MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Van akinek 100 postja van az avsim.su-n? 😊 Nem hiszem. 😄

Még mindig egy bugos szar az egész gondolom.

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Elõször azt hittem hogy ez egy megkésett április elsejei tréfa...de ezek szerint mégsem. Aki érez magában elég kalandvágyat, rugaszkodjon neki! 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

jaszy76
Világos. Csak azok lesznek meg, amiket külön feltelepítek.
Szép munka!

CptSAB
Sajnos a default repülõterek esetében általában a domborzati viszonyok sem voltak korrektek, de a pályák is rossz helyen voltak, az meg csak hab a tortán, amikor a két bgl szinkronban fut. Így aztán minden LHxx repülõtér ki lett gyomlálva.
jaszy76
Köszönöm, szuper!

http://www.avsimrus.com/f/documentary-movies-96/spec-reports-on-the-tvc-about-the-virtual-aircraft-08-08-2008-15109.html?action=viewonline

<#taps>
CptSAB
Minden repteret kiszedtem belõlük, ami a Magyar Köztársaságot érinti.
berczy
Köszönöm! Asszem, ha végeztem Ukrajnával, megyek kelet felé tovább, irány Oroszország, fõleg, ha arrafelé is ilyen scenery-k vannak. 😊 Nem utolsó sorban, találtam Tu-144-hez indítási videót, lehet rámászok kicsit, amúgy is nagyon régóta mozgat az a gép. 😊

Épp Simferopolba tartottam, amikor ILS-el süllyedtem a pályára észrevettem, hogy nagyon nem jó irányba visz a cucc, ezért kénytelen voltam lekapcsolni, és visual-ban befejezni a megközelítést. Jó éles bal fordulóval tudtam irányt venni, ahhoz képes egész jól sikerült a leszállás. Többek között ezért szimpi végtelenül ez a "vadkelet", mert amilyen jók a körülmények arra, igen sokszor kell improvizálni, mint itt is. 😊
(remélem ukrán barátink nem orrolnak meg, amiért épp Krím fõvárosába, Szimferopolba egy orosz géppel érkeztem! <#vigyor2>)

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

hrundibaksi
Szia! Ezek orosz scenery-k innen:

Tolmachevo,és az A-22 valamelyik IL-76 bázison,de megtalálod ott.

Tényleg szépek!
jaszy76
És ezekben az "új" AP bgl-ekben nincsenek benne az FS magyar default repterek?
Vagy mik vannak kigyomlálva belõle?

CptSAB
Na igen.. ez lett volna a második kérdésem. Hiába picit bugos az eredeti AP bgl-el együtt dolgozni, ha van azonos repülõtér.
berczy
Jó kis helyszínek. Merre vannak? Fõleg az An-22-eseket látogatnám meg. 😊

Közben sikerült hekkelni valamit a hdg-n. Olvastam, hogy ez a magdec.bgl (sosem hallottam róla ezelõtt) magas prioritásba kell tenni a sceneryk között, de ugye defaultban van. Hát áttettem az AES/scenery mappába, így legfelül van. Így jó lett a heading, csak tudnám, hogy ez mitõl volt...

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

jaszy76
Szokás szerint én voltam a hülye. Nem cseréltem ki az AP******.bgl fájlokat. 😊

berczy
Srácok, nagy gáz van. Valahogy elmászott a heading és nem a jó értéket mutatja, hanem -70 fokot. Ez mi a túró? Találkozott már valaki ilyennel?

jaszy76
Van. Ez most jó, vagy nem jó? 😊

hrundibaksi
hrundibaksi
hrundibaksi
CptSAB
Nézd meg, hogy van-e olyan fájl a scenery mappában, hogy lhsn_lhss_flat.BGL. Ha nincs, akkor felteszem valahova.
jaszy76
Feltettem Szolnokot, de van egy kis bibi a pályával és környezetével: kép
Mi a megoldás?

hrundibaksi
1:72 KP! Jóóóóó volt
i robot
Huhuuu F13-as. Jól néz ki! Elsõ makettem is ez volt.<#eljen>

hrundibaksi

hrundibaksi
Mig-21 mánia:

Hont
Meggyõztetek...!
Marad a projektoros megoldás célként!
L Viper
<#taps>
Hypo
<#wave>

Otthoni "szélesvászon" megoldásra szerintem az ATI Eyefinity tökéletes.

