45215
  • polluxware
    bocsánat!

ez egy rakás ****

már előre is

hiába játszik benne Bubbles, és még néhány hbo-s színész...

itt a rííííl dííl;) (további részei a teljes filmnek a linkeknél)

• CptSAB
    Asszem ugyanaz a készítő.. :) Ezek szerint rátaláltál arra a béta verzióra, amit csak a ddr-re tettek fel. :D

• Willenbrock
    Berepültem a német csodafegyvereket,csináltam róla pár szép screenshotot:

• [HUN]FaTaL
    Így ránézésre fs9nek gondolnám.
  • CptSAB
    gondolom ez FSX..
  • CptSAB
    A Pugacsov Kobra a Mustang manőveréhez képest nudli fas*a. Amúgy a témát már egyszer feldolgozták.
  • zsoltfireman
  • alert
    Indításnál a program kiírja és frissíteni is tud, ha van új verzió. Próbálom befejezni az újat amit lehet, de nagyon kevés időm van rá. Ha van ötlet vagy kívánság (a grafikát kivéve:), akkor jöhet bármi!

Ami eddig készen van:

- vertikális profil az útvonalról (domborzat)
    - a kis légtér infó ablak mellett a térképen is bekeretezi az aktuálisan kijelölt légteret
    - custom waypointok
    - Horvátország, és talán Cseh...

amit még szeretnék:

- VFR Flight Log-ban is fel legyen tüntetve a szél
  • Hypo #36081
  • Hypo #36080
    Én használom egy ideje élesben eddig bevállt:)
  • Clidey
    Igen, ez lett volna a következő kérdésem... :)
    Szólj ha elérhető lesz lécci!
  • Gegi86
    Köszönöm szépen!
  • alert
    A normál ILS megközelítésnél a C kategóriás repülőre vonatkozóan elírtam az elhatározási magasságot, 969 láb helyett természetesen 696.
  • alert
    Budapest JAA minimumok, 2010. júli 29-től van érvényben.

Bal szélső oszlop: 13L, 13R, 31L futópályákra vonatkozó adatok.

Legfelső sor: Repülőgép kategóriák A, B, C és D.
    Ezt úgy kell érteni, hogy az egyes kategóriák referencia megközelítési sebesség tartományokat jelentenek, mégpedig a küszöb feletti átrepülési sebességet, vagyis azt a sebességet, amivel leszállsz.

A <91 csomó
    B 91-120
    C 121-140
    D 141-165
    E 166 csomó felett

Ebből következik, hogy egy B737 pl C kategóriás, egy Cessna 172 pedig A, mert a leszálló sebességük ezekbe a tartományokba esnek.

Ha te a 13L pályára hajtasz végre megközelítést egy B737-el, akkor a következők vonatkoznak rád:

CAT 2 ILS (a kategóriás megközelítéseket már régebben kitárgyaltuk ebben a hozzászólásban) megközelítés esetén ha repülőtér rendszerei rendeltetésszerűen működnek, akkor C kategóriásként 596 láb (100 láb a terep felett) az elhatározási magasságod, ahol döntened kell, hogy leszállsz-e vagy sem. Ha nem látod a pályát vagy a bevezető fénysort, akkor átstart. Ha van rádiómagasságmérőd, márpedig egy 737-esben van, akkor 92ft radio altitude az elhatározási magasság. Amúgy CATII megközelítésnél mindeképp radio magasságmérő kell, a légnyomás szerinti és terep feletti adatok csak tájékoztatásnak vannak. Mindez nem ér semmit, ha a jelentett pályamenti látástávolság kisebb, mint a feltűntetett 300m, mert ekkor nem szállhatsz le.

