MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Saitek Cyborg Evo, én is avval játszom 😊 Pár hónapja 2000 volt az MMben, de én még januárban vettem 5-6 ezer környékén.

A PDFet nem tudom de itt van 1-2 leírás:

Segédletek[/url]

Meg az IVAO honlapján is van 1-2 pdf.

http://goo.gl/gd6Zi5

Köszi a gyors választ. Remélem, lehet valami olcsó joy-t kapni, kezdésnek nem akarok nagyon drága cuccot venni...
Akkor viszont szenvedek tovább az oktatóküldetéssel, meg olvasgatok majd leírásokat.

Olvastam, hogy a fs2004faq.uw.hu-n volt valami oktato.pdf fájl, de nem találom. Mi is volt az pontosan? Fent van még valahol?
[HUN]FaTaL
"Lehet ezt normálisan billentyûvel irányítani?"

Nem igazán lehet. 😞

Angol leírás tömérdek van a neten, magyarul 1-2 van az fs2004faq.uw.hu oldalon. 😊 Nagy gépeket ahol sok a robotpilót meg elég lassan fordulnak talán el lehet szenvedni billentyûvel is, de mindenképpen ajánlott egy joystick.

Lehet ezt normálisan billentyûvel irányítani? Addig nem akarok komolyabb cuccot venni hozzá, míg ki nem derül, van-e érzékem ehhez a szimulátorhoz. Gyakorlatilag az elsõ gyakorló repülésen elvéreztem, jó lenne valami írás, aminek kezdõként hasznát venném. Tudtok ebben segíteni?
L Viper
No ez jó hír. Már vártam nagyon!
Shortstop
Valódi route-okhoz hogyan tudok hozzáférni?
Konkréten EHAM-LTBA érdekelne amit szeretnék megrepülni de pontosan ugyanúgy mint ahogy való életben csinálják.

[HUN]FaTaL
Tudtommal sehova, ott vannak a flatten és exclude fájlok az aerosoft mappában.

Mostanában olyat tapasztalok, hogy az FS2004 kifagy, de gyakorlatilag csak a leszállás elõtt. Az esetek egy részében megjelenik egy hiba ablak is, hogy nincs elég hely a vinyón és ezért ki fog lépni a program.

RAM több mint 2 giga van a gépben, a vinyón pedig több giga szabad hely van még, akkor mi lehet a gond?

tsGucci
Sziasztok! Alert vagy bárki aki tudja a választ. A Mega Airport Budapest, az Aerosoft mappán kívül hova tesz még bgl-eket, és melyiket? Fõleg exclude vagy flattent keresek. Elõre is köszi a választ!

http://www.lhsimulations.hu

tsGucci
Szia! Ez jó hír. Esetleg egy linket tudsz majd adni?

http://www.lhsimulations.hu

CptSAB
Laci bácsi elkészült a Növényzet Alapcsomaggal, ami 44 fát, cserepes növényt, díszcserjét illetve facsemetét tartalmaz. Holnaptól lesz elérhetõ majd Flightsim.com-on. A jó hír mellé annyit, hogy Laci bácsi szavaival élve.. a növények száma csak növekedni fog.. 😊

Laci bácsinak sok Köszönet ezért a nagyon szép kiegészítõért!
chicco
Fules ha feltoltod dobj nekem is 1 linket.Ne foss GY.Feri is azt mondta ,hogy bocs mar elevult.

nagyon érdekelne, persze ha nem publikus akkor megértem, de ha privibe megtudjuk oldani azt very warm welcome😄
tudja vki hogy a Lars Hoyers féle AGent-et hogyan kell mûködtetni?
Opennél nem tudom milyen mappát vagy fájlt kell kiválasztani, mindenre azt irja hogy "can not open..."

Clidey
Akkor úszás van. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nem tudom ott voltam-e...azért minden repülésem nem tudok megjegyezni... 😊 De volt jópár ehhez hasonló, az tény. 😄
A sörös videó nekem is megvan lévén én voltam az operatõr (is) 😄 Még szerencse hogy olyan régen volt hogy már talán elévült a dolog... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Fokker FSX-hez...majd meglátjuk...bár mivel only FSX, így nagy rá az esély hogy továbbra sem fog - legnagyobb sajnálatomra - érinteni a dolog.

Spec engem tökre nem zavar FS2004-ben hogy nem 60fps-el mennek a mûszerek - bár természetesen elviselném ha annyi volna 😊 -, ám a 2D panelek maximális unrealisztikussága viszont annál inkább...hányni tudnék tõle. Lehet könnyebb leolvasni ott a feliratokat miegyebeket, de nagyon ciki egy átlagos virtuális pilótára nézve ha folyamatosan olvasgatni kell mi-mire való... 😛 Ennél fogva értelmét is veszti a 2D panel egyetlen elõnye is. Nem is csoda hogy már az FSX-ben is a virtuális pilótafülkére helyezték a hangsúlyt.
Szumma-szummárum: inkább legyen kevesebb fps a mûszereken virtuál kokpitbe mint egy fos 2D panelt bámulnom órákon keresztül. 😊

polluxware
itt már gáz ha lefullad a moci..

az nagyon baba
Nagyon jó film lesz Clidey! 😊 Ennél te is ott voltál? 😄

Itt adtak át egy sört a szárnyashajóra 😊 Apumnak videója is van róla 😊

chicco
Szep kepek.

polluxware
fsx-hez biztosan lesz.. mégpedig nagyon szép vc

mondjuk azt nem vágom hogy ti hogyan tudtok csak vc-ben repkedni, miközben a gaugék fps értéke 10-15 körül mozog

legalábbis én max reality xp mûszereknél láttam fluid megjelenést fs9 alatt (ez valmi fs9 gyermekbetegség)

és ez érvényes pmdg,cs757,ifly,ariane.. szinte mindre

vagy csak nálam? 😉

Köszi, mindenkinek...<#integet2>
Hypo
Most nem értem mi a bajod, de mindegy...sorry akkor irhattál volna neki elöbb és megúsztad volna hogy leugass ennyi.....