Kezdetben 3 monitorra kapcsolva, 22" colos monitorokkal is már 1,5 méter széles képet kapunk, késõbb 3 nagyobb monitor vagy 3 projektorral már simán 2-3-4 méteres képek is ki lehet vele hozni. Mindehhez elég egy PC, egy ilyen videó-kártyával (nekem 6850-esem van 3db 22" colos monitorral, és mondhatni ez is elbírja). Ha még komolyabb otthoni szimulátort szeretnénk, akkor további 1-2 PC-vel szinte egy teljes homecockpit kiépíthetõ a további kijelzõkkel/kapcsolókkal együtt. Szerintem ez így a legkedvezõbb. Ismétlem, szerintem.

üdv: zsolti

Clidey
Hát ezzel azért szerintem nem sok minden veszi fel a versenyt... legalábbis egy ilyen sisakizé biztos nem... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
<#vigyor>

Clidey
Csatlakozom!

Sziasztok!

Szabad a figyelmetekbe ajánlanom, hogy az IVAO magyar részlegének 2014-es túrái megnyíltak?

Idén, az alábbi 5 túra repülhetõ: IFR, VFR, Cargo, Európai Fõvárosok, és a szerintem nagyon különlegesnek számító Tu-154-es túra.

Bõvebben itt olvashattok a túrákról:

http://www.ivao.hu/magyar-divizio-turak-2014/

Ha a túrákkal, vagy az IVAO hálózattal kapcsolatban bármi kérdésetek lenne, állunk rendelkezésetekre.

Elnézést, ha zavartam volna.

Zsolt

üdv: zsolti

Hypo
hát nem tudom

jaszy76
A Mester szeme mindent lát. Figyelj oda, mit beszélsz! :-D

L Viper
😊 Akarom mondani, szépen elnagyolt <#nyes>
Hont
Sziasztok!
Lehet, hogy találtam egy még jobb dolgot, mint a kivetítõ...????
link
Clidey
"de nálam van még pár szép magyar festés."

Akarod mondani: "de nálam van még pár magyar festés."
:-)

Clidey
<#taps><#wave><#eljen>

jaszy76
Istenkirálycsászár vagy! Köszönöm! :-D

L Viper
Na, hála neked leporoltam én is a Wilga csomagomat. 😊
Hát ezzel a VC-vel valóban sokkal élvezetesebb.
Nem tudom már, honnan és mikor töltöttem le, de nálam van még pár szép magyar festés. Pl:

berczy
Nya, összeraktam egy csomagba, így még összehekkelni sem kell. Csak bemásolod oszt fly! 😊

PZL-104_Wilga_full

berczy
Nem vészes. A Dropbox idejében ez már nem nagy ügy. 😊))

Ez a pack, jó sok festéssel:
Wilga-35PZL

Ez meg a VC új textúra, meg két új festés:
WILGA_newVC

jaszy76
Túl nagy kérés lenne, ha kérnék Tõled egy pakkot, amiben benne vannak a szükséges cuccok a Wilgahoz? És persze a Wilga.
Lusta vagyok összeszedni a cuccokat, kellene egy kis segítség! 😄

Szerk: Egész nyugodtan elküldhetsz melegebb tájakra... 😛

Hont
<#eljen><#eljen><#taps>
Hypo
<#taps>

berczy
A Fotelpilóta Wilgával foglalkozó cikke után én is kedvet kaptam fs9-en egy kis wilgázásra. Emlékeztem, hogy van egy elég faszányos kis Wilga 9 alá, de úgy rémlett, kicsit fostalicska a mûszerfala. Nosza, gondoltam, próba, szerencse, meglesem avsimrus-on, hogy esetleg van-e ehhez egy javított cockpit. Ahogy egy híresebb arc mondotta: "A ki keres, az talál, a ki zörget, annak megnyittatik.", így én is szerencsével jártam, mindjárt szembejött egy javított VC textúra, és valóban, tényleg sokkal szebb, élethûbb.

Így nem volt más hátra, mint kipróbálni. Miután hazaugrottam Ukrajnából egy kis itthoni levegõt szívni (meg kipróbálni a 2.34-es AES-t LHBP-n), olvastam a szandaszõlõsi Belfegor sorsáról (valamint a repklub Dunakeszihez hasonló vesszõfutásáról), hogy elmegy, így odareppentem még egy Yak18T-vel elbúcsúzni tõle. Így innen indult a Wilga kaland.

