45215
  • Hypo #34289
  • CptSAB
    Így már jó lesz.. remélem.

• CptSAB
    [IMG]http://fsstdesign.vfrplanner.net/LHGY_VFR másolata.jpg[/IMG]
  • Hont
    Most nézem, de jó lett az oldal! Köszi a linkeket Admin!;)
  • Hont
    Semmi extra...:(
    A VGA egy VaporX HD5750 1G DDR5 Az ora jele 710Mhz, de 870 is vígan tud.
    A memory clock 1160Mhz re van állítva, de az is 1430 tud.
    A vinyoknak semmi hangja.
  • CptSAB
    Mondjuk én mindenképpen optimalizálnám a frame rate szintet FS-ben.
  • CptSAB
    Milyen kártya van a gépedben? Valamilyen spy, virus, lemezmatató progi? Amikor ingadozik, a vinyó is zakatol?
  • Hont
    Szia Tamás!
    Nálam nem így jelenik meg! Persze ha így lenne, az normális...
    Itt úgy néz ki, hogy ha egy terminál előtt állok, semmit nem látok csak a falat, akkor is ingadozik! De nagyon! Repülés közbe mondjuk Fl100 on nem ritka a 100 fölötti érték, a következő pillanatba meg csak 20, aztán megint 80 fölött van. Már olyan is volt, mikor 160 ig felment.
    A proci csak 30% megy. 3,33Ghz.
  • CptSAB
    Ingadozást sok minden okozhat. pl. AI forgalom, felhőzet a nézetben stb. Állsz a kapunál, épület betölti a szélvédőt pl. 50 fps, kitolnak, elfordulsz, bejön a képbe 2-3 ai gép és repülőtéri objektumok, esik lefelé 40 fps. Elgurulsz az előtér előtt most már látszódik 10-15 gép is, felhőzet az égen, mindjárt leesik 25-re.. Ha elég atom van a gépben, akkor nincs ekkora anomália. Ha viszont a hardwer a gyenge láncszem, mert a grafikai beállítások, a futtatott kiegek meghaladják a képességet, akkor jelenik meg ez az FPS ingadozás.
  • Hont
    Megfogadtam a tanácsodat!
    A Sapphire oldalról raktam fel a legújabb 11.3 Drivert!
    Ez úgy tűnik, hogy beválik! Most bármilyen nézetbe van, attól függetlenül, hogy az FS be be van kapcsolva, vagy nincs!
    Ami az FPS-t illeti, most is szambázik, bár most egy EDDS fullon 3D iFLY be 25 és 50 között rohangászik!
    Aki esetleg megnézné, hogy a sajátjánál mekkora ez az ingadozás, annak megköszönném.(persze ezt álló helyzetbe néztem)
  • Hont
    Az UT be is egyenként kell b kiválasztani, de ott sokkal átláthatóbb.
    Van egy görgethető ablak és ott ABC be a társaságok. Előhívod és egy térképszelvényen megjelenik az adott társaság által repült útvonalak.
    Ha azt mondod tetszik, akkor azt mented, a kiválasztások után egy gombnyomással berakja az FS-be. Ami nekem nagyon tetszik pl az, hogy mondjuk egy Sármelléken is komoly nagygépes forgalmat csinál...(2007 nyara)
    Ami kicsit furcsa bent, hogy vannak olyan társaságok is amik már megszűntek... (legfeljebb ezeket nem telepíted!)
    A gépet én nem vettem észre, hogy megfogta volna, pedig maxra húztam az IA forgalmat.
  • napstR
    köszi lehet kipróbálom :) és valahogy nem lehet újabb menetrendet belevarázsolni? :) igazából nekem sokkal jobban bejön ami egy exe aztán települ :D nem mondom hogy bonyolult a woai telepítése, de én nem szeretnék minden légitársaságot feltenni, viszont nem szeretném az se ha valami hiányozna :D
  • Hont
    Miért nem próbálod meg a F1 UT ?
    Nekem pl sokkal jobban bejött, mint a Woai.
    Bár az utóbbi sokkal egyszerűbb, de az UT azért komolyabban lehet configolni.Igaz ehhez én a 2007 nyári menetrendet használom...
  • napstR
    jah és még valami: fsglobal 2008 és 2010 között eget rengető különbségek vannak? mert méretben biztos, de ha nem muszáj akkor inkább a 2008-at tenném fel :)
  • napstR
    sziasztok! hogy lehet egyszerűen megoldani, hogy a legfrissebb woai-t installáljam? mivel ahogy néztem az oldalukat van ami elég régi és avsim-en újabb van fent (pl malév...). és megéri leszedni az összes légitársaságot vagy csak néhányat?
  • Hypo #34274
    C185F
  • koreny20
    ez milyen típus?
  • Tompox
    http://www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=N712CK&distinct_entry=true
    41 éves Jumbo. Még mindig szolgálatban.
  • LegendTommy
    ezekszerint az újabb catalystok már jók?
    nekem 4850-es kártyám van.
    köszi az infót
  • spyy55

