45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#44335 FSglobal es ORBX BASE meg Vector es UT EU az minek egybe????
REX extreme felhők hát annyit nem érnek amennyit esznek, ENB meg dettó. és akkor erre ráengeded az NGX-et:))
Orbx Base+Vector és valami vfr hely kezdjed itt:) mert amit felsoroltál az mind mind 10fps- :) és a végén a max 60 bol nem maradt semmi -
#44334 #44333
Én sem mentettem még FMC útvonalat... -
#44333 Ebben én nem tudok segíteni, mivel nem így csinálom:
én az FSC-vel tervezem meg az útvonalat, ott mentem el, aztán az FMC-ben a CO-Route menüvel betöltöm.
Sosem mentettem FMC-ben útvonalat.
OFF
Na, FSX fent, sikerült kifektetni a rendszert:
FSglobal + ORBX Base + Vector + UT Europe + REX Extreme OD + LHSim LHBP + ENB + NGX
10 FPS :D -
BB5207 #44332 Elnézést kérek,ha tolakodásnak tűnik ,ha megismétlem a kérdésem !
Az fs9 program IFly B737 NG típusú gép fedélzeti számítógépének beprogramozott útvonal tervének mentését képtelen vagyok megcsinálni!
Számtalan alkalommal elolvastam, és lépésről lépésre megcsináltam a segédletben lévő ALERT által leközölt magyar nyelvű leírás alapján az FMC programozását!
Miután elkészültem az útvonal bevitelével,visszalépek az ACT RTE lapra, de itt a 5L beviteli billentyűnél nincs ott a SAVE parancs, illetve nem tudom azt hogy hogyan mentsem el a felprogramozott útvonalat!
Nagyon köszönöm a válaszokat arra, hogy mit ronthatok el ??? Már számtalan videót is megnéztem, eredménytelenül !!!
-
#44331 Valahogy a mipmapp kezelés terén mintha nem lenne a helyzet magaslatán az MSI kártyája. Sajnos amikor pl. készítettem a Fertőszentmiklósi főépületet, halmozottan jött a probléma elő, mert egyszerűen elmosta az épület textúráját. Hiába nézegettem a forrásmodellt, sehogy sem értettem, ami korábban jó volt, miért nem már. ATi HD2400 Pro-nál ez más volt, felhúztam mindent fullra oszt jó napot. -
#44330 Nöm érti.. sajna a Gt430 használata óta szenvedek a blúrosodással. Előtte az ATi kártyámmal jó volt a képminőség, de ezzel az nvidia csodával az istenért sem tudom sem fs2004, sem fsx alól megszüntetni, idestova már jópár éve. -
#44329 blur es FPS nincs kapcsolatban a shutter meg 50 fps nel is lehet, -
#44328 Ezért írtam, hogy semmi csicsa. FSGlobal fennt, meg a Vector. HD-ét nem erőltetem, mert a VGA-ban semmi potenciál nincs ezen a téren. Sajna az átkozott blúrosodást eddig sehogy sem tudtam eltüntetni. Egyenlőre a legnagyobb erőforrást zabáló objektum a kaposújlaki rádió torony. Felér egy fizetős sceneryvel.. Tibi tudja melyikről van szó szerintem. No elég ránézni, és ott leszáll 26-30-ra az FPS. :) -
#44327 Én pont most váltottam, ill. felújítottam a gépet. Régi i7 920 D0 2.66GHz 4GHz-re húzva, 6Gb RAM, nVidia GTX760. elég jól megy az X, 25-30 FPS LHBP-n NGX-el, ORBX, UTX, FSGLOBAL REX fent. Szerintem elég jó. :) -
#44325 :) hát egy ütős add on egy FTX global meg még egy két más plusz hd texture hd felhők aztán csak pislogsz:)))) -
#44324 FSX nagyon hálás tud lenni a minél magasabb órajelnek. Persze nem egy Celeron kategóriában, de én teszteltem anno 2,4 GHz Celeron D-én, hamar ment a levesbe, a demóig jutottam. Utána 2,2 GHz-es E2200-al, jobban futott, de a 20 fps-t sem nagyon tudta összeszedni, majd jött egy 2,8 GHz-es E7400 azzal már legalább hozta a 20 fps-t, de erősen levett, közepes grafikával. A 3,4 GHz és a gyorsabb memóriabusz alatt megtáltosodott. Gyanítom, ha nagyon felhúznék mindent, meg teletolnám REX meg egyébb ultimate dolgokkal, bizti hamar elfogynának a tartalékok. -
#44323 az igen:) pláne antialias-al:) -
#44322 Köszönöm mindkettőtöknek, akkor teszek egy próbát.
