MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Akkor te azt a részt autogen nélkül nézted (külön árulják). Az legjobban kidolgozott photo scenery + autogen csomagok közé tartozik. Én csak azt sajnálom, hogy csak nyári textúrák vannak. 😞

#33477: Ez igaz, bár low poly cuccok helyett talán inkább az autogen, persze a vfr objektumokat leszámítva. De szerintem nem kell minden egyes házat lowpoly cuccokkal lerakni.

http://goo.gl/gd6Zi5

m814
Az autogen valóban csak az FS által korlátozott mennyiségben rakható le.Viszont kiegészíthetõ egyedileg lerakott low poly cuccokkal. Ha csupán a HU VFR charton szereplõ objektumokat lerakjuk már az is nagyon sokat lendítene a realizmuson.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

nem mondtam hogy sûrûbbet de én néztem a france vfr-t volt hely ahol nem is volt 3d cucc egy egész város lapos volt

[HUN]FaTaL
Nem tudsz sûrûbb autogent pakolni mint a francevfr-es srácok.

Koliban vagyok, szobatársam fotós õ tudna segíteni javítgatni a textúrát, de mivel õ is fs fan sztem még arra is szánna idõt hogy egy részt megcsináljon

Pont erre gondoltam hogy akár azt is lehetne hogy értetek hozzá, kiadjátok hogy x neked küldjük, mondjuk az alföldrõl egy 10000 hektáros részt és rakd a házakra a 3d-s házakat, az utak mellé fasort erdõbe sok fát, stb. aztán y-nak meg elkülditek a mellette lévõ 10000 hektáros kockát és õ meg azt csinálja, azért is lenne jó mert így a ti bázisotokból jönnének a fotók nem össze vissza és így nagyjából egyszínû lenne a táj és ha egy jópár fõs gárda be lenne tanítva erre az autogen pakolgatásra, akkor sztem hónapok alatt csak egy nagyobb területet le lehetne fedni és az olyan lenne akár a valóság, jobb mint bármelyik france vfr vagy akármi

Én vállalom hogy szabadidõmben csinálgatom csak össze kéne dolgoznunk!! 😉

m814
Tervben van hasonló.Szeretnénk elõször a repterek tágabb környékét megcsinálni.Majd ezt szép lassan "összefûzni".Valóban nagy hasznát vennénk minden lelkes, segítõkész kéznek az autogen meglehetõsen lélekromboló lepakolásához.Az igazi az lenne ha volna valami kész stratégia hogy a munka egymást segítve, és ne keresztbe történjen. Értelmes módon fölosztva a feladatokat egymás közt.Végül is az LHS ezért jött létre anno.Ha Debrecen elkészül remélhetõleg fölszabadul némi 3D modellezõi kapacitás a jellegzetesen magyar autogen modellek készítéséhez.Aztán akinek van kedve szívesen segítünk az autogen lepakolás elsajátításában.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Talán nem is tehetség kell hanem kitartás, mert ugye õk reptereket csinálnak, pontos hangár, szolgálati helyiség méretekkel, viszont én inkább arra vállalkoznék hogy pl egy akár google earth-ös vagy bármilyen nagy felbontású képen helyre tegyem a dolgokat, ez nagyon idõigényes, de nem hiszem hogy nehéz, az alap autogeneket raknám helyre, nem kéne modellezni csak rengeteg idõbe tellene minden egyes házat elhelyezni, de legalább jól nézne ki, és ha még többen vállalkoznánk erre,vmi hozzáértõ adna egy nagyobb területet, egy nagy photoreal scenery-t, õ megcsinálná hogy a kordináták a helyén legyenek és az idõigényes munkát hogy helyretenni a 3d dolgokat azt megcsinálná sok lelkes kéz... 😊 mint pl én. És akkor az egész ország meg lenne olyan minõségben mint pl egy börgönd....😊

Hypo
Elõször is javaslom LHSIm fórumába a regisztrációt, és ott sok tanácsot ötletet találhatsz és segítséget is. Persze ha a nulláról akarsz kezdeni az azért nehezebb. Mert ugye kell hozzá a programok ismerete, egy kis általános elmélet ( színek, texturák, objectek..stb) és hát kell hozzá tehetség is😊 Csak a jó ecset még kevés a jó festményhez.

LINK 1

LINK 2

LINK 3

és hát Google a legjobb barátod.

