kellemetlen
Vc ben overhead panelen a tavoli kapcsolokat nem mindig konnyu eltalalni, trackir esek elonyben.
Fontok csunyak - javitjak elvileg?
APU elegge feluletesre sikerult
hold problema
es neha kicsit kanyargosabb sid eknel jo nagy koroket csinal.

Ezeken kivul remek cucc, varom hogy jojjon sp1 es akkor vasarlas.

spyy55
Az FMC sem sikít, hogy nincs rendben minden.

[HUN]FaTaL
prog lap 4/4 oldal (asszem prog) CTD azonnal 😊

Clidey
Szerintem meg ezernyi más dologban is sokkal jobb. Ez legyen a legnagyobb problémája hogy 35%-nál megáll.
Btw 7 napon belül kinn az új peccs, ami már minden esetlegesen elõforduló CTD-t javít - már akinek van...nekem ugyanis nincs. 😛
Aztán jön még egy nagyobb lélegzetvételû szervízpakk amiben lesz komplett új hangcsomag is sokak igényére; valamint a többi ismert bugot javítja. 😊

Clidey
Akkor valamit mégsem csinálsz jól, mert ha rendesen belecsináltál az FMC-be mindent akkor látja az ILS-t.

polluxware
meglehet szokni.. csak arine-nál ez valhogy zökkenõmentesebb volt

fps ami legjobb az egészben sztem😊

polluxware
papírzatyi panaszkodott a tcas-ra... nekem speciell több "eset" után is stabil

trafficinfo.dll a lelke sztem... da cheyenne-nél is ezzel kellett sakkozni

spyy55
Köszi, meg van már.
Viszont azt nem fogom fel, hogy minden helyes beállítás ellenére sem észleli az ILS-t (LHBP, 13L)! Legközelebb készítek egy screen-t róla, hogy elhiggyétek...

alert
Az igazi se nagyon moccan meg 40% alatt vagy csak nagyon lassan. A bugos rész inkább az amit mondasz, hogyha itt leveszed 35% alá, akkor megáll, valójában pedig alapgáz környékén folyamatosan gurulnia kellene, ha már egyszer elindult.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
kezdek fellinlovvolni az ifly böjingbe... nekem eddig kzes nagyon (1.01)

max azt nem vágom hogy miért csak 40% n1-el moccan meg a gép.. aztán onnan végülis 35-37%al lendületbõl begurul bármelyik ajtón

chicco
Spedbraket huzd ra.Tul gyorsz a sullyedes vagy nem kepes a vertikalis profilt kovetni.

[HUN]FaTaL
Lemaradt hogy valahol a start menüben, vagy a játék aerosoft mappájában kell lennie egy kis exenek amivel a kettõt tudod cserélgetni. Persze megoldható kézzel is ha másolgatod az afcadot.

Hypo
na tessek😊)

[HUN]FaTaL
Mert az FS Afcad kezelése eleve szar, azon kívül a mega airport madridhoz is kétféle afcad van, egy északi egy déli szélirányhoz 😊

Hypo
miert ne lehetne rosz vagy esetleg elavult?

Gegi86
De ez aerosoft mega airport madrid reptere és azon rossz lenne a afcad, azért ez elég érdekes.
Hypo
avsimen madrid afcadra keress ra

[HUN]FaTaL
Nem atc hanem afcad függõ az 😊 Amúgy repülj online és nincs ilyen probléma 😊

Gegi86
Üdv.
Keresek olyan ATC ami madridi reptéren nem a 15L pályára szállít le hanem amit a valóságban is használnak, mert a gyári ATC egy nagy sz*r.
polluxware
ez igaz.. csak kérdés hogy mennyit akar "hosszútávon" rááldozni

ha csak fs2004 van a képben akkor.......

[HUN]FaTaL
Arról nem beszélve hogy LGA775re én nem nagyon költenék mostanság, inkább egy i3 vagy egy kétmagos i5.

