MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chicco
Te eloben repulsz az szebb grafikaval van isten tudja hany m² kepernyon.
Egyebkent nem jo a tv. Monitoron jobb,.Mikor van idom mindent at cipelni ez csak akkor megy.

<#taps><#finom> ifly rulez!
Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Beüzemeltem LOWI Aerosoft 1.0 verziot!
Még nem teszteltem, de a látvány nem semmi.
Még vonat szimnek is jó lenne!
Ki a magyar fejlesztõ az Aerosoftnál?
Magyar "Hungarocamion"-k futkároznak az utakon.Az épületek is igen jól néznek ki.
exTrem
hát a mai világban már ez sem elképzelhetetlen .. 😊

Hont
Tudod mivel nyomom? Amivel ez a Gates gyerek játszott az óvodában...
Azt hiszem ez elött már csak a Comodore volt...
Sajnos nem fogom meg úszni a gépcserét én se...
(Hypo Barátunk legnagyobb örömére.) 😄
Szegényt már lassan örületbe kergetem az állandó Hardver gondjaimmal.😊))
Clidey
Akkor javaslom alakítsunk egy anti-chicco-hypo-hont pártot és vonuljunk ki az utcákra tünetni!!!! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
épp, hogy örülnék ha új gépre összejönne a pénz, nem hogy elcédé tévére 😊

Clidey
Mi van itt mindenki újgazdag májer csak én vagyok csóró?! Apicsába... 😄

Hont
Én is 80cm LCD nyomom!
De kellene még 2 belõle.
+ egy lapitopi...😉
Hypo
😊)) ja én ilyenen nyomom😊)

chicco
Néha szoktam játszani tv-n
gg

hmmm az mitõl lehet, hogy 1024x768 minden maximumon tökéletesen fut a játék, míg 1280x1024 minden minimumon rosszabb mint a diavetítés :S (monitoromnak 1280x1024 a max)

Hypo
😊)))))

Hont
Kézi levezetést?
Öregek vagyunk mi már ahhoz...😄
Hypo
nem er csak igy felizgatni aztan meg egy kezi levezetest se kapunk😊))))))))

Hont
Türelmetlenül várjuk!😊
Hont
A Mycockpit -n nézegetem egy két "proto"típust.
Van aki mindent bevetett a virágtartó karótól a felszedett parkettáig...
Vannak ötletes dolgok is, de a zöme pont a "taknyolás" miatt hulladék.
pl Én tuti vinilészterbõl csinálnék egy fülkét és arra építeném a cuccokat.
Az, hogy pozdorjából farigcsáljam, az elképzelhetetlen.
A mechanikus ill phneomatikus, hidraulikus és elektronikus dolgoktól egyáltalán nem tartanék. Inkább ezektõl a digitális csatolásoktól remegek. Ott tele van minden homályos bazi nagy köddel.
Lusta vagyok az ujabb képeket feltenni. 😛 Remélem mostanában lesz idõm rá és megcsinálom. Próbálok majd valami mûködés közbeni videót is henkelni hozzá... 😊

Üdv
Hypo
Attol fugg milyen hazi szimet akarsz, de teny hogy nem olcso😊
es nem PM az egyetlen megoldas bar igaz eleg jo megoldas.
De pl 737 hez van mas megoldas is es olcsobb.

Aztan kerdes a muszereket es egyeb dolgokat veszed vagy gyartod....stb

[HUN]FaTaL
Ja 2m lett 9 helyett. Csak nem tudom akkor FS9re minek is jött ki, ha jól tudom ott 19m a max.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Ez most micsoda? Mert nem igazán sikerül értelmezni. Kijött külön az FSG2010bõl egy release ami csak amerika?

