45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
koreny20 #34049 van vmi hasonló kieg mint a real moon hd? nekem hiányzik nagyon éjszaka a hold -
#34048 Régen a középhullámon állandóan ezt halottam egy adott frekin:
-.. ..-- DÜ mai napig nem tudom mi volt. -
#34047 Írtam volna azt, hogy .. ********* **** meg, ***** ***** meg hasonlóak? Bekaptam valami nyelvfékező tablettát. Pedig tele volt ma már a.. 6 raklappal a hátam mögött felkenődve a műszerfalra hazavezetni..
Lehet sokan hasonlóan teleírták káros 16 éven allúli gyermekeknek nem ajánlott pirikarikás jelzőkkel.. oszt kitörölték az ádminok. :)
-
#34046 Hivatalból volt az 540 KHz.Tititá helyett a műsor azonosította az adót, ha leesett a kabinban a cetli amin a hangolás volt.
Jöhetnek a rajzok. -
#34045 Hivatalból a Kossuth, vagy stikában behangolva?
A razgon.. jó kis feladat volt. Anno amikor régen még nem volt úton, útfélen ennyi légi folyósó, ha nagyon tiszta volt az ég, és már a nap is nyugat felé tipratott, lehetett látni néha egy-egy gyorsulást, amint északnyugatról tartott délkeletre. Hallani lehetett a távoli bumm-ot. Dénes bátyám, anyai ágon rokonom, mindig azt mondta rakéta az.. Tévedett. :D Utólag tudtam meg, egyike volt azon munkaszolgálatosoknak, akik a taszári repteret építették a háború után.
Lesz most 3 napom, átküldöm azokat a panel rajzokat, és ha van időd, remélem behegeszted az infókat :) -
#34044 :D De tényleg bakker, avsimen igényesebb modellek vannak, vagy ezeket még az fs98hoz készítették?:D -
#34043 Hát az enyém biztos nem!!! :DDDD -
#34042 "...alúl textúrázott VC..."
Húú, de disztingváltan fejezted ki magad Májsztró! :))) Én erre sokkal konkrétabb jelzőt tudnék... :D
Amúgy le lehet húzni az adott terméket a rivjúban, oda bárki irhat aki be van regelve. Anno én is írtam a Jak-52-höz hogy zéró a supportja... :))) -
#34041 A rádiókon 16 csatornát lehetett (kellett) előre lehangolni a havonta változó, megadott frekvenciákra.A kabin jobboldali kezelőpultján található egy négyágú tekerő, azzal lehetett csatornát váltani.Egy gyorszár kioldása után ki kellett húzni és egy kis dugókulcshoz hasonló kis eszközzel a rugós pöcköket elfordítani, ezzel azok magasabban álltak és elértek egy érintkezőt.Ráadásul a frekit MHz-ben adták meg a hangoláshoz át kellett számolni egy képlet alapján, hogy melyik tüskét kell kifordítani.Bazi bonyi volt a mai digitális tekerentyűkhöz képest.
Az ARK-n valóban 0-9 csatorna volt.Az első négy általában az anyareptér közeli-távoli adóira, a többi a feladatnak megfelelően, a 9-es a Kossuth rádióra (540 KHz) (régen Lakihegy, utána Solt).Ezen szoktuk a műsort hallgatni.
Az UTI-kban a 2-es kabinban repülés közben is lehetett hangolni (bár jobb volt, ha a hajózók nem nyúltak hozzá... :-) ), a harcikban csak egy csatornaváltó volt, a hangolóegység elöl a rádiótér baloldalán volt felül.
A többi jó amit írtál, bár az RSZBN nem csak közelre volt jó, a repveznél a toronyban Debrecenen túl is láttuk a gépeinket az indikátoron.A hajtómű csere utáni berepülés egyik feladata a "razgon" (padlógáz)volt, Kmét-Pápa között végig követhető volt.
A 23-asok RSZBN-6SZ már előre lehangolható "pontokat" is tudott, egy utvonalat automatikusan lerepült.Valószínűleg a Mizsei-Katovics párost is ez hozta vissza Taszár tájáról az ütközés után. -
#34040 Miért az abacus öhm bocsánat ABASHIT kiegészítőket ki a faszom veszi meg? -
#34039 Mindig is mondottam, FS világa nagyon-nagyon anyagias..vagyon. :) Egy rakás fizetős kieg inkább menne el egy átlagos free cuccnak, semmint hogy leakasszanak érte némi zsozsót. Amúgy meg hogy nézne ki ha a reviewben már le lenne húzva.. a PAOB szerintem már baromi régi cucc.. asszem, nem fura, hogy két dícséretes jelző után nincs ott semmi más. Pl. alúl textúrázott VC stb.. -
#34038 Bocs, vulgáris leszek.