A következő osztásban normál ILS megközelítésre láthatsz táblázatot. Ha nincs feltűntetve a kategória, akkor az CAT I. CAT III-ra pedig nincs térkép, CAT II-es alapján kell csinálni, tehát nincsenek külön CAT III-as chartok. Feketével van szedve az elhatározási magasság, ami 969 láb a példa szerint QNH magasságmérő beállításnál, terep felett pedig 200 láb. A minimum megkövetelt pálya menti látástávolság 550m. Az extra sor (ALS out) azt jelenti, hogyha nem működik a bevezető fénysor a 13L pályára (approach lighting system), akkor a minimum látástávolság 1000m kell hogy legyen.

És így tovább VOR, NDB megközelítésre, majd folytatva a 13R pályával, stb stb.
  • Framsen
    az nem a Ctrl+E ?
  • Gegi86
    Itt van egy példa.

Ha nagy vonalakban elmagyarázná azt nagyon megköszönném.
  • alert
    Örülök :) majdnem kész egy új verzió új funkciókkal, csak nincs időm befejezni :)
  • Clidey
    félOFF

Grafikában már szemet gyönyörködtető a látvány, de aerodinamikában még mindíg semmit sem fejlődtek a filmesek évtizedek óta...

Valaki a fejéhez kaphatna már hallivúdban hogy a forgatáson nem ártana alkalmazni egy repülős szakembert is...

félON
  • Clidey
    Jól vizsgázott ma az első éles bevetésén a VFRPlanner progi, tankjú! :)
    Csak a pörgettyűs iránytű lett INOP basszus... :D
  • alert
    Linkelj vagy tölts fel egy példát, mert többféle van. Általánosságban a futópályák és repülőgép kategóriák által skálázott táblázatot látsz arról, hogy az adott pályán milyen fényrendszer vagy műszer működése esetén az általad repült kategóriájú (A,B,C,D) repülőgép esetében mi a legkisebb elhatározási magasság, illetve mi a minimum futópálya menti látás, aminél leszállhatsz.
  • Gegi86
    Valaki elmagyarázná, hogy kell értelmezni a jaa minimums lapon található adatokat?
  • Hypo #36068
    shitf-e ja nem az a gép elhagyás IL2 ben:))
  • vargadani95
    Köszönet
  • Hont
    Mi pöcsért írtam én Ctrl+P????
    Kicsit gáz...Ami a röhej, hogy sötétbe nem is látom mi van a gombra írva...:D:D:D
  • [HUN]FaTaL
    Tolatni?:D Ez nem autó...

Hátratolás a shift+p
  • napstR
    tolatni a hány éves vagy és miért vagy taigetosz-pozitív gombok együttes lenyomásával lehet. egyébként meg shift+p-nek is szokták mondani.
  • Hont
    Ctrl+P
    De egyébként az is bent van a FAQ...
  • vargadani95
    Képzeld azt is elolvastam.Csak tolatni nem tudok.Az melyik???
  • [HUN]FaTaL
    A segédleteket is? Kétlem.

Ha nem megy, nyiss ki egy angol szótárat. És ne üvöltözz, errefele nem divat.
  • vargadani95
    ELOLVASTAM KÉPZELD EL.
  • [HUN]FaTaL
    Olvasd már el azt a kurva faqt.
  • vargadani95
    És a gáz meg a fék???
  • Hypo #36057
    Settings/Controllers/ Assign AXIS értelemszerüel elevator - fel le mozgár, aileron - oldalra dontés ,rudder- csuzsas FAQ
  • vargadani95
    Nem tok elindulni mert nem fordul.Valaki vegyen fel msn-re vagy skípe-ra legyen szíves és segítsen beállítani a játékot.
    msn:[email protected]
  • Gegi86
    Hát hogy free változat van-e belőle az nem tudom, de aerosoft Ferihegyet sok honlapon meg lehet venni.
  • vargadani95
    És Feriehgyet honnan lehet leszedni?
  • Gegi86
    Nincs magyarosítás, mert a repülésben az angolt használják.
  • vargadani95
    Illetve magyarítása van-e???Aki tudna nekem küldeni Ferihegyet meg magyarítást azt megköszönöm mailom:[email protected]
  • vargadani95
    De nem tom őkezt leszedni.
  • Papirzacsi
    A FAQ mutatja az irányt.