45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#35969 Volt már a hír? -
#35968 smithkérdeztél? -
#35967 Igen, valaki tudja! -
#35966 stealth fighter -
#35965 Persze, hogy tudja.
Bár képet ugyan nem linkeltél, a mondatod pedig nem kérdő volt. :) -
sztoky #35964 Helló!
Tudja valaki, hogy ez milyen gép!
üdv -
sztoky #35963 csupor11 !!!
parancsolj:
http://fs2004faq.uw.hu/
http://vacchun.hu/
oktatásnál találod
üdv -
sztoky #35962 Helló!
help! Honnan tudom az MPP csomagokat leölteni????
köszi
üdv -
mk452001 #35961 Sziasztok!
A PSS Concorde-al kapcsolatban kérném a segítségetek.
amikor betölti az FS a gépet, az fogja magát, és beesik a betonba, ha meg mégse, akkor leszálláskor sűlyed el.
Ilyen esetem volt még anno FS újrarakás előtt, csak már elfelejtettem, hogy mi a gyógyír.
Remélem tudtok segíteni, előre köszi -
#35960 Nincs painkitem, csak úgy elkezdtem pingálgatni próbaképpen. Jó lenne egy freeware amit lehetne csiszolgatni. Kár hogy nem értek hozzá annyira, hogy megcsináljam. -
#35959 Na bocsi, két hozzászólás között szunyáltam egyet. A VAP verzió nekem jobban tetszett. Sajna csak egy AI verzióhoz van paintkitem, amit még a régi 90-es évekbeli színekre festettem. Se a VAP, sem az Alphasim verzióhoz nem halottam paintkitről. Kis szerencsével, az Alpha verzió előbb utóbb free lesz szerintem. -
#35958 Én kérek elnézést:-) Maximálisan igazad van. Ez a Magyarisztán bizony egy ilyen hely. a Magyar Légierőlködés 3 merevszárnyú típusa közül már csak kettőt lehet kivonni. Idáig jutottunk. -
litlebubu #35957 Á először majd felújítják, nagyjavítják őket és utánna pár hónapra vonják ki. Így szokták Mo.-on. Lásd Szu-22. -
#35956 Neked van készen? Én A VAP-nak álltam neki végül, mert nem tudtam eldönteni melyik a jobb. Te próbáltad őket? Talán az alpha szebb, de a másik meg mintha jobban repülne. -
#35955 Alphasimeshez kellene? -
mk452001 #35954 Sziasztok, lenne egy kisebb problémám, remélem tudtok segíteni.
A Tropicalsim féle Rio reptérről (SBGL) lenne szó: ILS 28-as pályára ha vezetem a gépet, kb. 10 nm-re a reptértől "beszól" egy másik ILS, és a gép egyszerűen meghülyül. Tegnap is emiatt voltam kénytlen egy 763-al vizuális leszállást végeznem, ami tejködben ugyebár elég nehéz :)
Ha bármi ötletetek van, előre köszi -
#35953 Ja, tudom. Sajnos. Csak azt hittem, hogy van vmi praktika arra, hogy kapjak mégis vmi irányítást. Nagyon idegesítő, hogy a taxi közben jönnek szemben, meg állnak a helyemen. :) -
#35952 Ennek a madárnak sajnos nem volt ideje összekoszolni magát. Mármint a hagyományos módon. Igen, a fehér szegély ott egy picit megszakad. Én igazából fotórílt akartam készíteni, de olyan minőségű képeket sehol nem találtam kész állapotában, csak az esemény utániakat.
