45215
  • LegendTommy
    to Clidey: készülget az ai csomag?
    most húzom újra az fs-t, és érdekelne, hogy lesz-e belőle valami
  • LegendTommy
    fini
  • m814

Zacsinak hála megérkeztek a remekül sikerült bunkerek is.
    Egyre közelebb vagyunk a készhez....
  • LegendTommy
    újra kell húznom az fs-t, régebben linkeltetek fs9 airac update-et
    ez az?
    ezt érdemes használni?
  • jaszy76
    Én mostanában éppen azt a módot próbálgatom, hogy az ATC-t nem veszem figyelembe, igaz, az FS-be is importálom az útvonalat.
    Izgalmas dolgokat produkál. :D

Más: Elolvastam az iFly Manual ide vonatkozó részét, de vannak homályos dolgok: pár szóban el tudja vki magyarázni, hogy a Takeoff Ref oldalon a Cutback pontosan hogyan állítja az N1-et?
  • Hypo #33243
    akarmelyik flight planerel csinalsz utat erdemes fs be is csinalni hogy az atc nagyjabol sejte merre mesz, igy vaos ido alatt a foldon jol iranyitanak aztan felszallas utan ha elakar iranyitgatni na azt kell figyelmen kivul hangyni.

Ha van IFR planed akkor nem kell VFR mellett repulnod ergo ha szar az ido akkor is mehetsz. vagy nehasznald az atc-t egyaltalan....ami csak azert lehet gond mert AI-k be tudnak rendessen kavarni.
  • LegendTommy
  • CptSAB
    A repülőtér időjárási viszonya VFR kondíció alatt van, így csak IFR repülések hajthatóak végre.
  • Hont
  • Papirzacsi
    Egy szóval kifejezve...szar.(már elnézést:-) )
  • Hont
    Akkor kérdezek mást...
    Többször találkozok mostanában ezzel a szöveggel...
    "Stuttgart Ground, airport is currently IFR. Request denied."
    Érkező és induló oldalon is...
    Időjárás?
  • Clidey
    Rég láttam Nikky Case-t ilyen szolid képeken...
  • LegendTommy
    Innen aztán lehet szemezgetni:)
  • LegendTommy
    köszi szépen, na majd nekiugrok:)
  • Martinpilot
    Ez igaz, de azért jól hangzott... A műszerek egyébként ideiglenesen vannak össze-vissza, mert az FS PANEL STUDIO-val még nem tettem rendet...
  • Hont
    NA most kérnék egy kis segítséget!
    Volt egy utam LFPG-EDDM.
    Megvolt.Aztán a kapunál állva gondoltam még bele fér az időmbe egy EDDM-EDDS.
    Beizgattam az FMC beírtam mindent.
    Aztán behívtam az utasokat. Engedélyt kértem, kigurultam.
    A pályán gyorsítás közbe megkaptam a "TAKE OFF CONFIG" hibajelzést.
    Én semmi rendellenest nem láttam a paneleken.5% Flaps, RTO, A/P, minden ok!
    Mi lehet még?
    (Egyébként elemelkedés után pár másodperccel (épphogy a futó a helyére talált) az A/T elvette a gázt, ezért offoltam és kézzel odatoltam a lecsót.Aztán vissza nyomtam az A/T és már emelkedett is tovább.)
  • [HUN]FaTaL
    Nem erről beszéltem hanem arról hogy a műszerek nem egy kijelzőn vannak, hanem kvázi így összevissza, bár nekem mindegy, mindenki úgy játszik ahogy akar. Senki nem mondta, hogy építs cockpitot. :)
  • Martinpilot
    Ízlések és pofonok ugye (na nem mintha pofozkodni akarnék...) de én kb középtájt ülök, tehát a 3 monitor az normál szemmagasságban van, a műszerek meg lejjebb pont mint a nagyok, csak kicsiben... :) Persze tudom, ez messze van a valóditól, de hát otthonra egy teljes cockpitot építeni valódi műszerekkel, kapcsolókkal, projektorral kissé durva lenne figyelembe véve a dolog anyagi, és helybeli vonzatát... :) Aztán meg akkor már mozogjon is az a szimulátor! De egy komplett panellakást nehéz ám mozgatni manapság... :)) Meg aztán mit szólnának a szomszédok, hogy rángatom a lakótelepet? :))
  • Martinpilot
    No igen, dehát naháát! :)))
  • polluxware
    itt azért megemlíteném a fültisztítót, avagy pálcikára kis vatta esetét is;)
  • Martinpilot
    Azért vicces, ahogy a poti be van ragasztva gyárilag...
  • Martinpilot
  • Martinpilot
    Én kb 2 hete szedtem szét az enyémet, mert kh-s volt a gázkar. Egyszerű kis "gagyi" poti van benne, csak be kellet fújnom kontakt spray-vel, azóta jó, bár elég körülményes volt szétszedni... Mindjárt töltök fel róla képet, hogy néz ki szétszedve.
  • polluxware
    tudom.. de én azéé megszólaltam mint érintett
  • UrbanSiege
    Én megpróbálkoztam a potik tisztításával, és a 3 közül kettőnél be is jött. Viszont az egyiknél nem segített, bár ott szerintem nem is tisztításra lenne szükség, hanem a kialakításból adódóan van ott egy kis probléma... A gázkar lever üreges kiképzésű, és ahogy összerakod, a benne lévő levegő feszíti rá a potira stabilan. Az egyik kar viszont nálam minden összeszerelés után egy pukkanással kísérve kiereszti azt a levegőt, és onnantól ugrál a tengely...
  • LegendTommy
    skacok!
    saitek pro flight yoke throttle quadrant-omnak a potija eléggé ugrálnak, lassabban reagálnak, lehet valahogy tísztítani?
  • [HUN]FaTaL
    Na, már Skypeon segítettem de hátha másnak is kell. Szóval a másodiknál (flight plan) nem az FS mappáját kell betallózni hanem Dokumentumok\Flight Simulator Files
  • [HUN]FaTaL
    És az ini fileban a módosítást amit mondtam azt megcsináltad?:) Gyere fel Skypera.