Papirzacsi
Lövésed sincs mit kérdezett mi? Sebaj!

Gabesz: Az óra mindig GMT-t mutat, nem tudod átkapcsolni. Bár a manualban pofáznak GMT meg local timeról, de nincs átkapcsoló gombja.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Na akkor neki futunk még egyszer, sokak kérésére.

Szóval a gondod forrása ha nem globális hibád van és a CDU is szart mutat hogy nincs fent a PATCH Version 1.0.2.40 abban javitották. Igy is elõfordulhatnak idõzóna gondok amiket lentebb emlitettem, azokat meg tudod ugy orvosolni.

Szép estét

Clidey
OFF

Szolg. közl.
Zacsi bazd ki a rútered! Vagy az egész oprencered!
Köszi.

ON

Papirzacsi
Akkor lefordítóm Hypora.
Van neki egy IFLY 737-e, aminek a mûszerfalán van egy óra, magad is láthatod a bannerban. Ez az óra UTC idõt mutat mindig, nem pedig a helyi idõt, ahol repülsz. A kérdezõ bátorkodott megkérdezni,hogy be lehet e állítani valahogy, hogy ne UTC-t, hanem helyi idõt mutasson, és mindig átugorjon az aktuális helyi idõre, ha idõzónát lép át.
Tehát akkot mit válaszoltál meg ebbõl? "akkor hajrá"

Hypo
az alapkérdésre megvolt a válasz, az idozona ugras az bug arra is....de ha nem akkor hajrá😊

Régóta vártam egy olyan sceneryt ahogy a photoreal scenery-t összekombózzák az autogen fákkal és házakkal sztem igy tökéletesen valóságszerû, ha valaki meg tudná nekem tanítani ezt hogy kell akkor szivesen csinálgatnék én is ilyeneket legalábbis megprobálnám... 😊

Sziasztok
Gép javítás miatt most csak Fs2004-et használok. Tudtok javasolni valamit arra, hogy hogyan tudnám két monitoron használni a progit úgy ahogy eddig az Fsx-et. Ott a betöltés után csak új nézetet nyitottam majd áthúztam a másik monitorra és katt a teljes képernyõre majd repülés. Az Fs2004-em nem engedi áthúzni az új nézetet, de a mûszereket simán átengedi. Igaz az fsp csökken. XP és dupla monitoros beállítás van.
Elõre is köszi.
Papirzacsi
Mondjuk a kérdés kb. nem errõl szólt. :-)

Hypo
na akkor free flight lhbp az idot csekkolod hogy a current ido e ( egyezik e a gepen levo idovel) aztan make it default, es innentol jobb lesz a dolog.

Ha van fsuipc regisztralt ott van erre beallitasi lehetoseg.

De fs realtime tenyleg nagyszeru kis progi

system time..
Hypo
fs9 ben mi van beallitva? system time? flight time?

letzik egy progi ami javitja az fs9 ido bugjat FSRealtime

Sziasztok! Nekem ifly mindig utc idöt mutat, át lehet állitani valahol hogy helyi idõt mutassa és hogy idõzóna átlépéskor automatikussan váltson helyi idõre?
nagyon várjuk õket<#finom> köszike
polluxware
<#taps>

Nagyon kafa<#smile>

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Hypo
<#taps><#eplus2>

CptSAB
Flightsim.com-on érhetõek el az elkészültek. Keress rá úgy, hogy Szabo Tamas és akkor kidobja az összeset.
Szeged a hétvégén lesz tölthetõ, Õcsény csak valamikor jövõ hét vége (vízfelületek+újra szinezés) de ha a recolorizálás elhúzódik akkor lehet helyet cserélnek, Pér-Bõny a hónap végén talán..(csak a vízfelületek vannak vissza, fél napos meló) Matkópuszta és Jakabszállás (autogen munkák jelenleg 2/3 ill. félig vannak kész + vízfelületek kellenek) kb. december elején. A Big Kecskemét scenery Karácsonyra várható, ezzel zárúl 2010 és jelenleg ezzel zárom a VFR scenery sorozatot le.
<#eljen> Mikor és hol lesznek elérhetõek a VFR sceneryk?

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

CptSAB

CptSAB
Szorry a töméntelen sok képért, amit most linkelni fogok..
Pár napja azzal szopok, hogy leszállás elõtt rendszeresen megdöglik az FS2004. Úgy emlékszem másnak is volt ilyen és a fórumban volt is róla szó, de nem emlékszem, hogy mi volt a megoldás. Valaki tud segíteni, hogy rájöjjek, hogy miért fagyizik a progi?

Nagyon <#eljen>. Baromi nagy élmény lehet. Remélem egyszer majd én is megtapasztalhatom.

CptSAB
Nédda.. 😄 Valahogy a monitor elõtt ülve annyira hasonlitasz valakire.. HánSzóló vagy izé.. Flájtrájder.. <#eljen> Jó kis videjó.. csak azt nem látni benne, a fasor ill. az út végén álló nagy nyárfát merre kerülte ki a mélyen hijénázó dragonfly 😄
<#taps>
alert
Heheee volt! Még videó is van róla, de sajnos nem arról a részrõl, mert nem szóltál, hogy mi következik 😞((

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Nemá, vót olyan?! Én csak a 142-eses forgolódásra emlékszem... <#zavart1>