45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
vargadani95 #36049 Sziasztok most kezdtem játszni ezel a játékkal és lenne pár kérdésem.
van-e magyarítása,vannak e hozzá magyar dolgok???Honnan látom hogy merre kell mennem??? -
koreny20 #36048 éjszakai textúrák fényét lehet növelni? az a problémám hogy éjszakai repülésnél látszódtak a fák, kifutó betonja stb ami ugye nem real szerű és állítottam a monitoron, most gyönyörű szép, csak az látszik amiről visszaverődik a fény vagy önmaga fényforrás pl kifutó fényei, viszont pl ferihegy apronon elég gyatrák lettek a fények általában előtereken, csak reptereknél lenne fontos, városok fényei jók -
#36047 Megnéztem a csomagot, néhány gépnek ugyanaz a lajstromjele mint a réginek,Ezeknél csak a bmp-ket másold át, írd felül.Az imagetools-al megnyithatod és láthatod, hogy melyik-melyik. -
#36046 Persze, hogy ki lehet cserélni, az aircraft.cfg-ben törlöd a régieket, a régi texturákat pedig törlöd, az újakat meg bemásolod. lsd.: FAQ --- > repgépek telepítése vagy milyen címen van anyag. -
#36045 Köszi! Meglesem! :) -
#36044 Aha, okés. És azokat a textúrákat amit feltelepített a woai csomagból azokat ki lehet törölni ? Mert ugye azok elavult festések. -
#36043 A WoAi-ról töltsd le az Air Berlin csomagot, installáld és a megfelelő (DJC) géphez tedd be a texturákat a readme és a fltsim.x.txt szerint.
Az AI forgalomban meg fognak jelenni a gépek. -
#36042 Tomi !
Töltsd le ezt a sceneryt : "Peenemünde Airfield, Germany" az AVSIM-ról, szinte a teljes szovjet földi cuccot (RSZP,NRZ, magmérő loksi, stb) tartalmazza.
Freeware, tehát lehet , hogy ha fel tudod venni a kontaktot a szerzőkkel odaadják...
Üdv : Győző -
#36041 Hali !
Hogyha letöltök egy repülőgép textúrát AI traffichoz, akkor hogyan érhetem el, hogy repüljön is a játékban ?
Például ez -
LegendTommy #36040 ;) -
#36039 Tibi részéről végzett. Néhány apróságot még én készítek el, illetve a faültetés egy része van vissza. A Mester megkapta elsődleges inspekcióra, majd elválik mennyire nyeri el a tetszését. A repülőtér terrain textúráin a facsoportoknál még lesznek korrekciók, de ezek már tényleg apróságok. -
LegendTommy #36038 mikor lesz rilííz? -
-
LegendTommy #36036 -
#36035 A Tibi által készített főépület, immáron a tető rácsokkal. :)
-
#36034 Annyit a dolgod hogy letöltöd avsim-ről wilco airbus/pa merge fájl-t és az ott talált txt fájlban le van írva hogy mit kell csinálni. -
#36033 Le tudná valaki írni nekem, hogy hogyan kell Wilco+PA Mergét csinálni ? Esetleg valahol egy normális videót vagy magyar írást erről hol találok ?
