MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Flight Simulator was unable to load some aircraft or software. You can continue Flight Simulator but this aircraft or software will be disabled."
File:VisRange.dll
Talán mintha Rió óta lenne ...
Javaslat?
Elcserélném az új iFly 737NG Feature Pack FS X originál telepítõ lemezét az FS 9 változatra!
A lemez természetesen jogtiszta !! A csere oka, hogy az FSX nálam csak nyögve nyelõsen mûködik ! Úgy döntöttem, hogy maradok a jól bevált FS9-nél. Ide viszont erre a gépre lenne szükségem. Akit érdekel, kérem privátba írjon.
Köszi
További kellemes napot, jó repülést
<#integet2>#integet2>
///M I Love BMW. :)
Már csorog is lefelé. 😊
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
@Hont: tényleg remek, tetszett! 😄
Az Arduino féle forgójeladó ilyen:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nagyban hasonlít a potenciométerre, de terhelhetõségében ég és a föld a kettõ. 😊
///M I Love BMW. :)
No, de amiért ténylegesen billentyûzetet ragadtam, a terjengõs felvezetésen túl: kicsit meg vagyok lõve. Ugyanis kevésnek találom az orosz GA típusú gépeket. Lehet én vagyok láma, de sajnos nem igazán találok sokat. Egyáltalán létezik sokféle GA gép orosz tervezõktõl? Mert oké persze van jó néhány, mint az An-2, Yak-12/18, nem orosz Zlin-ek, és még néhány, de tényleg kb. ennyi. Tudnátok esetleg orosz, na jó, keleti gyártmányú jó kis GA gépeket? Nem feltétlenül linkeket, hanem inkább típusokat keresek, aztán majd meglátom milyen jó gép van belõle, de hogy õszinte legyek, tényleg kevésnek érzem a keleti GA gépeket, legalábbis amirõl tudomásom van.
Mellesleg még mindig csak azt tudom mondani, hogy számomra Ukrajna döbbenet, döbbenet után. Most épp L'viv-ben vagyok, persze itt is csak szuperlatívuszokat használhatok, de ami most épp igazán feltûnt, az az, hogy mennyire szépen van illesztve a reptér, ill. sokszor a városok scenery alapja a default tájhoz. Már hozzászoktam nyugaton, hogy az add-on az egy elkülönülõ négyzet, jól kivehetõ határokkal a default alaptól, de basszus itt nem, itt össze van dolgozva, afféle átmenetesen. Nem tudom jobban megfogalmazni. Látszik, hogy hol nem default, de a csatlakozásoknál gyönyörûen egybe van dolgozva, messze nem látszik annyira élesen az add-on scenery határvonala, mint nyugati társainál. Nem utolsó sorban, ami L'viv-ben is feltûnt, hogy igen nagy területek vannak kidolgozva, sokszor a várossal együtt. Egyébként az egybedolgozás már Kharkivnál is feltûnt, de itt igazán szembeötlõ, hogy mennyire szépen van illesztve a scenery. A kidolgozottságáról már nem ejtek szót, mert az is hozza a szokásos ukrán szintet.
Összegezve: A sok fizetõs, bár valóban gyönyörû nyugati scenery utána továbbra is döbbenettel állok ezek elõtt, hogy simán hozzák a nyugati szintet, sõt, sokszor többet is (Kharkiv) és mindezt teljesen ingyen. Nem tudok egyelõre betelni ezzel, megint nem jártan már vagy egy hónapja otthon BUD-on. De asszem most L'viv-bõl hazaugrom, kell egy kis ferihegyi milliõt magamba szívni, honvágy na... 😊))
Thrustmaster T.16000M
Azonos árkategória és ebben nincsenek potik, mágneses érzékelõ van benne.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
UKDA:
Nagyon pofás ez a kistuskó. Azt még nem derítettem ki, hogy a bentillátorok mûködnek-e.. picit régen repültem a madárral, így elölrõl kell kezdeni az indító procedúrák megismerését. Elég sok animáció van a cockpitben, karfák, felhajtható sámli, napellenzõk, oldal ablakok.
