MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy76
Na, akkor azokra válaszolok, amiket elvileg tudok. Aztán Viper kolléga majd kiegészíti. Elvégre Õ a nagy mágus. 😊
Ha van telepítve vmilyen world texture pakkod, akkor azokat természetesen felülírja a scenery/world/texture mappában.
Ide kell bemásolni az orbx fájljait.
Ahogy Viper is említette, ezek nem tökéletesek, ezért a GE-bõl elsõ körben az erdõk texturáját, valamint a sivatagi mezõk helyett egy jobban oda passzoló mezõt raktunk be.
Ezeket szívesen átküldöm, hogy ne kelljen a GE-bõl kibányásznod.
Elvileg más nem kell, de én még betettem a buildings és a trees v2 fájlokat is. Az elsõ az épületek a második a fák pofáját változtatja meg.

Szerk.: Ja, és természetesen kellenek bele a MAS 047* agn-nek is. A települések miatt.

CptSAB
Köke! Héten összeparítom a cuccost..
berczy
Hmm, no... Én is leszedtem, mert ránézek már, ha ilyen ódákat zengtek róla. Viszont van egy rakat könyvtár, de a world textures-en kívül kb. fingom nincsen mit hová kell tenni, pláne arról vagyok nagyon fogalmatlan, amit írni tetszett a text csomagokról, átnevezgetésekrõl.
Szóval ebben a csomagban nem jó néhány textura csoport? Ezeket cserélni kell az általad leírtakra? Esetleg ezekbõl egy kis zip-et kérni nagy kecsegség, mert a GEProt ezé' nem tenném fel, viszont szeretnék én is csodás hungarit magamnak, meg ezeket a sivatagos részeket kiküszöbölni, mert néhol Ukrajnában is szembe gyün ám. 😊
Nem utolsó sorban ezen kívül van még egy valag text e helyütt, mint pl. CHPro, meg ilyenek. Ezeket nem bántja a csomag?

Szóval mi kellm hová, mi helyett, mi az a sok könyvtár? 😄 Bár kedves, hogy a ruszki helyett emberi nyelven is leírják mi micsoda, de kb. így is fejvakarást okoz, pedig nem vagyok egy gügye gyerek. 😊 Szerintük... 😊))

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

jaszy76
Ez a v5.4 a GE cuccokkal kiegészítve elég szép párost alkot.
Szembetûnõ a különbség a városok képe között is, ha telepítve van az 5.4. Az általad beszúrt képen is tisztán látszik, hogy Keszthely mennyivel pofásabb lett. Pécs detto.
Summa summarum ajánlom mindenkinek, hogy tegye fel.

jaszy76
Köszi a hasznos infókat!

L Viper
Na megnéztem, a sivataghoz is marad a GE-bõl 002b2 szett.
L Viper
Nincs mit.
Gyorsan leírom, miket buherálam eddig ebben az 5.4-ben:

Erdõk nem élethûek hazánkhoz (027b2). Ilyen félig kopár, ligetes textúrák, ráadásul az évszakok is keveredve vannak. Átnevezve javítható de a 027b2 szett cseréje a GE-re is elég jó megoldás.

MAS-nál a mezõ sivatagos, mert itt is össze van keverve az évszak. A 128b2 szett cseréje a GE-re, vagy a helyes átnevezgetés megoldja. .

Cape Canaveralnél az úton fák: 136b2an1.agn -t törölni kell! Ez teljesen felesleges.

Aztán még a sivatagi textúrák, pl Gizah mellett is eléggé homogénre sikerültek.
CptSAB
Dánke schön.. viriboltban nem leltem ezt az 5.4-et, ott csak 5.1 volt.
Naqgyon szép a képek alapján. 😊
L Viper
Itt van kompletten az egész, nem is túl nagy a mérete: #44112.

Szépen mappákra van bontva és azt másolsz be, amit akarsz.

Amikrõl írtam lentebb, hogy nem passzolnak, elütnek, azokat meg szemrevételezés után csak át kellett helyesen nevezgetni, mert volt ahol az õszi név alatt futott a tavaszi, stb. Tök jó lett utána.
jaszy76
<#taps>

