MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spyy55
spmd
Utólag rájöttem, hogy a szélzsák és a háttérben látható facsoport a Te Dunakeszi repteredbõl való. Engedélyed kérném, hogy felhasználhassam.
Elõre is köszönöm.
Clidey
Nagyon ígéretes!!! <#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

spmd

Ha nem mûködne:
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy6.jpg
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy7.jpg
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy8.jpg
Akkor jól látam köszi, a vroute badov felé tervez..
Van olyan progi ahol ki tudom számitani az üzemanyag fogyasztást egy útra?
persze tudom nem pontos mert függ a széltõl is csak amivel kiszámitom hogy mondjuk lhbp-egkk kb 8.1 tonna ...hogy ne maradjon mondjuk sok plussz benne. köszi
[HUN]FaTaL
*RFinder nem valós utat tervez.

http://goo.gl/gd6Zi5

spmd
Na mégegyszer:

[HUN]FaTaL
RFinder nem valós utat repül. Tudtommal BADOVot repül Malév is, BAW is.

spmd
Lassan, de biztosan halad a Pipis-hegy project:

Sziasztok!
A malév london felé melyik sidet repüli?
gilep vagy badov? Mert én a flight radaron inkább általában badov felé látom menni, viszon a routefinder gilep felé tervezi...<#fejvakaras>
Clidey
No, most ment el a Boeinges haverom, sok érdekes jó dolgot mutatott. 😊
Mondjuk nem is csoda, hisz manualokat bújni csak ha nagyon muszáj, jobbszeretek magamtól rájönni a dolgokra vagy másoktól ellesni a trükköket. 😊
Féltávig eljutottunk Varsó felé, majd legközelebb befejezzük.
Rákérdeltem a VNAV dologra is. Szóval 400ft-ig nem lehet bekapcsolni, de az újabb NG-ken már állitólag akár a földön állva is be lehet. Szóval röpcsije/évjárata válogatja. Mindenesetre a Malév gépein nem lehet. És az FMC szoftvere is picit más, mint az iFly-é...ami mondjuk teljesen természetes, hisz sok fajta FMC szoftver létezik.
Viszont nagyon tetszett neki ez az iFly, néhol igencsak elcsodálkozott hogy "wow, még ezt is tudja?" 😊)) Teszem hozzá, pár éve felraktam neki a PMDG-t tehát van fogalma a dolgokról, habár túl sokat nem szimulátorozik (meg tudom érteni: hisz ott van neki az igazi 😄).

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

chicco
Egyebkent a kormany szarvon van malevnel a checklist fontosabb resze.
be4 pre meg after elvalasztasokkal.

chicco
Õszintén én nem szoktam checklistet nezni .Nics minden leszimulalva tehat azokat nem is allitgatom amik ide tartoznak.

spyy55
...de elõtte befejezem Natgeo-t, ott sok okosság és tanulmány van! 😊

spyy55
Akkor egyre gondoltunk 😊
Szerinted van még valami bibi? (egyébként várom én is a checklistedet, remélem jó részletes lesz)... Na, megyek ismerkedni LEBL-re <#wave>

chicco
Motor inditas utan Hidraulika utan ellenorizendo a csurok,Rudder Elev stb.

Szia!

Ha nem gond, légyszíves küldd el nekem is a Malév NG checklistet.

Nagyon szépen köszönöm!

Üdv.

Husky669! Nem tudom milyen géppel repülsz, de ha az alapból beépített gépet használod akkor az nem lesz elég. Sem fms rendszer stb. nincs, olyan alap rendszerek nincsenek benne, amik nélkül nem lehet repüni komolyabb mint "gyerekszinten". Én mindenképpen a PMDG 737NG-t ajánlom - az már egy igen jó szint. Ha azzal a géppel kapcsolatban bármilyen kérdésed van fordulj hozzám, segítek!
spyy55
JAJ 😊 az "STD press" nem az, hanem a 6. oldalon az "MFD SYS check"!!! Csak kissé<#pias>

Hypo
Flight controls check altalaban vagy pushback es motorinditas utan taxi elott, vagy taxi kozben. ( ceg es tipus fugg)

Flaps amikor mar lelassultal akkor vissza, es palya elhagyasnal landing es strobe le, taxi fel.