Jak-52 fotóid nincsenek véletlenül? Egyszer már nekiálltam egy magyar festésnek, de megfelelő fotó hiányában elakadtam. A törzs első része lett csak kész. Addig lenne jó körbefotózni egyet, amig valamelyik pizsamásnak megint el nem gurul a gyógyszere, aztán kivonják őket is. -
#35951 RC4 ben nincs ground iranyitás. -
#35950 A jobb oldali csillagot a törzsön, a felső részén a nyílásnál picit meg kell vágni. A fehér szegély ott pont az íves szélre esik. Amikor a régi paintkitre rápingáltam a csillagot, számokat, ilyesmivel nem foglalkoztam, mert nem volt részletes-látható kép róla. No meg koszolódásokat sem készítettem még akkortájt 2009-ben. Boldog voltam, hogy azt összehoztam. :D -
#35949 Majd elfelejtettem.. a 15 Bisz manual nem igazán jó az UTI-hoz. A Mi UTI-nk meg alapban is egy öszvér gép. Eredetileg Bisz volt, majd lett Lim-1-nek átépítve, később meg lett belőle Lim-2. -
#35948 Hagyd rajta a fotóról átmentettet szerintem egyenlőre, mert éppen most néztem meg, bizony a HA-UTI egyik a MiG-15-ön alkalmazott sablon nyomát sem viseli magán. :D
Sok sebből vérzik ennek a gépnek a repdinamikája is. De ez egy szimulátor, ne is várjunk tőle semmit. Biszhez van "eredeti" pilot manual oroszul, benne a szokásos teljesítmény ez az táblázatokkal, de az air fájl szerkesztése számomra sem ismert. Nagyon sok paraméter csak viszonyszám az fs!!!! gépekhez mérve, nagyon sok paraméternek meg még leírása sincs. Súlyponttal lehet játszani cfg-ben, de általában elég fos eredmény születik belőle. pl. Lago 21 Bisz-t lehetetlen volt normális repülésre bírni. Tényleg minden paramétert cfg-ben belőttem a gyárira, a végeredmény egy rakás az volt. Majd megkaptam Mehlin Rainertől az MF-et. Megfutott a gondolat az agyamban.. dobjuk oda az airfájlt. Lám lám.. mindjárt tudta hogyan is kell repülni. :D
-
#35947 Iigen, hát az oldalszámot bizony egy fotóról emeltem át, nem találtam betűtípust hozzá. Meg van benne egy óriási adag szentimentalizmus is. Ha gondolod, lebűvészkedem róla, aztán te meg ráteszed a 031-et.
A vc3 nem szúrta ki nagyon a szemem, ááá...de már meg is csináltam.
650 felett neked is gyertyába megy? Hiába trimmelem, csinálhatok én vele bármit...elég szarul repül. A magassági kormány felső kitérése is nem vágom gyárilag miért 16 ha az alsó 32. Jó lenne kicsit finomítani rajta. -
#35946 :) Igen a 3203-as taszári gép volt. Ma repültem vele. A tartály textúra a VC3-ban van, illetve a T2-ben is benne van. Ha esetleg ez a gond. Mondjuk még megvannak az eredeti psd állományok is, no meg készítettem egy rendes stencil sablonsorozatot a magyar gépeken alkalmazott számsorokra.. Ha nem megy a pingálás küld át nyugodtan. Elég sok képet lementettem a HA-UTI-ról. -
#35945 Aki használ Radar Contact 4-et, attól kérdezném, hogy milyen módon oldja meg a ground irányítást?
Kezdem unni, hogy az előre kiválasztott állóhelyen szinte mindig "parkol" vki. :(
-
#35944 Szia!
Ez nem publikus, mert nem emlékszem hogy a 3203-as kinek a repaintje volt, de úgy rémlik, hogy pont a tiéd...Elkövettem vele egy ilyet, ha eredetileg te készítetted,én ezt szívesen visszajuttatnám neked. Ha átpingálnád a póttartályokat, akár még lehetne is valami használható belőle. Nekem valamiért nem sikerül.
-
#35943 Megpróbálták ,nem ment Ők majd 4 szemközt megbeszélik.Ami nekem fáj,hogy van amikor neked másodpercek alatt kell dönteni lehetőleg jól.
A téged kivizsgálók meg hetekig cincálgatnak. Nem FAIR:Bár hozzá teszem azért járunk minden tanfolyamra,hogy ha valami (hiba gixer)felbukkan akkor az a jövőben ne történhessen meg még 1x.
