45215
  • Hypo #35409
    hat kerem merre forog a prop? es milyen erok hatnak? ahogy az oktatom szokta volt mondani, jobb labbal kuldjed
  • LegendTommy
    a380
  • [HUN]FaTaL
    1. Na ez biztosan nincs így.
    2. Nem, fair weather mellett nincs szél. Akkor a nyomaték vagy mi a fene, majd Clidey leírja ő tudja pontosan. :D
  • nyulzoltan
    Kösz a választ,
    1 megvan, sajnos a bp scenery ben csk kifutót lehet választani de az alapban tényleg ott vannak a kapuk
    2 kehet hogy a fair weather beállítás mellett is ad oldalszelet? Még kisérletezgetek vele.
  • [HUN]FaTaL
    2. Oldalszél vagy ha hardon van a realism akkor gondolom nyomatékot vagy ilyesmit próbál így szimulálni. Ruddert használd. :)
    3. Ez alatt nem tudom mit értesz? Mi az hogy útvonal tervezésnél az alapértelmezett sceneryt használja?
  • polluxware
    1. ahol az induló repteret választod ki free flight-nál.. középen alul egy lenyíló menüben tudod megadni hogy az adott reptér melyik kifutója, parking helye legyen indításnál

2. oldalszélről hallottál már? (optionsban a realismnél pipáld be az autórudder-t ha nem;)

3.passz
  • nyulzoltan
    Mindenkit üdvözlök.Egy kis segítségre volna szükségem. FS 2004 et használok, az a kérdésem hol tudom beállítani, a gép indulási helyét pl. parkolóhelyről vagy kifutóról induljon.
    Egyes gépek pl. pont a Cesna leszalad a kifutóról egyszerűen nem akar egyenesen futni, ezen hol lehet állítani? Yoy al persze korrigálom de azért nem ez az igazi.
    Kozma féle Budapest scenery-t használom, nagyon szép és jó csak útvonal tervezésnél az alapértelmezett scenery t hajlandó használni.Ezen hogy segthetek?
    Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm
  • Papirzacsi
    Nincs és nem is lesz, mert nem ilyen egyszerűen működik a dolog.
  • L Viper #35401
  • koreny20
    Sziasztok.
    Kérdés: Van olyan AFCAD Aerosoft Budapest 2007 hez amiben megvan csinálva hogy ha easyjettel landolok kizárólag az 1es terminálra küldjön a ground?
  • CptSAB
    Szép lassan összeáll a csomag. Kovács Gábor engedélyezte az általa készített szandaszőllősi épületek felhasználását, így még egy nagyon kicsit kell várni, amíg összerakom. Jó hír, hogy a szolnoki AFCAD is majdnem véglegessé vált a MILAIP alapján pontosítva. Az új változat tartalmazni fogja a "javított" AP bgl állományokat, ezek minden álltalam készített fotó sceneryhez kellenek. Amúgy megnéztem, nem is gyilkoltam ki minden magyar repülőteret belőle. :) LHBP, LHTL, LHFM, LHTA, LHGD amik benne maradtak. Legvégén pedig.. újra feliratozom a prew. fotókat, elvégre egy újabb koprodukciós scenery születik. :)
  • koreny20
    jó ez így, inkább 2szer mint 1szer se
  • LegendTommy
    eure-ből:
    AP953140.BGL
    AP953150.BGL
    eurw-ből:
    Ap952150.bgl

ezekről beszélsz? mert nekem elvileg megvannak valahol ezek a módosított file-ok.
  • [HUN]FaTaL
    Aham és amikor olyan topicot olvasok ahol 200 új hsz van?:D