Kérdéseim tuti, hogy lesznek, de akkor átmegyek FSX topikba.
Habár biztos, hogy az 1920x1080 felbontás megeszi a vasat. :)
-
#44321 Nézd Én most egy i3-4130-al 4 GB 1600 MHz RAM és GT430-al futottam neki. Nincs agyoncicomázva, high beállítások, pár apróságban ultra high, felbontás 1360x768 (ez a monitor vége). Global+Vector 10 méteres mesh 1 méteres textúra res. detailed felhők. Szépen fut. Limiter kilőve. FPS változóan 40-117 között mozog. VFR röpködök -
#44320 hát ha optimalizalod fsx-et akkor azert lehet vele repkedni persze nem biztos hogy PMDG vel, de próbát megér. -
#44319 Részben OFF:
Mostanában csinál érdekes dolgokat az FS, ezért lehet, hogy újra teszem. Ebből adódik a kérdés:
Ivy Bridge I5
Asus GTX560
8gb Corsair Vengeance 1600
SSD
Ezzel érdemes nekifutni az FSX-nek?
Feleslegesen nem szenvednék a telepítgetéssel.
Köszönöm! -
#44318 És mekkora igazság.. :) Default 20-ra állítva, miközben a vas tud 60-80-100-at is :) -
BB5207 #44317 Clidey, nagyon köszönöm! Az egyik problémám megoldódott !
-
#44316 Fent a MCP-n állítsd PLAN-ra a tekerentyűt, akkor lesz ott a STEP. -
#44315 Ezért szokom én mindig azt mondani hogy bármiféle fps-limiter használata f*szság. Én soha nem használtam és nem is fogok. Tegye csak ki nekem a max fps-t amit csak bír a vas, ha kell neki másra a prociidő majd úgyis elvesz belőle... :) -
BB5207 #44314 Sziasztok!
Segítséget kérek mivel már nem tudom hogy mit olvassak el, hogy megtaláljam a megoldást !
Az fs9 program IFly B737 NG típusú gép fedélzeti számítógépének beprogramozott útvonal tervének mentését képtelen vagyok megcsinálni!
Számtalan alkalommal elolvastam, és lépésről lépésre megcsináltam a segédletben lévő ALERT által leközölt magyar nyelvű leírás alapján az FMC programozását!
Miután elkészültem visszalépek az ACT RTE lapra, de itt a 5L beviteli billentyűnél nincs ott a SAVE parancs, illetve nem tudom azt hogy hogyan mentsem el a felprogramozott útvonalat!
Még egy kérdésem lenne, hogyan lehet az ACT RTE LEGS menüponton elérni azt hogy a 6R beviteli billentyűnél legyen ott a STEP üzemmód ?
Nagyon köszönöm a válaszokat arra, hogy mit ronthatok el ??? Már számtalan videót is megnéztem, eredménytelenül !!!
-
#44313 Repültem egy LHDC-LHBP!
A felhőzetet egész alacsonyramagasűgura állítottam és 3-4000 lábanként különbözőre (6/8)! Valami hihetetlen gyönyörűre sikeredet!
Nem ezek a giccses habcsókok, hanem gyönyörű átmenetes comoluskák lettek!
