MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Driverét felraktad?

http://goo.gl/gd6Zi5

exTrem
na majd kipróbálom amint lesz rá idõm, XP volt win7 elõtt és ott semmi ilyen jellegû probléma nem volt ...

Willenbrock
Csak sajnos más bisz nincs.Amirõl tudok az az UM és az F-13,ezek elég jók, a bisz grafikailag nem néz ki rosszul,néhány szép magyar festést is láttam hozzá.Ha van hozzá linked megköszönném mert nekem nem sikerült megtalálni.

UrbanSiege
Ha ez Win7 sajátos probléma, akkor nem tudom. De nekem a saitek (igaz xp alatt) szeret olyat csinálni, hogy elmásznak a tengelyek... Neutral helyzetben nem nullán van például. Nekem az segít, hogy a windows betöltése után kihúzom az usb-bõl, majd vissza. De lehet, hogy nálad teljesen más problémáról van szó :S

[HUN]FaTaL
Sajnos a gameport nem igazán támogatott így vagy a Clidey által említett megoldás (szerencséje volt a driverrel) vagy usb-s joy.

CptSAB
El is felejtheted mindjárt a Lago biszt. Rep modell gyenge.. már ami neten fellelhetõ verzió.
exTrem
Nekem X52-õm van és annyi lenne a problémám, hogy ( nem tudom melyik tengely ) de ha a joy-t jobbra mozgatom akkor egy miliméter mozgatás után az fs úgy érzékeli mintha már fullra bedöntöttem volna a gépet, és ez nagyon idegesítõ. A bal oldali irányba érdekes minden rendben mozog de a jobb oldal az nagyon érzékeny és idegesítõ, valami megoldás ? :/

Clidey
Nekem is volt ilyen porblémám, ezért sokáig muszáj voltam a jó öreg SB128-am használni, mert azon volt standard gémport, meg a Win7 is felismerte szépen.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

eyecandy
Újra raktam a gépem win7 64 lett szépen hasít ezzel nincs is bsj. Viszont egy MSSidewinder forceos joystickom van ami gameportot igényel. Sajnos sehol nem találtam drivert a régi hangkártyámhoz, és a MS sem ad semmilyen támogatást. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne használhatóvá tenni a joyt? Esetleg tud valaki egy olyan hangártyáról gameporttal, amihez van win 7 driver? Köszönettel elõre is

[HUN]FaTaL
Miért kéne egyesével? Mikor betallózod akkor kijelölöd az összeset és kész.

spyy55
WOAI: van lehetõség arra, hogy ne kelljen egyenként a légitársaságokat telepítgetni WOAI-ban (hanem egyszerre azokat, amiket letöltöttem)?

Willenbrock
A Lago Mig-21 bisz nem ingyenes még? Tud esetleg valaki linket hozzá?