Néztem az Lhsimulations honlapját, mert letöltöttem a sármellék scenery-t, nagyon jó a cucc, és elolvastam a történetüket is, hogy hogyan kezdték, összefûzném a multkori gondolatmenetetekkel amikor arról volt szó hogy sokba kerülnek a kiegészítõk, de van mégis sok ember aki rajongásból ingyen csinálja, átolvastam hogy hogyan milyen progikkal is kell 3D-zni meg összerakni egy repteret, nekem elég bonyolultnak tûnik, fõleg olvasva, talán a youtube-os videókból meg lehet tanulni, én szívem szerint szívesen csinálnék táj-sceneryket, ahol a légi felvételhez helyreigazítom a fákat hogy az út mellett legyenek,a szántóföldön ne legyen semmi nem oda illõ autogen a házakat helyretenném hogy az utcákon szépen sorban legyenek, szívesen szánnám rá a szabadidõmet ha valaki megtanítaná hogyan kell, talán így lehetne egy szép Hungary vfr-t csinálni... Tud vki segíteni?

hali! avsimen nem tudtok valami olyan progit ami 1 kattra kitörli az összes alap fs gépet? 😊 egyikkel se repülök, nem használom õket, teljesen feleslegesek a gépválasztó menüben. bár azt nem tudom, hogy traffic szempontjából, hogy befolyásolja a mûködést. skai traffic-em van.

CptSAB
kb. 90%-ban kész a terepfestés 😊

chicco
ja ja este kapott uj szonyeget.Majd felso vezetes szajtati es ment is tovabb a madar

[HUN]FaTaL
Még nem 😊

Availability : Download : Feb 21, 2011 CD-Rom : Mar.31, 2011

Tudom, hogy OFF és tudom, hogy X-Plane, de gondoltam megosztom veletek! 😊

Clidey
Na de ez itt offtopik kéremszépen...X-Plane ez teljes erõbõl! 😊
Ezt az erõs "szélben egyhelyben liftezünk" részt tényleg kár volt beletenni a végére, jól tönkrebaszta a egész múvit szvsz. Maga az Antonov nagyon jó lenne, csak kár hogy a platformja nem az igazi... 😞(((

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

spyy55
Hogy mennyire utálom ezt a hülye halszemeffektust...!!! Üveggolyó van a szememen?
Egyébként furcsamód jól bírják ezek a gépek! 😊
Jó video <#eljen>

Ezt a videót nézzétek meg! Fõleg ami 3:30-tól jön. Papír repülõ effektus egy kis helikopter hatással! 😊 Szép ez az An-2-es de van még rajta mit csinálni. (szétesõ texture)

Hypo
wilco v2 airbus kijott

Így van, csak az is Q300, viszont szerintem nagyon hangulatos, rendkívül sok minden van szimulálva, csak nagyon régi, a pilot edition-t próbáltam.

[HUN]FaTaL
Airsimmert ne tõlem kérdezd hanem Clideytól, de szerintem az egy bugos szar marad. Talán majd a wilco v2...

PMDGtõl az ngx kérdéses, a többi fsx only lesz azt mondták

#33457: Majestic féle Dash8 ha jól tudom van FS9re is csak ezer éves, hogy milyen azt nem tudom, az új szintén csak X.

Utána néztem, sajnos tényleg így van, akkor talán a Majestic féle Q400 kijön hamarabb, bár ahogy néztem az is FSX-re jön csak.

polluxware
lesz még egyáltalán nem csak fsxre? 😉

airsimmer a320al mi a helyzet? jó már?

[HUN]FaTaL
Elõször Q300 lesz és csak fsxre.

Szerintem nagyon jól néz ki!! Remélem a PMDG felpörög és nekiáll a Q400-nak minél hamarabb!!

Oké köszi! Tudom türelmetlen vagyok... <#worship>
spyy55
<#worship> köszíííííííí!!!

#33450: hmmm... csak az a csúnya leütött orrocska ne lenne 😊

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Thx Májsztró! <#kacsint>

Hypo
Csinlad meg a flightplant FSC ben, jegyezd meg a gatet, fs ben create flight LHBP beallitod a gate-t ( ha fsc bol fs formatumba is elmentetted a plant) akkor load flight plan betoltod DE a kovetkezo kepernyon Nyomj egy NO-t hogy csak a plant toltod es nem akarsz abba a pozicioba lenni igy marad az elore beallitott gate pozicio de mar a jo flight planel.

