45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#35929 Tibi bá boldog lehetsz.. a hozzászólásodat máshová is betették. Csak mellékesen hadd jegyezzem meg, miközben mindenki egy embert tesz meg felelőssé és majd összeszarja magát attól, hogy hú a gép, a gép.. mert de hülye volt a pilóta addig basszátok meg a két pilóta túlélte, ma is velünk vannak. A gép is felújítható maradt ha nem is repképes lesz. Kapott igen, baromi nagy erőhatásokat az a gép, de vegyétek már azt a kibaszott fáradtságot, és nézzétek meg ilyen esetben az 50-es 60-as években hány MiG-15 végezte volna ennyire egyben.. az Öreg így vagy úgy de az utolsó pillanatig kísérelte tompítani a becsapódást. Az Égiek vele voltak, ott abban a pillanatban. Értem én, hogy nyilatkozik mindenki, mindenkinek van véleménye.. csak éppen egy sem vezetett soha a büdös életben (én sem, és semmilyen repülőt, repülő eszközt) egy lökös katonai gépet sem. Az 1952-2000-ig tartó időszakban a lezuhant/balesetet szenvedett katonai gépek kevés kivételtől eltekintve teljesen megsemmisültek. Végig lehet nézni a fekete listát. Pinkóczi József és Rohács Tamás nem került fel arra a listára. Balesetet szenvedett a gép, törés besorolással. Egy baleset mindig események láncolata miatt jön létre, tudjuk ezt sulykolja a szabály. A túlhúzást már a Tököli sima gurulópróbánál megcsinálták, amikor repülésről még szó sem volt, de ezek szerint ott is mindenki kipipálta a mozzanatot hogy megfelelő. Jártak kint lengyelben, voltak ismeretek..
Láttam repülni a lengyel UTI-t videókon. Teljesen másképpen tette. Hosszú nekifutás, lapos elemelkedés. (régi orosz archivokon is lapos a szög, de jóval rövidebb az elemelési táv) Valamiért a magyar berepülő team ami nemcsak a két pilóta!!!! (és nem csak az az egy pilóta) teljesen másképpen végezte, más volt ez erőltetett konfiguráció. A katonai repülésben olyan nincs, hogy valaki csak utas hátul, csak jegyzetel. Egy kétüléses katonai gépben a pilóták ismerik egymást, ismerik egymás repülési szokását. Ott nincs kényelmeskedés. Ha összeszokott páros volt, a gépet minden repülésnél együtt küldték a végzete felé olyan instrukciók alapján, amelyek !!!talán!!! hibásak voltak. És kinyilatkoztatni a vizsgálat vége előtt az ítéletet (Talabos kivételével senki sem nyilatkozott a csapatból, az ő véleménye szentírás egyeseknek) az szerintem elhamarkodott. Legfőképpen azért, mert mindig az emberélet megóvása az első!!!
Egy valamit bátran ki merek nyilatkoztatni azonban. Elhamarkodott volt a repülőgép berepülése valamiért. De azért tipikusan magyarok vagyunk. Mert miközben a lengyelek továbbra is partnerek, és biztatnak, addig a hülye konok magyar már csak felelősöket keres, meg húzza a száját. Nem előre néz, csak vissza, mint mindig. -
litlebubu #35928 Ezen a videón én nagyon úgy látom, hogy van egy olyan pillanat, amikor már a főfutóról is elemelkedik a gép és a farokcsúszón támaszkodik, de még mindíg húzza neki a szarvát. Jól látom? -
litlebubu #35927 Egyetértek veled, én sem értem, hogy miért nem vették észre az előző három felszállásnál, hogy ez nagyon nem jó. Én tényleg "outsider" vagyok hozzátok képest, csak imádom a repülést, de már az első felszállásról készült videót nézve is mondogattam, hogy ez a felszállás nagyon "necces" volt. -
#35926 egyáltalán azt tudni konkrétan hogy ki vezette akkor?
csak azért kérdem.. ,mert az utolsó "repülős" vidijón látszik hogy a hátsóülésről szálltak le vele.. (nem hinném hogy csak tandemben hátul tologatta volna a botot a muki) -
#35925 huhh..
ahogy a videó elején szól..
"félreértések elkerülése végett"
senki nem hibáztat senki senkit (nincs értelme)
megjegyzem! karcolás mentesen távozott a két pilóta a "roncsból" -
#35924 pont ezen filóztam én is annó.. -
#35923 "...azon a távolságon el kellett volna emelkednie a gépnek..."