Ja! És most nem volt az az érzésem, mint amikor felhőrétek fölé emelkedsz és egyszer csak eltűnik minden és látod a felszínt! Szóval azt tudom mondani, hogy az FS9 nek legalább olyan fontos a jó GPU, mint a CPU! -
#44312 Jó olvasni ilyeneket most, hogy váltok épp X-re. :))) Nevetni fogsz, azt mondom én is, hogy 9-nek jobb (lehet csak most még) az időjárása. :))) -
#44311 Hogy milyen igazad volt ebben is Hypo Bá!
VGA csere után ha hiszitek ha nem az FS9-n van a legnagyobb változás!
Baromira nem mindegy, hogy stabil 24 vagy stabil 40 az FPS!
A felhőzet meg mintha nem is a régi lenne! Hihetetlen különbség!
És persze a a 3 szim közül, megint az FS9 nyert! Legalább is az én olvasatomban! -
#44310 Újra raktam a wint, most tökéletes!
LOWI full felhőzet iFLY 3D kokpit 65-70 FPS! -
#44309 Így viszont akkor nem tudom. A reg beállításoktól annyira ne félj, hogy bukod szerintem, nálam is volt, egy két indítási hisztit leszámítva ment ugyan úgy új Windowsnál is. -
#44308 Az a baromi nagy helyzet, hogy az eszközkezelőbe van 3 db sárga felkiáltójeles hardver, aminél szintén megtagadja a frissítési hozzáférést!
A fiók természetesen rendszergazda jogokkal bír! (legalább is ezt írja)
Kénytelen leszek rakni egy új rendszert? -
#44307 Errefelé nézelődj:
Control panel -> Felhasználói fiókok -> Fiók típusának módosítása, itt adj rendszergazdai jogot magadnak, ill. tedd be a csoportba a felhasználódat! -
#44306 Segítsetek, mert türelmem a határokat feszegeti és beláthatatlan következmények lehetnek...
Tegnap megkaptam a várva várt VGA-t!
Igaz nem Tri-X hanem R9.290DC2 lett belőle.
Gondoltam hajrá!
Már a beüzemelésnél pofára estem, mert hogy két táp, egy 6 és egy 8 pines is kell neki! Hála volt még egy plusz nem használt kimenet a tápon...
Aztán régi driver csökkentett módban töröl Display Driver Uninstaller használatával, majd az új csomag 14.4 letölt és telepít! A telepítés végén a meglepi!
Ugyan is a naplófájlban két hibára hívja fel a figyelmet!
"Illesztőprogram telepítés: a felhasználónak a Rendszergazda csoportba kell tartoznia"
Ez a VGA drivernél és a HDMI drivernél is szerepel!
Mondanom se kell, hogy csak default megjelenítés van!
Mondjatok már légyszíves tippeket, mert én kifogytam...
Valami a "felhasználó fiók" magasságában lesz, de nem jövök rá, hogy mi. -
#44305 Én nem nagyon ismerem default ATC-t de szerintem fogalma sincs, hogy ott milyen a táj, hegyes-e völgyes-e, neki mindegy. -
asolyom #44304 Valahogy ultra gáz a default ATC! 5000 láb alatti felhő alapnál, zuhogó esőben vizuális megközelítést ad Salzburgban a 33-as pályára, vagyis pont a hegyek felől. Normális? -
#44303 Megnéztem a tutorial doksiját, de ott sem láttam hogy nagyon turkáltak volna az INIT következő oldalán. Este ha lesz időm, megnézem nálam mit csinál. Bár most a legújabb heppje az - ami inkább FS bug mintsem az airsimmeré - hogy kiírja hogy az A320-as bizonyos gauja nem kompatibilis :D az FS9-el ezért nem fogja betölteni, aminek folyományaként eltűnt a 2D panelem, de ránézésre VC-ben működik minden...szóval nem vágom teljesen, de majd kivizsgálom az esetet. Nem vagyok nagy Airbusos szóval mélyreható elemzést ne várj... :) -
asolyom #44302 Egy kis segítséget kérnék azoktól, akik ismerik ezt az Airsimmer csodát. :-) Ahogy nézem, taxizás közben nem forog a főfutó, hanem csúszik a gép....ez elég durva hiba. Továbbá, az FMGS INIT oldalán nem tudok tovább lépni oda, ahol a tömeg adatokat kellene megadni. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy ez a rész a basic verzióból hiányzik. Viszont ahogy Clidey írta az advanced verzió nem is jelent meg. Akkor hogy lehet, hogy némely tutorial videóban mégis látom működni ezt a funkciót? -
#44301 Nekem is 3, de csak 120GB vannak! (rendszer,FS9,P3D)
Kb 2-3 évesek, de soha semmi gondom nem volt velük! Egyáltalán nem bántam meg öket!