#33220: Írd felül a régit.
  • Framsen
    most ha én letöltök egy AFCAD file-t egy aerosoft reptérhez, akkor hova rakjam be ?
  • spyy55
    Erre gondolsz? Mert még mindig nem engedi menteni...
  • Hypo #33218
    es fsc latja fs-t? es ha kesz a plan save as nel nem tudod kivalasztani??
  • spyy55
    Ezt már rég megcsináltam (database)! Néztem manualt is, de save as-nél még mindig nem engedi FS-re menteni.
  • [HUN]FaTaL
    Nem VOR-VOR-ról volt szó nem tudom feltűnt e :))
  • polluxware
    példul én.. vor-to-vor reppenésre..
  • Hypo #33214
  • [HUN]FaTaL
    Miről beszélsz te? Flightsim commanderben kell az fs elérési útvonalát beállítani. :D Használja még vki az fs gagyi flight plannerjét a 6 éves airacal?:D
  • spyy55
    NAGYON-NAGYON szépen köszönöm a segítségedet!
  • Hypo #33211
    Start menu Aerosoft/FSC/ ott a program exe es egy data base exe, a manualban benne hogy miutan felinstallaltad le kell futattnod a data base progit ami megnezi milyen sceneryk vannak fs9 fsx ben attol fugg melyiket valasztod es aztan ha kesz utana hasznalhatod magat a programot.

AIRAC frissites utan is le kell futtatni.
  • Papirzacsi
    Sokadszorra lózerkedsz, sokadszorra is MANUAL! Kb. 2 percet használtam ezt a programot, hogy lássam milyen, ezek a funkciók mégis működtek...
  • spyy55
    Database? What??? Where?