45215
  • jaszy76
    Elnézést, lehet, hogy hülyeséget kérdezek:
    Annak nincs jelentősége, hogy míg az első videóban kint van a fékező horog, addig a második videóban nincs?
  • CptSAB
    No.. 0:45 körül látható ebben a videóban egy valódi átstart gyakorlás, a végén a leszállásokat is ajánlom megtekinteni. (láttam éppen eleget.. Tudod:Top Gun, Midway, Tora Tora Tora, Végső visszaszámlálás.. még valamikor pár évtizede ezek a filmek adtak lökést a repülőgép hordozós kategóriának..) De amúgy tegnap este 11 után volt NatGeo-n a Ronald Reagan bemutatása. Hálisten jenki gyerekek a filmes tv stáb kedvéért sem mutatták be ezt az öngyilkos manővert. Amúgy meg az általad linkelt videó mellé ajánlott megtekinteni a II. vh. archív elbaltázott leszállásokról szóló gyűjteményeket. Tanulságosak.

• Tibetan
    Az F18 az egyik legjobb alacsony sebességnél a nagy állásszögű repülésben. Ezt párszor Kecskeméten is megmutatták.
    Tényleg nem értem, mi volt ebben a manőverben durva, vagy még nem láttatok hajófedélzeti leszállást?
  • litlebubu
    "Ebben semmi durva nincs, ugyanezt tudja egy F18 is."

Ezt erősen kétlem!

"Amúgy nekem ez a manőver átstart gyakorlásnak tűnt"

Nekem meg úgy tűnt ezt éppen, hogy csak megúszták!
  • gfarkas
    Csatlakozom, 9-10-nél a szaplók és a vízszintes vezérsíkok előbb értek volna le mint a kampó és a főfutók oszt lett volna kampóresz.....
    Érezte a lotcsik, hogy ebből a kobrából csak a fullgáz hozza ki de valószínüleg a toronyból a leszir is rekedtre üvöltötte magát.
  • CptSAB
    Ez minden volt, csak nem szabvány manőver. Mákja volt a pubinak, mert ez a manőver simán végződhetett volna katasztrófával.
  • polluxware
    hááááááááááááát..

a fáklya téma egy dolog..

de az hogy egy f18 ilyen aoa mellett nem esik át..............

kérek egy cáfolatot videjó formájában
  • koreny20
    Trimmeljél, általában joystickokon van trimm gomb, ez a hátsó vízszintes vezérsík szögén állít, hogy pont párhuzamos legyen a szél mozgásával ez stabilizálja a előre hátra dőlést
  • nyulzoltan
    kösz
  • Papirzacsi
    overspeed--->translate.google.hu--->sebességtúllépés--->lassítani kéne.
  • nyulzoltan
    Sziasztok, két dologban szeretnék segítséget kérni, egyik hogy nem találtam magyarázatot az 'overspeed' jelentésére, mitől következik be milyen jelenséget takar. A stall átesés már kezd világosodni de az ovespeed nem
    Másik, ha a yoj-t nem mozgatom a gép akkor is mozog magától, ez így normális vagy beállítási hiba lehet?
    Köszönettel, Z
  • Tibetan
    Ebben semmi durva nincs, ugyanezt tudja egy F18 is. Rephordozóra mindig hasonló szögben csapódnak be, s már pályát érés előtt full gázt adnak, hogy ne kelljen várni a hajtóművek felpörgésére átstartkor. Amúgy nekem ez a manőver átstart gyakorlásnak tűnt, mert amúgy túl sok indokot nem láttam, hogy ne szálljon le.
  • polluxware
    kicsit van tartalék..
  • litlebubu
    Ez de durva!
  • Hypo #35475
    Hat eloszor is fekete feher:) aztan a napszemuveg valami olcso lehtett mert nem kozepen sotet hanem a szelei fele ugy hogy valoszinu kikopott
  • koreny20
    az hogy nem mozog...
  • polluxware
  • spyy55
    Repült ma már valaki? ..vagy akkor mi furi a képen? :)

• CptSAB
    Á.. megint a kedvencem. Múltkor fsx fórumban is ez volt.. :)
  • litlebubu
    Köszönöm, közben rájöttem! :-)
  • polluxware
    fene se tudja..
  • jaszy76
    Szerintem ha most válaszolhatna, nem adna neked igazat...
  • [HUN]FaTaL
    Úgyhogy az az alap link és nem illesztetted be a vágólap tartalmát.
  • koreny20
    Legalább úgy halt meg hogy azt csinálta amit szeret...szerencsés
  • litlebubu
    Ezt nagyon benézte! :-(
  • litlebubu
    Bocsánaz, nem ezt akartam beszúrni, nem tudom, hogy került ide a Scooter! :-O

• litlebubu
    R.I.P. Marek Stufa
  • koreny20
    köszönöm és akkor még egy kérdés, sceneryknél pl aerosoft budapest, éjszakai repülésnél van egy monitorbeállításom amin jó sötétre veszem a dolgokat hogy a táj fekete legyen meg az ég is és csak az látszódjon ami világít, így elég realisztikus viszont a reptér fényei is legyengülnek eléggé, minden passzol, pályafények táj csak a reptér fényei nem realisztikusak esetleg lehet azt valahogy configban állítani hgoy a bud scenerynél az apronon erősebb legyen a textúra megvilágítása éjszaka?
  • m814
    A navot már a gép felkészítése során föl szokták kapcsolni,beacon, hajtómű indítástól leállításig.Taxi értelemszerű.Strobe,cleared line up-tól, rwy vacated-ig.Landing egyes gépeknél lehet sebesség függő pl. Tu
    egyébb esetekben line up-tól 10000-ig fordítva 10000-től pálya elhagyásig.
    Tail légitársaság függő,inspect,ice, pedig szintén értelemszerűen ezen földi tevékenységek során.
  • koreny20
    sziasztok, el tudná vki pontosan mondani hogy a fényeket, landing, wing, stb. mikor kell fel illetve lekapcsolni? melyik mire való? köszönet
  • exTrem
    Urak, FS9-ben, hogyan érhetem el, hogy az 5.1-es hangfalon 5.1-ben is szóljon az efes ? Jelenleg elég zavaróan centerből jön minden hang kb, a call out hangok meg a hátsó hangszórókból. A segítségeket előre is köszi!
  • jaszy76
    Ez flight level mennyi? :D
  • LegendTommy
    vazzeg eljutottál a holdra?:D
  • polluxware
    bushmorgoncok támadása 2.
  • CptSAB
    Ez valami StarPaws remake?
  • spyy55
    ...jééé, találtam valakit :)

• Clidey
    Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés spy55-nek!
  • L Viper #35452
    :D
  • spyy55
    NA MOST MÁÁ!!! Végre! Köszi :)
  • Clidey
    Ha betöltöd a DXTBmp-be, azt valamelyik sarokban kiírja. Nagy valószinűséggel DXT3 with alpha and mipmaps lesz az.