CptSAB
Ajjajjjj.. a Cessna 162 gyártása Kínában folyik, mert a Cessnának nincs, vagy nem volt gyártási kapacitása!!!?
CptSAB
Graham Mitchel FREE AIRAC 2010.10.20.
GM FREE AIRAC 2010/10
CptSAB
Remélem a lelkesedésed kitart.. jó lenne látni egy csomó egyéni fejlesztést. (talán nálam is lecsengene végre ez a mindenbe belekapok akció, és azzal foglalkoznék ami hozzám áll közel - Kaposújlak és Taszár)
spmd
Köszönöm szépen a segítséged.
CptSAB
ui. Pipishegy_VTPL.BGL, Pipishegy_VTPP.BGL ez a két Bgl fájl felel azért, hogy az erdõt, az utakat úgy látod, ahogy elvileg a valóságban elhelyezkednek.
CptSAB
Azokat igazából csak úgy magamnak készítettem. Sima textúrázatlan épületformák.
Nem mindegy, hogy IFR a repülés avagy VFR. VFR esetén a Wilga által bemutatott mutatványban, vagyis futómû ki, TNG. IFR repülés esetén futómûvet nem eresztenek, csak áthúznak.
spmd
AZ LHSim oldalán nagyon jó leírásokat találtam a scenery készítéshez. Holnap megyek is helyszínfotókat készíteni.
A "Magyar kisrepülõterek béta" csomagban mi az a plusz öt fájl ami Pipishegy-hez tartozik (pipis_gh.BGL, pipis_iroda.BGL, pipis_lh.BGL, Pipishegy_VTPL.BGL, Pipishegy_VTPP.BGL)?
Már nagyon várom a Magyar AI repülõ csomagot, biztosan hozza a már megszokott Kókai Tibor féle szinvonalat.
Azt hogyan lehet megoldani, hogy az ai forgalomban ne touch'n go-t, hanem go around-ot csináljanak a gépek? A Magyar Gripen AI csomagban láttam, hogy pl. Nyíregyházán csinálnak áthúzásokat (TNG van az idõpont elé beírva a FlightPlan-ban), de ha megadom ezt mondjuk egy wilga-nak, akkor az leszáll majd gázt adva újra elemelkedik.
exTrem
köszi 😊, ki kell még tanulnom ezt a win7-et 😊 még elég friss a dolog nekem

[HUN]FaTaL
run as admin

exTrem
Segítséget szeretnék kérni a WOAI-val kapcsolatban. Leszedtem a telepítõt és a légitársaságokat de telepítésnél az install-ra kattintás után hibaüzentet kapok miszerint hozzáférés megtagadva, így fel se tudom telepíteni ... itt egy kép, talán a hozzáértõk jobban tudják mi a baj.

Hont
Akik a Highfly-t szidalmazzák, azok elõször próbálják ki!
Aztán ha azután is ez a véleményük, akkor tudom Nekik ajánlani a Qantas ép soron következõ A380 "felrobbanó" hajtómûvét...
Az biztos izgalmasabb lesz Nekik.
Én is beszéltem B737 hivatásossal és Ö is azt mondta, hogy amit az a szimulátor tud, azt teljesen élethû és minimális eltérések vannak a lényegi dolgokban.
Persze a kákán is lehet csomót találni, de az dumáljon, aki jobbat csinál...
CptSAB
Az FS-hez készített Jak-al vetettem össze. Ezt sajnálom a kisgépek modellezésében, hogy amíg egy egy utasszállító esetében szinte minden fontos alvariációt elkészítenek, addig a kisgépek esetében nagyon gyakran nincs esély megfesteni amit szeretnénk (pl. korai C172/182,Pa-28-140 ha csak a nagyon híreseket veszem..).
exTrem
Jaj félreértesz 😊 nem azért írtam mert eme tényre akartam célozni, hogy te ezt mondtad volna 😊, csak megjegyeztem egy élményemet, meg sok felõl hallottam, hogy szidalmazták a Highfly-t, nos ebben még nem tudok állást foglalni, mivel még nem volt szerencsém ott repülni 😊

Clidey
Egy szóval sem mondtam hogy a Highfly rossz. Azt mondtam hogy a ferihegyi JOBB. Nagy különbség. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
nyáron amikor jöttem haza Amszterdamból Malévval, bent voltam a fülkében és 2 vén róka volt épp a szarv mögött. Az egyik mondta, hogy a fiát járatja a Highfly B737 szimulátorába mert nagyon jó és valósághû, na most ezt real pilóta mondta úgyhogy nem lehet annyira rossz 😊. Malév szim. durvám drága ....

Nem tudna valaki magyar sceneryket- gépeket adni az fs-hez, vagy honnan tudnám leszedni õket?
Elõre is köszi!