El persze. Csak nem azzal a sebességgel amivel kellett volna...meg is lett sajnos az eredménye.
"...Ha valóban a gép súrolta a betont 6x már az elsőnél előreszólok..."
Nos, biztos vagyok benne, hogy az aszfalton tökéletesen látható és megszámolható volt a sika. Úgyhogy biztos lehetsz benne: az a 6 valóban 6. Hogy szólt-e a Tamás a pilótának avagya sem - majd talán kiderül egyszer.
"...Jó lett volna a hátsó ülésben is egy oldtimer régi VSZ repülő hajózó..."
Ez az eset szemszögéből teljesen indifferens. A hátul ülő pilótának az elsődleges feladata a repülési értékek pontos lejegyzése, a berepülési program sorrendjének "diktálása". A gép vezetése normál körülmények közt NEM feladata. Amúgy sincs tapasztalat híján: repült már MiG-15-el a lengyeleknél is, valamint szerteágazó repülési tapasztalata van, kezdve a sportgépektől a B737-ig bezárólag, többezer órával a háta mögött. Szóval szerintem teljesen alkalmas volt a feladat végrehajtására.
"...Nem tudom hibáztatni a két pilótát..."
Két pilótát én sem. De egyet annál inkább! Azt aki a botot fogta!
"...De fogjuk látni még ezt a gépet szerintem..."
Fogjuk, minden bizonnyal. Csak nem úgy és ott, ahol szerettük/szerették volna: az égen orsózva egy repülőnapon. :(((((( -
nyulzoltan #35922 Utoljára Taszáron láttam hasonlót mikor lezuhant MIG re kellett vigyáznom.
Sajnálom én is azokat akiknek a munkája ebben benne volt, de eszembe jutott az is hogy milyen jó kis éjszakai repüléseket láthattam egész közelről. -
#35921 Ez biztos így van Tomibácsi ahogy írod...de ezt most elbaszta...de kurvára... :(((( -
#35920 Végtelenül szomorú képsorok ezek. Öt év kemény, szívvel-lélekkel végzett munkája vált semmivé egy pillanat alatt.
Mióta az első felvételt megláttam a balesetről, nem találom a választ a következő gondolatmenetemre:
Nyílván volt komoly elméleti felkészülés az első (Tököli) repülés előtt is, ahol bizonyára sok szó esett a felszállás végrehajtásának mikéntjéről. Ennek ellenére ott is erősen túlhúzott helyzetben lett "elerőltetve" szegény masina a betonról...
Aztán nyílván volt reputáni megbeszélés is, ahol kiértékelték a repülést mozzanatról-mozzanatra beleértve a felszállást is.
Majd lerepülték szolnokra, ahol szintén repültek még vele a baleset előtt legalább egy startot - erősen gyanítom, hogy hasonló felszállási technikával...
Nem tudom elhinni, hogy senki szakembernek nem tűnt fel a felszállás elbaszása, és hogy nem hívták erre fel a berepülőpilóta figyelmét akár minden alkalommal...olyan hihetetlen...
...Aztán jött a következő - ma már tudjuk: egyben az utolsó is - felszállás; ugyan úgy nagy állásszöggel, elerőltetve a földről. Csak ezúttal már át is esett azon nyomban melynek folyományaként le is borul a masina balra, majd azt még "kikanalazva" odakenik a pályára szegény repülőt...komolyan mondom, mintha csak egy nulla órás növendék elbaszott felszállását láttam volna, nem pedig egy többezer órás rutinos berepülőpilótáét...
Persze ilyenkor mondhatják, hogy emberek vagyunk, hibázhatunk. Ami igaz is. Na de 4x egymás után, dettó ugyanúgy????
Mélységesen szomorú vagyok az esetet illetően, de reménykedem benne, hogy ebben az összeszokott, kiváló szakemberekből álló kis csapatban lesz még annyi erő és kitartás, hogy tető alá hozzanak egy újabb MiG-15-öst...de ezúttal majd bízzák pilótára a berepülését... -
#35919 Gyerekek, személyesen ismerem Pinkót! Ejh, de sokat láttam repülni az öreget. A kezében az Albatros is vidám, pajkos kecses paripa volt. Hogyne lennék fanatikus. Ami másoknak Ferihegy, a Boeingek, Airbusok az nekem Taszár, a MiGek, Szuhojok. Nagyszerű érzés, amikor kezet fogok Vele. A mai napig példaképem, büszkén tekintek fel rá. Ezen nem fog változtatni a HA-UTI balesete sem.
