45215
  • Hont
    Nálam 20.2 áll!
    Meg kell venni az eredetit...:S
  • jaszy76
    Nem jutok előbbre az alapgázon történő gurulás ügyében. (iFly)
    Azt meg tudjátok mondani, hogy alapgázon mennyi az N1?
    Nálam 20.6-ra felkúszik, aztán elkezd gurulni. És folyamatosan gyorsul.
    Fsuipc-ben kalibráltam a joy-t, de ugyanaz. Mintha iFly gond lenne. De csak nálam?
  • CptSAB
    Fantasztikusak lettek a videók amik Kaposújlakon készültek a hétvégén.. :) Amint lesz időm, csinálok 1-2 klippet. 13 gép indult, igaz ebből én 12-vel találkoztam. Kuriózum volt az egyetlen magyar lajstromozású Savannah (leszámítva a borzalmasan nyikorgó fékeket). A mezőny többi gépe 1 Z142 Szolnokról, 1 Diamond DA-40 osztrák páros, a többi 150/152/172-es Cessna. Jó volt behuppanni egy 152-es pilótaülésébe.. ismerős műszerek. Hjaaj.. sajgott is a szívem. Na de hogy törpe méretre szabták.. vagy én nőttem túl nagyra? :D
    A célraszállás tanulságos volt. Ugyanis a szélirány megfordúlt. :D Hátszélben kellett teljesíteni a gépeknek a feladatot. Volt aki elrepült jó messzire. A fantasztikus napos időnek köszönhetően egész nap zajlott az élet. Az ejtőernyősök ugrottak a Letből, egy szlovák UL CTLS keringett állandóan a repülőtér felett. A HB Braditschka és a HA-CTR (F150) egész délután sétarepült. Jó volt látni a Bulgáriából "zsákmányolt" Gawront (HA-SBU). Akkora élet folyt a repülőtéren, hogy gyakran nehéz volt eldönteni, mit videózzunk, mit fotózzunk. Az sem utolsó szempont, hogy nagy változáson esett át a repülőtér. Minden gazt lenyírtak, a sok szemét zömmel eltünt.. nekem ez a legszebb repülőtér! Mindenhol, minden porcikájában megfiatalodott, megszépült. Az ejtőernyősök új épülete elkészült, a Cirrus Hungary is szépen gyarapítja objektumait. Boldog 6 órát töltöttünk a repülőtéren. No és a lényeg.. akiknek mi személyesen is szurkoltunk, jó helyezést értek el, szép leszállást produkálva.
  • Papirzacsi
    A helyi légnyomásra állít=nulláz.
  • m814
    A reptéren magasságmérő helyi légnyomásra állít majd nulláz ez a QFE.
    Pl. Műrepülők használják.Útvonal repüléshez nem javallott, hacsak nem akar az ember emlékművet állítani valamelyik hegyoldalba.
  • BPA102
    Azért köszi
  • BPA102
    Mindegy nem fontos csak kiváncsi voltam v.mire
  • [HUN]FaTaL
    Ezt még mindig nem igazán értem. Dehát nem a 0 magasságról indulsz a reptérről...

#34919: Hungary 2009 West scenery - Ennek nincs értelme mert ez a MAS béta verziója.
  • gfarkas
    Nem csak az FS-ben, de a valóságban sincs ilyen ill. a rádiómagasságmérő "lett kitalálva" erre a célra.Mármint a pillanatnyi "földhöz" mért magassághoz.
    Asztrahanyban pl. negatív magasságról indultunk mivel ott a reptér a tengerszint alatt van.
  • Papirzacsi
    Pl. úgy, hogy mindig átállítod 0-ra. :)
  • Dokitudor
    Sziasztok.
    Még egy kérdés ha lehet. Ezek vannak fent a kis repterek alatt:
    Hu Landmarks
    Hungary 2004
    Hungary Base Scenery
    Hungary mesh