Clidey
Lehet kicsit borsosabb az ár, de szerintem érdemesebb akkor már kicsit még gyûjtögetni, és inkább a ferihegyi szimulátorba beülni - na aaaaz tényleg odabasz! Ráadásul igazi Malév B737 oktatókapitányokkal repülhetsz, ami megint csak rátesz egy lapáttal az élvezeti értékre... 😊

[HUN]FaTaL
Egyszer kell leszedni, nem halsz bele. 😊 De ha akarod FTP-n odaadom az összeset mert le van szedve, csak kissé lassú lesz 😊

Clidey
Mint tudjuk, a Gawron a Jak-12 licensze, így természetes hogy sok bennük a hasonlóság, de az eltérés is. Na és az sem mindegy hogy a Jak-12 melyik változatával veted össze, mert a széria vége fele gyártott Jak-12-k már nem sokban különböznek a Gawrontól.

Clidey
Szerintem meg pont ez benne a jó. Nem települ tonnányi légitársaság feleslegesen, amit az életedben nem látsz, mert nem repülsz arra amerre azok járnak. Amúgy meg kábé fél óra alatt le lehet szedni (és akkor még erõsen túloztam is) azt ami neked kell, ha ennyit se bírsz rá szánni akkor...

Shortstop
Köszi

Hont
A "szoftveren" a megjelenítés részletességére gondoltam, ami talán a kivetítõ miatt nem olyan mint az otthoni 82cm LCD-n.
De az érzés viszont amit az a X méteres "mozgó" íves fal ad, az leírhatatlan. Fordulóba bedõlsz, mit a hullámvasúton...😄
A panelek csodásak!
Aki még nem volt feltétlen szánja el magát!
Hont
Szia!
Nagyon jó!
Én B737-n voltam!
Tökéletes....
Nekem csak a szoftver volt kicsit gyenge, ami a részletességet illeti.
Ha mész, akkor azt ajánlom, hogy készülj fel elõre, hogy mit szeretnél repülni. (Csak azért, hogy ne ott keljen kitalálnod.)
Én alig várom, hogy megint tudjak menni!
Ki ne hagyd!!
Sok sikert!

Üdv Hont
CptSAB
Tényleg Mestrem.. akkor a Morane, a Bulldog, a Fox, az IS-28 és a többi elkészült ahogy beszéltük? 😄😄😄
Viccet félretéve.. a jó öreg Gawronodat is beletehetnéd.. Azt nem értem, a lengyel programozó gyerekek mlért ülnek a babérjaikon? Gawront szeretnéééék! Nemrég kinyomtattam a Jak-12 és a Gawron nézeti képeit, hogy mennyire van értelme foglalkozni repajint szinten a jövõben vele, de semmi, nagy a difi a két gép között. A lengyelek a szárnyat alaposan áttervezték, akárcsak a kabint.
A szlovák gyerek sem erõlködik, aki a Fox-ot mókollgatta..
CptSAB
Én a Gmax-ot favorizálom. Az is igaz, hogy megátalkodott és maradi felfogású ember vagyok 😊 Feltörekvõben van a SketchUp. Ami tény és való, hogy a gugli progjamja sokkal egyszerübben, könnyebben ad lehetõséget az alkotásra. SketchUp esetében szükség van még külsõ konverterre (modelconverter x). Arno Gerretsen oldalát az fsdevelopert tudom ajánlani, ha a GSUp felé indulsz el. Ezirányban segítséget szerintem LHSim-nél tudsz kérni, mert a VFR Object csomag az SketchUp konverzió.
exTrem
Na pont ez az, hogy egyenként le kell szedni a neked kellõ légitársaságokat, nekem csak ez böki a csõrömet ..

Clidey
Nem tudom kitõl hallottad ezt az ökörséget. Egyáltalán nem kell egyesével tökölõdni a WOAI-val. Letöltöd a honlapjukról a neked tetszõ légitársaságokat (én pl. elsõsorban az európaiakat szedtem le, meg pár ismertebb amcsit), majd a installert elindítva egy füst alatt telepíti az összeset.
Régebben Adobe-t használtam én is, de az utóbbi idõben rászoktam erre a WOAI-ra...szépek és változatosak benne a modellek, ráadásul free.