De a méretük az határ eset! Lassan illő lenne növelni Öket! -
ezsolti74 #44300 Hardveraprón garanciával lehet kapni néha 55 000Ft körül 500GB-osat. én ot vettem mind a hármat 2 samsung egy adata. Nem bántam meg. 1,5 éve hibátlanul teszik a dolgukat. Nincs álag romlás, hibásszektor stb. Pedig hogy ijesztgettek ezzel.... -
ezsolti74 #44299 Annak idején olvastam egy tesztet ezekről aztán lett is egy hasonlóm. Nagyon jó, de nem FSX-hez. Az a gond amit le is írnak, hogy csak a rendszeresen/sűrűn használt progikat illetve azoknak egy részét tudja a korlátozott ssd területen tárolni, illetve a legnagyobb fájlokat másolja be oda a gyorsabb elérhetőség miatt. 8GB kicsi. Szóval ez sem váltja meg a világot FSX (P3DvX.X) szempontjából. Teszteltem egy Seagate Momentus xt 750GB SSHD 8GB-os verziót 2 éve. Nem volt gyorsabb a betöltődés. Egy wd raptorral jobban jársz a 10 000rpm miatt. Olyanom is volt. Az SSD az SSD nincs párja ez biztos. -
#44298 Esetleg EZalkalmas lehet kiváltani a kisméretű SSD-ket! Elgondolkodtató!
Nálam 70-80 GB között vannak az FS9, P3D cuccok és a 120GB SSD -nél már megfigyeltem itt a lassulást, de a 40 ropit meg sajnálnám a 240 GB SSD-k re... Ebből meg egy el bírná vinni mind a két progit külön-külön particíón! Hozzáértők! Érveljetek, vagy ellenérveljetek, ha van egy kis időtök! -
#44297 No, tesztelgettem még a Wilco+50N merge-öt. Gázos szerintem a VNAV. Rosszul számol a computer, mert emelkedéshez beszúr egy 1000 3000 8000 lábas pontot, mejd utána egy 4000-est, így vissza akar süllyedni. Ez a kisebbik gond, mert kiigazítom, de emelkedéskor nekiáll 4-5000 varioval emelkedni, uátna 500, majd ide oda mozog igen nagy tartományban, nem tartja folyamatosan. Húzza a botot, mint a süjket a csengőt. Ja nem úgy... :) Kénytelen vagyok VS-el szabályozni. Ill. sebességnél nem veszi figyelembe a fékszárnyat és simán túlgyorsít. Gáz...
Süllyedésnél is marha szar, bólogat, mint az a bizonyos kutya, rosszul számolja a süllyedést, sokkal magasabban vagyok ott, ahol nem kellene. Ha drag kell, akkor meg teljesen megkergül, képtelen tartani normálisan a variót, van, hogy +2000-ig felkapja az orrát. Süllyedéskor, persze a path meg elmászik mint állat, de nem tudja korrigálni, megbolondul, ismét VS-el kell stabilizálni.
Szóval a VNAV része gázos, nem jó, az eredeti Wilco ilyet nem csinál. Mi a baj, a modell, FD nincsen jól összelőve az FMC-vel? Így nem jó, pedig marha tetszetős. :( -
#44296 Ipari közepes volt, nem sokat használt, de lelkem megnyugtatására jó volt.Nyaralásnak nem nevezhető, meg az idő sem volt ideális, hol megfagytunk, most megmegsülünk. -
#44295 Füredre remélem csak piknik céljából mentél! Ígérem, lesz majd élménybeszámoló.