A végére elfelejtem mire akartam válaszolni az elejéről. Jó ez így, elfér szerintem. :D
  • Clidey
    Akkor nem gondolod hogy épp itt volna az ideje a változtatásnak?? Mondjuk először végigolvasod az új hozzászólásokat aztán amire tudsz válaszolsz? :))))
  • CptSAB
    Küggye Mester a shotokat! :D Jók a textek, megrajzolom holnap rá a vízrajzot, oszt akkor mehet a nyetre.
  • bankii
    Ha meg van még a Yoke, ráérdeklődnék. :-)
  • [HUN]FaTaL
    Mint már sokszor mondtam, felfele olvasok és amire tudok válaszolok. Aztán olvasok tovább. Így nyílván nem olvastam még a hszed amikor válaszoltam. :D
  • Clidey
    Ugyan ezt mondtam én is de ne zavarjon... :D
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem az air fájlból. :)
  • CptSAB
    Jönnek a visszajelzések Szolnokról. A legújabb csomagban mellékelni fogok néhány állományt, ami segíteni fog eltüntetni a domborzati problémákat. Minden VFR scenerym tökéletes működéséhez feltétel a módosított APxxxx.bgl-ek megléte. Sajnos FS nem szeret megszabadulni az ő gyári repülőtereitől. Hiába van ott a magasabb prioritású sceneryben az új fájl, továbbra is aktív marad a régi. Emiatt én kikukáztam minden hazai repülőteret, úgy ahogy voltak.
  • koreny20
    thx gondolom akkor az a dinamika stb
  • Clidey
    Onnan hogy nem csak *.cfg van abban a mappában hanem van egy *.air file is.
  • koreny20
    akkor honnan számolja a gép fogyasztását az fs?
  • BB5207
    OK !!
    Nagyon köszönöm!
    Szia
    További kellemes napot
  • Papirzacsi
    Ott a ground speed GS.
  • BB5207
    Papirzacsi,
    Bocs ha hülye a kérdés, de akkor honnan látom, hogy milyen sebességgel gurulok ki?
  • Papirzacsi
    Így működik minden sebességmérő, minek rajta állítani?
  • BB5207
    Sziasztok,

Tud valaki segíteni?
    Az Ifly 737NG-nél ( FS9)álló helyzetben is a sebesség mérő műszer 30 mutat.
    Miután gyorsítok és a sebességem eléri a 30 , csak ezután emelkedik
    a kijelzett érték.
    Lehet-e ez valahol beállítani?
    Nagyon köszönöm a segítségét.
    További kellemes napot kívánok !

• [HUN]FaTaL
    Nincs, miért lenne ott? Az aircraft.cfg-ben csak alap dolgok szerepelnek.
  • koreny20
    sziasztok.
    aircraft.cfgben benne van a fogyasztása a gépeknek? taxi és cruise consumption?
  • CptSAB
    Tölthető az 1.1-es verzió.
  • CptSAB
    Jó hír, Szolnokhoz elkészültek az új textúrák. :) Semmi lila, meg mittudomén milyen fura bíbor színek.. :D
    Kalocsa-Foktő esetében a helyzet az, hogy Tibi fantasztikus texteket gyárt hozzá. Ennek ellenére lehet hogy publik lesz ez az 1.1-es verzió, és ha elkészül a mester a maga kis grafixával, akkor lesz 1.2-es. :)
  • L Viper #35376

A Kalocsa-Foktő is szuper lesz. Remélem nemsoká az is elérhető.
  • CptSAB
    Készül a patch is. Korábban a flatten a scenery.cfg bejegyzésével volt megoldva Szandaszőllős esetében is, ez kimaradt az első flatten bgl-ből. Ez javítva van.Némi textúra retusálásra is szükség van a délnyugati sarokban. Az eredeti fotó a resample után fura árnyalatot vett fel.
  • CptSAB
    Nincs mit.. annyit hozzá, hogy folyamatosan próbálom néhány objektummal kiegészíteni magát a sceneryt. Az Alamand dülői tartályok stb..
  • Tóth Balázs

Köszönjük!! :)
  • CptSAB
    Szolnok LHSN - Szandaszőllős LHSS VFR Scenery 1.0 tölthető.
    Link az oldalon, holnaptól már flightsimen is tölthető lesz reményeim szerint. :)

• spyy55
  • Hypo #35370
    tessék rágyurni, tudom könnyen adok tanácsot, de hidd el mint minden itt is a gyakorlás a lényeg. Manual angolul és szótár és szépen nyomatni, minél több ilyen és már a szókincs bővül. persze vannak dolgok amiket egyedül elég nehéz de ha nincs kedved tanárhoz van sok software.