45215
  • polluxware
    :(

nem sérült meg senki.. (legalább)

nem nagyon lehet mit mondani

• jaszy76
    Ezt nem hiszem el. :(
  • napstR
    aucss :/
  • gfarkas
    Elnézést a nem idevaló beírásokért és kérem az illetékest hogy ha lehet moderálja ki őket.
    Köszi.
  • gfarkas
    OFF
    Valami hasznos dologban, ne adj Isten kétkezi munkában lennének ilyen buzgók, hogy a paci lógassa bele a hímtagját ahány politikus csak van, volt vagy lesz.
    A saját kukijukon kívül még más szerszám nem volt a kezükbe de marhára tudják, hogy milyen szakmába hogyan lehet belebetegedni, belerokkani.Mindnek kiutalnék egy kis wellness bányát pár évre, hogy egyszer a saját faszukkal verjék már a csalánt.
    ON
    Na de maradjunk a topiknál.....
  • jaszy76
    Most rendben van. Nem szabad fsuipc alatt tengelyre belőni a spoilert, mert utána nem fog rendesen működni. Ha az FS-ben állítom be, akkor okés, de ott meg nem lehet arm-ba tenni. Ebben az esetben marad a shift+ü. :)
  • polluxware
    nehommá véletlenül legyél házáfi;) dolgotnak rajta a fiúk nyugalom..
  • gfarkas
    Nekem már kétszer sikerült egy szép sárga EC helire felkéreszkedni Pápa-Bfüred viszonylatban.Én már mindent megtettem, hogy megspóroljak egy nyugdíjat valamelyik szarházi politikusnak de nem rajtam múlott...
  • polluxware
  • jaszy76
    Azóta szarakodik, mióta fsuipcben ráraktam tengelyre.
    Aztán hiába törlöm ki, nem működik. Pedig elvileg frankón működik.
    Az ifly fórumban is azt javasolják, hogy ne állítsuk be fsuipcben.
    Tegnap már nem volt hozzá kedvem. Ma kidobom az egész ini-t, aztán nekiugrok újra. :)
  • gfarkas
    Ja, sok információt, videót találsz ITT, a Robi honlapján.Nem dicsekedni akarok, de én voltam az első csoportparancsnoka...
    Ha már ismered a lapot akkor bocsi.
  • gfarkas
    Sajnos a volt kollégák zömének az egészségi állapota nem a legjobb (mi ugye nem a klimatizált parlamentbe üldögélve osztottuk az észt, hanem kemény körülmények között dolgoztunk 20-25-30 évet), aki meg, még bírja az dolgozik (hogy ez a sok médiabarom honnan veszi a 200 000 Ft-os nyugdíjakat, ennyi a mesébe meg a tábornokoknak van), most meg ki tudja mi lesz velünk?
    Ha most segély lesz vagy megadóztatják akkor nekem is annyi.Lányom fősulin Győrbe (albérlet,kaja,bérletek), még jó ,hogy ösztöndíjas, szóval nagyjából a szánkig ér az anyag.....nem tudom mi lesz.
  • Hont
    Ez tényleg jobb mint a REX...
  • CptSAB
    Köszi az infókat! :) Tényleg Győző, nem állsz össze pár kollégával és írtok egy jó kis könyvet?
  • Papirzacsi
    Ugyan nekem nincs tengelyre kötve a spoiler, de nálam tökéletesen működik.
  • jaszy76
    Pont ma írtak az ifly forumba, hogy:
    "Yes, I have one of my buttons that does shift-/. And as I said the green light comes on. Also, on touch down the lever goes down like it should when the spoilers are up. But looking at the wings from the external view they are still down. But if I hit / then they activate."