CptSAB
Csinos.. scenery/world/texture mappa gugli drive-ra esetleg? 😊
Akkor maradok a DA Fokkernél, és PT Tupoljevnél.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hont
OFF
PC Guruk!
Szerintetek hol keressem a következõ hibát!
Az FS9 egy corsair SSD lakik!A gondom a következõ!
Néha néha ez a meghajtó egyszerûen eltûnik.Ilyenkor gép oldala leszed és egy másik sata csatira átdug és megy minden tovább! Most pl egy LHBP-LOWW útvonalon GIGOR elõtt 25nm szállt el. Azt hittem valami scenery hiba, de aztán látom, hogy sajátgépben nem látszik a meghajtó.
Szerintetek SSD vagy deszka hiba?! (hozzáteszem, a többi samu ssd hibátlanul megy közben)
berczy
Itt meg a Zhulyany elkészült Antonov szerelõüzeme. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
Igen, én is így vagyok vele, amikor hasonló képek jönnek szembe a játékban. Csak az az FSX topic ne lenne ideát. 😊))
Kis Odesszai út, szentségtörésként egy 737-8-al, de már muszáj voltam egyet, mert már-már azt hittem, ezekkel elfelejtettem repülni. Na azért nem, de nem volt ám meg a hangulat. 😊))

Hypo
nem annyira rossz mint amit megszoktunk tõlük😊

jaszy76
Megyek sárkányozni 😄
TAF LHSM 040500Z 0406/0415 35028G44KT

L Viper
Dover környéke, teljesen alap FS.
Ez a rész a GE-vel is annyira "túlurbanizált" volt eddig. Most visszafogottabb, és jobb szerintem.
Üdv kedves pilóta társak!

A Feelthere E-Jets v2 csomagról mik a tapasztalatok? A marketingje elég jónak tûnik, de ugye mint tudjuk...... :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
lesz Debrecenhez Stadion update?? Ugye voltak a rádió tornyok update lassan jöhet egy stadion is jó VFR pontok politika nélkül😊))))

jaszy76
Ez melyik környék? Nagyon szép!

L Viper
Persze. Egyelõre csak itthon és pár általam favorizált helyeken néztem, ott ennyi gondom volt.

Egyébként erõsen gondolkodtam már, hogy FSX-re kéne váltani, de valahogy nincs kedvem a konfiggal, meg az FPS-el küzdeni, amikor ilyen szép lett az FS2004-is. Nekem ez elég 😊

jaszy76
Arra megkérhetlek, hogy ha vmi komolyabb hibába belefutsz, amit érdemes javitani, akkor szólsz!? Asszem ez marad most, jó lenne, ha rendben lenne.

L Viper
A Laci bácsi féle autogen is kell hazánkhoz. A kistelepülések miatt.
Ha nem itthon repkedek, akkor meg visszarakom a GE azonos autogen fájljait.
L Viper
Szerintem is. Nekem tetszik, hogy lekonvertálták, mert így villámgyors lett és annyira nem zavaró a minõségromlás. Nagyon kis magasságon egy kicsit talán, de még így is jobb az összkép.
Már elkezdtem rendbe rakni, meg átnézegetni.
Van, ahol csak annyi a bibi, hogy a tavaszi és õszi szett egyszerûen össze lett cserélve.
jaszy76
Elég jó ez a v5.4
Kicseréltem én is az erdõket, meg a nyári sivatagot.
És ugye Laci bácsi féle 047b agn-eket is be kell tenni!? 😊
Elég pofás lett a táj, meg a települések is rendben vannak.

gfarkas
Elvileg elment, használd egészséggel mindkettõt (3-at), meg amit még írtam.
A 26-ig nem leszek mert egy kis füredi nagyjavításra megyek, nem hiszem, hogy ott lesz net, esetleg okosról, addig is üdv mindenkinek.

Hont
Szia Gyõzõ!Igen, barátkozunk...😉
Küldöm pü-ben!
Nagyon szépen köszönöm!
gfarkas
Látom repülöd az Aeroworx Super King Air B200-at, van egy magamnak gyártott magyar festésem hozzá.....emilcím ellenében el tudom küldeni (opredszer csere miatt elvszett minden címem :-( ) a Mammutmail-on.

L Viper
Van már ebbõl az Orosz csomagból egy rakás verzió. Kipróbáltam már egy párat én is. Amit most tesztelgetek, az a V 5.4-es.
A MAS pedig a régebbi, eredeti Varjú Laci bácsi féle.

Hont
Nálam ilyen...
L Viper
Ha valakinek a lentebb tárgyalt "Orosz ORBX" csomag van meg és belefut Cape Canaveralnél abba a hibába amit a #44114 -ben írtam, a 136b2an1.agn -t törölni kell, mert az teljesen marhaság, hogy arra a textúrákra fákat rak.

Egy másik dolog, amit még cseréltem ebben az Orosz csomagban:
Nekem nagyon nem tetszett a 027b2 textúra készlet sem, ami a MAS-nál az erdõs részeknek felel meg, vagy pl. Seattle partvonalánál is feltûnõ, ahol az erdõs domboldal van. Na szóval olyan "nem elég erdõs". Ráadásul az õszi és a tavaszi textúra is teljesen elüt, még feltûnõbb. Szintén a GE azonos textúráit tettem be a helyére.