-
#35942 Tekintelybol nem lehet gépet vezetni. Elég sok cockpit videot nezegettek es biztos lattatok mar kulon mondja a kapitany a briefingben hogy ha barmi van amirol a masodpilota ugy gondolja nem jo azonnal szoljon ne alarendelt legyen hanem egyenrangu.
-
#35941 Miért kellene ettől boldognak lennem? Akkor lennék az, ha ezen hozzászólásom soha meg sem született volna...!
Bizonyára - ha akaratlanul is, de - belegyalogoltam kicsit a lelkivilágodba, de sajnos ilyen esetekben ha érzelemből dönt valaki az rég rossz...itt tárgyilagosnak kell lenni a legmesszebbmenőkig! Még ha nehéz is. Itt sokmilliós értékről és kitudja mekkora eszmei értékről van szó! Adott helyzetben lehet védeni a pilótát, de jelen esetben annyira nyílvánvaló hogy ő kapált el valamit, hogy nem is képezheti vita tárgyát.
Ha jól olvasok soraid közt, erre szépen lassan te magad is rájöttél - csak nem írtad le konkrétan hanem jól körbefogalmaztad. :)
"...A katonai repülésben olyan nincs, hogy valaki csak utas hátul, csak jegyzetel..."
De mennyire hogy van! Sőt, merném állítani, hogy katonáéknál még szigorúbban betartják a szabályokat, hogy ki a PIC és ki az unterman aki csak navigál, rádiózik, stb.
Ilyen szempontból szerintem semmiben sem különbözik a katonai a nagygépes civil repüléstől.
Másrészről ez nem egy "sima" katonai esemény volt, hanem egy berepülés, ami nem összekeverendő egy sztenderd kiképzési- vagy egyéb (akár katonai akár civil) repülési feladattal. Bizonyára olvastad R. Tomi pdf-jét a berepülés fázisairól. Ott pontosan leírja mi a feladata a hátul ülőnek. Az más kérdés, hogy volt hozzá idegrendszere hogy ne lökje előre a botot mikor a gebasz első gyanúja felébredt benne, hanem csak alázattal tűrte ahogy a nála rutinosabb(nak vélt) pilóta a szeme láttára összebassza a teknikát...
Ha már itt tartunk, jut eszembe: volt példa a civil repülésben is, hogy egy F/O felismerte a vészhelyzetet, tudta volna a megoldásához szükséges teendőket is, de nem merte űberelni a kapitány véleményét-cselekedetét...az ő és még majd száz ember életébe került.
-
#35940 ha lőszert nem is.. de a géppityu súllyát azért csak beleszámolták sztem..
nem hiszem el ,hogy azzal ne számoltak volna a "mérnökök" -
#35939 "Jó" videó volt. Tanulságos.
A videó több pontján elhangzottak alapján, lényegében előre is vetíthették a balesetet szerintem. Főleg, ha néhány a 2009-ben keltezett a műszaki felkészítésről írt dolgot is figyelembe veszek, beállítások egy része amit úgy hagytak, feltételezve a gép az utolsó repüléseknél jó volt, és beállítások, amit gyári középértékekre lőttek. A gép repülési jellemzői (makettinfón dudus szintén egykori taszári pilóta (repült 15-el) már leírta, ki is egészítette olyannal, ami itt nem hangzott el), a hajtómű, a fegyver makett, a súlypont amelyekről még az iho videóban nyilatkoznak. Megnéztem a makettinfóra frissen linkelt lengyel UTI felszállásait. A gép hamar elkapja az orrát, utána sokáig fut még a főfutókon. Kíváncsi lennék, a makettbe vajon pusztán az üres fegyvert vették bele, vagy minden más szerelvényt, lőszer javadalmazást, hevedereket is? És itt ezen a ponton azt mondom, bizony sok kérdés nyitva áll, amit a jól értesült kívülállók nem is érezhettek, csak a két pilóta benn a kabinban. -
#35938 Most néztem egy videót. Akit egy kicsit is érdekel a mig-15 eset annak ajánlom nézze meg 2:20-3:28 és figyeljen arra amit a pilóta mond (csak szerintem ez pont a pilóták felejtették el, ez az én véleményem) -
#35937 Szerintem a legmegfelelőbb dolog, ha Zsoltit megkérjük, a soh-ra feltett MiG-15 UTI festést esetleg FS9 verzióban is készítse el. :) Mert szép az a repaint. -
napstR #35936 eszem ágában sincs a pilótákra mutogatni. maximálisan tiszteletem az övék. én örülni fogok ha valaha ppl-em lesz... viszont ha hibáztak akkor hibáztak és ettől nem lettek kevesebbek csak ez most úgy néz ki az ő saruk :) ettől függetlenül reméljük a projekt nem fuccsol be és fognak még repülni a miggel. -
#35935 ja en nem kerestem bunbakot, csak tenymegallapitas, a lenyeg hogy tanuljanak belole, mindenkivel elofordulhat ilyen ennyi.
