45215
  • polluxware
    bocsánat..!

de sztem egy része nem "pénz" kérdése...

hanem inkább a nagy magyar mentalitás, igényesség kinyilatkoztatása kicsiben ahogy mondottad
  • polluxware
    mármint a gépek? ;)
  • gfarkas
    Hát a múlt évben egy nyílt napon megnéztem a C-17-est (és egy kicsit kiszöktem a felügyelt zónából) a felújítások, fejlesztések ellenére a jó öreg hangárok, fedezékek, épületek, utak egy része és hát a félrelökött gépek lehangoló állapotban vannak.Azt hiszem, hogy ezt látva a most itt szolgáló külföldiek nem csodálkoznak az ország és a "honvédség" állapotán.lsd. a botrányok.Van itt pénz csak soha nem oda kerül ahova kellene, szánták, kérték....
    Az egész reptér tükrözi az országot kicsiben, egyik része csúcstechnika, "tiszta amerika", a másik fele meg afrika legsötétebb zuga.
  • litlebubu
    Ez szép volt! :-)
  • w77d
    srácok a CLS 767-eséről mik a vélemények?? Megéri a kiegészítőjével együtt a 31 ojrót???
  • CptSAB
    Az idő nálam is megállt. Álmaimban még mindig a MiG-21-et és a Szuhojokat viszlatom. Még él bennem a látvány, még hallom a hangjukat.. Pedig tudom, némán, hangtalanúl, szótlanul lehajtott fejjel állnak elhagyatottan Pápán.. de amikor mi emberek nem látjuk őket, beszélgetnek egymással, dicsekednek ki milyen kunsztra volt képes, és egy-egy félresikerült manővert, egymást ugratva, nevetve emlegetnek még a rajtuk szolgállt pilótákat, műszakiakat nem felejtve.
  • gfarkas
    A szolgálat alatt sokszor kellett-lehetett repülni, én pl.: L-410 (332-es ), An-26-osból több lajstrommal, Mi-8, Mi-17-el, Tu-154-el, Mi-2 zsaruval, orosz RSZBN kalibráló An-24, Il-76-os, a PG táján a kormánygépekkel találkoztam és egyik másikat próbáltam megfesteni amennyire a tudásomtól tellett.
    Néha egy-egy utat lerepülök ujra az FS-ben és nosztalgiázom egy kicsit.
  • CptSAB
    OFF
    :D
    Remélem Robi még sok-sok ínyencséget gyűjt össze az oldalán. Fantasztikus dolog, hogy felvállalta az emlékek bemutatását. Nem szabad hagyni, hogy elvesszenek.
    ON

Hálisten, jópár madarat pingáltál már, hogy a hozzám hasonlóknak legyen mit begyűjteni a Magyar Légierő gépeiből!
  • gfarkas
    OFF
    Akkor Neked küldtem...Bocsi.
    Egyébként a Robinak kopasz őrmester korában én voltam a csoportparancsnoka a lokátorműhelyben, nálunk lett igazán repülős ember, méghozzá nem is akármilyen.
    És a lakodalma sem semmi volt anno... le sem merem írni, olyan rég volt.
    ON
  • gfarkas
    Baromi ronda katonazöld festésük volt.
    Nagyon szép munka... ja küldtem egy privit, nézd meg légyszi.
  • gfarkas
    Persze ez is Varsói Szerződés szabvány volt...
    Bocs hogy lelőttem a poént...
  • CptSAB
    Itt a pont. És ugye írtam, hogy valaki előnyben van? :D Taszáron is balra vannak a toronytól, a 181-es és 116-os épületek mögött. A tartályok még megvannak, de a palló, a korlátok, a csövek már lebontva. Eredetileg állt egy 3x5 néteres épület, bódé is, és két konténer szerű építmény, de az épületnek már csak az alapja van.
  • gfarkas
    ÜZA tartályok, ezek látták el a töltőpisztolyokat a zónában.
    Pápán már nincsenek meg, régen a toronytól balra voltak. (a torony erkélyéről nézve)
  • [HUN]FaTaL
    Egy modell :D
  • CptSAB
    Találós kérdés:

Mi van a képen? Van aki előnyben van..

• chicco
    sucks.Egybol lekerül a hangarba
  • CptSAB
    :D Oszt azt hittem, csinál egy Pugacsov kobrát! :D
  • polluxware
    cöhhhh...

feltépi az egész hajót a vízrű gcibe... haááámja
  • Tóth Balázs
    Mi van, ha beakad a kampó?
  • polluxware
  • Tóth Balázs
    Hehe, úgy látom AVSIM-nél rájöttek, hogy az új design egy szar
  • Tóth Balázs
    Szia!

