45215
  • berczy #44214
    Igen, nagyon köszönöm! :)

Megérkeztem Góraszkára:

• jtompi
    köszi :-)
  • L Viper #44212
  • L Viper #44211
    FS9 de szép is :)
    Juteszembe, a letöltési link átment?
  • Hypo #44210
    safe journey
  • berczy #44209
    Irány góraszkai repülőnap. :)

• jaszy76
    Itt
  • jtompi
    Sziasztok.
    Valaki tudna dobni egy linket ahonnan letölthetném a Laci bácsi féle eredeti MAS-t? Meg volt, de nem találom a mentéseim között. Lassan megérett a fs egy újratelepítésre, de ez nagyon kéne kis hazánkra.
  • L Viper #44206
    Ez az 5.1-es verzió, ha jól látom. Itt: #42415 én is ezzel toltam.
    Szép ez is, csak nekem sokáig töltöget, mert nem olyan erős a gépem. Én ezért örültem a konvertált texteknek az 5.4-ben.

• L Viper #44205
    Ok, átdobom
  • jaszy76
    Akkor minimum CTD lenne. :D
  • berczy #44203
    Esetleg egy olyan AI-gép van épp Ferihegyen, ami megeszi az FPS-t? Én láttam már ilyet.
  • Nyiri
    Ma ült össze az új országgyűlés. Talán azért.
  • Hont
    Nálam ma újabb meglepetés...! :(
    LHDC-LHBP iFL737
    Egész úton minden ok!
    Aztán MNR után 31R finálon egyszer csak 7.5-8 ra esett le az FPS!
    Diafilmes leszállás és begurulás...
    Újra betöltés LHBP-re szintén 7.5-8! Felszállás után egész Budaörsig alacsony, aztán Budaörs után egyszer csak felugrik a limit szintre (24).
    Aztán 180' forduló és ahogy közeledek a Duna vonala felé, egyszer csak megint leesik.! Van valakinek tippje?
  • berczy #44200
    Persze, ebben egyet értünk teljesen. Nálam annyi a dolog, hogy nem vagyok annyira kukacos ilyen szempontból
    . Persze ezt most nem úgy értem, hogy baj az, csak a félreértések elkerülése végett. Nálam inkább a hangulat az, ami kell, hogy élvezzek egy gépet, természetesen egy viszonylagosan jó kidolgozottság mellett. Ez nekem a Wilco-ban megvan. Persze egy iFly után nyilván szembeötlő a különbség, jobb lenne, ha olyan szintű lenne, de nekem bejön így is. Egyik kedven nagygépem, s bár szentségtörés, tudom, de szívesebben repülök vele, mint iFly-al. Persze azzal is szívesen megyek... :) Persze pl. egy Tu-134, vagy Yak-40 után egy SamDim An-24 már khm... Szóval jó kis gép, meg nagyon jó lenne jókat repülni vele, de nincs meg a hangulat, de pl. egy An-12 nagyon bejön.
    QW jön 9-re? Nocsak, ööm, bódottá... :)))

Más: nálam így fest Fehérvár és Győr: nekem így jobban bejön. :)
    (amúgy ha már... Nem tudjátok, hogy a magasfesz vezetékek mentén mé csúszik el a textúra? Látszik az alábbi képeken is.)

Fehérvár:

Győr:

• jaszy76
    Ne fojtsd el! Abból csak a baj van. :)
  • Clidey
    Diplomatikus módon ezúttal nem nyilatkozom. :P
  • Clidey
    Azért az 50North külsővel valljuk meg emészthetőbb sokkal... :))))
    A VC-t néztem MCX-ben, elvileg rohadt egyszerű lenne hozzá csinálni egy másikat, mert semmi spec effekt vagy trükk nincs benne. Sztenderd animáció mindenhol, meg 4 kivetítő poligon és kész.
    Bár ezzel a mostanival is kezdek nagynehezen megbékélni...de csak addig míg meg nem jelenik a QW 737 Classicja. Akkor kukázom a pitsába az egészet 50N ide vagy oda... :D
  • Hont
  • jaszy76
    Már késő, szét fog szedni. :-D
  • berczy #44194
    Viper mester! Nemrégiben beszúrtál néhány képet néhány Wilgáról, mik magyar színekben szeletelték az eget, de akkor asszem épp a heading-el vacakoltam és elfelejtettem elkérni. Hadd tegyem meg most, el tudnád nékem juttatni azokat a szép magyar... akarom mondani magyar festéseket? (csak hogy Maestro nehogy kijavítson) :))) (persze szerintem szép, de nekem a Wilco 737-el sem volt sok gondom.) :P
  • berczy #44193
    Igen, régen, mikor sokat szenvedtem vele én is erre jutottam, aztán maradtam az LHSim-es MAS-nál, jó az is.