Paob J-41?? ASZTALEBORULTKURVAEGET NEKI!!! Ezt a szemét fost ki szarta a világra?? Van pofája ezért az okádékért 25EUR-t kérni??? Hát miért nem szakadt annyába a feje az ilyennek??
Meg a két agyatlan reviewers is, aki teliszórta csillagokkal ezt a trágyát, hogy húdejó, húdeszép!! Agyhalott faszkalapok!!!
Mégegyszer bocs, dühöngés OFF -
#34037 A lengyeleknek rá kellett volna jönniük, hogy a repülőtér minimum alatt volt.
Győző, köszi az infót, az automatikus átváltásról, műszeréről semmi infóm nem volt.
Annyit teszek hozzá majd kiigazítasz ahol félre írok, hogy a katonai gépekben (orosz) nem ám betekerem ide oda rádiók voltak. A rádió ARK ha jól emlékszem, 8 csatornára volt ráhangolva (földön repülés előtt), ezeket lehetett beállítani. Ha nem volt ráhangolva egy frekire, akkor nem volt.. :P
Az OSzP rendszer utóda a PRMG rendszer lett. Ehhez kapcsolódott az RSzBN közelnavigációs rendszer adó része 873,6-935,2 MHz-es csatorna távolságmérő esetében ill. 939,6-1.000,5 MHz-en. A vevő 770,0-812,8 MHz-en. A PRMG-5 rendszerben a KRM ill GRM adta az irány és siklószöget. Ezek frekvenciái nincsenek FS-ben modellezve. A KRM 905.1 / 932.4 MHz a GRM 939.6 MHz-en amihez tartozott egy rádió távolságmérő ami 772 MHz-en kérdezett és 966,9 MHz-en válaszolt.
A KRM horizontálisan + / - 15 ° , hatótávolsága max. 45 km a GRM vertikálisan + / - 8 ° és 18 km hatótávval bírt. Az RD-4 50 km-ig mért. Szerencsére a csehek közlékenyebbek, mint bárhol, így ezeket az adatokat is a valka.cz oldalnak köszönhetem. Pár hete találtam rá fotókkal, adatokkal olyan berendezésekről, amiket nálunk is használtak, csak éppen idehaza semmilyen szakirodalom nem foglalkozik velük.
A Tupoljeveink az SzP-50 rendszert használták. Ez a nyugati ILS rendszer orosz megfelelője volt, de azért itt is volt egy kis csavar.. :D A légierő An-24/26 gépei is alkalmasak voltak az SzP-50 illetve a PRMG-2 rendszer használatára. -
#34036 természetesen az igényeink nem azonosak!
de a s*art akkor se vegyük már meg ha nem muszály... és ha jobban utána néz a zember akkor picit drágábban pmdg vagy rex szintű dolgokat vehet -
#34035 egy személyes vélemény...
annyira jókat mosolygok néha azon, amikor a simmarketen felraknak ilyen jellegű hangzatos kiegészítőket amiket amolyan "kalandozás" jelleggel tesznek fel..
ergó:
-tudjuk hogy gagyi
-tudjuk hogy ehhez mérten drága
-tudjuk hogy kábé "valaminek" tekinthető
-tudjuk hogy lesz legalább pár zember aki bekajálja és megveszi
pl.
Paob J-41
grass texture pack
csiripuruttya fokker50 és társai -
#34034 iFly: van valami megoldás arra a problémára (ami már másnál is felmerült), hogy LNAV, majd VNAV bekapcsolása után a 1000feet-nél sem (és repmagasságig repülve sem) lehet bekapcsolni?! Mert: Ez valami BUGi lehet? Tipp? -
LegendTommy #34033 ezt próbálta valaki? képekről tetszik -
LegendTommy #34032 van mit tanulnom;) -
#34031 Ez ígéretesnek tűnt de már leállt ez a projekt pedig jó lett volna. -
#34030 Itt találsz olyat, aminek van VC-je, Malév festésről nem tudok.
http://www.premaircraft.com/DHC8-Q400/index.html -
#34029 fmcjében nincsenek transitionok csak szólok :) -
#34028 hálásan túlbuzgó köszönetem :) -
#34027 Itten von... -
#34026 ehhez a fasza Malév Q400-hoz tud valaki linkte adni?? képről nagyon faszán néz ki.. -
#34025 Károcska :( köszi az infót! [monnnyuk nem szeretem ezt a gépet, de szívesen kipróbáltam volna... mert csavaros :) ] -
#34024 Ne keseredj el, a jó pap holtig tanul, én cca. 25 évet töltöttem repülőgépek közelében és én sem merem kijelenteni hogy értek hozzá.
