MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
da crj-hez se sok közük van..

annó megcsinálták a gaukat+2dpaneleket+air file-t

egy fördpartyi csávó múkszott hozzá fsx-es natív modell-t meg vc-t

->>

elvileg ez arra utal, hogy mivel annó fs9re tervezték a gauk fs9 kompatibilisek

ha belerakják a 2dpaneleket akkkor taláááááááán lehetne mergelni posky crj-700/900 modellel

olyan szép lenne<#rinya>

[HUN]FaTaL
Gyártottak eddig 1db-ot, hûha 😄 Bár sokat kiadtak de ami saját az csak 1, egyelõre. Majd még jön a DA CRJ, másról nem tudok.

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
Most viccelsz Tibi? Éroszoft nem adja ki a cuccot? Gyártsanak még sok böszme nagyvasat..
<#rinya>

Találtam egy jó sound packot flyaway simulation-ön FS2004 Jet Reverse Sound Effect ez ad valódi hangot az AI gépeknek leszállás után.Valaki segítene megszerezni, ez az egy kieg kéne csak innen és nincs account-om 😄

polluxware
ájjj.. sejtettem hogy valmi ilyesmi lehet..

nem kérdem mi volt az ok.. de azért fúr a kiváncsiság

egyébként mivel maga 3Ds gaugék texturái megvannak, nem lehet xml dolgokból összeollózni valmit?

Clidey
Project cancelled. Never will be published.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
hali! most hogy ilyen közlékeny vagy....<#zavart1>

Clidey
Enni bezzeg tudsz....!!?? <#hehe>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
Sajnos nem mindenre elegendõ a keret 😊

Clidey
Miért, te nem vagy ofisül?! Szégyelld magad! <#eplus2>

exTrem
Kár, hogy csak offisül júzerek tölthetik le a patch-et 😞.

Level-D 767-300ER Official Winglet Update

Hont
Sajnos mindig mikor hallom, tökig be van borulva és sajnos nem lehet látni.😞
Kezdek rá nagyon kíváncsi lenni.
CptSAB
Ha katonai gép, akkor azt szerintem ne keresd ezeken a radaros oldalakon..
Egy igen fogós kérdésem lenne (kb 6 órát keresgéltem utána, FSHotSeat nem akar mûködni, pedig tiszta demó verzióval probálkozom, -megjegyzés:ha ez nem mûködik hogy bizhatnék egy vásárolt verzióban -)
a kérdés tárgya hogyan lehet az ai aircraftokhoz hangokat csatolni pl hogy ne csak egy folytonos hangot adjon ki mozgás közben hanem landolás után legyen hangja a thrust reversernek, mikor gázt ad legyen hangja a hajtányok felpörgésének,mikor landol ,vagy felszál elõtted legyen ilyen áthúzás jellegû hang ami a való életben is és ha csak állsz a kapunál halljál "felszálló gép hangokat, mint ami aesben van mikor szállnak fel az utasok? köszi a válaszokat

Hont
Hahó!
Ciánoztak????
Megint elrepült felettem az a nagy gép...
Radaron nyoma sincs!
kb. 6-10000Ft mehetett. Szerintem C-130 kaliberû...
spyy55
Egy kis segítséget kérnék kezdõ FuelPlanosként: Ezen az oldalon mit jelentenek az Options lehetõségek? És ha pl ezt kapom, mi mit jelent? <#nemtudom> Köff!

spyy55
Kétszer suhiztak el felettem 😊

kiváló dogfight gép valóban a 29-es, bár valós harci szituációkban el is kell addig jutni, amire eddig azért nagyon nem volt példa

"Láttam miként verte el a MiG-29 a Grippent, megalázva a fordulókban, a kis Grippen fordult, tekergett, de bármit tett is, a nagyvasban ülõ pilóta nem hagyta.."

Ez itt a reptér felett ahol lakok mindennapos volt..tenyleg mindig alazta ... imadtam oket nezni :d:d
CptSAB
Délután egy picit beszélgettem az Öreg Boszorkánnyal. Egy picit múltról, de ma inkább csak a jelenrõl. A jövõ baljós árnya pedig rávetült a szomorú kérdésekre. Úgy érzem, fejet kell hajtanunk a Legendás MiG korszak utolsó Mohikánjai elõtt. Az utolsó szovjet-orosz sasok is megpihennek. Egy jellegzetes hang, a füstölõ hajtómûvek. Kár értük.. A kecskeméti repülõtéren látott képességbemutatón csüngõ repülésbarátok biztos megilletõdtek volna egy kb. 2-3 évvel ezelõtti manõverezõ légiharc kiképzési feladat látványán, ahol nem volt megbeszélve hogy mi a leosztás, kinek kell gyõznie. Láttam miként verte el a MiG-29 a Grippent, megalázva a fordulókban, a kis Grippen fordult, tekergett, de bármit tett is, a nagyvasban ülõ pilóta nem hagyta..
Lennt a földön, egy tucatnyi ember számára megállt az idõ, meresztettük a szemünket.. és az egykori taszári repülõtér szomszédságában mindenki egy pár percre a múltra emlékezett. A Kaposhomok fölött irámyon besikló 21-ek és Fürkészdarazsak emléke villant fel. <#rinya>
CptSAB
Végetért a MiG korszak Magyarországon. 😞 Hétfõn a négy még üzemképes MiG-29 keresztûlrepült az ország felett.Mire reánk köszönt az új év ezek a gépek is társaik között, félretolva állnak majd némán a repülõtéren.
polluxware
crj900 képek a lap alja felé...

SZÉTVET az ideg ,hogy nem fs9re írják...