GOOD NIGHT BEAUTIFUL... :)
  • CptSAB
    Sapphire kártyához inkább a Sapphire oldalán keress frissítést, mert a tapasztalatom az, hogy nagyon meg tudnak vadulni a kártyák, ha rámegy a "sima" ATi driver. Sajnos a vadulás nem a teljesítmény felé megy, éppen ellenkezőleg.
  • Hont
    Alapból a 11.2 használtam, de ott nem működött az élsimítás...
    Most működik, de most meg össze vissza lödörög az FPS.
  • [HUN]FaTaL
    Nem az ötös sorozathoz, és régóta jó az élsimítás.

#34265: Talán drivert kéne frissíteni, majd egy éves a drivered...
  • napstR
    megnézném azt a videókártyát :D
  • Hont
    Próbálgatom ezeket a Catalysteket...
    Most a 10.4 van fent! Itt mindenhol van simítás FS Settingtől független.
    Itt meg az FPS hülyéskedik.Ingadozik 10 és 160 között...:(
  • w77d
    nekem jó a legújabbal is... simán Catalystból rá tudom húzni...
  • LegendTommy
    asszem a 9.8-as catalyst az utsó amivel jó az aa fs alatt
  • Hont
    Megint rá áldoztam jó pár órát a semmire!
    Képtelen vagyok élsimítást csinálni a következő kártyán...:(
    Sapphire HD5750 1Gb
    Ha az FS setting paneljén kikapcsolom az Anti-aliasig-et, akkor egyáltalán nincs élsimítás.
    Esetleg ha valakinek lenne hasonló VGA kártyája és jól működik, az legyen kedves tippeket adni!
    Köszönöm!
  • Hont
    Valóban!
    De nem is gurult le a B2-n...:)
  • napstR
    micsoda landing öcsém... :) link
  • polluxware
    jaj nemáá... ez olyan tizenéves;)
  • [HUN]FaTaL
    Ja remek a rusnya képével meg az átnevezett kártyáival :))))))
  • Clidey
    Nem hiszem hogy az Aero a ludas, nekem is be van kapcsolva, és semmi gondom vele, simán működik a PrntScr meg minden egyéb. Tényleg felesleges belemenni egy Nv vs ATi eszmecserébe mert itt az valóban offtopik...meg amúgy is az Nv a jobb vitán felül. :)))))
  • [HUN]FaTaL
    Inkább a win7et sejtem a háttérben (Aero). Én is tudnék érveket, hogy páros lábbal ugorjunk az NVre. :) Aki nem csak FS-t játszik, annak jelenleg jobb a radeon. Na de ez erősen offtopic.
  • Hypo #34255
    oda rakjak a malev elozo managmentjet.......
  • CptSAB
    utoljára a témában tőlem:
    Megnéztem, nálam is ott vannak ezek a beton körök (az előbb mandinerből vágtam rá hogy nincs.., hiába ritka vendég vagyok LHBP-én). Gyorsan végignyaltam a teljes textúra könyvtárat és ráleltem.. ezek fedők, valamilyen aknák fedelei lehetnek.
  • CptSAB
    ja hoppácska.. ezt nem láttam, úgy fest kávé után szelektív látásom elmúlt.. na ilyen nincs nálam sem, de a ferihegyi textúrákon sem.
  • CptSAB
    Nem textúra hiba. Előszőr azt hittem, talán a fűnyíró masina keréknyomai lehetnek. A legutolsó szateliten pont azon a tájékon forgolódott. Azonban amikor az LHBP 8-as textúrát megnéztem, akkor láttam, hogy ez más. Kifutópálya szegélyfény beton alapnak túl nagy. Peti fogja tudni a választ, de az bizti, hogy ott van.

• Clidey
    Egy újabb érv amellett hogy miért ugorjunk rá páros lábbal az ATi-ra... :D (Sorry)
  • bankii
    PMDG kontra FsInn témában kérek segítséget.

FS reinstall után, az FsInn, majd PMDG install következett. Az első PMDG repülésnél vettem észre, hogy a PMDG rádió nem kezeli a SQ-ot az FsInn-ben.
    FsInn reinstall, de nem változott.

Mi a jó megoldás?