45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#33328 Áh értem, és ez hogy jön ahhoz, hogy az EICAS-on 32%-ot olvasok le, ergo az fs is annyinak veszi a jel ugrálásától függetlenül? Vagy ezt most a TO/GA témában érted? :-)
Nos nálam nincs kikapcsolva a felirat, tehát látom, hogy az fs szerint fékezek e vagy sem. -
#33327 Az hogy esetleg le-fel toligatja pici intervallumokban csak nem látod.
De jelzi, már akinek be van kapcsolva, mert nekem pl. nincs mivel tudom hogy fékezek nem kell hogy az fs irogassa :D -
#33326 -
#33325 Mi köze a gázkarom állapotának ahhoz, hogy a fékezés után nagyobb N1-nél is lassul a gép?
A fékre gondoltam én is, de ha benyomva marad a fék, akkor azt az fs jó szokásához híven a szokásos brake vagy differencial brake üzenettel szokta jelezni. Nemde? -
#33324 Akkor talán mégsem tökéletes a joyod gázkarja, esetleg a fékkel lehet valami, mert még senkitől sem hallottam ilyen hibát. Support fórum mit mond? -
#33323 Lól. :-D de nem korrekt! :-)
lassulás: >>>>>>>
gyorsulás:<<<<<<<
sebesség állandó: ========
************28% sebi felmegy 22+ aztan hirtelen ?????????? sebi lecsokken mondjuk 10-re de gaz marad ************* és 10-ről >>>>>>>>>>>> majd ezt látva ************32% sebi 8 és baszik gyorsulni, szemben a korábbival. :-) -
#33322 A REinstall megoldotta az FSC problémáját, azaz problémámat :) -
#33321 Ja:
FS2CrewiFly 737NG Editon updated to Version 1.1 -
#33320 varj vizualizalom:))
Gaz adas= ***********
Fek nyomas= ????????
tehat pusback utan:
************28% sebi felmegy 22+ aztan hirtelen ?????????? sebi lecsokken 8 ra de gaz marad ************* es 8 rol baszik gyorulni:)))))) -
#33319 Te most rájátszol ugye, mert ennyire nem vagy hülye amúgy.
Leírom neked, de csak neked mégegyszer, hátha felfogod végre amit írok.
Pushback után, ha feltolom 28%-ra a hművet, képes felgyorsítani a gépet álló helyzetből akár 22kts-ig és tovább. Aztán ha egyszer megnyomom a féket, majd felengedem, már a 8kts-t is alig tartja 32%-on. Érezed a különbséget, vagy mondjam el még hússzor? -
#33318 Ha elindulsz 40el és lehúzod 28-ra az nem ugyanolyan tempó mint amikor 32-vel próbálsz visszagyorsítani... Mivel a sebesség tartásához kevesebb energia kell, mint a gyorsításhoz. -
#33317 Vazzz!! Nem a gyorsításról van szó, hanem hogy amit előtte bírt 28%-on, az fékezés után már 32%-on se tudja... -
#33316 Csak VC nincs :(
Amúgy ilyen joystick problémám nem volt még Wilco Airbussal sem (sok más igen de az nem tartozik ide), ERJ v2-vel sem és gyakorlatilag az iFlyon kívül semmivel :D -
#33315 "Utánna már nem elég neki annyi gáz, mint előtte."
Ezt nem tudom én 40%-al gyorsítok állóhelyzetből. -
#33314 :)))) igen sorry el felejtettem anno azzal se volt ez a gond -
#33313 Jaja, MD-11, Fokker egy álom, illetve kettő álom. :-) -
#33312 Da fokker is hibátlan..
Természetesen;) -
#33311 Kanyarba persze lassul ezzel nincs is gond, meg amúgy is lassítok előtte, csak miután kijöttem, újra egyenesben vagyok, már nem elég neki annyi gáz. De nem kell ehhez még csak kanyarodni sem, elég ha keresztez egy AI, ami miatt lassítanom kell. Utánna már nem elég neki annyi gáz, mint előtte.