Speedbreak arm ba az a landin final checklistben van.

spyy55
Van egy csomó hibádzás 😊 Épp ezért gyûjtöm az infókat, hogy helyrehozzuk. A Flight controls check free of movement az hol? Vagy az is benne van a te checklistedben? Vagy arra gondolsz, amit a 7. oldalra írtam: "STD press" és a (FMC mellett) panelen megnézem a szabad lapok mozgását.
A speedBrake pontosítani kell, mert azt én sem vágom teljesen. Te hogy szoktad, hogy rugózásra automatán kinyíljon?
A flaps-eket már lassú gurulásnál be szoktam húzni, mielõtt letérek, a landinglights-ot pedig pályaelhagyás után a storbe-al együtt. A többire mi a véleményetek?

Hont
Szerintem Szibériába számûzték...😄
Mondjuk tesztpilótának biztos tuti lenne!😉
chicco
Erdemes 1 szamomra orokzoldet ide belinkelnem.

mi lehet ezzel a sraccal mostansag ?vki???Asia?

http://www.youtube.com/watch?v=qvI5FkNc9ag

talicska

chicco
7vegen.Most jottem haza ejszakabol.

chicco
Van 1 ket dolog amit nem szoktam csinalni ebben a chc listben amit keszitettel.De amit meg betennek az a taxizas elotti Flight controls check free of movement.
A landolas elott nekem nem tiszta a Speed break amit irtal.Szoval az Arm es akkor nyitja magat a futo rugozasara.
Es a palya elhagyas utan lng light off taxi on Flaps up.Bar ezt mar lattam eloben a kapunal visszahuzni is mielott rendszert kapcsoltak.

Hypo
sure kudjed😊)

chicco
Ha Akartok MALEVOS NG CHECKLISTET MASOLOK EGYET.

köszi, ez hasznos lesz.
spyy55
Csináltam egy tutorialt magamnak. Ezek alapján repültem és minden mûködött. Szeretném az iFly gurusokat, ha találkoztok hibával vagy hülyeséggel, akkor azt jelezzétek! Vegyük ezt 1.00001-es verziónak 😊
Köszi a segítséget (nyomtatható verzió): page1 page2

spyy55
LOWW-LHBP Tökéletes repülés!!! 😊 FSP Bá' is rendesen megajándékozott 😊

Clidey
Van ott a nagy mûszerdzsungelben egy rádiómagasságmérõ. Az a földtõl való magasságot (QFE) hivatott mutatni elvileg. Bár én sosem használom. Megfelelõ idõjárás esetén (értsd nem CAT III) leszálláskor inkább magára a mûveletre figyelek, mintsem még ilyesmi adatokat is kergessek a mûszerfalon. Tök felesleges szvsz.

Clidey
Ki fog derülni hamarosan. 😊

Clidey
Nem tudom, warezos verziót sosem használtam.
Ám az eredeti rilízben lehetett ilyen hiba, mert a Interim Patch V2-ben javítva lett valami ilyesmi.
Rakd fel az összes peccset szépen sorban, admin jogokkal, antivir off-al. Akkor jónak kell lennie. Az ofisül fórumon se látom hogy valaki ilyesmi bugra panaszkodna.

[HUN]FaTaL
Semmi ilyen probléma nincs vele.

chicco
Fules ne vok idiota csak Warezz verziom volt es ott tenyleg nem jo
Autopilot Disconnect minden 5 percben.

Hypo
sebi es magassag ra jo info ITT

Hypo
1. Ezt nem pontossan ertem milyen nav panelre gondolsz? GPS en a true track ter el?

2. RTO - Rejected Take Off - felszallaskor erre kell allitani

3. a yaw damper kapcsolo - kisgepen ugye a ruddert folyamatosan hasznaljuk nagyobb gepeken ebben automatika segit, fs ben ennek a leszimulalasa anyit tesz hogy kisebb lesz az erzekenysege elmozdulasra.

"..Legyezõmozgás-csillapító
Ez az egyetlen rendszer ami tulajdonképp független minden más rendszertõl, de mégis összedolgozik velük szabályzás-elven: pl a gép elkezd egy fordulót, ahhoz, hogy csúszásmentes legyen, az oldalkormánnyal "be kell lépni" a forduló irányába. Ezt végzi el a legyezõmozgás-csillapító. A pilóta természetesen "felülbírálhatja" ezt, tehát bármi történne, a pilóta belelép a pedálba, a rendszer automatikusan onnan veszi a jelet és az alapján fogja az oldalkormányt kitéríteni."

4. ugye a reptereknek az elevationt a terkeprol le tudod olvasni es az segithet meg.