A kérdésem a következő fel szabad-e telepíteni és nem okoz-e problémát a Hungary 2009 West scenery? Vagy valamelyik helyett kell?
  • BPA102
    Mármint úgy értettem hogy mindig mondjuk 0ról induljon! Van ilyen az fsben?
  • [HUN]FaTaL
    Mégis mihez kéne mérnie?
  • BPA102
    Estét mindenkinek! fs-ben azt belehet állítani hogy ne a tengerszinthez mérje a magasságom?
  • m814
    "A reptér kiválasztásakor hiába kattintok az aktív runvayre a kép megjelenésekor csak a kigurulóra teszi."
    Na ez viszont szándékosan van így,az online harcosok védelmében.
  • koreny20
    tudom hogy 2 perc csakhogy akkor ezért volt nekem olyan hogy a balatonon egy út ment keresztül :D rossz helyre volt téve
  • [HUN]FaTaL
    Igen. És? 2 perc az egész. Megnyomod a move down-t, aztán rátenyerelsz az enterre.
  • koreny20
    na várjatok akkor ha most felrakom a Hungarian base scenery-t akkor még a könyvtárban az összes magyar reptér alá kell csúsztatnom?
  • Dokitudor
    Sziasztok!
    Nagyon köszönöm. A megoldás az, hogy nem csak a Hungary 2004-be hanem az alap addon scenery mappába is beleírta az LHPP.bgl-eket is. Ezek törlése után megoldódott.
  • [HUN]FaTaL
    "A Magyarország alap scenery nem tartalmaz domborzatot, ha jól tudom - víz,utak, települések."

Valóban, de szerintem a többség valamelyik FSGlobalt használja erre a célra.
  • gfarkas
    Mivel én pontosan ugyanígy jártam és ez hozta a megoldást, gondoltam hátha sgít másnak is.Egy próbát megér.
    A Magyarország alap scenery nem tartalmaz domborzatot, ha jól tudom - víz,utak, települések.
  • L Viper #34908
    Hát ha VFR-ezel sokfelé bele lehet botlani párba. A CaptSaab VFR kisrepteres csomagja is fent van, de még így is :P
  • [HUN]FaTaL
    Repül valaki default reptereken?:D
  • Hypo #34906
    autogent lehet joystick nelkul jatszani?P:)
  • L Viper #34905
    Például egy rakás default reptéren autogen van a gurulókon, meg a kifutókon. Ezért jó a Hungary 2004 a MAS felé.
  • [HUN]FaTaL
    Na ez a legnagyobb hülyeség, a mesheknek, vízrajznak és egyebeknek a repterek alatt kell lennie.

Egyáltalán minek hungary2004 a mas mellé?
  • gfarkas
    Próbáld meg ilyen sorrendbe rakni a Settings => Sceneryben :

hungary2004
    LHPP
    magyarország alap scenery

• koreny20
    töröld ki az összes fájlt amit mondtak és az lhsimulations lhpp-t is szedd le és rakd újra...
  • [HUN]FaTaL
    Használd a magyarország alap sceneryt a hungary2004 helyett.
  • Dokitudor
    Sajnos nem jött be a gyomlálás. 5db lhpp.bgl volt bent, ezt kivettem. Ugyan az a jelenség gurulásnál a kifutópályát elérve hatalmasat ugrik a gép, majd fejre áll. Ezután az egész Hungary 2004-et kivettem a libriből de ugyan az a jelenség. A reptér kiválasztásakor hiába kattintok az aktív runvayre a kép megjelenésekor csak a kigurulóra teszi. Más reptereken engedi ott nincs is gond. Tudtok segíteni?
  • koreny20
    Pech, ott lakom a reptértől 50 méterre de csak este érek haza Győrből.... :S

Gondolom délután véget ér a progi
  • exTrem
    Fene vinné el a vizsgaidőszakot, de megpróbálok ott lenni ! :)
  • LegendTommy
    ott leszek;)
  • Hypo #34896
  • Dokitudor
    Köszönöm!
    Igen fent van a Hungary 2004-es. A többinél nem okozott eddig Gondot. Kigyomlálom.
  • m814
    Vélhetően telepítetted a Hungary 2004 scenery pakkot ez szintén tartalmaz egy LHPP-t.Ha igen akkor keresd meg, és töröld valamennyi fájlt amiben szerepel lhpp.Ugyan ez érvényes LHSM, és LHDC esetében is.
  • Dokitudor
    Sziasztok!

