45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#44134 Nálam ilyen...
-
#44133 Ha valakinek a lentebb tárgyalt "Orosz ORBX" csomag van meg és belefut Cape Canaveralnél abba a hibába amit a #44114 -ben írtam, a 136b2an1.agn -t törölni kell, mert az teljesen marhaság, hogy arra a textúrákra fákat rak.
Egy másik dolog, amit még cseréltem ebben az Orosz csomagban:
Nekem nagyon nem tetszett a 027b2 textúra készlet sem, ami a MAS-nál az erdős részeknek felel meg, vagy pl. Seattle partvonalánál is feltűnő, ahol az erdős domboldal van. Na szóval olyan "nem elég erdős". Ráadásul az őszi és a tavaszi textúra is teljesen elüt, még feltűnőbb. Szintén a GE azonos textúráit tettem be a helyére.
Keszthelynél pl ilyen volt ősszel:
GE erdőkkel meg ilyen lett:
-
#44132 Amelyikben a kamera követi a gépet:
Wievs - View Options - Distance érték átír messzebbre. Én a Gradual Transitiont is ki szoktam kapcsolni, mert nem szeretem, hogy tovább lendül a nézet forgatáskor.
A másik külsőnél (Tower nézet):
World - Map - Katt a torony ikonra - Az egérrel átrakod ahová akarod - Az Altitude résznél meg átírod a magasságot.
-
#44131 Van lehetőség arra,hogy a külső nézetet talajszintig levinni?
Mit kell átírni? -
#44130 Igazából szívem szerint azt használnám, de... Ha azt úgy, ahogy van felteszem, akkor amikor a gépet tölti be, memóriahibával kidob az FS. Nagy szenvedés árán rágyüttem, hogy az xss.gau okozza (a miértre nem), a memória elszállást. Leszedtem egy másik panel csomagot, de abban is elszáll az xss.gau miatt. Nem vágom mit csinál a cucc, de ha kikapcsolom, akkor jó. Eleinte azt hittem, hogy ez teszi oda a radart, de úgy látom nem. :) Nem is érdekel, szívtam elegett ezzel a masinával, hogy menjen. :D Csak oda akarok tenni egy ilyen cucli, hogy ne legyen mán olyan üres. :) Amúgy az új panelben a középkonzol is egy picit szebben texúrázott. :) Na mindegy, tényleg örülök, hogy egyáltalán megy ez a gép. :) Lehet varázsolok oda egy dzsipszit. :)
Igen, kicsit én is MI-nek érzem ezt, de hátha. Csak tudnám mé szállt el a textúrája a hídnak... :) Mindegy, egyszer rájövök. Annyira nem zavar, de na... mégiscsak itthoni cucc, legalább már az legyen tökély! :DDD -
#44129 1. Nem értem miért nem töltöd le azt a pakkot az LHSim oldaláról...úgy emlékszem az összes modellbe benne van a radar, és a többi műszer is jobb szerintem mint a mi eredeti műszereink. :)
2.Ha megmondod milyen stuffal tudnám kinyerni a megfelelő textúra nevét akkor megcsinálom. Egyébként meg meglehetősen impossible mission... :(
Amúgy nem értem ha magát a modellt kirakja akkor a hozzá való textúrát is rá kellene rakja, akár generic autogen akár custom object... Szóval itt valami texture missing van. Lehet célravezetőbb volna ha becsomiznám neked a komplett texture mappát és azt tolnám át, te meg úgy másolnád be magadnak hogy a te eredeti textúráidat ne írja felül (tehát a te saját spec textúra-készleted ne sérüljön/módosuljon). -
#44128 Maestro mester! Két darab dologban kérném a szíves segedelmedet. Egyik semmi extra, másik nyűgös.
1, Az L-410-esnél engem zavar az az üres rész a center panelen, ahol a radar lenne. Bele akarom tenni a radart, ami a promó képeken is van az LHSim oldalán, csak nem tudom melik az a gauge. Azt vágom hogyan kell betenni, csak nem tudom melyik az.
