MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõre is köszönöm.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ha nem mûködne:
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy6.jpg
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy7.jpg
www.freeweb.hu/spmodell/lhgy8.jpg
persze tudom nem pontos mert függ a széltõl is csak amivel kiszámitom hogy mondjuk lhbp-egkk kb 8.1 tonna ...hogy ne maradjon mondjuk sok plussz benne. köszi
A malév london felé melyik sidet repüli?
gilep vagy badov? Mert én a flight radaron inkább általában badov felé látom menni, viszon a routefinder gilep felé tervezi...<#fejvakaras>#fejvakaras>
Mondjuk nem is csoda, hisz manualokat bújni csak ha nagyon muszáj, jobbszeretek magamtól rájönni a dolgokra vagy másoktól ellesni a trükköket. 😊
Féltávig eljutottunk Varsó felé, majd legközelebb befejezzük.
Rákérdeltem a VNAV dologra is. Szóval 400ft-ig nem lehet bekapcsolni, de az újabb NG-ken már állitólag akár a földön állva is be lehet. Szóval röpcsije/évjárata válogatja. Mindenesetre a Malév gépein nem lehet. És az FMC szoftvere is picit más, mint az iFly-é...ami mondjuk teljesen természetes, hisz sok fajta FMC szoftver létezik.
Viszont nagyon tetszett neki ez az iFly, néhol igencsak elcsodálkozott hogy "wow, még ezt is tudja?" 😊)) Teszem hozzá, pár éve felraktam neki a PMDG-t tehát van fogalma a dolgokról, habár túl sokat nem szimulátorozik (meg tudom érteni: hisz ott van neki az igazi 😄).
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
be4 pre meg after elvalasztasokkal.
Szerinted van még valami bibi? (egyébként várom én is a checklistedet, remélem jó részletes lesz)... Na, megyek ismerkedni LEBL-re <#wave>#wave>
Ha nem gond, légyszíves küldd el nekem is a Malév NG checklistet.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv.
Flaps amikor mar lelassultal akkor vissza, es palya elhagyasnal landing es strobe le, taxi fel.
Speedbreak arm ba az a landin final checklistben van.
A speedBrake pontosítani kell, mert azt én sem vágom teljesen. Te hogy szoktad, hogy rugózásra automatán kinyíljon?
A flaps-eket már lassú gurulásnál be szoktam húzni, mielõtt letérek, a landinglights-ot pedig pályaelhagyás után a storbe-al együtt. A többire mi a véleményetek?
mi lehet ezzel a sraccal mostansag ?vki???Asia?
http://www.youtube.com/watch?v=qvI5FkNc9ag
talicska
A landolas elott nekem nem tiszta a Speed break amit irtal.Szoval az Arm es akkor nyitja magat a futo rugozasara.
Es a palya elhagyas utan lng light off taxi on Flaps up.Bar ezt mar lattam eloben a kapunal visszahuzni is mielott rendszert kapcsoltak.
Ám az eredeti rilízben lehetett ilyen hiba, mert a Interim Patch V2-ben javítva lett valami ilyesmi.
Rakd fel az összes peccset szépen sorban, admin jogokkal, antivir off-al. Akkor jónak kell lennie. Az ofisül fórumon se látom hogy valaki ilyesmi bugra panaszkodna.
Autopilot Disconnect minden 5 percben.
2. RTO - Rejected Take Off - felszallaskor erre kell allitani
3. a yaw damper kapcsolo - kisgepen ugye a ruddert folyamatosan hasznaljuk nagyobb gepeken ebben automatika segit, fs ben ennek a leszimulalasa anyit tesz hogy kisebb lesz az erzekenysege elmozdulasra.
"..Legyezõmozgás-csillapító
Ez az egyetlen rendszer ami tulajdonképp független minden más rendszertõl, de mégis összedolgozik velük szabályzás-elven: pl a gép elkezd egy fordulót, ahhoz, hogy csúszásmentes legyen, az oldalkormánnyal "be kell lépni" a forduló irányába. Ezt végzi el a legyezõmozgás-csillapító. A pilóta természetesen "felülbírálhatja" ezt, tehát bármi történne, a pilóta belelép a pedálba, a rendszer automatikusan onnan veszi a jelet és az alapján fogja az oldalkormányt kitéríteni."
4. ugye a reptereknek az elevationt a terkeprol le tudod olvasni es az segithet meg.
5. Gepe valogatja erdemes a gep manualjat atbongeszni a fogyasztasra vonatkozo adatokat megtalaod benne. De vannak fuel planner progik kulonbozo gepekre. Sebesseg, uthossz, fogyasztas bol ki lehet szamolni, illetve vesz eseten is van egy formula.
"..his can be calculated according to the formula (known as the Vir Narain Formula) as follows:-
C= D.O Sec θ/ 2A, where C is the distance from the Critical Point (equitime point)to the destination, D the distance between the destination and the alternate airfield, O the Groundspeed, A the airspeed and θ = Φ +/- d, where Φ is the angle between the track to the destination and the track from the destination to the alternate airfield and d the Drift (plus when the drift and the alternate airfield are on the opposite sides of the track, and minus when they are on the same side). "
6. Minden gep referenciajaban ott vannak ezek az alap adatok. geptol sulytol..stb fugghet.
Kb. fél éve játszok a játékkal és lenne pár kérdésem amire nem tudtam rájönni ez idõ során.
1:A navigációs panel (lehet nem ez a neve) és a gps más értéket mutat a repülési irányra. Ez van amikor 1-2 fokot, de van amikor 5-6 fok eltérést is jelent.
2:Az autobrake-nél van egy olyan állás, hogy RTO. Ez mit jelent? Illetve gondolom az 1-2-3-max ez a fékérõseget jelenti, de ha nem így van légyszi javítsatok.
3: A következõ kapcsolók mit jelentenek és mire használjátok õket. Backcourse hold és Yaw damper hold
4: 737-400 ba honnan tudom a földtõl való távolságomat. Mert amit a müszerek mutatnak ha jól tudom az a tengerszint feletti magaságom. Én a földõl való távolságomra lennék kiváncsi. leszállásnál hasznos lenne.
5:Hogy lehet kiszámítani hogy egy adott repûléshez menyi kerozin kell? Vagy esetleg van erre egy egyszerû ökölszabály?
6: A repülõgép sebességét hogyan válasszam meg? Gondolok itt emelkedés, sülyedés, utazómagasságon.
Válaszaitokat elöre is köszönöm.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ha elkészül a tutorial (737-600), szeretném az iFly-osok véleményét és segítségét kérni az esetleges hibák elkerüléséhez. Ez csak amolyan csekkolós-másodpilótásos-segédanyag lett (saját részre), hogy egyszerûsítsem és átláthatóbbá tegyem a manualját és hogy mindent elsajátítsak, amit csak lehet... (kezdõknek is jól jöhet)
#31221: Ezt én is észrevettem, de sajnos az iFly ilyen 😞