Illetve az ATIS-ban megtalálod a METAR-t, mellette pedig az aktív pályát szóval nem kell sokat bajlódni vele<#nevetes1>

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Nem mindig az aktív pályáét tüntetik fel, találkoztam már olyannal is, amiben nem az volt. Azt teszik bele amirõl tudtak mérni. Ha éppen arról mérnek ami az aktív, akkor hiheted azt, hogy az aktív pályát teszik bele mindig, de ez egyáltalán nem biztos.

[HUN]FaTaL
Hm, benéztem 😄

De továbbra sem értem minek ez mikor az ATIS megmondja.

Gegi86
Lehet hogy taf de akkor miért a metar magyarázatában volt ez itt megtudod nézni.

A topcat-el is ki lehet számolni a Flex-et de ott is meg kell adni hogy a pálya vizes vagy száraz.
[HUN]FaTaL
Lehet, de az tudtommal nem Airbus 😄

Hypo
md 11 nel igen

[HUN]FaTaL
Az éppen használt pályát (felszálláshoz) pedig megtudod az ATISból is. Egyébként ha jól tudom a FLEX nincs is rendesen leszimulálva se a Wilconál, se a PSSnél, Airsimmert nem tudom.

[HUN]FaTaL
Ez (ránézésre mondom csak) nem metar hanem taf.

Hypo
azt minden gepnel ebben a kategoriaban ki kell szamolni, pl TOPCAT ban lekeri az aktualis metart es az alapjan a varhato palyara szamolja ki a flexet es alternativa kent adja a tobbi palyat

Gegi86
LHBP 130800Z 30010G18KT 270V320 0900 R31R/1500 FZFG SCT020 OVC060 03/M01 Q1006 81721095 BECMG AT0900 29005KT 2000

Itt van az amit néztem, ezen látni lehet hogy a szélirány alapján 31 pályát lehet valószínûleg használni majd ezek után a 31R pályáról leírja hogy 10% 10mm jég borítja és a fékezõhatás jó.

ESSA 180000Z 00000KT 0100 R01R/M0250D +SN FG VV001 M03/M03 Q0998 51496592 BECMG FM0100 0000

Itt van egy másik példa nincsen szél és a 01R pálya adatait tünteti fel és nem a 19L-R 08-26 pályákét ezek alapján valószínûleg ezt a pályát használják.

Én teljesen tisztában vagyok azzal hogy ATC mondja meg, hogy melyik pályát használjad, de én arra utaltam, hogy valószínûleg az aktuális pálya adatait tüntetik fel nem pedig azét amelyiket nem használják.
Csak azért kérdeztem mert nem nagyon találkoztam ActiveSky-ban hogy ez fel lenne tüntetve. Mert az A320-nál legalább is tudni kell, hogy milyen a pálya, hogy kitudjad számolni a FLEX-et.
Sziasztok, nem tudjátok létezik FS2004-hez az alap Cessna C172SP feljavitott változata? Kicsit gyengék a texturák, meg valahol mitha valami olyasmit olvastam volna hogy nem elég élethû, sokminden nincs benne rendesen szimulálva. Én is láttam már sok gépet a neten aminél sok érdekes dolog volt megcsinálva ami ennél a gépnél nincs, pl túlmelegedés, olajcsere, stb. Nekem ez az eggyik kedvenc gépem, csak már kicsit gyengécske ahozképest hogy milyen realisztukus gépek vannak már az FS2004-hez.
Hypo
😊 erre probaltam utalni

Hol van az írva, hogy benne van az aktív pálya? Esetleg pályákról lehet benne adat, a pálya felületérõl, állapotáról, vagy a pályamenti látótávról, de ez nem tartalmazza az aktív pályát, mint fatal is mondta, azt az ATC határozza meg, illetve fix, pl TNCM-mindig 10-es pálya, domborzat miatt ugye.

Hypo
Gegi86
Csak azért lettem kíváncsi mert az ivao metar kézikönyvében van errõl szó.
Gegi86
Azt tudom hogy ATC határozza meg a pályát, csak a Metar tartalmaz egy nyolc számos számsort amiben leírják hogy az aktuális pálya milyen állapotban van.
Hypo
hmm a METARban ezeket nem szoktak, ATIS!

[HUN]FaTaL
"Ezalatt azt értem melyik pályát kell használni"

Nem, mert az ATC állapítja meg ezt, nem része a METARnak. LHBP-hez az lhbp.hu-n kint van a VÁRHATÓ pályairány, de ez is eltérhet.

Gegi86
Valaki véletlenül nem is mer olyan honlapot ahol METAR tartalmazza a pálya adatai is ? Ezalatt azt értem melyik pályát kell használni meg milyen a pálya száraz vagy vizes. Mert én nem találok ilyen jellegû adatokat.
Hmmm... csak el kéne olvasnom azt a manualt..
Hypo
na hat akkor ott a manualban kerik hogy remelje ki az ember a zordert

Értem. Akkor ezzel együtt lehet élni, könnyû orvosolni a problémát.
Van az is! FSX meg EZCA is.
Papirzacsi
Nem feltétlenül jön elõ a hiba, de nálam már megesett a zorderek kimonnetelése miatt, hogy pl. az overhead panelt a mainpanel mögé töltötte be, így nagyrésze láthatatlan lett, amit végül a panelok ki-be kapcsolatásával meg lehetett oldani gyorsan.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
hat ha fsx ed lenne es EZCA progit hasznalnad akkor ott alapkol kerik a zorderes sorok ki remeleset

Ilyen a humorom! Már ha ezt annak lehet nevezni!

<#banplz>

Még nem olvastam át részletesen de ha jól értelmeztem akkor ezek az értékek a panelek (2D vagy 3D) betöltéséért felelõsek, én meg jól letiltottam õket a dupla "//"-jellel. Bár eddig még nem vettem észre hibát.
Hypo
?