Keszthelynél pl ilyen volt õsszel:

GE erdõkkel meg ilyen lett:
L Viper
Amelyikben a kamera követi a gépet:
Wievs - View Options - Distance érték átír messzebbre. Én a Gradual Transitiont is ki szoktam kapcsolni, mert nem szeretem, hogy tovább lendül a nézet forgatáskor.

A másik külsõnél (Tower nézet):
World - Map - Katt a torony ikonra - Az egérrel átrakod ahová akarod - Az Altitude résznél meg átírod a magasságot.

hrundibaksi
Van lehetõség arra,hogy a külsõ nézetet talajszintig levinni?
Mit kell átírni?
berczy
Igazából szívem szerint azt használnám, de... Ha azt úgy, ahogy van felteszem, akkor amikor a gépet tölti be, memóriahibával kidob az FS. Nagy szenvedés árán rágyüttem, hogy az xss.gau okozza (a miértre nem), a memória elszállást. Leszedtem egy másik panel csomagot, de abban is elszáll az xss.gau miatt. Nem vágom mit csinál a cucc, de ha kikapcsolom, akkor jó. Eleinte azt hittem, hogy ez teszi oda a radart, de úgy látom nem. 😊 Nem is érdekel, szívtam elegett ezzel a masinával, hogy menjen. 😄 Csak oda akarok tenni egy ilyen cucli, hogy ne legyen mán olyan üres. 😊 Amúgy az új panelben a középkonzol is egy picit szebben texúrázott. 😊 Na mindegy, tényleg örülök, hogy egyáltalán megy ez a gép. 😊 Lehet varázsolok oda egy dzsipszit. 😊

Igen, kicsit én is MI-nek érzem ezt, de hátha. Csak tudnám mé szállt el a textúrája a hídnak... 😊 Mindegy, egyszer rájövök. Annyira nem zavar, de na... mégiscsak itthoni cucc, legalább már az legyen tökély! 😄DD

Clidey
1. Nem értem miért nem töltöd le azt a pakkot az LHSim oldaláról...úgy emlékszem az összes modellbe benne van a radar, és a többi mûszer is jobb szerintem mint a mi eredeti mûszereink. 😊
2.Ha megmondod milyen stuffal tudnám kinyerni a megfelelõ textúra nevét akkor megcsinálom. Egyébként meg meglehetõsen impossible mission... 😞
Amúgy nem értem ha magát a modellt kirakja akkor a hozzá való textúrát is rá kellene rakja, akár generic autogen akár custom object... Szóval itt valami texture missing van. Lehet célravezetõbb volna ha becsomiznám neked a komplett texture mappát és azt tolnám át, te meg úgy másolnád be magadnak hogy a te eredeti textúráidat ne írja felül (tehát a te saját spec textúra-készleted ne sérüljön/módosuljon).

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
Maestro mester! Két darab dologban kérném a szíves segedelmedet. Egyik semmi extra, másik nyûgös.

1, Az L-410-esnél engem zavar az az üres rész a center panelen, ahol a radar lenne. Bele akarom tenni a radart, ami a promó képeken is van az LHSim oldalán, csak nem tudom melik az a gauge. Azt vágom hogyan kell betenni, csak nem tudom melyik az.

2, ez a nyûgösebb dolog, még mindig Megyei-híd. Szóval rája jöttem már, hogy mi a probléma nálam, mé nincsen textura a hídon. Azért, mert nem látja, mint generic autogen. Airport editorral néztem, ill. kikerestem az autogen object kódját és az alapján nem találom a játékban. A lista uátna következõ hídja ott van, de valamiért ez pont nincsen. Viszont a modell megjelenik a játékban, csak a text nem, így feltételezem, hogy a textura hiánya okozza a gondot, ill. a generic.bgl-t is visszatettem, az eredetit, de nem jó. Szerintem csak a jó múltkori óriási kavarás miatt veszett el a textura, de nem tudom melyik kell hozzá. Kicserélném én egy másik hídra, aminek még ráadásul van egy hosszabb, pillérek nélküli szakasza is, így jobban hasonlítana a Megyeri-hídra, de azt nem tudom betenni, mert amikor az editorral fordítom a bgl-t, egy csomó hibát dob. Igazából nem akarok vele nagyon szöttyögni, mert jó ami van, de kéne rá textura. Abban tudnál segíteni, hogy melyik rohadt textura kellene ehhez a hídhoz? Tudom, baromi régen csináltad, de hátha. 😊))