Hont
Nem semmi!
Azt meg mondom, hogy nem kis kihívás egy ilyen projekt.
Én is kíváncsi lennék az újabb képekre ha lennének!😉
Nézegettem a PM oldalon az árakat... Horror!😞(
CSak közösen tudnék elképzelni egy ilyen beruházást...
Gratulálok az elszántság és a megvalósításhoz.
Hypo
😊)) inkab raknal ossze kit bol egy igazit😊)))))

hali! ifly-on hogy lövitek be tcast? 😊 test fail van nekem állandóan 😄

Clidey
Újabb képek nincsenek Májsztró? 😛
A Zsóka néni mit varrt neked? A vetítõvászont? 😄

Hypo
jaja topcat nagyon jo en is azt hasznalom mar egy jo ideje en MD 11 el nyomom

Ez ugyan nem 737 😊 KIS DRAGASAGOM 😄😄 (és ezeken a képeken még a projektor sem látszik) de én is ugyanúgy vetítem ki két projectorral és nálam is a PM mûszerei vannak...tényleg egész más, mint a monitor elõtt, de mégsem olyan, mint az életben .Üdv Carlos
alert
Ez valószínûleg így van ahogy mondod, csak kérdés milyen N1 targetet számolt az FMC. Ugyanakkor ez csak egy hibája a sok közül a repzinek. Persze az is elképzelhetõ, hogy ezzel már csináltak valamit, én elég régen voltam. A V1-et nem lehet egyszerû képlet alapján számolni, mert baromi sok tényezõtõl függ. Sok légitársaság nem foglalkozik nagyon precíz számításokkal, hanem van egy kiskönyv a fülkében, amiben kb 3000 kg-ként a takeoff weight-hez vannak rendelve V sebességek és azt használják. Ezek átlagok. A precízebb cégeknél van egy laptop, amin fut egy program. A programban beütve az aktuális terhelés számítítási lapot (load sheet) kiválasztva a pályát és megadva az idõjárási körülményeket, laptoppól függõen kb 6-10 másodpercbe telik kiszámolni a programnak a V sebiket. Táblázatokat, grafikonokat, stb hasonlít össze. FS-hez is készítettek egy ilyen programot, a neve TOPCAT. Összetettsége miatt csak az általa támogatott kiegészítõkkel tud pontosan mûködni, de kétségkívül nagyon jó. Én kipróbáltam és tényleg szinte teljesen ugyanolyan, mint az igaziak 😊 Kérdést megelõzendõ, azt hiszem valaki már megcsinálta az iFLY config fájlt a TOPCAT-hez, de hogy hol van, az passz 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
😊) na akkor majd kereslek privatban

Hont
Az igazat megvallva én ezt nem vettem észre...
31L rõl 150-152 kts sebinél a "c" várakozási pont elõtt emeltem el 295/5 csomós szélben 5'flap-l
LOWI meg azt hittem, hogy kevés lesz a pálya...(2000m)
Optikailag úgy néz ki, hogy nem is elég, csak a mûszerekre hagyatkozva bízik az ember a gép adottságaiban és a "B"vonalába tudtam elemelni.
Szerintem ott a V1 100kts nál is kevesebb...:S
Tényleg! Ezt milyen képlet alapján a legegyszerûbb kiszámolni?
Gondolom itt az se mindegy, hogy aszfalt, vagy beton...?
alert
Nagyon szépek, de egy nagy baja van a hájfláj gépeknek. A rendszerek nem reálisak, kb felérnek egy default 737-el az airbus pedig még azzal sem. A 737-ben ugyan minden mûködik, csak a PM szoftverben szinte minden alapbeállításon van, úgy pedig nem ér semmit (kb default 737). Az airbust is a PM szoftvere viszi (máshogy túl bonyolult lenne megoldani), ugyanakkor a PM sosem fejezte be az airbus logikát és pont azért vannak a hiányosságok, amiket említettetek. Szépek, csillognak-villognak, de nekem az életkedvem elmegy, hogy beülsz egy 737-be, roskadásig pakolod üzemanyaggal és utassal, de 1000 méteren felszáll és 280-al tép felfelé ha nem veszed vissza a gázt. Ez a jelenség minden rendszerre igaz. Aki még nem volt szimulátorban, az próbálja ki, mert real-cockpit élménynek tényleg szuper. Akit érdekel olyan 737NG sim, ami be is van konfigolva az keressen meg... 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hont
Éreztem én, hogy a 737-t kell választanom...😉
Én nem vettem észre, hogy bár mi is nem mûködött volna...
Bár voltak olyan egységek, amiket nem próbáltam...
Hypo
Igen ezert is volt meglepo, mivel a homecockpitok tobbsege 737ng, mert az legalabb meg van jol, azt hiszem a komoily Airbus szimek raadasul tok egyeni alapra irodtak.