Előre is köszi !!! -
sztyopszoft #36032 Segítsetek. 2D paneleket alakítok át az FS Panel Studio -val, de megakadtam. Az XML fájl egy csomó finomságot tartalmaz, de csak a xxx.cab gauges fájloknál található meg. Mit tegyek, ha egy sima gauges fájlban akarok matatni, kép megjelenítő programot találtam, de én pl. szeretném az AP.gau fájlban található robotpilóta számkarakterek színét megváltoztatni... Előre is köszönöm: ha így gyorsabb: [email protected] Üdv:Pisti -
#36031 Megoldottam, most már csak a hibaüzenetet kellene kiküszöbölni. Nem értem mi a baja, rendszergazdaként futtatom win7 alatt, múltkor semmi baja nem volt, most meg valami "Nem kezelt kivétel történt az alkalmazásban ..." üzenetet ír ki amikor a nextre kattintok. Mi a gond ? -
#36030 De nekem akkor csak egyet rak be :/ -
#36029 Lehet.Kijelölheted akár az összeset is egyszerre. -
#36028 WOAI-ban nem lehet egyszerre több package-t telepíteni ? :( -
#36027 Athén -
sztoky #36026 köszi köszi
üdv -
#36025 Az Air France Airbus A3xx gépeinek CFM hajtóműves,valamelyik tagja.Hogy most A318,319,320,321 ennyiből nem lehet megmondani. -
sztoky #36024 Vatsimen lehet még a régebbi verziós FSCopilot-tal (1.6) és Fs Inn-el(1.2) rephedni vagy kellenek az új progik?
SetupFSCopilot17B2_4
SetupFSInn13B2_3
Jelenleg a régiekkel nem tudok csatlakozni a serverhez.
köszi
üdv -
sztoky #36023 -
sztoky #36022 Megpróbálom a kérdéses gép képét felrakni még 1x
http://kep.psharing.com/566061.t.jpg
üdv -
#36021 na most mar lassan kell egy HU VFR komplett install -
#36020 Hmmm. Még jobb és nagy hiánypótló scenery lesz
-
#36019 Ez ínyencebb egyenlőre.. Tibi dolgozik az objektumokon.
-
sztoky #36018 Sajna valóban nem sikerült képet berakni. Azért ne öljetek meg.
Majd megpróbálom újra, de most más. Régen repkedtem a vatsimen és most újra kedvet kaptam. Szóval hiányzik még egy segédprogim: Advanced Voice Client van aki tudja honnan lehet leszedni?
köszi -
#36017 Jó lesz ez :) -
#36016 Én is köszönöm, hasznos infók! -
#36015 köszi;) ez kimerítő válasz volt
kábé eddig is így nyomtam, csak ezekben a justflight-os vidiókból valahogy pont ezek a részek maradnak ki részleteiben (gondlom ilyen szitukban már nem foglalkoznak a camermanok kérdéseivel..) -
#36014 Páran biztosan nem ezt a képet várják már.. de az utolsó befutók között van ez is.
-
#36013 Nem rossz az, hisz 250 csomónál kiteheted akár 5-re is, nagyobb sebességnél viszont csak behúzva lehet. A fékszárnyat szükség szerint kell kitenni. Ha kiteszed és utána húzatod a gépet 5 fokos állásszöggel hosszú időn át, akkor nem gazdaságos a dolog. Úgy kell kitenni, hogy ne kelljen gázt adni szükségtelenül, felesleges növelni az ellenállást, ha még 8 mérföldre vagy a küszöbtől és már 5000 feet alatt repkedsz, mert csak a kerót fogyasztod. Ebben az esetben pl kényelmesen besunnyogsz 2500 lábon nulla fékszárnyal úgy 250-el (10.000 feet alatt amúgy 250-es sebességlimit van zajcsökkentés végett), majd mielőtt elérnéd a siklópályát gáz le és mehet ki a fékszárny 5-re. Amint meglassultál 210 alá már mehet 10-re, 200-nál 15-re, stb. Ha nem lassul a gép, akkor nyugodtan tedd ki még glideslope előtt a futót, az megfogja. Elvileg kinyomhatnád a fékszárnyat is kapásból 30-40-re, mert a load relief megfogja, de nem illik :) Normál leszálló fékszárny amúgy a 30, ha rövid a pálya meg egyéb speckó esetekben 40, de az már nagyon nagy ellenállás. Ha pedig egyszer már kitetted, mert úgy ítélted meg és mégsem jött ki jól a süllyedés, akkor marad a húzatás állásszöggel... (ez is mindennapos dolog amúgy), fékszárnyat vissza már nem szokták húzni biztonsági okokból, csak a pálya elhagyása után. -
koreny20 #36012 én 240nél rakom ki az 1est gondolom az hibás, csak észrevettem hogy az égnek mered az orra még 5% keróval is ha később nyitom, de gondolom akkor az ilyen 5fokos hátradőlés az normális...ez persze csak akkor van mikor tartom a magasságot, ha süllyedek vagy glide slope-on vagyok akkor gyakorlatilag horizonton lehet tartani.
