MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
Weboldalam Orosz Petinek köszönhetõen mûködik, de sajna pillanatnyilag fájlcserélõ üzemmódban van. Különbözõ FS projektek részelemeit töltögetem fel és küldöm el a linket (mások ezt rapidon, megauploadon teszik nekem..) az érintetteknek. Sajna arra már nem nagyon jut idõ, hogy az oldalt is frissítsem, bezzeg keresõrobotok, kéretlen hozzászólások formájában özönlenek. Adós vagyok még két scenery feltöltésével is, elvégre a Szeged VFR még tavaly elkészült, az Öcsény VFR is a publikációra vár. Jó nekem, én élvezem õket.. nagy a szanaszét állapot!
CptSAB
látom a repülõteret beültettétek, de a távolban még mindig nagy az ûr, muti a távolabbi tájat, a várost.. 😄 lécci, lécci.. Elvégre tudtommal itt már lesz fotó terrain is a röptér képeit láttam már sokszor.. céép az, de a pudling a tejszinhabbal jó
s ne feledkezzünjk meg Szabó Tomi csodás vfr scenceryei-rõl sem.
flighsim.com és keres rá Tomi-ra😉
btw van vagy lesz újra st design weboldal?
Hont
http://www.lhsimulations.hu/?page_id=41
w77d
valaki nem tudja belinkelni az eddig elkészült magyar reptereket???

Hont
<#worship><#taps>
hajra
Hypo
😊) Popec, egy landolas mar megvolt, eddig minden sima fps konstans, texturak a helyen.

m814
Már csak néhány nap.....

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

chicco
Hát állj közelebb azok sem rosszak.

CptSAB
Köszi Carlos!

Ingyen és bérmentve dolgozgatok.. FS-ben. Köszi a felajánlást, de nem fogadhatom el. 😊 Jövõ hónapra tervben van az a plusz 1GB ram. Nálam a Donate= az az elismerés és a szakmai kritika. Jó érzés, ha használható dolog kerül ki, amit mások is letöltenek, feltesznek. Megtisztelõ, ha a profik ötletekkel segítenek, vagy pl. be tudok szálni privát fejlesztésbe mint pl. a Magyarország Alap Scenery, MiG-21, béta tesztelõként.

Igaz nem vagyok könnyû eset.. engem a kisgépes repülés illetve a Magyar Légierõ érdekel. Nekem többet érnek a "poros hétvégi" sportrepülõterek és a rég kihalt katonai betonok, mint a regionális, nemzetközi forgalom. Így érthetõ, hogy a mezõgazdasági munkát végzõ Kamov, Hiller, vagy a szunyogírtó Cmelak és Ancsa vagy a Kaposújlak-Pécs-Õcsény között akrobatikázó Cessnák, Piperek, Cirrus SR és Bulldogok jelentik az élményt, nagyon nem hatódom meg egy utasszállítótól, abból rengeteg húz el a fejem felett, amíg Budapesten laktam, elég közelrõl láttam õket, de valahogy nem ugyanaz az érzés volt, nem öntött el az adrenalin tõlük😊.
Ehónapban akartam venni, de meghalt a Radeon hûtése, szép kört futottam miatta. Nagy nehezen lett rábarkácsolva hûtés. Mért is ne menjen rá a szabvány..
RAM után jön majd a VGA csere is az idén. Ez a 64 bites csoda 207 végén lett véve, de nem bírkózik meg a scenerykkel. Taszár és Kaposújlak is túl közel vannak egymáshoz. A videón nem látszik, de nagyon sok új objektum került Taszárra az elmúlt két hétben, és még nincsenek textúrázva, na akkor szakad majd bele a VGA. 😊 Újlak is a szép tavaszi idõjárásra vár.. Nyavaja essen bele.. mindig van meló FS-ben.