Hypo
😊) na orulok.
Hat majd egyszer eljutok, ido es penz kerdese csak😊)) Ja hat PM jo szoftware, ami a kivetitot illeti en probaltam mar projektorral csak ugy a buli kedveert nem volt rossz.

Mondjuk minden tiszteletem a mycockpit forumon levo emberkeke, otthonra epitgetnek ilyeneket, aze az se kutya😊)

UrbanSiege
Én is úgy hallottam, hogy wilco-ra épült. Az ott elhangzottak alapján, ha jól értelmeztem, akkor a külsõ modell wilco, a szoftver viszont Project Magenta. Remélem ez nem igaz, mert akkor a Project Magentán még igencsak dolgozni kéne...
A tények:
-Nincs fly-by-wire. Autotrim-re ne számíts, repülés közben a trimkereket kell pörgetned kézzel.
-A thrust levers-nek nincsenek meg a detendjei (clb, flex, toga), hanem azt egy sajátos MCDU menüben kell kiválasztani.
-Az autobrake körül valami nincs rendben. Jelenleg azt is csak az MCDU-ból lehet vezérelni. Direkt nem kapcsoltam be leszállás elõtt (touch'n'go), de földetéréskor mégis fékezett, és manuális fékezésre sem oldottak le.
-A robot leoldása után a trimbeállítás katasztrófális. Egybõl felrántja a gép orrát.

Hogy pozitív dolgot is említsek:
-Ránézésre tényleg airbus (a fentebb említettek alapján viszont én nem nevezném annak). A panelek szépen vannak kivitelezve.
-A sidestick és thrust lever-k a valósághoz nagyon közel állnak érzésre (kivéve persze, hogy a thrust leverek detendjeit nem lehet érezni a valódival ellentétben)
-A robotpilóta egység nekem nagyon tetszett, élmény volt kezelni.
-A kivetített táj nagyon szép.
-Kérésre kaptunk chartokat.

Nem mondom, hogy nem ajánlom, mert tényleg élmény, de mi csalódottan jöttünk el. Lehet, hogy nagyon voltak az elvárásaink? 😊
Érdemes kipróbálni, ez is egyfajta tapasztalat. A vélemény meg igencsak szubjektív.

mintha olyat hallottam volna, hogy az wilco airbus...
viszont engem mondjuk érdekelne a véleményed, akár privátban is

