MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még mindig egy bugos szar az egész gondolom.
http://goo.gl/gd6Zi5
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
<#taps>#taps>
Épp Simferopolba tartottam, amikor ILS-el süllyedtem a pályára észrevettem, hogy nagyon nem jó irányba visz a cucc, ezért kénytelen voltam lekapcsolni, és visual-ban befejezni a megközelítést. Jó éles bal fordulóval tudtam irányt venni, ahhoz képes egész jól sikerült a leszállás. Többek között ezért szimpi végtelenül ez a "vadkelet", mert amilyen jók a körülmények arra, igen sokszor kell improvizálni, mint itt is. 😊
(remélem ukrán barátink nem orrolnak meg, amiért épp Krím fõvárosába, Szimferopolba egy orosz géppel érkeztem! <#vigyor2>#vigyor2>)
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Tolmachevo,és az A-22 valamelyik IL-76 bázison,de megtalálod ott.
Tényleg szépek!
Vagy mik vannak kigyomlálva belõle?
Közben sikerült hekkelni valamit a hdg-n. Olvastam, hogy ez a magdec.bgl (sosem hallottam róla ezelõtt) magas prioritásba kell tenni a sceneryk között, de ugye defaultban van. Hát áttettem az AES/scenery mappába, így legfelül van. Így jó lett a heading, csak tudnám, hogy ez mitõl volt...
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Mi a megoldás?
Kezdetben 3 monitorra kapcsolva, 22" colos monitorokkal is már 1,5 méter széles képet kapunk, késõbb 3 nagyobb monitor vagy 3 projektorral már simán 2-3-4 méteres képek is ki lehet vele hozni. Mindehhez elég egy PC, egy ilyen videó-kártyával (nekem 6850-esem van 3db 22" colos monitorral, és mondhatni ez is elbírja). Ha még komolyabb otthoni szimulátort szeretnénk, akkor további 1-2 PC-vel szinte egy teljes homecockpit kiépíthetõ a további kijelzõkkel/kapcsolókkal együtt. Szerintem ez így a legkedvezõbb. Ismétlem, szerintem.
üdv: zsolti
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Sziasztok!
Szabad a figyelmetekbe ajánlanom, hogy az IVAO magyar részlegének 2014-es túrái megnyíltak?
Idén, az alábbi 5 túra repülhetõ: IFR, VFR, Cargo, Európai Fõvárosok, és a szerintem nagyon különlegesnek számító Tu-154-es túra.
Bõvebben itt olvashattok a túrákról:
http://www.ivao.hu/magyar-divizio-turak-2014/
Ha a túrákkal, vagy az IVAO hálózattal kapcsolatban bármi kérdésetek lenne, állunk rendelkezésetekre.
Elnézést, ha zavartam volna.
Zsolt
üdv: zsolti
Akarod mondani: "de nálam van még pár magyar festés."
:-)
Hát ezzel a VC-vel valóban sokkal élvezetesebb.
Nem tudom már, honnan és mikor töltöttem le, de nálam van még pár szép magyar festés. Pl:

PZL-104_Wilga_full
Ez a pack, jó sok festéssel:
Wilga-35PZL
Ez meg a VC új textúra, meg két új festés:
WILGA_newVC
Lusta vagyok összeszedni a cuccokat, kellene egy kis segítség! 😄
Szerk: Egész nyugodtan elküldhetsz melegebb tájakra... 😛
Így nem volt más hátra, mint kipróbálni. Miután hazaugrottam Ukrajnából egy kis itthoni levegõt szívni (meg kipróbálni a 2.34-es AES-t LHBP-n), olvastam a szandaszõlõsi Belfegor sorsáról (valamint a repklub Dunakeszihez hasonló vesszõfutásáról), hogy elmegy, így odareppentem még egy Yak18T-vel elbúcsúzni tõle. Így innen indult a Wilga kaland.
Beülve mindjárt szembetûnik a javított VC textúra (csak VC van), így mindjárt más. Aprócska bibi vannak csak vele, mint pl. nincsen battery kapcsoló. Ehh, azé ez fura, de még nem tragédia. Másik furcsaság, hogy mixture állító kar sincsen benne. Ez is furcsa. Sebaj, gyorsan beindítom, gyönyörû hangja van. Nem volt még szerencsém élõben hallani a madarat, de itt elég meggyõzõ, karakteres hangja van, alapjáraton kellemesen pöfög. (bár az An-2-höz lenne ilyen szép hang!)
Kinézetre is nagyon szép gép (szerintem), vicces, hogy a pilóta mellett két kigombolt kabátú csaj ül a gépben. 😊)) Egy kicsi furcsaság van még, hogy VC-bõl nemigen látszik a propeller. Nagyon minimálisan van valami árny, ami hivatott megjeleníteni, de annyira halovány, hogy nem látszik szinte egyáltalán, hogy mi van a propellerrel VC-bõl. Sebaj, gurulunk már, fékszárny, gáz... Ahogy a cikkben írva vagyon volt, kopp elõre a kar, hogy hamar eljöjjön a farka, majd szépen lassan elszívódunk és emelkedünk. Kicsit furcsák a mûszerek, mert az egyik hõmérséklet folyamatosan pirosban van, hiába csinálok bármit is, veszem vissza a prop-ot, gázt, hiába zsaluzok. Ha nagyon leveszem a gáz-t 50% alá, akkor talán sárgába megy, de akkor meg nincsen sebesség. Furcsa, bár nem sül meg a moci. Ezektõl az apróságoktól (mondanám, hogy bosszantó, de igazából nem befolyásol sok mindent, teljesen el lehet lenni velük) eltekintve viszont azt tudom mondani, hogy nagyon kellemes repülni vele, már-már An-2 élményt éreztem benne, sõt... Itt nem is érezni a vasat magam körül, mint az Ancsában. 😊)
2000 lábig emelem, kicsit forgolódok a kidolgozott Szolnok felett, majd egy határozott áthúzással Belfegor (na jó, csak a foltja), majd a reptér felett és egy jobb kanyarral megkerestem a 4-es utat, hogy majd az visz engem haza. Szépen haladtam, elhagytam Szolnokot, Cegléd, Abony, Albertirsa, Monor, Üllõ, szépen látszanak a városok, látni merre járok. Felsejlik a távolban Ferihegy, jobbra egy Fokker70-es én final-on 31R-re. Méltóságteljesen átrepülök Ferihegy felett (mondtam már, hogy fantasztikus a kilátás a Wilgából? 😄), jól megszemlélve a egészet felülrõl. Ismét meg kell jegyezzem, hogy fantasztikus munkát végeztek az LHSim-es srácok, fentrõl is csodás a reptér!
Végül ráfordultam Dunakeszi felé, majd megpróbáltam a cikkben is megénekelt leszállási manõver. Miután írva vagyon, hogy csak a lúzerek "támasztanak" gázzal Wilgát leszálláskor, ill. jó meredeken jövünk be, így próbáltam. Persze ebben benne volt a kockázat, hogy ebben a Wilgában a FD nincsen úgy modellezve, mint abban, de lássuk. Nem tudom pontosan megmondani mennyire lehet jó, mert nem sikerült elég meredekre, ill. gázzal is "támasztani" kellett, de nem volt rossz, gyönyörû leszállást produkáltam vele.
Összességében nagyon tetszett a masina, tényleg élmény volt a hangokkal, a kilátással, a kinézettel így a repülés.
No és egy kép Dunakeszirõl, mert az élményem marad, hogy itt repültem és vezettem elõször és eleddig utoljára kisgépet. 😊 Bár az nem Wilga volt, hanem C182. 😊