Mindenesetre Köszönöm!!! Jól esett.
Szuper! Miszter! Az a confod ami oda alulra van irva? Ha igen en tamogatnam a munkaidat! Gazdag nem vagyok de egy 1 gigas ramot nagyon szivesen kuldok neked ha dobsz egy postacimet priviben 😉 remelve hogy egy par szazalekot az is javit a dolgokon es tamogat a szimulatoros kozossegben vegzett munkalatokban 😊

Udv Fly
CptSAB
Egy idõre most pihi lesz az MF-el, de a ma elkészült immár valóban MF-rõl egy képet még berakok. A 1844-es egy taszári Bisz. A LAGO Biszhez megpróbálok egy paintkitet összehozni majd..
Mehlin Rainer írta: Ön túl gyors 😊, mert õ az elmúlt két hétben nem haladt elõre sokat. Viszont az észrevételem alapján javított újra a mûszerfal modellezésén és textúráin, így a sarok probléma is megoldódott. Ahogy pofásodik ki a cucc, úgy látszódik, hogy ez egy nagyon profi gép lesz, nagyszerû rep dinamikával.

Köke a like-ot!
polluxware
<#taps> +lájkoltam

jaszy76
Hát, nem mondom, hogy nincs hangulata a videónak.
Nagyon szép munka!

CptSAB
polluxware

gfarkas
Alakul ez szépen.
A lokátor éppen célzóüzemben van, a cél beért a lövési zónába.Ha a fejhallgatóban hallani hogy a rakétafej is befogta a célt, lehet nyomni a gombot a boton...

CptSAB
Így néz ki most a mûszerfal. A lokátor és kezelõelemei még nincsenek rendesen elkészítve. Jópár eleme hiányzik még a mûszereknek, de nem szabad elfeledni, nincs kész ez a modell. A radar kép az én mûvem, ez egy statikus gau. Eredetileg egy egyszinû zöld mezõ az egész. De Mehlin mesternek is tetszett. 😊

Nekem emlékeim szerint kezdetektõl van, hold, de valamikor letöltöttem kiegészítõt (nagyfelbontású hold) és az is gyönyörû). Na meg a valós csillagkép is élvezhetõ. De ha valaki használja az idõzóna átlépésébõl adódó FS alap hibát javító programot az kérem keressen PÜ-ben.

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

CptSAB
Semmi gond. Hegesztem a 21-es mûszerfalát a Mehlin Rainer féle géphez. Most akarok kicsikarni tõle megint egy kis textúra változtatást a KUSZ-2500K sebességmérõ felett, ugyanis a mûszerfal felsõ sarkát állította be a mûszerfoglalatok bemélyedéséhez. Igen ám.. de ha ott is hozzáadom a grafix ficsõrt, akkor elég bután néz majd ki a cucc. A jelenlegiben meg az zavar, hogy a lekerekített sarok helyett van egy négyzet beugró a lemezbe.
gfarkas
Tomi !
Megjött az anyag, nem lesz kis munka úgyhogy egy kis idõt kérek.

Délután elment a netem azért nem tudtam elõbb írni, bocsika.

CptSAB
Van benne, én már sokszor repültem úgy.. azt viszont meg nem mondom, hogy a Hold naptári változását hogyan követi FS.
CptSAB
fsnordic-on van moon kieg
fs2004ben van akinek megjelenik a hold? mert nekem egyáltalán nem

CptSAB
LW sávon lehetett fogni de ami ithon van ketyere azon nem jön be. Csak MW és FM. Hiába, régi jó Videoton RA5542-es.. kapcsoló és gomb annyi volt rajta, mint egy MiG kabinban.. 😄 Ehhez lehetett külsõ erõsítõtõl kezdve mindent kötni, oldalt volt valami 5-6 csatlakozó hely.
Hypo
Ha mar a regi nav rol megy a tarsalgas a glass cockpites idokben akkor szerintem ez FS szinten egy tok jo kis osszefoglalo
katt ide

Hat es az abszolut gyongyszem tutorialokkal es minden egyebb nyalanksagal
ITT

Hont
Ne hogy abba hagyjátok a párbeszédet...!
Csorog a nyálunk a gyönyörtõl!
Hogy miket tud itt az ember fia!
gfarkas
Hát hogy mit hallottál azt nem tudom mert a közép-hosszu hullám jól és messze terjed, minél rövidebb a hullámhossz, annál inkább úgy terjed, mint a fény (persze erõsen egyszerüsítve), akár "árnyéka" is lehet.A KIRA-TIRA-k (NDB-k)a saját nevüket is adják morze jelekkel, így lehet azonosítani hallás útján, hogy éppen melyikre repülsz.Ez sípol az fs-ben is.