1. mondat félig kérdés :D -
#36011 Az approach speedet tényleg az FMC választja ki. Süllyedéskor az INIT REF page APPROACH fázisa aktiválódik és az érkezési paramétereket látod, ha rányomsz az INIT REF gombra. Ki kell választani, hogy mekkora fékszárnnyal akarsz leszállni, ehhez dobni fog egy referencia sebességet és az lesz a minimum, azzal kell leszállnod. Ez a valóságban a következőképpen néz ki. Általában a Transition-t nem repülik végig csak akkor, ha nagyon nagy a forgalom és nem tudnak már vele mit kezdeni. Általában rövidítést kapsz, ezt úgy kell elképzelni, hogy a fordulókat levágod és directet kapsz egy másik BP pontra. Amúgy sokszor a TMA belépőponttól radar alapján vektorálnak, tehát nem is repülsz Transition-t (vagy STAR-t). Pl itthon nics is STAR, csak Transition. A STAR a egy megadott ponttól egy holdingig tart, a Transition pedig egy megadott ponttól (általában egy STAR vége) a final-ig. Lényeg, hogy úgy illik repülnöd bármelyik megközelítést is kapod, hogy a gépet meg tudd lassítani akkor is, ha rövidítést kapsz a finalre. Folyamatosan lassítod a gépet és a finalre forduláskor 210-nél gyorsabban nem tanácsos száguldozni. Mehet a flaps 1, akár még a forduló előtt, attól függ hány mérföldes a végső egyenes. Itthon 6 mérföld a minimum, amit adhatnak, de általában 7-10 között szoktat besoroltatni, ha nincs nagy forgalom. 5 mérföldnél teszed 5 fokra a fékszárnyat (sebire figyelni), on the glideslope futó ki, ez eléggé meglassít. Ha finalen vagy esetleg előtte is túl gyors vagy és nem lassul a masina, akkor a futó mehet ki előbb, az szépen megfogja. Speedbrake itt már felejtős alacsony magasság miatt. Siklópályán süllyedve folyamatosan dobálod ki a fékszárnyat, ahogy lassul a gép és a sebesség engedni. A speed-et egyre lejjebb tekered, ahogy a forgalom és az irányítás engedi. 210, 180, 160, 150, stb, ahogy lassul a gép tekerheted lejjebb, csak ne felejtsd el hozzá nyitni a fékszárnyakat, amint lehet. Amint kint van a leszálló fékszárny, amit FMC-ben választottál (30 vagy 40), betekered azt a referencia sebit, amit kiszámolt és azzal szállsz le. Tömören ennyi. Az 5 mérföld elég közelinek tűnhet, de a valóságban így csinálják spórolás miatt. Gyakorolni kell, hogy minden jól kijöjjön.
Go around után ha nem kapsz egyéb utasítást (ritka), akkor holding ott, ahol fel van tűntetve a térképen. Direct, Parallel vagy Teardrop belépés után csinálod a köröket, amíg azt nem mondják, hogy elég volt. Nem küldenek vissza STAR vagy Transition kezdőpontra, mert már alacsonyan vagy, azok pedig magasságlimitesek és feleslegesen fogyna az üzemanyag, ami lehet, hogy már nincs is :) Általában vagy adnak egy standard precíziós vagy nem precíziós megközelítést a jelenlegi pozícióból (pl TPS esetében onnan indul minden), vagy ha forgalom engedi, akkor el fog vektorálni a használatos ILS-re. -
#36010 1. Gondolom ugyanígy kiszámolja az FMC
2. Elvileg ATC
Ha tévedek majd valaki kijavít :)