HAJRA MIG 15 -
#35934 Egyet értek Hypoval. Vita nincs közöttünk. Mondjuk úgy mindenkinek joga van "védőügyvédre". Jelenleg úgy fest magam vagyok csak a "felmentő" vélemények terén. Lehet elfogultsággal illetni engem. De hiszem, hogy bűnbak keresés helyett, inkább azokat a hibákat kell kielemezni, amik ide vezettek, és nem feladni, hanem előre menni. Mert komoly tanuló lecke volt ez mindenkinek. -
#35933 Nem kell ahhoz évekig repülőt vezetni, hogy az ember lássa nem így kellett volna, elég csupán a józan paraszti ész meg egy kis érzék.
Lehet csak olaj a tűzre, de a nem megnevezendő forrásom szerint, már az első felszállást követően is többször szóltak a pilótaúrnak, hogy nem kéne így ráncigálni. -
#35932 nincs vita:) gondolat ütköztetések vannak:) -
napstR #35931 volt már nem egy eset a polgári repülésben is, ahol a tapasztalt xxezer órát levegőben töltő kapitány elbaszta. itt is valószínűleg elbaszták és lehet színezni a történet, hogy jobban hangozzon, meg védeni őket minden kritikával szemben, csak tök felesleges. nem az enyém és nem a miénk az a gép, én max nézegettem volna róla a videókat vagy valami repnapon élőben. ők javították, újították, az ő pénzük van benne, ők cseszték el, ők mondanak ítéletet. nem tudom minek ez a vita :) -
#35930 Hali, muszaj megszolalnom mar nem birom bent tartani:)))
Igazad van meg nem is es a Maestronak is meg nem is:)))
Hagyjuk ki most hogy tipikus magyar tortenet, meg a felelosokre mutogatas, meg a jovo meg a mult meg mi volt az 50 es evekben.
Vegyuk csak a szimpla tenyeket:
1. Lelkes csapat sok evig dolgozott, elkeszult GRATULA
2. Elso Berepules media hepaj, felszallasnal en a videot nezva feltem, de aztan elemelkedett mindenki happy nagy tortenelmi nap taps
3. Osszes felszallas szar volt teny fuggetlenul attol hogy a pilota tapasztalt meg 50 eve repul es sugarhajtas volt a jele az oviban.
4. O lenne a hibas?? NEM,szamit hogy ki? Talan annyiban hogy next time jobban lehet figyelni
5. Igen elore kell figyelni, es megjavitani es ujra repulni.
6. tanulsag az esetbol NEKEM, tok mindegy miota vezetek repulot, minden felszallas egy feladat, nem szaba d felvallrol venni.
7. az hogy elve megusztak szuper, az hogy nincsenek a listan lofaszt se erdekli.
Abban mindenki egyet ert meg ha fentebb pontokkal nem is hogy: ELHAMARKODOTT VOLT A BEREPULES!!! és külföldön ilyen eset volt már nem egy nem kettő szóval nincs benne különös.
Én kivánom hogy minél hamarabb megtudják javitani a gépet, ne vesszék el az eset miatt a kedvüket, ne vádaskodjanak inkabb tanuljanak belőle. És remélem hamar látjuk még a madarat a levegőben.