Hont
B737.
Valahogy nekem az airbus soha nem volt a szívem csücske...
(Nem is lesz...😊
Ellenben ez a kivetítõs dolog elgondolkodtatott.Van valakinek itt a forumon?
Két kisebb LCD-n lehetne a mûszereket nyomatni, a kivetítõvel meg a scenery-t.
Hont
Hmm...!
Hogy milyen volt?
Brutális!
B737NG!
Az egész egy nagyon jól kidolgozott, megszervezett és kialakított komplex dolog.
Persze itt többen a forumról már jártak igazi gép igazi pilótafülkéjébe, de aki még nem, az ne hagyja ki.
Én nekem szinte kicsordult a nyálam, mikor az ülést állítottam. Azért az a filing, ami ott van, azt otthon nem lehet kialakítani.
A panelek elsõ osztályúak.Az 6 db EFIS kijelzõtõl nem jutottam szóhoz.Projectmagenta-tól van a cuccok zöme.
4 PC viszi a "kacatokat".Meg az a 210 fokba vetített kép... (Fordulóba bedõlsz mint állat...😄)
Az emelkedés és a sülyedés is mozgatja a gyomrodat rendesen...😄
Szóval volt lábremegés rendesen.Nem vagyok egy izzados típus, de lehetett csavarni a ruhámat.
Elsõ körbe egy LHBP31L rõl volt egy Take off BADOV irányába, majd ANEXA, TORNO és LHBP13R Landing.
Sikerült nem oda vernem!😉 Pál Balázs volt a segítségem.
A második kör LOWI. Na ez már nehezebb feladatnak bizonyult. 08 -ról szálltunk fel Rattenberg irányába majd OBEDI-re repültünk. Forduló és vissza LOWI.
Ugyan ez az elsõ alkalom volt és sikerült is, de azért segítség nélkül nem egyszerû. Hiába tudjuk elméletbe, hogy most APU Gen-t Offolunk, de mire felnézünk az OVERHEADra és lenyomjuk az aktuális kapcsolót, addig annyi minden történik, hogy kezdhetjük a Chek listet elõröl.
Végeredményként az, hogy a FLAP-S karját megemeled és érzed a rugó ellen erejét vagy az OVHD-n az ISolation Valve kapcsolójának a kattanásával tudatosul, hogy most ez a helyén van, semmi otthoni "Joy" vagy 28" LCD nem rúghat labdába.
Én kívánom, hogy minden repülést kedvelõ legalább egyszer eljusson ide és megtapasztalja ezt az érzést!
Amikor kijöttem az épületbõl, már azon járt az eszem, hogy mikor jöhetek megint....
Bocs az OFFÉRT...
UrbanSiege
A HighFly-ban a 737-tel repültél? Én az airbust próbáltam, de hát inkább nem is írok róla véleményt egyelõre... Mindenesetre ha valakinek fogalma sincs milyen rendszerek találhatók egy airbusban, és csak a látvány meg ökörködés érdekli, akkor ajánlom. A látvány nagyon szép, tényleg szinte el lehet szédülni 😊

Hypo
Na mesélhetnél részletesebben, egyszer már el kéne menni.,

spyy55

Hont
HighFly-nál repültem LOWI-t.
Jól sikerült...😊
Bár az igazat megvallva másod pilóta nélkül nem egy életbiztosítás...
spyy55
Ez a hegyes probi nálam is volt szintén sötétben. Nem keveset nyivákolt a AP, hogy közel a föld 😊 Ez LOWI-nál volt. Elég durva környék...

Hont
Köszi!
Ez nagyon frankó oldal!
Ami azt illeti nem a lehetõségek tár háza LOWS megközelítése...
Azért LOWI durvább.😉
Hypo
http://www.vacc-austria.org/?page=content/chartlist&icao=LOWS

Hont
LOWW-LOWS repültem Ifly737-l.
267' ról volt 24 csomós szél, 16Mérföld látótávolság, 5000f összefüggõ fasza sûrû kis felhõzet.
A 34 pályát adta VFR megközelítéssel.
Sajnos térképet nem találtam, így 4M-re párhuzamost vettem a pályával és 8000 láb magassággal 210m/h elmentem a pálya mellett.
Aztán 8 mérfõldre a pályától csináltam egy 180 fordulót és finálra húztam.
A gáz, a közeli hegyek.
Mi ilyenkor a megoldás?Az updet tartalmaz valami frissitést sid/star oldalról?
Ja! Az egész megközelítés már mondhatni sötétbe volt.
polluxware
lehet neked is hiányzik a trafficinfo.dll a /modules könyvtárból..

annó cheyenne-nel volt ilyen gondom

[HUN]FaTaL
Pedig ennyi és mûködik. Esetleg nem maradt le valami más az indítási procedúránál?

Mindenki aki ismeri a pmdg vezetését azt kérem, hogy segítsen!
Valaki el tudná mondani hogy hogyan kell bekapcsolni a TCAS-t a PMDG 737-800-ban? Próbáltam már, beraktam TA/RA állásba, TFC-t benyomtam, de semmi egy gépet sem látok. egyaltalán mûködik a tcas PMDG-ben?