2, ez a nyűgösebb dolog, még mindig Megyei-híd. Szóval rája jöttem már, hogy mi a probléma nálam, mé nincsen textura a hídon. Azért, mert nem látja, mint generic autogen. Airport editorral néztem, ill. kikerestem az autogen object kódját és az alapján nem találom a játékban. A lista uátna következő hídja ott van, de valamiért ez pont nincsen. Viszont a modell megjelenik a játékban, csak a text nem, így feltételezem, hogy a textura hiánya okozza a gondot, ill. a generic.bgl-t is visszatettem, az eredetit, de nem jó. Szerintem csak a jó múltkori óriási kavarás miatt veszett el a textura, de nem tudom melyik kell hozzá. Kicserélném én egy másik hídra, aminek még ráadásul van egy hosszabb, pillérek nélküli szakasza is, így jobban hasonlítana a Megyeri-hídra, de azt nem tudom betenni, mert amikor az editorral fordítom a bgl-t, egy csomó hibát dob. Igazából nem akarok vele nagyon szöttyögni, mert jó ami van, de kéne rá textura. Abban tudnál segíteni, hogy melyik rohadt textura kellene ehhez a hídhoz? Tudom, baromi régen csináltad, de hátha. :)))
Cserébe ígérem, a továbbiakban is sokat fogok kérdezni... -
#44127 Bizony, majd mutatok egy screen-t, egy ÉNy-DK irányút. Millió kis négyzet. Próbáltam csak nagyokkal, de akkor meg annyira kinyírt messze minden autogent, hogy utána kopár, hangulattalan lett a környezet. Inkább szenvedtem sok kis négyzettel, de így, egy erdei földes reptérre iszonyat hangulatos érkezni. :))) Este rakok fel egy képet egy kedvencről Kiev mellett. :) -
#44126 Hát sajnos csak téglalapozni lehet. Sokszor sok kicsi apró kell a végleges megoldáshoz. Jó kis progi, az biztos -
BB5207 #44125 Nagyon köszönöm !!!
További kellemes napot kívánok ! -
#44124 Hohó, az a Faciliator nagy haverom. Az ukrán reptércsomagoknál, ami 100+ kis repteret tartalmaz, jellemző módon mindenütt fák voltak, ezért a drága Faciliatorral nyomtam a sok-sok exclude rectangle-t, hogy jó legyen. :))) Egy bajom van, hogy csak négyszöget kezel, azt sem forgatva, ezért a nem É-D, K-Ny irányú reptereken igen sokat kellett mókolni, sok kis négyszöggel. De megérte. :)))
Ja meg orosz readme-k... Fáking, sosem írnak szaros áglis readme-t ezek a ruszki arcok, kivagyok tőlük. Vlagyimir Zhigulsky féle IL-76-ossal is vérbe cummantok. :))) -
#44123 Feltöltöttem neked ! :)
link -
#44122 Nincs mit ;)
Egyébként nem véletlen mellékelték a csomaghoz az Airport Facilitator progit is :)
Az orosz readme-ben is hivatkoznak rá, hogy néhol gyomlálni kell. Ilyenbe futottam bele Cape Canaveral-nél. -
BB5207 #44121 Nyiri!
Bocs a tudatlanságom miatt! Légy szíves írd meg, hogy honnan, és hogyan lehet az update-t megcsinálni?
Köszönöm szépen !!! -
#44120 Szóval: Nagyon szépen köszönöm! :))) -
#44119 A 128b2su1 -es textúra nagyon nem illik a környezetbe, ezért a GE pro azonos nevűt jobbnak láttam a csomaghoz. Legalábbis Magyarországnál így jobb. -
#44118 Na ha már navi... Nem tud valaki megoldást arra a hibámra, hogy amikor meg akarom nyitni a belső flight plannert, akkor kidob hibával? A hiba: "Failed to read from file". Ez mind oké, de melyik file? Win hibanaplóban nem jelzi, hogy bármi hiba lenne, pedig általában, mikor elszállt az FS régen, onnan tudtam, hogy mit kell hekkelni, de itt semmi. Nem kritikus a problem, mert vajmi keveset használom, de néha GA repülésnél jól jönne, ha látnám a GPS-en az útvonalat, másképp meg nem tudom beadni neki.
Már szarrá túrtam a netet, de erre a hibára nem találok megoldást. -
Nyiri #44117 Navdata update -
BB5207 #44116 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi probléma megoldásában:
Az útvonal tervező segítségével elkészítettem az
LHBP-LOWW útvonal tervét. (LHBP-TORNO-NATEX-LOWW )
Az iFly 737 NG FMC beprogramozása során a "NATEX" beírásakor,az jelezte,hogy a navigációs adatbázis ezt nem tartalmazza !
Hogyan lehet ez beírni az adatbázisba, illetve mit lehet ilyenkor tenni?
Én a NATEX helyett a GIGOR útvonalpontot adtam be, mivel egy régi útvonaltervező így adta meg ! Melyik a ténylegesen jó útvonal?