Cold- and dark a kicsike, szóval CTRL+E itt nem jön be..
De szerintem a prewjút meghagyom neked, mert én megint vizsgára készülök.. hiába ez egy ilyen év.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Sajnos csak azt tudom tanácsolni,hogy próbálj meg egy kicsit elmerülni az orosz nyelv rejtelmeibe. (legalább az ABC-t meg kell tanulni, aztán jöhet a webfordítás.hu, ja meg cirill billentyûzetet felrakni). Igazából az ilyen tipusu navigációról csak orosz leírást fogsz találni, annyit meg én sem tudok oroszul, hogy könyveket lefordítsak vagy írjak. Tulajdonképpen az NDB-s eljárásokat kell alkalmazni, az meg talán még magyarul is fellelhetõ a neten. Két ADF között meg Jeppesen elõ, és szépen meg kell tervezni a rá ill. a kirepülési szögeket és azt tartani, majd ha elkezdi mutatni az irányt, akkor lehet pontosítani, korrigálni. Nem véletlen volt a navigátor egy külön szakma régen spec mûszerekkel, táblázatokkal, logarléc szerû számológépekkel, széleltérítés, mágneses elhajlás számításához.(az IL-14-ben még szextánst is használtak, üveggömb a tetején)
Ma már õk is GPS-el repülnek a régi gépekkel is ahogy a videókon látom.(videókat találsz az AVSIM.su-n, az iz kabinü ekipázs kb. 1300 videót fogsz lelni a pilótafülke nézetben)Azt javasolnám, hogy az általad repült gépekbe nyugodtan illessz be GPS-t és azzal repülj, vagy azon tudod ellenõrizni, hogy a kívánt irányba haladsz-e.
Szuper videó! 😊
http://www.youtube.com/watch?v=yD_g0o9rS2o
Tervezem magam mélyebben beleásni a orosz "milliõbe", mind gépek, tájak, navi, ilyenek, valamint annyira bejön ez az oroszos fíling, hogy sanszos, megyek tovább kelet-, észak-keletnek. Könnyen lehet, hogy sok segítséget fogok kérni, mert ahogy látom igen jártas vagy a témában, nekem meg sajnos még az orosz is kínai. 😊
Rögvest egy kérdés: Mivel láthatólag jórészt NDB/ADF navigációra fogok hagyatkozni keleten, ezeket hogyan "illik" jól kezelni? Egészen pontosan az érdekel, oké az irány, de távolságmérés nélkül hogyan tudom merre az arra, hol vagyok pontosan? Ill. érdekelnének az általad említett NDB eljárások.
Ja, és nem utolsó sorban, "végsõ" célként kitûztem egy Tu-144-es repülést a nagy Oroszország felett. Megmondom a tutit, elsõre ijesztõ egy masina. De meg fogok tanulni vele repülni, csak még azt nem tudom, hogy hogyan. 😄
De addig még meg kellene unjam ezt a Kharkiv-ot, de nemigen megy. 😊))
Akit mélyebben érdekelnek a sajnálatos magyar repesemények, katasztrófák a google segítségével ill. a megfelelõ honlapokon találnak forrást. Én a 9313 Kenyeri eseményétõl a 2000-ig történt pápai dolgokig szinte mindegyik helyszínen ott voltam roncsszedés miatt (a hangár szokta ezt a szomorú aktust végrehajtani), de nem mint kivizsgáló, így csak egyéni véleményt tudnék mondani. Sajnos a repülésnek van sötét, kegyetlen, idegeket és gyomrot igénybevevõ oldala is, de errõl akkoriban nem csináltak bulvártémát.
Tomi ! A javítást megkaptam, mindjárt kipróbálom. Köszi.
Hölgyek-urak! Eladó egy sosem használt KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 memória kit. 24 volt 20 ért lehet vinni. Ugyanakkor keresek 1156 os foglalatú alaplapot, vagy alaplapot+cpu val. Kösz