Clidey
Majd ha meglesz a 600-as is.

spyy55
Egyszerûen nem jövök rá! Tudnátok segíteni?
FSC-ben elkészítettem egy HighFly repülési útvonalat. LHBP-n kiválasztottam a 223-as gate-t is FSC-ben és elmentettem, hogy FS-ben mûködjön. Megnyitom FS-t, aztán betöltöm az útvonalat Flight Plannerben, de DEP-nek mindig a rwy-re tesz és nem az FSC-ben elmentett 223-as gate-re. Ha beállítom Flight Planner-ben a gate-t, akkor ugyebár nem engedi leOKézni. Az FS fõmenüjében így kiválasztom az Airportnál a 223-as gate-t. Akkor már odatesz és az útvonalat is jól betölti. VISZONT: ilyenkor már nem IFR-t repül 😞 Pedig FSC-ben és FS-ben is arra állítottam. Számomra azért fontos, mert állandóan (szarabb idõben) Request denied-ezik a qrwa Tower felszállásnál is meg leszállásnál is. Épp ezért szeretnék mindig IFR-t repülni, de nem tölti be! Ha kidob a rwy-re és hagyom, akkor van IFR, de nem az FSC-ben elmentett gate-re tesz le. Van erre megoldás? (és hogy miért IFR? EZÉÉÉÉRT!!!!)

#33443: <#eljen>

Hypo
<#worship><#worship><#worship>

de a retro malav a nagy kedvenc😊

Nagyon szuperek, töltsd fel légyszi valahova, köszi!<#hamm>
Clidey
Sorry, most nézem hogy levágta a matrica jobb szélét a törzs orr-rész és törzs közép-rész közötti mapping-illesztés. Itt a jó verzió:

Clidey
Igen én is arra a következtetésre jutottam, hogy több méret létezhet. Mert a te fotód alapján tökéletesen kijöttek a méretek, frankón be lehetett pozícionálni a matricát:

Akkor már csak egy 600-as képet kellene keríteni, nekem gyanús hogy az meg egy harmadik méret lesz...

CptSAB
Van pár "inaktív" réteg. Van ami alfa csatonát is tartalmaz.. de igazából nincs benne semmi. A jó öreg Mehlin még nincsen fullosan kész a cuccal. Képeket és videókat oszthatok csak meg, a többi jog az övé amíg ki nem küldi a netre. Vannak olyan psd állományok, amelyeken jól láthatóan ki vannak hagyva helyek pl. fegyverzetnek, mûszerfal-panel elemeknek. Picit félek egy általános alfa ráeresztésétõl, mert igaz gmax academi bisz más volt, ott a modell maga is fényes, egyszerüen csillogott a gép, és a szineket nem tudtam össze párosítani (jó mondjuk nagy kaki paintkitje volt annak..)
Viszont a hajtómû külsõ fémszinû burkolata a modellen is csillog, mint a salamon töke. A tereptarka festés elég bután néz ki ott, mert ahogy írtam paintkitben ott nincs alfa.
alert
Valóban... ezek szerint többféle létezik. Nem tudtam. Én az ablakok helyzetét és az RVSM area-t figyeltem. Az én képemen a LOS van.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Tomi, nincsen ennek valami alfa csatornája hogy ne legyen ilyen matt? Amúgy nagyon faszájosan néz ki! 😉

Clidey
Peti, lehet hogy akkor többfajta méretû matrica létezik? Csak mert a LOC-hoz ezt a képet használtam alapként, és ez alapján viszonylag jól tudtam pozicionálni:

HA-LOC on Airliners.net

Mondjuk te nem is 800-ast hanem 700-ast fotóztál így a törzslámpák is máshol helyezkednek el.

alert
Tegnap szembe jött velem és mintha egy picit kisebb lenne és hátrébb helyezkedne el az a matrica. Ha érdekel valakit 😊 Bár lehet, hogy úgy már nem látszik a festésen....

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Az elsõ fecske elkészült. Ezen a fotón, most nincsen retus. 😊

Nagyon szép, várom már! Köszi
Clidey

Meg lesz az összes verzió (6-7-800) ápgrédelve, hála Apci infóinak. 😊
A kabin feletti részre sajnos nem lehet tenni lajstromjelet, mert nincsenek külön mappolva azok a poligonok. Elvileg egy késõbbi SP-ben lesz majd ilyen lehetõség, akkor majd megcsinálom azt is.

Clidey
Pedig így van. 😊

Szia Clidey! Az eddigi ifly 737 malév festéseket, nem fejleszted tovább hogy rajta legyen az uniós elnökségi matrica? Nagyon szuperek a festések, csak annyi kérdésem van, hogy a kabin fölé a lajstromot technikai okok miatt nem lehet odapingálni? De tényleg nagyon köszi az eddigi festéseket..
spyy55
Nem tudtam, hogy határok közé van szorítva az FS agya!

[HUN]FaTaL
Na ez várós 😊))

[HUN]FaTaL
Akartad volt mondani csak a cockpit. Nincs a cabin lemodellezve. 😞