Hypo
Abacus😊)))))))) mindig rohogok ha latom. bar EZscenery elemekbol azert profitalok de...

van vmi hasonló kieg mint a real moon hd? nekem hiányzik nagyon éjszaka a hold

CptSAB
Régen a középhullámon állandóan ezt halottam egy adott frekin:
-.. ..-- DÜ mai napig nem tudom mi volt.
CptSAB
Írtam volna azt, hogy .. ********* **** meg, ***** ***** meg hasonlóak? Bekaptam valami nyelvfékezõ tablettát. Pedig tele volt ma már a.. 6 raklappal a hátam mögött felkenõdve a mûszerfalra hazavezetni..
Lehet sokan hasonlóan teleírták káros 16 éven allúli gyermekeknek nem ajánlott pirikarikás jelzõkkel.. oszt kitörölték az ádminok. 😊
gfarkas
Hivatalból volt az 540 KHz.Tititá helyett a mûsor azonosította az adót, ha leesett a kabinban a cetli amin a hangolás volt.
Jöhetnek a rajzok.

CptSAB
Hivatalból a Kossuth, vagy stikában behangolva?
A razgon.. jó kis feladat volt. Anno amikor régen még nem volt úton, útfélen ennyi légi folyósó, ha nagyon tiszta volt az ég, és már a nap is nyugat felé tipratott, lehetett látni néha egy-egy gyorsulást, amint északnyugatról tartott délkeletre. Hallani lehetett a távoli bumm-ot. Dénes bátyám, anyai ágon rokonom, mindig azt mondta rakéta az.. Tévedett. 😄 Utólag tudtam meg, egyike volt azon munkaszolgálatosoknak, akik a taszári repteret építették a háború után.

Lesz most 3 napom, átküldöm azokat a panel rajzokat, és ha van idõd, remélem behegeszted az infókat 😊
[HUN]FaTaL
😄 De tényleg bakker, avsimen igényesebb modellek vannak, vagy ezeket még az fs98hoz készítették?😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Hát az enyém biztos nem!!! 😄DDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
"...alúl textúrázott VC..."
Húú, de disztingváltan fejezted ki magad Májsztró! 😊)) Én erre sokkal konkrétabb jelzõt tudnék... 😄
Amúgy le lehet húzni az adott terméket a rivjúban, oda bárki irhat aki be van regelve. Anno én is írtam a Jak-52-höz hogy zéró a supportja... 😊))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

gfarkas
A rádiókon 16 csatornát lehetett (kellett) elõre lehangolni a havonta változó, megadott frekvenciákra.A kabin jobboldali kezelõpultján található egy négyágú tekerõ, azzal lehetett csatornát váltani.Egy gyorszár kioldása után ki kellett húzni és egy kis dugókulcshoz hasonló kis eszközzel a rugós pöcköket elfordítani, ezzel azok magasabban álltak és elértek egy érintkezõt.Ráadásul a frekit MHz-ben adták meg a hangoláshoz át kellett számolni egy képlet alapján, hogy melyik tüskét kell kifordítani.Bazi bonyi volt a mai digitális tekerentyûkhöz képest.

Az ARK-n valóban 0-9 csatorna volt.Az elsõ négy általában az anyareptér közeli-távoli adóira, a többi a feladatnak megfelelõen, a 9-es a Kossuth rádióra (540 KHz) (régen Lakihegy, utána Solt).Ezen szoktuk a mûsort hallgatni.
Az UTI-kban a 2-es kabinban repülés közben is lehetett hangolni (bár jobb volt, ha a hajózók nem nyúltak hozzá... :-) ), a harcikban csak egy csatornaváltó volt, a hangolóegység elöl a rádiótér baloldalán volt felül.