Viszont abban segítsen mán valaki (tudom n+1-edszerre kérdezem, hogy hogyan derítsem ki mi okozza a 'Failed to read from file' hibát, amikor nyitok egy flight plannert. butára túrtam már a netet, de csak CTD-znek, meg sceneryznek, de nem lehet gázos, mert amikor ment és amikor már nem között nem törpént változás. Viszont sehun egy hibaüzi ezen kívül, amiből ki lehetne indulni.
  • L Viper #44192
    Nálam nincs UT használatban, ha jól emlékszem , nálad meg igen. Lehet az is bekavarhat imitt-amott.
  • berczy #44191
    Nagyon köszönöm ezt is. Ezen mondjuk pont látszik, hogy Laci bácsi féle MAS-t használsz, meg a 047-es is. Szerintem az LHSim-es MAS-sal (nálam) sokkal szebbek pl. a nagyvárosok. :) Bár kényszer szülte, hogy azt használom, de így érdekes. :) Nekem nem voltak zavarók a kis tanyák, visznot ez puritánabb, ahogy írod is, nekem annyira nem jön be, de ezek már ízlésbeli dolgok. Nálam marad a régi, nagy csomag, de nagyon köszönöm a sok segítséget. (azért látva a képeidet, megnyugtató, hogy nagyon nagy kavar nálam sincsen, csak a LAci bácsi féle MAS-ban nincsenek városok.) :)))
    Viszont a fákat kipróbálom, amit feltettél mediafire-re, kíváncsi vagyok. De abban egyet értek, hogy egy szint után inkább a reppenés. :)))

@Jazzy76: Igen, ebbe bele lehet kattanni. Egyszerűen olyan nincsen ebben a játékban, hogy na most jó, kész. És nem is lesz... :)))
  • jaszy76
    Konkrétan ebbe bele lehet dilizni. :)

Tegnap is: annyira lekötött a táj "elemzése", hogy LHBY-LHSY úton nem vettem figyelembe a keró mennyiségét. Vitorlázva tettem le Szombathelyen a gépet. :)
  • L Viper #44189
    Abban a régebbi csomagban, amit te is használsz azok a mező textúrák, meg telis-tele vannak tanyákkal. Ez puritánabb ugyan, de nincsenek ott a kis tanyák. Valóban a végtelenségig hekkelhető. Szerintem nem is folyok bele tovább, inkább repkedek :)
  • L Viper #44188
    Benne vannak a Laci bácsi féle 047b AGN fájlok.
    Székesfehérvár:

Összegeze: A külvárosi (kertvárosi) részek az orosz csomiban sokkal zöldterületesebbek lettek, mint pl a GE-pro azonos területei. Erre írtam, hogy nem létezik olyan csomag FS9-re, ami mindenhová tökéletes.
  • berczy #44187
    Nagyon köszönöm.
    Ha jól látom, ebben ninscenek benne a MAS 047*.agn-jei. Akkor mégsem nálam volt az übergebasz, így nézett ki nálam is kb. Itt faxa, csak a háttérben is látható, szerintem nem a legszebb, iszonyat szögletes mező textúrák nem jöttek be. Na otthon lövök én is néhányat. (ehh, hogy ezt a játékot a végtelenségig lehet hekkelni... )
  • L Viper #44186
    Győr:

• berczy #44185
    No, tegnap elvágtam 3+ órát tesztelgetve ezt a cuccost. Először is beleakadtam abba a régi problemembe, hogy a Laci bácsi féle MAS-ban nálam nincsenek városok, ahogy régen. Ez most is imigyen volt, szóval ismét nem jött össze, csak az LHSim-es MAS-al, de jó az is, eddig is jó volt. Viszont én visszatértem a régi ORBX-hoz, az első szériák egyikéhez, mert szerintem sokkal szebb, élethűbb. Este teszek fel képeket milyen lett ezzel az ORBX-al, de szerintem nagyságrendekkel rosszabb, mint a régiek. Esetleg tudna valaki csinálni egy-két screen-t Székesfehérvár vagy Győr környékéről, mert nálam kicsit szürreális lett a táj. Nem mondom, hogy alapvetően randa volt, de ahhoz képest, amit eddig használtam, labdába sem rúg. Bár már akkora katyvasz van ebben a mappában a maga 23000 file-jával, hogy simán lehet nálam van valami gebasz. Mondjuk ez a csomag cirka 3 GB-vel kisebb, mint ami nekem van ORBX, így nem is csoda annyira a különbség. :) Szóval nálam marad a régi. :)

Ja, meg amit még észrevettem, hogy ha belerakom a 047*.agn-eket, akkor ahhoz kellenek a 047*.bmp-k is, mert különben a kis házak alatti textura nem stimmel, kvázi "össze vissza-vannak, viszont ha beteszem a bmp-ket, akkor elüt eléggé ezeken a kis részeken, ahogy látszik L_Viper képein is.
  • Hont
    Köszönöm szépen! Megjött! :D
    A V1 HD csomag az a tuti...!
    Az orosz-t használtam eddig én is, de amit küldtél, szerintem 100x szebb!
  • Hont
    Köszönöm szépen! Megjött! :D
  • L Viper #44182
    http://www.mediafire.com/download/z7i9m9bd1lx7a5q/Trees.zip
  • jaszy76
    énisénisénis! :D

Köszi!
  • L Viper #44180
    Én valami régebbi Free (asszem Szolnok) Sceneryből vettem ki a fákat, amiket A Texture mappába kell másolni (treesFA-WI, 5 db). Meg van még egy másik, Free kollekcióm. Utóbbi egy orosz oldalon volt. Átdobom privátban mindkettőt...

• Hypo #44179
  • Hont
    Vegetációt ki milyet használ?
  • L Viper #44177
    Én sem fogok a csomagból mindent használni, de kipróbálgattam.
    Magamnak rögtön "átangolosítottam az egészet" A mappaneveket, Readme-ket, stb.
    A szettből a legfontosabb, a SceneryWorldTexture mappa.
    Ezekben vannak, amiket cserélgettem.
    A víz textek tetszenek, azt használom.
    A parti hullámzás effekt viszont nem olyan jó szerintem.
    Az új User Interface nekem nem tetszik, megszoktam az eredetit :D
    Fákra, kifutókra, van saját favorit csomagom, de nem olyan rossz a mellékelt sem.
    Felhőkre, ég színekre szintén, de nagyon jó az orosz csomagé is.
    A fényekre, effektekre is van elrakva, de mellékeltek bőven ehhez is.

Jaszy már szépen leírta, miket cseréltünk ki.
    Vannak még dolgok, amiket észrevettem, de ezek olyasmik, amikkel már nem érdemes foglalkozni, mert van olyan terület, ahol pont jó, máshol meg kicsit sötét. Ez egyébként más csomagokra is jellemző, hogy egyszerűen lehetetlen mindenhová tökéletesen passzoló szettet készíteni, az FS korlátai miatt.

A 047B2 agn fájlokat egyébként szoktam VFR-nél cserélgetni. Ha pl nem Magyarország felett repkedek, akkor bemásolom a nem Laci bácsi félét, mert azok csak MO-hoz jók, Laci bácsi így oldotta meg a kistelepüléseket. Máshol viszont nagyon besűríti a területen a házikókat. (Egyébként az LHSim MAS nem tartalmazza ezeket az agn-eket, talán pont ezért, de én szeretem és inkább cserélgetek :))

Ezen a területen pl. pont használatban van a 047B2 -es autogen:
    A képen látszik, hogy passzol az orosz csomagban az eredeti oda, ahová kell:

Itt meg a Laci bácsi félével:
  • Hont
    A Laci Bácsi van legalul. De én is azt használom! Ill azt is!
    Közben meg is találtam... (rossz helyen kerestem...:()
  • jaszy76
    047B2an1.agn -től 047B2an7.agn -ig.
    Ez a Laci bácsi féle autogen.