Beülve mindjárt szembetûnik a javított VC textúra (csak VC van), így mindjárt más. Aprócska bibi vannak csak vele, mint pl. nincsen battery kapcsoló. Ehh, azé ez fura, de még nem tragédia. Másik furcsaság, hogy mixture állító kar sincsen benne. Ez is furcsa. Sebaj, gyorsan beindítom, gyönyörû hangja van. Nem volt még szerencsém élõben hallani a madarat, de itt elég meggyõzõ, karakteres hangja van, alapjáraton kellemesen pöfög. (bár az An-2-höz lenne ilyen szép hang!)

Kinézetre is nagyon szép gép (szerintem), vicces, hogy a pilóta mellett két kigombolt kabátú csaj ül a gépben. 😊)) Egy kicsi furcsaság van még, hogy VC-bõl nemigen látszik a propeller. Nagyon minimálisan van valami árny, ami hivatott megjeleníteni, de annyira halovány, hogy nem látszik szinte egyáltalán, hogy mi van a propellerrel VC-bõl. Sebaj, gurulunk már, fékszárny, gáz... Ahogy a cikkben írva vagyon volt, kopp elõre a kar, hogy hamar eljöjjön a farka, majd szépen lassan elszívódunk és emelkedünk. Kicsit furcsák a mûszerek, mert az egyik hõmérséklet folyamatosan pirosban van, hiába csinálok bármit is, veszem vissza a prop-ot, gázt, hiába zsaluzok. Ha nagyon leveszem a gáz-t 50% alá, akkor talán sárgába megy, de akkor meg nincsen sebesség. Furcsa, bár nem sül meg a moci. Ezektõl az apróságoktól (mondanám, hogy bosszantó, de igazából nem befolyásol sok mindent, teljesen el lehet lenni velük) eltekintve viszont azt tudom mondani, hogy nagyon kellemes repülni vele, már-már An-2 élményt éreztem benne, sõt... Itt nem is érezni a vasat magam körül, mint az Ancsában. 😊)

2000 lábig emelem, kicsit forgolódok a kidolgozott Szolnok felett, majd egy határozott áthúzással Belfegor (na jó, csak a foltja), majd a reptér felett és egy jobb kanyarral megkerestem a 4-es utat, hogy majd az visz engem haza. Szépen haladtam, elhagytam Szolnokot, Cegléd, Abony, Albertirsa, Monor, Üllõ, szépen látszanak a városok, látni merre járok. Felsejlik a távolban Ferihegy, jobbra egy Fokker70-es én final-on 31R-re. Méltóságteljesen átrepülök Ferihegy felett (mondtam már, hogy fantasztikus a kilátás a Wilgából? 😄), jól megszemlélve a egészet felülrõl. Ismét meg kell jegyezzem, hogy fantasztikus munkát végeztek az LHSim-es srácok, fentrõl is csodás a reptér!

Végül ráfordultam Dunakeszi felé, majd megpróbáltam a cikkben is megénekelt leszállási manõver. Miután írva vagyon, hogy csak a lúzerek "támasztanak" gázzal Wilgát leszálláskor, ill. jó meredeken jövünk be, így próbáltam. Persze ebben benne volt a kockázat, hogy ebben a Wilgában a FD nincsen úgy modellezve, mint abban, de lássuk. Nem tudom pontosan megmondani mennyire lehet jó, mert nem sikerült elég meredekre, ill. gázzal is "támasztani" kellett, de nem volt rossz, gyönyörû leszállást produkáltam vele.

Összességében nagyon tetszett a masina, tényleg élmény volt a hangokkal, a kilátással, a kinézettel így a repülés.

No és egy kép Dunakeszirõl, mert az élményem marad, hogy itt repültem és vezettem elõször és eleddig utoljára kisgépet. 😊 Bár az nem Wilga volt, hanem C182. 😊

berczy
Uhh, sorry, ez lemaradt. Szóval ez a reptér is egy pack része, amit a flightsim.com-on ukraine00-06-ig vannak fent, darabonként kb. 15-20MB. MOst így hirtelen nem tudom melyik pack-ban volt benne konkrétan ez a reptér, de ajánlani tudom a pack-okat, mert nagyon sok kis repteret tartalmaz kb. hasonló kidolgozottsággal. Egy dologra kell vigyázni, mégpedig arra, hogy sok helyen sajnos a futópályán, taxiutakon, ill. apron-on sokszor vannak autogen fák. Ezt egy AFCAD szerkesztõ progival (nálam az AFX) oldottam meg, hogy exclude területeket tettem a gurulókra és a futópályára.

berczy
Szuper! 😊