[HUN]FaTaL
Athlon 2rõl ezt nem mondanám, fõleg nem a 65nm E6600hoz képes. Ráadásul ha mással is játszik akkor jól jöhet a 3. mag.

polluxware
régebbi tesztek alapján az AMD lassabban futtaja azonos órajelen az fs kódját mint az intel...

most ez hány százalék<#nemtudom>

sztem egy 3gigás core vagy hasonló bõven elég fs2004re.. és még kacsalódhatsz fsx-el is - jó optimalizáció mellett

optimalizáció mindennek a lelke

polluxware
saját tapasznyalat írom amit írok

1. xp mára már felejtõs (pedig nagy fanja voltam annó).. igaz hogy elméletben nem támogatja az fs a dupla magot, ugyanakkor vistán xp-hez képest mégis érzékelhetõ "zökkenõmentességet" tapasztaltam

2. vista avagy win7 esetében a HDD cache szemantika jobb (még annak ellenére is hogy jóval nagyobb, és több kisebb fájlból áll)

3. egyre több olyan dolog jelenik meg ami képes kihasználni a vista, win7 duplamagos iránti jobb támogatottságát -> lásd Black Shark

annyit hozzá tennék még hogy a vistát azért említem meg mert lecsupaszítva és optimalizálva számomra még mindig jobb alternatíva mint egy fullos win7

de ez csak én vagyok!

Hypo
AMD-t felejsd el!!

Köszi az ötleteket, de azt szeretnémy megkérdezni még, hogy az intel miért fontos? Erre a célra lényegesen jobbak mint az AMD vagy miért?
Ha a legnagyobb órajelet veszem figyelembe ebben az árkategóriában, tudnék venni Intel Dual Core E6600 3.0GHz procit vagy AMD Athlon II X3 445 2.9GHz procit. Az Intel kapott 2170 pontot az AMD 2750-et, tehát gyorsabbnak tûnik az AMD. Vagy ez csak a 3 mag miatt van, amit úgy sem tud kihasználni az FS2004?

[HUN]FaTaL
Minél nagyobb órajelû kétmagost vegyél, 2 magot sem támogat az fs9 nem hogy 4et.

[HUN]FaTaL
Az airsimmer mégnagyobb kupac fos 😊 Kérdezd csak clideyt 😊

Hypo
Kiegeszitiskent, mert pollux mindent leirt,
ha esetleg meg plusz 2 giga az nem jon rosszul, 4 gigaval is megy a 32 xp kicsit trukkozni kell, vagy ha tutira akarsz menni akkor xp 64.
Viszont ami szerintem a legfontosabb ha a tobbi mar megvan, fs9 fizikailag kulon vinyon legyen, es az a vinyo legyen kurva gyors, nagy, es sok ures hely legyen rajta miutan fs9 et telepakoltad.
Aztan egy jol optimalizalt xp, amire itt a forumon mar tobbszor linkeltem en is leirast es fs beallitas leirast is.

polluxware
intel proci -> minél gyorsabb annál jobb
2magos bõven jó.. (felesleges a 4magos) -> kivéve fsx
2gb ram -> 32bites opihoz elég

Szeretnék kérni némi tanácsot. Azt fontolgatom, hogy fejleszteném a számítógépemet és az elsõdleges cél az lenne, hogy az FS2004 jobban fusson rajta, mint a jelenlegi vason. Alaplap, proci, memória vásárlásban gondolkozom. A videjó kártyám viszonylag jó, azt megtartanám. Kb. 20-25e Ft-ot szánok minden komponensre, tehát összesen kb. 70e Ft-ból kellene gazdálkodnom. Fõleg a procin töröm erõsen a fejem, hogy mi is lenne jó? Azt gondolom, hogy AMD-t vennék (de nem vagyok elkötelezve), de nem tudom, hogy érdemes-e 4 magosban gondolkozni, vagy elég a 2 magos? Az FS2004 mennyire tudja kihasználni a több magot? Benchmarkokat nézegettem. A mostani procim (AMD Athlon 64 X2 2200Mhz) kb. 1100 pontot teljesít. Az említett pézbõl tudnék venni olyan AMD-t, ami ennél kb. 3x többet tud a tesztben, de nem tudom, hogy ez a plussz teljesítmény vajon megjelenik az FS2004 futtatásakor is?

Mit tanácsoltok, mibe lenne érdemes beruházni?

Going to west :-)

ifly-t imádom, a hibái ellenére, számomra best "nagygép" addon
polluxware
olyan csendben vannak a boeingõ fanok...

úgy általánosságban véve van valmi az ifly-ban amitõl olyan idegesítõ vagy problémás lenne vele a mindennapi betevõ repkedés?