Nálam pont ugyanez. Nálatok okés?
  • Hont
    Megpróbáltam, de UA.
    Valami hiányzik...
  • [HUN]FaTaL
    Használj ASE-t az időjáráshoz :)
  • Hont
    Némi segítségre lenne szükségem...
    Pár hete újra kellett raknom az FS-t Win-nel együtt.
    (Scenery problémák miatt)
    Most lenne egy olyan gondom, amit napok óta nem bírok megoldani...
    Mondhatni, hogy minden tökéletes, egészen addig, míg egy "felhőcske"meg nem jeleni az égen!Abban a pillanatba az FPS 10-12 re esik.
    Ha csupasz az ég, a mega addonok környékén is 80-100 fölött lenne, ha nem limitálnám. (Természetesen élsimítással)
    Próbáltam már drivert csereberélni, de nem segített.
    A felhőket REX generálja.
    Valamint észre vettem azt is, ha a netről megszüntetem a kapcsolatot, az kb 10 FPS. javít a helyzeten.
    Valami lehet hiányzik, de nem jövök rá...
    Már második hete csak sötétbe repülök, mert akkor nem hiányoznak annyira a felhők.:S
  • jaszy76
    ja, ifly-ról van szó
  • jaszy76
    Megőrülök!
    FSUIPC-ben belőttem a saitek karokat: throttle, spoiler, flaps
    Minden működik is, de a francért nem lehet a spoilert arm-ba rakni? Állíthatom ahova akarom, szabályozza is a spoilert, de nem lehet belőni arm állásba.
    Ha billre teszem a spoiler arm funkciót, akkor okés, a főfutó koppanásakor megy is le a kar, de a spoiler nem nyílik. Nem értem...

Azóta minden vissza gyári beállításra, de a spoiler továbbra sem működik.
  • gfarkas
    Jók a képeid a honlapodon, gratula.
    Mindig tanul az ember.
  • gfarkas
    Bulgárba (Plovdiv) a 23-asok voltak nagyjavításon de azokban csak jégtelenítő szesz volt, a loksit antifriz (fagyálló folyadék - autóba is jó volt eredeti töménységben -40 C-ig) hűtötte úgy hogy a kerozinon keresztül vezették.A szeszes hűtésnél az első futógondolába volt kivezetve a szeszgőz ezért azt után kellett tölteni kb. 40 perc loksi üzem után.
    A repszesz tulajdonképpen dehidratált 98%-os ("pálinka") krumpliszesz volt.Vízzel higítva volt illendő fogyasztani, de néhányan elbírtak vele anélkül is,így előfordult jelentősebb bevetések után, hogy másnap egy pohár víz után ugyanolyan kajki lett az ember mint előtte nap.
  • CptSAB
    Köke! Tanakodtam ugyanis, hogy az ital eredetije a bulgáriai nagyjavítások során került a képbe, és valami nemzeti ital volt e .. avagy valami erős pálesz féle, de itt a válasz, ami felénk is ismerős volt, mert titokban mindenki arról beszélt, borvirágos taszári katonák láttán, hogy repszesz, repszesz.. :D
  • gfarkas
    Mea culpa !
  • polluxware
    a lényeg hogy az elnyomásnak vége