De, a TO/GA megy gond nélkül, viszont X sebesség felett, átlép más üzemmódba (nem jut eszembe a neve, MD-11-nél talán clamp volt, van is erről egy videóm a tecsőn, ahol majdnem megszívtam vele) amikor az automatika nem kezeli a gázt. IRL ezzel nincsen baj, mert automatikusan feltolódott a gázkar, itt viszont a joyon nincs semmi ami feltolja magától, csak én. Amikor átlép ebbe a módba, nálam visszaugrik a a gázkar poziciójába. Ergó lófaszt se értem a TO/GA-val, mert nekem is fel kell tolnom a gázt, ennek a kivédésére. Hát nem röviden ennyi.:-) -
#33310 erdekes leveld nel sose jott nekem ez elo, md 11 meg ezekhez kepest alom:) -
#33309 Nem tapasztaltam ilyet, éles kanyarban lassul (többnyire 90 fok) be csak ott kell neki kis kakao, de nálam ez így volt a PMDGvel is.
#33308: Nem azt írtad, hogy neked működik a TOGA? Ezekszerint mégsem ha fel kell tolnod kézzel is :))) -
#33308 Én a TO/GA-t lehagyom a csába, tök felesleges, ha amúgy is fel kell tolnom kézzel a gázkart. Elemelkedés után szoktam valamikor az emelkedés alatt visszarántani a joyon a gázt alapra, és eközben bőszen nyomkodom az f4-et. No nem azért, mert ettől megjavul az ifly, hanem hogy ne pörögjön le a hmű emelkedés közben, mert az A/T lassan fogja visszatolni. Ezekután minden rendben vele.
Amúgy a gázkaros dolog más addonoknál is előjön. Level-D 767 nem hajlandó süllyedni, ha feltolva felejted a gázt. Egész repülés alatt semmi baja, de süllyedésnél valamiért a joy felülbírálja az fs-t. Ezért ott is le kell húzni alapra.
PMDG747, meg egy halál. Ott ha emelkedés közben hozzáérek a gázkarhoz, meghülyül az A/T és nem hajlandó működni. Csak ki-bekapcsolgatással lehet újra működésre bírni. Szóval azt kell mondjam, sok más addon is furán viselkedik. -
#33307 Hát lehet elbeszélünk egymás mellett vagy nem tudom. De mégegyszer röviden. Induláskor 28%-ra feltolva vígan állóhelyzetből felgyorsul, bőven 22kts fölé is. Viszont ha egyszer lenyomom a féket, utánna már 32%-kal is képes 10kts-órl 8-ra lassulni. -
#33306 ja it meg rwy 01 volt most mar 02:) vagy forditva? -
#33305 Megnéztem a térképet, elolvastam Hypo linkjét, megnéztem a videót.
Konklúzió: én úgy állnék bele a hegyoldalba, mint a gerely. :D -
#33304 Ok!;)
Köszi!Mindenképp elolvasom
Mindig kicsit túl lihegem ezeket a dolgokat, de ez van!
Egyébként akit érdekel ez a Tequcigalpa itt talál térképeket...
http://www.costaricaaviation.com/charts/mhtg/VORDME_RWY_01.PDF
-
#33303 Valami oka biztos volt ra:) egyebkent volt ott mar par baleset is,
erdemes elolvasni nem lesz benne a kerdesedre a valsz de attol meg erdekes:)
http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/2228824/ -
#33302 Most elbeszéltünk egymás mellett!
Képben vagyok az eljárás mikéntjével, meg már mondhatni rutinból nyomom ezt a kérdést. (Vagy 50x tettem itt le az elmúlt pár napban.)
A Plátói kérdésem az lenne, hogy miért "EZ" pattant ki az agyából, aki megtervezte a megközelítési eljárási.
Biztos volt valami nyomos ok!
(Vagy csak össze balhézott otthon az asszonnyal?)
De az is lehet, hogy pont az egyik "honi" MHTG pilótával csalja a felesége és gondolta, hogy kicsit megszívatja... -
#33301 Hasonlo kerdesre valasz:
Fly to the TNT VOR 112.3 and arrive there at 9000ft.
Depart the VOR on a track of 198 (going south) on decent to 8000ft
At 7DME start a procedure turn to the Right heading 243.