-
#35918 Azért a pálya végétől még jócskán messze voltak, mivel a pálya 1/3-a előtt már a levegőben volt az orrfutó.
-
#35917 Olvasd már el a faqt. -
csupor11 #35916 van a játékban robot pilóta?
-
#35915 Amikor először láttam felszállni tökölön mondtam a maminak a farka meg a beton közt nem volt több mint 10 cm.Még meg is jegyeztem nehogy ugy járjon mint a LOC HER-ben,bazz az ember megérzi.Bárcsak ne lett volna igazam. -
#35914 nomeg az is más amikor az ember szimben úgy érzi bőven elég a kifutó, és az amikor a valóságban nincs restart opció ha túlrobogunk....
elkélt volna a rádiós aszisztáció a betony melett -
#35913 fánátik vagy -
#35912 jogos .Látva a videót én is erre gondolok.Vagy túlsúly vagy súlypont de sebbi az kevés volt. -
#35911 Köszi a segítsége! azért jobban néz ki ezzel a rex-el az fs mint HDev2-vel. -
#35910 Igen, berakta már a textúrákat. -
#35909 Oké már meg van, és miután installáltam azután nem is kell meg nyitni a többször rex-et elég csak active sky-t? -
#35908 Mi? Nem. Ott beállítod mi kell, aztán létrehozol egy témát, beállítod melyik textúra kell, install. -
#35907 Akkor csak annyit kell csinálni, hogy options-be kipipálom ami kell aztán save? -
#35906 Rexel installálsz egy témát és kész, bezárod utána. -
#35905 Lenne egy olyan kérdésem, hogy a rex-ben van az images fájl amiben bent vannak a felhők meg más egyéb ezeket az fs-en belül hova kell berakni, hogy ezeket használja az active sky és persze az fs? -
#35904 Joystick, és ha a FAQ ot nem érted akkor inkabb tetris -
csupor11 #35903 de mit kel nyomni? melyik gombokat ? a f.a.q -t nem értem.. -
#35902 Balra döntöd balra megy, jobbra döntöd jobbra megy!
Elejét emeled emelkedik, lefelé nyomod süllyed!
FAQ-ban mindent megtalálsz! -
csupor11 #35901 hogy kel irányítani a repülőket ?? -
#35900 akkor rexben vedd lejebb a texturat es installad be az uj felhoket, AA bol meg vegyel vissza a felhok megtudjak szivatni a rendszert kemenyen.
Cloud Draw: Minimum
Cloud Coverage: min-Med
Rate: None -
#35899 Minimumon van...:( -
#35898 eloszor is mediumra vedd a felhozetet, nem kell hihg es rex ben az optionsnel 512 is eleg -
#35897 ASE-ról jut eszembe:
Mennyi az ajánlott layer szám? Tudom, hogy ez erősen gépfüggő, de mennyi szerintetek a minimum?
Az ASE vagy FS miatt van, hogy a felhőzet kiterjedése, alakja (nem tudom jobban leírni) random változik? Nem az ASE frissítésre gondolok.
Pl: előttem van egy szép cumulus, aztán hirtelen eltűnik. -
#35896 Amit még észre vettem az az, hogy AA módban jön elő.
Tiszta égboltnál, mindegy mekkora az IA és melyik kiegészítő van betöltve, azok egyáltalán nem okoznak neki gondot.
CSak AA módba a felhők... -
#35895 Default.
Próbáltam REX ill ASE.
A felbontás 1680x1050. -
#35894 Warezhez -hez mint az ablak bal alsó sarkában lévő felirat is mutatja, itt biztos nem kapsz segítséget!
Eladót se valószínű! -
#35893 Mi a beallitasod weather fulon? Milyen felhoket hasznalsz? REX? mekkora textura? -
csupor11 #35892 Hello .Honan lehet letöteni a játékot mert egyik torrent oldalrol sem lehet letöteni mert nincsnek vissza töltve a játékok.vagy valakinek nincs eladó belöle . -
#35891 Én meg még mindig küzdök a "hülye" kis felhőimmel...
Most is EDDF-n iFLY 3D-ben 45-50 az FPS. Sötétbe, tiszta égbolton és tökig érő ködbe!
De amint előkerülnek a felhők, egyből 15-18!
Csesztetek már ilyet? Amíg lent vagyok minden rendben, ahogy felhőmagasságba érek egyből diafilm lesz...:(
Egy komolyabb comolusba ha berepülők, 10 alá megy... -
#35890 Szerintem annyira magyar a történet.....