Lehet, hogy nem ide kellett volna jönni segítségért, de talán tudtok segíteni, mert szerintem mindenki használja a gyönyörűen kivitelezett Magyar reptereket. Nekem egy olyan gondom adódott, hogy az LHPP instalálása után megjelenik a reptér teljes valóságában, de ha a kifutóra akarok gurulni, akkor a gép egy hatalmasat ugrik és crash lesz, majd rögtön újra indul a parkingtól. Olyan, mintha mindig egy falba ütköznék. Az a furcsa, hogy eddig nem volt ez és tökéletesen tudtam használni. Újra kellett telepítenem az egészet, mert WIN7/64-re álltam át. Csak a kifutóval van gond, de látszani semmi sem látszik rajta. Remélem tudtok segíteni, mert ez az egyik legtöbbet használt repterem. Előre is köszi.
  • Clidey
    "Legendák a levegőben címmel 2011. május 21-én 10 órától a magyar repülés évszázados történetének tiszteletére, s a repülés mai rajongóinak kedvéért repülőnap lesz Dunakeszin.
    Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterén Kvasz András-hajdani gépének másolata és Besenyei Péter tavaly elkészült Corvus Racer gépe jelenti majd a történelmi „légihíd” két pillérét, s e pillérek között látványos, bemutatókkal teli, szórakoztató és egyben a hazai repülés értékeit felmutató programra várják az érdeklődőket.
    Felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők. Bemutatót tart a Honvédelmi Minisztérium, látható lesz a hazai polgári légiközlekedés első, legendás LI-2-es géptípusa, illetve a rendőrség helikoptere is tiszteletét teszi a rendezvényen.
    A Repülőnap illusztris vendégei lesznek Asztalos István, a Világjátékok ejtőernyős bajnoka, Gulyás György vitorlázó világbajnok, Szilágyi János és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnokok, Révy László az 1910-es Kvasz András gépének másolatát is megépítő oldtimer szakértő és pilóta, Veres Zoltán műrepülő Európa bajnok és Guiness rekorder, Mészárovics György a legtöbb ugrást végrehajtó magyar ejtőernyős.
    A légtérbe az éppen aznap úton levő Besenyei Péter műrepülő világbajnok is beköszön a maga módján, néhány kecses gyakorlattal is megörvendeztetve a dunakeszieket. A „légiászok” mellett a földön hasonlóan jeles vendégekre lehet számítani. A rendezvény fő támogatója a Mitsubishi pedig egy, a repülőtér területén kialakított off-road pályával készül, ahol a kalandvágyók kipróbálhatják a legújabb terepjárókat.
    Az egész napos programhoz sétarepülést is ajánlanak a szervezők. A két évvel ezelőtti „világbajnoki repülőnap” után most második alkalommal ad helyet Dunakeszi a rendezvénynek, amelyre legutóbb közel hatezer érdeklődő érkezett.
    A BELÉPÉS DÍJTALAN!

További infó: [email protected]
    tel: 06-70-394-6400"
  • jaszy76
    Sziasztok!
    Az miért lehet, hogy az iFly737 alap gázon is elindul? Szépen lassan elkezd gurulni. Ha több az üzemanyag, akkor már nem indul meg. Most telepítettem újra mindent, a legfrissebb van fent. Semelyik másik gépnél nem tapasztaltam ilyet.
  • BPA102
    MA-60