most az ünneplés ideje van
  • Papirzacsi
    Nem is lenne értelme a vitának. De, hogy ne csak rám hagyd a dolgot, hanem ismeretterjesztő jellege is legyen a felvetett dolognak, kikerestem, amit bárki megtehetett volna:Egy rövid de kedves kis oldalacska
    És persze amit bárki megnézhet az airlinersen:
    1. kép
    2. kép
    3. kép (dugó levéve)
    4. kép (látszik, hogy nem látszik a fan fokozat)
    Valszeg azok a bizonyos "usákok" nem teljesen ok nélkül gondolhatták úgy, még az ilyenkor szükséges korlátozások ellenére is, hogy jobb lehet a következő járattal vinni, mint ezért külön teherszállító géppel lerepülni ugyanazt az utat, másik személyzettel, stb. stb.
  • gfarkas
    A repkóra szoktuk mondani, persze több "fedőneve" is volt.
    A Fater jó cikkeket írt annó, érdemes elolvasni, sok titkot elárul.
    A szesz volt a lokátor hűtőfolyadéka, az ablak jégtelenítője, a helikben keverték glicerinnel, de az edzettebb muszlincákat nem zavarta....
    Ez volt a legfogyóbb fogyóanyag amivel a seregben találkoztam.
    A 08-as avatásán láttam, hát megöregedtünk, most meg még rugnak néhányat belénk, lehet nyugdíjam sem lesz vagy az infarktusommal mehetek kápónak a debreceni stadionépítésre.
  • CptSAB
    Még emlékszem a 80-as évek közepén megjelenő első "fantázia" rajzokra a Mig-29-ről. :) Győző, "Tömör" mit hív busman tigrisnyálnak? :D Neked tudnod kell.. :D
  • gfarkas
    A PG-ben (Tököl) az iskolai osztályteremből a betonra láttunk, Szergejék minden mozdulatát láttuk.
    Igen, mindkét típussal volt szerencsém repülni VVS-Aeroflot színekben Pápa-Kunmadaras ill. Pápa-Sármellék-Tököl viszonylatban.Jó nagy böhönye mindkettő, pl. az IL-76-osban csigalépcső van, szobányi berendezéstér és még onnan kezdődik a raktér.Egy élmény volt amikor a 11-es 23-asért jöttek vele.Kb. C-17 kategória.
    A Pápa - Frunze (gugli a barátod, mert most nem így hívják a Kínai határ melletti akkor zárt várost.), Pápa-Krasznodar, Pápa-Asztrahany utakat meg An-26-al is és Tu-154-el is megtettem Tokmagi leszállással(An-26).
    Tökölön már akkor ültem a MiG-29-es kabinjában amikor még a nagyközönség tán azt sem tudta, hogy létezik.
    Alkatrészért szinte az összes magyar és szovjet repteret bejártam kocsival, helikopterrel, repülővel meg sok-sok repszesszel.Betonjavításkor települtem Mezőkövesdre és Szentkirályra.
    Külső függesztményként terhet utasgéppel szállítani eléggé drága és kockázatos dolog..., ettől még igaz lehet, de az Usákok mindenre képesek.;-))
  • napstR
    köszi a válaszokat gfarkas és papirzacsi! :)
  • CptSAB
    Sok érdekességet rejt az a VSZ múlt, amelyekről nagy valószínűséggel nem is nagyon fogunk hallani.. :S nem lesznek képek róla airlinersen, a spec szakmai-ex kiszolgáló emberek oldalaira meg "ki" keresne rá, ha a létéről sem tud a dolognak :) Gyanítom, Győző Te Tökölön azért láttál élőben sok érdekeset. Az IL-76 volt a szavaid mögött rejtőző madárka? Vagy a "légcsavaros" An-12?
  • polluxware
    gyerekek... lent a határnál az iskolakör bézzzlegjénél volt alkalmam "kisebb" távolságból hallani és meglesni egy F4u Corsairt...

shodaszép hangja volt... az a kis R-2800as doublewásp erőforrás egy külön hangvilág

szegedi reptér felett még csinált két húrkot mielőtt leszállt volna

sajnálom hogy nem tudtam ma kimenni a reptérre... ez valami olyasmi mint a napfogyatkozás, csak ritkább
  • polluxware
    ez a nyári huncut perlekedés, a bugó füzi tupicskák násztáncára emlékeztet
  • gfarkas
    Vitatkozzon a szőröslábu hopcihér, Neked van igazad.
  • Papirzacsi
    Talán olvass utána, hogy a 747 opcionálisan rendelkezik egy bal szárnyon elhelyezett külső teher függesztési képességgel, ahol rendszerint ritkán ugyan, de hajtóműveket szállítottak A-ból B-be, mondjuk a légitársaság egy másik gépének cserealkatrészként.
    És ha előveszed a farkasszemed, még talán fel is tűnik, hogy nincs beszerelve a fan fokozat és a belső áram beömlője elé egy "dugó" van szerelve. De keress rá a neten, fogsz még infót találni róla.
    A repműszaki múlt szép, a pár évtized méginkább, de az még mindig csak egy kis szelete a világnak...
  • gfarkas
    A-ból B-be lekonzervált, szilikagéllel alaposan bepakolva,zárt,vízmentes ládába (un. "kavtyorka") csomagolva szállítanak hajtóműveket.Nekem elhiheted pár évtizedes repműszaki múlt után.
  • Papirzacsi
    Very big tévedés.
  • gfarkas
    Egy új v. továbbfejlesztett hajtómű kipróbálása üzemi körülmények között.
    Van úgy, hogy nem plusszban szerelik, hanem egy eredeti helyére.
  • Papirzacsi
    Egy külső függesztményként A-ból B-be szállított hajtómű.