45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#35889 Ez szép volt. -
#35888 A MiG-15 feneke jóval alacsonyabban van, mint akár a 21-es, Albatros illetve a 29-é, amiken repült Pinkóczi József az elmúlt 20 évben. Ellenben nagyon is jól ismerte a gépet. Nyugdíjba vonulása után folyamatosan ezen a projekten volt. Tudta ő meddig húzható a gép. A nekifutási távval így a videón is látszódik nem lett volna baj, azon a távolságon el kellett volna emelkednie a gépnek. Nem így történt.. Pár apróság: ez a gép, kiképző-oktató vadászgépnek készült. Nem sétarepülőnek. Ne értsen félre senki sem, de egy a harci gépek terén "zöldfülű" pilóta ült az oktatói székben hátul. Ha valóban a gép súrolta a betont 6x már az elsőnél előreszólok, Józsi leért a seggünk engedd vissza, kevés a sebesség!!! Ne húzd tovább!!! De ugyanez igaz a toronyra is.. senki sem szólt? "31-es" a feneked betont fogott!! Láng, nincs! Szakítsd meg a feladatot! Guruljatok vissza a zónába! Mindenkiben nagyobb volt az ijedtség?
Jó lett volna a hátsó ülésben is egy oldtimer régi VSZ repülő hajózó. Jó lett volna egy olyan repülőtér, amely aktív vadászrepülő harci kiképzést folytat.. jobb lett volna az időpont a kb. 20 évvel ezelőtti Taszáron, Pápán, Kecskeméten. Sajnos 2011-ben történt az eset, lehet ez volt megírva. A hazai hatóságok nem nagyon akarództak segíteni az ügyön a kezdetektől fogva. Kiverte a víz őket szerintem a gép puszta lététől. Murphy végig ott ült a két pilóta mögött, minden repülésnél, várva a pillanatot, amikor pontot tehet a nemkívánatos gyermek életének fejlődésére.
Nem tudom hibáztatni a két pilótát. Olyan élményt kaptam, kaptunk tőlük 2011-ben, amit nem felejtünk el, míg élünk. Egy öreg MiG-15-ös, az egykori büszke Sas újra a magyar légtérben repült. Hallottuk hajtóművét. Persze sajnálom, hogy nem élőben. Amikor én születtem és gyermek voltam, már nem repült ez a típus. De fogjuk látni még ezt a gépet szerintem, ha repülni nem is, de ott a helye felújítva egy múzeumban, ahol beülhetünk, megtekinthetünk minden apró zugát. Magunkba szívhajuk a kabinja illatát.. mert ez a gép nem akart meghalni 2011. július 18-án, élni akart, akárcsak a két pilóta. Ők próbálták megvédeni fém, alumínium testét, Ő pedig Pinkóczi Józsefet és Rohács Tamást.
-
#35887 pont tegnap este jottem parizsbol, épp elöttünk nyitották meg a repteret, de jó nagy viharba kerültünk kellemes dobálás volt bár ahogy körbe néztem csak én élveztem a gépen:) -
#35886 ha már.......
én mint ladikus...
merészkedem megosztani észrevételem:
szóval.. már az első berepülésről készített videjón is feltünt ,hogy a könyv szerinti v1 sebességet valki nagyon komolyan produkálni szerette volna (farok vészesen leérő félben volt akkor is)
mondjuk ez lehet egy konstrukciós hibája is az UTI verzsönnek.. (CG)
a baleset napján meg tisztán látszik, hogy ezt megismételni szerették volna..
egyszerűen nem akkor próbálták elemelni amikor már "fellép a hullámra" vagy kisiklik a test az adott sebességen:)
lehet magas hőmérséklet a betonyon a gond - > kevesebb oxy -> kisebb powa -
#35885 Igen! Értem!
Emberek vagyunk! Hibázunk! Akaratunk ellenére!
Lényeg hogy élnek és még repülhetnek!
A gép pótolható! (Még ha sokan megköveznek is):( -
#35884 hát van egy érzésem...
de inkább nem mondom ki, hogy mi törpénhetett -
#35883 köszi -
#35882 http://iho.hu/hir/mig-15-hat-nyom-a-betonon-nem-volt-muszaki-hiba -
#35881 bazz.. sikerült megríkatni
ennyi volt? úgyértem nem tudják megjavítani? friss infó? fórum? -
#35880 Emlékezzünk így erre a legendás gépre.
-
csupor11 #35879 honnan lehet letöteni? -
#35878 Lenne itt egy -két érdekes párbeszéd...:)
http://iho.hu/hir/ferihegyi-forgalom-hogy-kerultek-el-a-zivatarokat-a-pilotak -
#35877 Nekem semmi gond vele az újjal sem. -
koreny20 #35876 régebbi fsuipc-kel jobban működik
-
CzJ #35875 Helo!Olyan kérdésem lenne hogy az Active Sky Evolution nem tölti be az időjárást az FSbe(ha rányomok a paneljén hogy Start FS arra se reagál), mi lehet ennek az oka? Fent van a legfrissebb FSUIPC most tettem újra mindent!Üdv, -
dioszegimate #35874 Köszönöm! -
koreny20 #35873 sztem is.... azért ha felhúzod egy gép orrfutóját a talajtól és még 3 másodperc mulva sem emelkedik el a pályától az kicsit korai. Sztem csak az lehetett az oka hogy próbálgatták mennyinél emelkedik el, más oka nem nagyon lehet, rövid volt a pálya...?