Bocsi, későn vettem észre, hogy rossz MSN van megadva az adatlapomon, mostmár javítottam, azzal tudsz felvenni csak :)

Üdv
    Balázs
  • CptSAB
    Picit off, de kb. gólya viszi a fiát, avagy így is meg lehet érkezni.. másképpen. :)
    Monyino Múzeum
  • CptSAB
    Emileztem a készítővel.. Pár apróság, és hamarosan tölthető!!!!! Remélem húsvétkor már szelhetem Taszár felett az eget vele!
  • chicco
    ha ez megvalosul akkor lesz jo igazan az Fs.Sajna ez a gyenge pontja szamomra.
  • polluxware
    náluk ez kimondottan csak kiegészítő dolog ami bejött... az új accusim kiegészítőjük már moduláris rendszerű -> simconnect-en keresztül kommunikál az FSX-el ami lehetne akármilyen repszim is (szerintük)

ők magát a repfizika egyes elemeit, meghajtás szimulációt, és egyéb elemeket helyettesítik

magyarán a modell az fsx-ben ad képi visszajelzést a felhasználónak, de a többi dolog hogy miként műkszik annak javarészét ez a külső modul számolja fsx futása mellett

megaztán eléggé elvakultan inkább a hazai dugattyús és egyéb ámerikáneres cuccokat szeretik listára venni...
    (olyanokat amik még repülnek, kipróbálhatóak)

fs9re accsuim? DA Do-27... ez az egyetlen ami hasonló, és igazából a zászlóvívője a koncepciónak

• CptSAB
    Viszont.. Pollux, Te úgyis törzsvendéggyük vagyol, írj nekik, hátha ráharapnak erre az ötletre.. Lehet titokban várják már, Valaki előjön a témával. Nálam pár VFR scenery így készült el.. lehet külföldön a profiknál is él ez a szellem.
  • alien1313
    Én használom és meg vagyok vele elégedve, szerintem nagyon jó, csak egyszer kell megtanulni a használatát (Nem bonyolult annak ellenére, hogy rengeteg dolgot lehet benne változtatni, beállítani)Én ajánlom.
  • CptSAB
    Minden a magyar légtérben szolgálatot teljesítő Mig/Szuhoj jöhetne. Nagy kár, hogy FS9-re nincsenek ilyen AccuSim ficsőrök. Be kell érni fspassangersel, de annak meg semmi értelme egy katonai kiképző repülés alatt. Az utas ugyanis minden repülés alatt a valóságban a törzsgerincen a "Nyolcadik Utas".
    Amúgy pont az A2A tehetné meg azt a szívességet pld., hogy egy FS-szerű szimulátort készíthetne a maga spec. világával. De.. nem akarom FSX topic után itt is tovább csavarni ezt a már múltkor is felvetett fonalat, mert..
  • polluxware
    valaki felvetette hogy az A2A shootingstar, meg a fentomm után jöhetne egy opposit érkráft -> Mig-21

titkon drukkolok... azt biztos te is szívesen vennéd +Accusim
  • polluxware
    off
    nincs annál őszintébb tisztább ,és szakmailag is értékelhetőbb ember mint aki bevallja hogy valmihez éppen nem ért... de próbálkozik!

on
  • CptSAB
    Békegalamb (remélhetőleg hamarosan publikálva is..)
  • Hypo #33897
    Hat nehez kerdes szerintem mindketto ugyan olyan jo. Vatsimen eleg jo a lefedetseg, de ivaon is szoval.....bar a magyar ivao tarsasag ha lehet meg baratsagosabb es segitokeszebb.
  • napstR
    úú Balázs azt nagyon megköszönném! :) akkor felveszlek valamikor a ma este vagy holnapi nap folyamán :)
  • Tóth Balázs
    Szia!

Ebbe az IVAO - VATSIM vitába ne itt bonyolódjunk bele, ha gondolod vegyél fel msnre, adatlapomon kint van, ott le tudom írni ezeket részletesebben:)
    Amúgy én is 8 éve tanulok németül, angolul egyébként egy mukkot nem tudok, csak amit az ember a neten, számítógépen lát:) Fóniát kell tudni, ami meg eleve nem ugyanaz mint az angol, nyelvtanilag tök helytelen mondatok, kifejezések vannak benne, hogy ne legyen félreérthető semmilyen esetben sem.

Üdv,
    Balázs
  • napstR
    igen? :D lehet, hogy akkor megpróbálnám. :) ivao vagy vatsim a jobb? ill. a programok kezelése amikkel csatlakozol nehezek? mondjuk infósként szégyen ilyet kérdezni :DDDD ne is válaszoljatok :D
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell hozzá sok angol, csak a fónia. Balázs sem tud angolul :D
  • napstR
    hát őőő az a gáz ezekkel az online repüléssel, hogy az angolom még nem teszi lehetővé :) németet tanultam 12 évig :D lenyelvvizsgáztam, nem használtam, elfelejtettem, jah és utálom mint a szart. az angolt 4 hónapja kezdtem el :)
  • Tóth Balázs
    "/VATSIM" :P
  • [HUN]FaTaL
    nope :D Nem te rinyálsz, hogy mennyi a béna pilóta ?:D