Cserébe ígérem, a továbbiakban is sokat fogok kérdezni... <#nyes>

berczy
Bizony, majd mutatok egy screen-t, egy ÉNy-DK irányút. Millió kis négyzet. Próbáltam csak nagyokkal, de akkor meg annyira kinyírt messze minden autogent, hogy utána kopár, hangulattalan lett a környezet. Inkább szenvedtem sok kis négyzettel, de így, egy erdei földes reptérre iszonyat hangulatos érkezni. 😊)) Este rakok fel egy képet egy kedvencrõl Kiev mellett. 😊

L Viper
Hát sajnos csak téglalapozni lehet. Sokszor sok kicsi apró kell a végleges megoldáshoz. Jó kis progi, az biztos <#eljen>
Nagyon köszönöm !!!
<#worship>
További kellemes napot kívánok !

berczy
Hohó, az a Faciliator nagy haverom. Az ukrán reptércsomagoknál, ami 100+ kis repteret tartalmaz, jellemzõ módon mindenütt fák voltak, ezért a drága Faciliatorral nyomtam a sok-sok exclude rectangle-t, hogy jó legyen. 😊)) Egy bajom van, hogy csak négyszöget kezel, azt sem forgatva, ezért a nem É-D, K-Ny irányú reptereken igen sokat kellett mókolni, sok kis négyszöggel. De megérte. 😊))

Ja meg orosz readme-k... Fáking, sosem írnak szaros áglis readme-t ezek a ruszki arcok, kivagyok tõlük. Vlagyimir Zhigulsky féle IL-76-ossal is vérbe cummantok. 😊))

Framsen
Feltöltöttem neked ! 😊
link

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

L Viper
Nincs mit 😉

Egyébként nem véletlen mellékelték a csomaghoz az Airport Facilitator progit is 😊
Az orosz readme-ben is hivatkoznak rá, hogy néhol gyomlálni kell. Ilyenbe futottam bele Cape Canaveral-nél.
Nyiri!
Bocs a tudatlanságom miatt! Légy szíves írd meg, hogy honnan, és hogyan lehet az update-t megcsinálni?
<#help>
Köszönöm szépen !!!

berczy
Szóval: Nagyon szépen köszönöm! 😊))

L Viper
A 128b2su1 -es textúra nagyon nem illik a környezetbe, ezért a GE pro azonos nevût jobbnak láttam a csomaghoz. Legalábbis Magyarországnál így jobb.
berczy
Na ha már navi... Nem tud valaki megoldást arra a hibámra, hogy amikor meg akarom nyitni a belsõ flight plannert, akkor kidob hibával? A hiba: "Failed to read from file". Ez mind oké, de melyik file? Win hibanaplóban nem jelzi, hogy bármi hiba lenne, pedig általában, mikor elszállt az FS régen, onnan tudtam, hogy mit kell hekkelni, de itt semmi. Nem kritikus a problem, mert vajmi keveset használom, de néha GA repülésnél jól jönne, ha látnám a GPS-en az útvonalat, másképp meg nem tudom beadni neki.
Már szarrá túrtam a netet, de erre a hibára nem találok megoldást.

Navdata update

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi probléma megoldásában:
Az útvonal tervezõ segítségével elkészítettem az
LHBP-LOWW útvonal tervét. (LHBP-TORNO-NATEX-LOWW )
Az iFly 737 NG FMC beprogramozása során a "NATEX" beírásakor,az jelezte,hogy a navigációs adatbázis ezt nem tartalmazza !
Hogyan lehet ez beírni az adatbázisba, illetve mit lehet ilyenkor tenni?
Én a NATEX helyett a GIGOR útvonalpontot adtam be, mivel egy régi útvonaltervezõ így adta meg ! Melyik a ténylegesen jó útvonal?

Nagyon köszönöm a segítséget !
<#worship><#integet2>

berczy
Ez a sivatagos dolog érdekelne engem, mert én is belefutok. Bár nálam már igen katyvasz a MAS, de azért jó lenne. Mit kell csinálnom, mit kell kicserélni és mire pontosan, hogy eltûnjenek?

Egyébként, elolvasva a Zhulyany reptér spotterbeszámolóját, kedvet kaptam még az Antonov szerelõ mûhelyen parkoló gépeket is belerakni. 😊 Hamarosan megleszek vele és ha tudom, akkor összegyûjtöm egy kupacba az egész cuccot, mert jó kis összehekkelt cucc lett. Egy bgl innen, egy afcad onnan, egy gép innen-onnan. 😊)) Nagy kedvencem lett ez a reptér, pedig semmi extra, komolyan, de mégis... 😊 Na majd hozok képet, ha kész. 😊