Nagyon köszönöm a segítséget !
-
#44115 Ez a sivatagos dolog érdekelne engem, mert én is belefutok. Bár nálam már igen katyvasz a MAS, de azért jó lenne. Mit kell csinálnom, mit kell kicserélni és mire pontosan, hogy eltűnjenek?
Egyébként, elolvasva a Zhulyany reptér spotterbeszámolóját, kedvet kaptam még az Antonov szerelő műhelyen parkoló gépeket is belerakni. :) Hamarosan megleszek vele és ha tudom, akkor összegyűjtöm egy kupacba az egész cuccot, mert jó kis összehekkelt cucc lett. Egy bgl innen, egy afcad onnan, egy gép innen-onnan. :))) Nagy kedvencem lett ez a reptér, pedig semmi extra, komolyan, de mégis... :) Na majd hozok képet, ha kész. :) -
#44114 Egyébként vannak benne "érdekességek". Pl nálam a Cape Canaverali űrközpontnál a "besűrített" autogen fák szépen az útra telepedtek. :) -
#44113 Használom! -
#44112 Ha valaki nem ismerné ezt a verziót:
Van ez az ominózus orosz "ORBX" az FS2004-hez.
Egy gyengébb konfigra, laptopra, stb. alternatív megoldás lehet, hogy ebben a csomagban az óriási textúrák (SceneryWorldTexture) át lettek konvertálva 256x256 -os méretre.
Innen tölthető le!
A 128b2su1 -es textúra ebben is olyan sivatagi (MAS-nál nagyon feltűnő, hogy elüt) ezért érdemesebb a GE Pro-éra cserélni. -
#44111 -
#44110 No, jórészt egyet értek, főleg a VC-s texturákat illetően, valóban nyomi, pláne mai szemmel. Igazából nem védeni akarom ám én, nincs miért, csak azért írom amit, mert nekem ezzel a géppel szinte mindig élmény volt repülni. Nem hasonlítanám iFly-hoz, de mint classic, és mint egyeduralkodó a kategóriában, nem rossz. Nem is feltétlenül szépségre, ill. funkcionalitásra gondolok, sokkal inkább az élményre. Számomra hozza a classic, glass cockpit előtti fülkehangulatot. Valamint nekem szinte mindig öröm volt reppenni vele. Kézre áll, gyors, megbízható, jól kezelhető, programozható. Nekem mindig jól navigált, emelkedőst, süllyedést jól csinálta, jól kapta el az ILS-t, szépen vitt, ahogy akartam. Az autoland-ot soha nem próbáltam, félek nem is fogom. :)
Mindez pl. nem mondható el a hasonló kategóriájú Wilco A320 családról, na az már még nekem is túl Wilco. Ott elbassza az emelkedést, sokszor a süllyedést, ILS_re találást, meg még jó sok szart. Ritkán, mikor nagyon Airbusozni van kedvem nyomom vele, de általában nem annyira élmény. Ezzel szemben a 737-nél pont megvan az élmény, legalábbis nekem, még ha olyan is amilyen pl. a VC. :D
Viszont ez a külső modell cserés biznisz érdekel, erre hol lehet rálelni? -
#44109 -
#44108 Köszi,de repaint konvertálásban én is otthon vagyok,szóval én is átkonvertálhatom,ha ez neked segítség...Mégegyser köszi a scenery-t! -
#44107 Nem tudom milyen hardveren használtad/használod de az én előző közel 8 éves vasamon is simán futott röccenés nélkül, még az FSX-es verzió is. Szerintem abszolút nincs nagy gépigénye. -
#44106 No hát sok dolgot valóban nem lehet dícsérni ezen a gépen... :)
A "legjobban használható" jelzőt meg csak egyetlen dolog miatt érdemli ki: egyszerűen nincs más Classic a piacon FS9 alá... :D
A külső (external) modell egy rakat f.s, tekintve az itt-ott torz modelezést és az igénytelen animációkat. Az meg csak a hab a tortán hogy a pilóták mögött kilátni az anyaföldre...LOL...
Ezért oltári nagy mázli, hogy orosz barátaink vették a fáradtságot és az mdl-t visszafejtve kicserélték a külső modellt a 50North Classic-jaira amelyek még mai szemmel nézve is szépek és pontosak, és nagyon sok valóban igényes textúrát lehet hozzá letölteni.