1 minute later turn Left all the way back to 063 maintaining 8000ft
Join the 018 inbound course to TNT VOR 112.3 maintaining 8000ft.
As you pass 7DME decend to 6700ft.
at 5DME Decend to 5620ft.
At this stage you want to be Visual. Turn off the autopilot and circle to land
Note the minimums for a Circle to Land is 5620ft
The minimums for a Straight in Landing are... That option is not applicable.
This means you WILL have to fly a visual approach from 5620ft.
Complete with the whole http://www.youtube.com/watch?v=v_z5HtME9n8 thing -
#33300 MHTG -nél miért rakták bele a Star ba azt a brutál kanyart 02RNW irányába? GALAN irányából D201I -n simán teljesen normális ereszkedéssel le lehet jönni.
100% egyszerűbb, mint MALEV irányából össze szedni az összes magasabb antennát, meg a kiteregetett ruhákat?!
Kai-Tak-on más volt, mert ott a hegy miatt tényleg nem lehetett akkorát süllyedni...
De itt csupán 2000 láb a különbség.
Mi alapján állítják össze ezeket az eljárásokat? -
#33299 ja hat persze en se lokom neki a fullt:) 40% stabil aztan onnan full toga -
LegendTommy #33298 én úgy szoktam, hogy fokozatoasan tolom full thrust-ra, majd kb 40 csomónál to/ga -
#33297 Nekem nem ugral a joy, de ugye felszallasnal full thrust toga, akkor majd itt kene lehuznom nullara...na kiprobalom. Mas gepnel nem volt ez -
#33296 Told fel 40%ra és amikor eléri a 10 csomót akkor vedd vissza 20-23% környékére és jó lesz, tartja a sebességet, ahogy kell. :) SP nélkül képtelen voltam taxizni vele rendesen, de mostmár simán lehet. :) -
LegendTommy #33295 zacsi, ha lesz sas cockpit-ed akkor privizz rám:D
ez is nagyon kéne:D -
LegendTommy #33294 nálam is sajnos -
#33293 Na nekem ugyan ez a gondom!
Ráadásul nekem SP1 nélkül van fen és képtelenség vele szépen taxizni.
Vagy megáll, vagy 30-l gurul. Ráadásul nekem csak 36% fölött indul el, 39% már 35 csomó!
Kanyarok után tuti meg is áll, majd a legkisebb gáz adásra lefejeli mindenki az ülések fejtámláját és ki böfizik a reggelit az előttük ülőre.
Arról nem is beszélve, hogy a cég cseszeget a többlet fogyasztás miatt... -
#33292 Hát urak nem tudom, de ha én felszállás után lehúzom alapra a gázt, akkor a gépnek semmi problémája nem lesz se a VNAV-val, se semmivel. Igaz nem is ugrál alapon a gázkarom jele.
Viszont ha már az Ifly hibáinál tartunk, akkor van egy ami engem nagyon idegesít. A guruláson ugyan javítottak és mostmár faszán kéne, hogy menjen, de nálam továbbra se oké. Egy konkrét példa a mostani repülésből. Kitoltak, hmű beindít stb stb. Guruláshoz felszúrom a gázt 28%-ra, szépen megindul, gyorsul is mint a veszedelem, két pillanat alatt 22csomóval süvítek a gurulón, majd jön a könyar, fékezek, és fékezés után 28%-os N1-en már nem hogy gyorsulni, de még a pillanatnyi sebességet se képes tartani, a kanyar után 8 csomó a sebesség és csökken. A gázkart feltolva már csak ~32% N1-nél tudta tartani a 8-10 csomót. Emlékeztetőül, a fékezés előtt 28%-kal vígan gyorsult.
Másnál tapasztalt ilyet? Nálam mindegyik ifly gép csinálja. -
#33291 Aki ráér legyen szíves próbáljon leszállni EDDR -n.
:)
Nem hagy az ATC.:D
Mikor pályaküszöbre érek, elhajt...
Sehol senki a környéken.
4x re azért is letettem.:)) -
Martinpilot #33290 Nehéz kenyér ez gyerekek!... :)) -
#33289 Rossz időben nem rossz persze, de ha lehet akkor inkább kézzel. :)