[HUN]FaTaL
Ha pack kell akkor skai, amúgy woai.

exTrem
Urak! Új windows, új FS, a kérdésem annyi lenne, hogy melyik forgalomgenerátort ajánlanátok FS-hez ? Eddig Skai volt fent de hallottam, hogy van jobb is, pl. a WOAI csak itt egyenként kell tökölõdni a légitársaságokkal. Olyat keresek ami egy pack szerûség és egyben felteszi az egészet mint pl a skai. Köszi a válaszokat elõre is !

spmd
Mivel elég közel áll a szívemhez Pipishegy, ezért megpróbálom elkészíteni a hiányzó objektumokat.
Esetleg tudnál valami jól mûködõ programot ajánlani?
CptSAB
Igen, valóban csak az épületek alaprajza van meg bennük. Ennek okai a következõk:
- valaki felkarolja az adott repülõteret és elkészíti szép minõségben, így ugye relatíve a pozíciók adottak (iparkodtam a lehetõ legjobban pozicionálni)
- valami autogen csodát, vagy EZ, Rwy stb. objektummal helyettesített sceneryt készít valaki.. (Tibi bácsi nem szereti ezeket.. 😄)

Rengeteg fényképem van, én is gyûjtöm õket szenvedélyesen, Pipishegyrõl egy csomó légifotó van, amit a repülõklubb oldaláról szedtem le, de õszinte leszek, mincs kapacitásom. Ellenben szerintem, egy adatbázist össze lehetne hozni, ki ki amelyik repülõteret körbe tudja fotózni.. azután kitudja, ha van jó fotó alap, lehet hogy esetleg létrejönne egy fejlesztõi gárda.. Egyszer nagyon megérdemelnék már a Magyar Repülés Bõlcsõi is, hogy elkészítsék 3D másukat.
Clidey
Alakulóban.

spmd
Nagyon szépen köszönjük ezeket a kiegészítõket. Végre kezd a gyári FS elnagyolt Magyarországa beteljesedni. Annyi észrevételem azoban lenne, hogy valamiért nem jelennek meg az épületek (csak az alapzatok) a "Magyar kisrepülõterek béta" csomagjában található reptereken. Egyébként Pipishegy-rõl, ha kell, akkor tudok fotókat készíteni.
A fórumon láttam régebben, hogy készülõben van egy Magyar kisrepülõgépes AI csomag, azt hiszem Kókai Tibor munkája. Esetleg elérhetõ ez már valahol? Elõre is köszönöm a válaszokat.
vzsolo
Ha jól tudom tuskónál úgy van, hogy bizonyos magasság alatt (pár méter) át lehet állítani a reverz terelõlemezeit, de ezután a tolóerõt már csak földet érés után lehet növelni.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

vzsolo
Itt a 31R finalén a BAe-knek rendszeresen nyitva van már nagyjából az Outer Markertõl fogva, aztán vagy visszacsukják, vagy kint marad; én még nem jöttem rá, hogyan használják.
Fokkert viszont csak egyszer-kétszer láttam itt a finalen használni a törzsféklapot.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

Pesten is láttam már hogy hátul nyitva van a bae-n a féklap leszálláskor,
érdekes, egy videón láttam egyszer egy tu-154 est hogy még földetérés elõtt reversbe kapcsolt. Azt hittem ezt azért valami automatika csak akkor engedi ha a kerék földet ért.
polluxware
bocsánat ha tévednék, de ha ez is olyan fékla mint ami a fokkereken van, és használat is hasonló... akkor ezek a féklapok csak arra szolgálnak hogy besiklás során a hajtómûveket az ATS magasabb fordulaton járassa.. 80kts alatt pedig már nincs akkora fékezõ hatásuk hogy effektív féklapként üzemeljenek

tehát csak n2-t járatja ezzel jobban (amolyan tartalék gáz meglegyen jeleggel)

önmagában ennek a kintléte még nem fékezhet annyit, mint amire ti gondoltok...

ez egy tipp volt<#rolleyes>