Az belső (internal / VC) modellben is rengeteg javítani való lenne, már a megjelenés pillanatában is rondának és igénytelennek számított - a sok helyen gyalázatosan kis felbontású textúrák hányingertkeltők. Sajnálom, hogy ezt nem "fedezték fel" maguknak a textúra gyártó kisiparosok és csináltak volna neki egy Cockpit Remastered cuccot. :( Én legalábbis keresgéltem de semmi ilyesmit nem találtam. Ha valaki ráakadt valami ilyenre, szóljon! ;)
De anno mikor megjelent ez a cucc, rendesen ki lett itt e fórumon vesézve minden előnye minden hátránya, aztán mikor megjelent az FSX-es Evolution verziója, akkor az is. Hát túl sok jót egyikben sem sikerült felfedezni... :D
Most például olyan gondom van vele, hogy egy sima ILS approach-ot képtelen vagyok vele megcsinálni mert valamiért folyton dobálja a hibaüziket az FMC hogy RWY/APP discontinue(?) akkor kinyomom a robotot, repülök még egy szűk iskolakört, visszanyomom, és akkor már megtalálja az ILS-t és le is száll. (Az autoland funkció elemzésétől most nagyvonalúan eltekintenék :D) -
#44105 Őszinte leszek, számomra ez nem tűnt fel, sőt, én azt gondoltam eddig, hogy ennek épphogy nincsen nagy igénye. :)
Volt vele egy csöpp problémám vagy egy éve, miszerint indítás utána 10-12 perccel az FPS leesett a megszokott 22-ről 4-5-re és úgy maradt. Arra viszont megoldás volt, hogy kikapcsoltam a windows compatibility módot és megszűnt. -
Nyiri #44104 A legnagyobb gond vele, hogy brutális gépigénye van. -
#44103 Az alábbi cikket ajánlom, s bár már azután olvastam, hogy "kidolgoztam" a múzeumot, de még így is nagy élmény volt.
Zhulyany
Ezek alapján még a két kormány Antonov, egy 24-es és egy 74-es vár még elhelyezésre, mert igen látványos, fix helyen állnak, valamint a másik végében lévő Antonov szerelőüzemet is berendezem, az még várat magára. :))) -
#44102 Én meg egyébként full belezúgtam Ukrajnába. Azt persze ne kérdezzétek, miért pont Ukrajna, de szerintem az a bődületes mennyiségű és minőségű cucc, ami van hozzá, fogott meg (na meg persze a "vad"kelet romantikája). Iszonyat mennyiségű AI, sima és mil, rettentő sok reptér, a legtöbb igen minőségi cucc, fantasztikus, szerintem. :) Tervezek egy hosszabb élménybeszámolót, képekkel, videókkal, csak legyen időm megírni. :)))
@hrundibaksi: A Zulihany reptér múzeumát megpróbálom összeszedni, de igazság szerint már a tök tudja, hogy milyen AI gépet passzintottam hozzá, de megpróbálom egy csomagba szedni neked. Némi lassulással azért számolj, mert még a texturákat nem kovertáltam 32bit-ről DXT-re, arra még nem volt időm és ritkán ugyan, de néha megakad a text töltésnél egy pillanatra. Egyébként nem vágom, hogy mi a francnak 32bit-es text AI gépekre. 4MB/gép, kissé pazarlásnak érzem. Átnyomom őket majd DXT-re, csak lenne időm. :) -
#44101 Höhö, én felnézek Rád, sokáig nagy kedvencem volt a PIC. :D Lehet itten fikkantani ezt a gépet, de tartom, hogy a mai napig a legjobban használható classic 737 és van benne viszonylag jó VC. :) Szerintem messze nem olyan szar, mint amilyen híre van, mert Wilco. -
#44100 -
#44099 A kisdisznó a 600-as volt úgytudom, de ez 400-as. :)
Na jó nem húzom tovább. Bizony vétkeztem Atyám, ez egy PIC 737! :D De mentségemre szóljon hogy kívülről legalább 50North-féle normális kinézete van! :D Nem is tudtam eddig hogy ehhez a 50N-hez milyen profi repaintok vannak...!
De hogy tovább védekezzem, nem magamtól raktam fel, csak muszáj voltam megtesztelni mit tud a cucc, mielőtt egy havernak odaadom gyakorolni rajta a SOP-ot. :) -
#44098 én meg jobb felül nyírom a füvet... -
#44097 Kisdisznó...
Akkor Amszterdam...
-
AgrárMezőTsz #44096 Privátban kérhetek segítséget?:O -
#44095 Ki.