5. Gepe valogatja erdemes a gep manualjat atbongeszni a fogyasztasra vonatkozo adatokat megtalaod benne. De vannak fuel planner progik kulonbozo gepekre. Sebesseg, uthossz, fogyasztas bol ki lehet szamolni, illetve vesz eseten is van egy formula.
"..his can be calculated according to the formula (known as the Vir Narain Formula) as follows:-

C= D.O Sec θ/ 2A, where C is the distance from the Critical Point (equitime point)to the destination, D the distance between the destination and the alternate airfield, O the Groundspeed, A the airspeed and θ = Φ +/- d, where Φ is the angle between the track to the destination and the track from the destination to the alternate airfield and d the Drift (plus when the drift and the alternate airfield are on the opposite sides of the track, and minus when they are on the same side). "

6. Minden gep referenciajaban ott vannak ezek az alap adatok. geptol sulytol..stb fugghet.

Szevasztok!
Kb. fél éve játszok a játékkal és lenne pár kérdésem amire nem tudtam rájönni ez idõ során.

1:A navigációs panel (lehet nem ez a neve) és a gps más értéket mutat a repülési irányra. Ez van amikor 1-2 fokot, de van amikor 5-6 fok eltérést is jelent.

2:Az autobrake-nél van egy olyan állás, hogy RTO. Ez mit jelent? Illetve gondolom az 1-2-3-max ez a fékérõseget jelenti, de ha nem így van légyszi javítsatok.

3: A következõ kapcsolók mit jelentenek és mire használjátok õket. Backcourse hold és Yaw damper hold

4: 737-400 ba honnan tudom a földtõl való távolságomat. Mert amit a müszerek mutatnak ha jól tudom az a tengerszint feletti magaságom. Én a földõl való távolságomra lennék kiváncsi. leszállásnál hasznos lenne.

5:Hogy lehet kiszámítani hogy egy adott repûléshez menyi kerozin kell? Vagy esetleg van erre egy egyszerû ökölszabály?

6: A repülõgép sebességét hogyan válasszam meg? Gondolok itt emelkedés, sülyedés, utazómagasságon.

Válaszaitokat elöre is köszönöm.
Hypo
Na az jo lesz legalabb tiszta viz kerul a poharba bar gyanitom ez is tarsasag fuggo, de szerintem a VNAVOT nem kapcsoljak be lent, az LNAV egy mas teszta arrol mar lattam hogy mielott felgurulnak a palyara mar bekapcsoljak. De ahogy en a cockpit videokon kivettem csak referencia kent hogy FD mutassa.

Clidey
Nos, holnap délután pont jön hozzám egy Boeinges haverom egy kis továbbképzést tartani, majd rákérdezek erre is. <#wink>

[HUN]FaTaL
Emlékeim szerint a PMDG nem is engedte, gondolom ez is javítva lesz (ha ez bug egyáltalán, nem voltam pilóta igazi 737en 😄)

spyy55
Nálad minden oki? Mert olvastam itt a fórumon pár 1.2-es hibát. Eddig csak az elõvigyázatosság miatt nem tettem fel 😊 De akkor ma este kipróbálom... (1.1-el nincs -még- bajom)
Ha elkészül a tutorial (737-600), szeretném az iFly-osok véleményét és segítségét kérni az esetleges hibák elkerüléséhez. Ez csak amolyan csekkolós-másodpilótásos-segédanyag lett (saját részre), hogy egyszerûsítsem és átláthatóbbá tegyem a manualját és hogy mindent elsajátítsak, amit csak lehet... (kezdõknek is jól jöhet)

lol
Clidey
Akik fikázzák azok idióták. Tedd fel nyugodtan az összes peccset!

spyy55
Mindet feltettem, de az utolsót (1.2-t) nem, mert sokan fikázták... szerinted?

Clidey
Én be tudom kapcsolni bármikor, feltéve ha az FMC-ben minden rendben. A peccseket felraktad? Emlékeim szerint az originál elsõ verzió csinált ilyeneket.

Clidey
A világítás ill. navfényrendszer még nem az igazi, de az SP-ben javítva lesz.

Clidey
Naddonjóóóó!!! Várjuk a további privjúkat! <#papakacsint>

spyy55
Épp ez az!!! Valamikor már taxizásnál be lehet, késõbb viszont a gurulópályánál sem engedi, ha nem kapcsoltam volna be. Elég összetett a dolog. Néha örülnék egy másodpilótának, mert már annyi mindenre kell figyelni egyszerre 😊 Maradok az "elõírt" 800Ft után...hisz bevált!

#31221: Ezt én is észrevettem, de sajnos az iFly ilyen 😞