-
#35872 én nem értek hozzá... ,de sztem már az orr elemelésekor sem volt kellő sebesség..
egyszerűen átesett
a többi már részletkérdés -
litlebubu #35871 -
litlebubu #35870 -
litlebubu #35869 Ez szerintem durva pilótahiba volt. Túlhúzta a gépet és a bal szárnyvég átesett. Már az első felszállás is necces volt. Ott is korán lett elemelve. -
#35868 Ma de. láttam.
Jött egy gép KOVEK felöl FL240.Folyamatosan ereszkedett.Ráfordult a 31R irányra . Itt már csak 3000 lábon volt. Végig ment a pálya irányon, majd emelkedni kezdett és LITKU irányába vissza ment FL220 fölé és kilépett.
Lehet csak a postát dobták le a pálya mellé?:D -
LegendTommy #35867 pilotshop
itt tudod halgatni az Approach-ot és az Atis-t -
dioszegimate #35866 Bocs a hülye kérdésért, de hol tudom hallgatni a rádióforgalmazást? (Jó lenne flightradar mellé ) -
#35865 Az, de még hozzánézni az időképes radarképet mégjobb volt. :) -
napstR #35864 ááá mekkora buli volt ferihegyen :D hatalmas élmény volt hallgatni az approach-t és közben nézni flightradaron, hogy mi történik :):)
itt van egy kép az egyik germanwings kavarodásáról: link -
#35863 +1 -
#35862 Ez már majdnem konteo bonyolultságúvá kezd válni.:) -
#35861 Osztom a nézetet. Nemrégiben beszélgettem atyámmal. Eredetileg lokátoros volt, de végül munkavédelmi főtisztként szerelt le. A kiképzési utasítások nyilvánossá tételének lehetőségéről beszélgettünk. Nem pusztán a repülésről, hanem általánosságban, legyen az harckocsizó, tüzér, vegyvédelmi stb. Akkor ő felhozta, hogy ezek "azért sem kívánatosak", mert a katonai szolgálat folyamán olyan anyagokkal, eszközökkel dolgoztak, dolgoznak a mai napig a katonák, amelyek egészségre ártalmasak, több esetben az sem számít, betartja-e avagy sem az előírásokat a katona. Kérdezhetik egyesek, akkor miért? A válasz, mert a katonaság, mint hivatás veszélyes szakma, szolgálat a Haza számára.. csak éppen köcsög a saját karrierjüket hajhászó politikusok, pártkatonák, nem ritkán a politikához szegődő tábornokok, vezérkari talpnyalók elfelejtkeznek ezen dolgokról. Szemükben a katona békeidőben kolonc, ha meg az istenbarmai háborúba sodorják az országot, akkor papíron hős, a valóságban meg zavaros eszmék ágyútölteléke. Ha már halott, nem kér többet enni, de nagyszerű propaganda a jövő nemzedékének, adott politikai korokban váltakozva, kit mikor becsülnek meg. -
#35860 Az is megfordult a fejemben.. a bal oldali tartály üres volt? Mert lehetett oka a gép túlzott súlypont eltolódásának jobbra. Lehet Pinkóék oldották a két tartályt, hátha a gép egyensúlya helyreáll még mielőtt bekarikáznak a betonba az erősen jobbra csúszó Sassal? De a bal oldali tank ahelyett, hogy lerepült volna, félig elfordulva csak a légellenállást növelte és az átesés közeli állapotba került gép letottyant.. -
#35859 csak azért úsztak meg mert ezekben még van anyag,no meg nem kicsi szerencséjük volt az a kérőfelhő meg 1 szikra vagy a hajtómű forró levegője sanszos lángcsóvává alakíthatta volna a környezetet.
-
#35858 Minek igazad van.Megszavazom ,hogy maradjon.Szívemből szóltál. -
#35857 magyarán jetttttttttison volt? ;) -
#35856 Makettinfón megnéztem egy másik képsorozatot. Na az a füst a "lerepült"?! jobb oldali tartályé. Már a gép elemelkedésekor "elrepült" a fenébe, bazi nagy kerozin vagy nem tudom miféle füstöt, felhőt okádva bucskázva a gép mögött. A bal oldali is keresztben állt, ezt követte a földnek ütődés, majd a gép előszőr jobbra, azután vissza balra perdült, csúszott. Oltári Szerencséjük volt! -
#35855 Fura a kép, mert a bal oldali teljesen el van fordulva, de a jobb oldali sem úgy néz ki a képen, mint ahogy kellene lennie, füst, por, kerozin vagy mittudom én mi az a felhő ide-oda. -
#35854 Ó hogy a .. Hál Isten az Öreg jól van! Szegény gép.. nem egyhamar repül újra. De talán van még tartalék anyag. Igaz, kérdéses mekkora a szerkezeti kár a törzsben, mert az a szárny az javarészt kuka.. -
#35853 Szörnyen sajnálom!
Óriási kudarc ez...:(
De legalább láttuk repülni!
CSak akik dolgoztak rajt... Azoknak olyan mintha a gyerekükkel történt volna valami!
Baromi szerencse, hogy a személyzetnek nem lett komoly baja!!! -
#35852 Talán az anyagával lehetett valami baj? -
#35851 Ne gondold már hogy egy kilazult-elhagyott csavar miatt fordult el az a tartály...... -
#35850 látva a képet...
(bal) üzemanyag tartályt ki csavarozta fel?