A Bombardier Dash8 Q400-hoz nem létezik értelmes VC? Sehol nem lelek egyre sem :(
A VC a modellben van kódolva, tehát nem is fogsz találni mert a Bombardier-t nem úgy készítették. -
#34023 A Bombardier Dash8 Q400-hoz nem létezik értelmes VC? Sehol nem lelek egyre sem :(
-
#34022 Bizony, szívesen olvasnék én is hasonló leírásokat.
Ilyenkor jövök rá, hogy tulajdonképpen nem tudok semmit a repülésről. :) -
#34021 Hú de jó volt!
Sok ilyen konkrét leírásra lenne szüksége itt sok mindenkinek!
Ne tartsátok vissza magatokat!;)
-
BB5207 #34020 Fiuk,
Köszönöm a segitséget !
Sziasztok -
#34019 Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy kiengedett futónál a TIRA (Távoli IRány Adó) átrepülésekor az MRP-56P és az UAP kapcsoló automatikuzsan frekvenciát váltott ezáltal az ARK mutató a KIRA-ra (Közeli IRány Adó) fordult szintén automatikusan, ha a két irány nem tért el, akkor tengelyben volt a masina, ha eltért akkor még volt idő korrigálni vagy megszakítani a leszállást.
Ezt a funkciót sajnos nem modellezték egyik FS gépben (orosz) sem. -
#34018 Nagyon vágod Te ezt Tomi !
Szegény lengyelek is ezt nem tudták, a hiper-szuper müszerek nélküli reptéren.
Nem ártana gyakorolni minden pilótának ugyanis ez a navigáció alfája és omegája.
Ja és a technika ördöge is megszervezhet egy kis fosóleckét az önelégült kapcsolótekergető személyzetek részére....és a repgépek zömén min. egy ember van, de inkább több.Ami 15-20 éve rutin volt most perec lesz.... -
#34017 Az OSzP rendszerről sajna nem nagyon fogsz találni semmilyen infót sem. Röviden a lényege, nincs siklószög adó, nincs ILS irányszögadó ez esetben. Ami fix, az kiépítéstől függően 1-1 közeli irányadó ARK/NDB ált. 1 km távolságon és 1-1 távoli irányadó 3-4 km távolságon a kifutópálya tengelyén. Útvonalról gépet rávezetik a TIRA-ra, kirepülés adott irányon számított idő szerint, visszafordul pályairányra, és a TIRA és KIRA felett az RSzP (leszállító radar-diszpécser) segítségével adott süllyedés szerint meghatározott magasságon átrepülni az irányadók felett. A Közeli irányadó után elvileg látni kell a betont ha még minimum felett van a repülőtér. Van OSzp kis és nagykör is, ilyenkor a gép 5-600 méteres magasságon repülve az irányadókhoz viszonyított helyzete alapján hajtja végre a fordulókat a körön. A végső eljárás azonos. -
#34016 Mikor CSA-val megyek Tallinnba mindig van a vegen 1 szakasz ahol hasznalnak speedbreaket.
Lax szinte kötelező ,mert 3 steppinges descent van ami elegge megfuti a gepet. -
LegendTommy #34015 kódold kérlek;) -
#34014 -
#34013 Én a "speedbraket" Kaposhomok felett szoktam használni, az OSZP bejövetelnél a TIRA felett átrepülve. :) -
#34012 "állítólag" b737 en eleg surun hasznaljak a speedbreaket descent phase ben. Airbusnal ez kicsit maskepp muxik -
LegendTommy #34011 A belső atc-nk legalább ferihegyet mond;) bár lehet, hogy abba is bele szólnak vityáék? -
#34010 Default ATCnek köze nincs az eljárásokhoz, sajnos, talán az FS legnagyobb hibája a forgalom kezelés mellett. Kinyitod a térképet és megnézed, hol milyen magasan kell lenni. :)