A többi jó amit írtál, bár az RSZBN nem csak közelre volt jó, a repveznél a toronyban Debrecenen túl is láttuk a gépeinket az indikátoron.A hajtómû csere utáni berepülés egyik feladata a "razgon" (padlógáz)volt, Kmét-Pápa között végig követhetõ volt.
A 23-asok RSZBN-6SZ már elõre lehangolható "pontokat" is tudott, egy utvonalat automatikusan lerepült.Valószínûleg a Mizsei-Katovics párost is ez hozta vissza Taszár tájáról az ütközés után.

[HUN]FaTaL
Miért az abacus öhm bocsánat ABASHIT kiegészítõket ki a faszom veszi meg?

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
Mindig is mondottam, FS világa nagyon-nagyon anyagias..vagyon. 😊 Egy rakás fizetõs kieg inkább menne el egy átlagos free cuccnak, semmint hogy leakasszanak érte némi zsozsót. Amúgy meg hogy nézne ki ha a reviewben már le lenne húzva.. a PAOB szerintem már baromi régi cucc.. asszem, nem fura, hogy két dícséretes jelzõ után nincs ott semmi más. Pl. alúl textúrázott VC stb..
Clidey
Bocs, vulgáris leszek.

Paob J-41?? ASZTALEBORULTKURVAEGET NEKI!!! Ezt a szemét fost ki szarta a világra?? Van pofája ezért az okádékért 25EUR-t kérni??? Hát miért nem szakadt annyába a feje az ilyennek??
Meg a két agyatlan reviewers is, aki teliszórta csillagokkal ezt a trágyát, hogy húdejó, húdeszép!! Agyhalott faszkalapok!!!

Mégegyszer bocs, dühöngés OFF

CptSAB
A lengyeleknek rá kellett volna jönniük, hogy a repülõtér minimum alatt volt.
Gyõzõ, köszi az infót, az automatikus átváltásról, mûszerérõl semmi infóm nem volt.
Annyit teszek hozzá majd kiigazítasz ahol félre írok, hogy a katonai gépekben (orosz) nem ám betekerem ide oda rádiók voltak. A rádió ARK ha jól emlékszem, 8 csatornára volt ráhangolva (földön repülés elõtt), ezeket lehetett beállítani. Ha nem volt ráhangolva egy frekire, akkor nem volt.. 😛
Az OSzP rendszer utóda a PRMG rendszer lett. Ehhez kapcsolódott az RSzBN közelnavigációs rendszer adó része 873,6-935,2 MHz-es csatorna távolságmérõ esetében ill. 939,6-1.000,5 MHz-en. A vevõ 770,0-812,8 MHz-en. A PRMG-5 rendszerben a KRM ill GRM adta az irány és siklószöget. Ezek frekvenciái nincsenek FS-ben modellezve. A KRM 905.1 / 932.4 MHz a GRM 939.6 MHz-en amihez tartozott egy rádió távolságmérõ ami 772 MHz-en kérdezett és 966,9 MHz-en válaszolt.
A KRM horizontálisan + / - 15 ° , hatótávolsága max. 45 km a GRM vertikálisan + / - 8 ° és 18 km hatótávval bírt. Az RD-4 50 km-ig mért. Szerencsére a csehek közlékenyebbek, mint bárhol, így ezeket az adatokat is a valka.cz oldalnak köszönhetem. Pár hete találtam rá fotókkal, adatokkal olyan berendezésekrõl, amiket nálunk is használtak, csak éppen idehaza semmilyen szakirodalom nem foglalkozik velük.
A Tupoljeveink az SzP-50 rendszert használták. Ez a nyugati ILS rendszer orosz megfelelõje volt, de azért itt is volt egy kis csavar.. 😄 A légierõ An-24/26 gépei is alkalmasak voltak az SzP-50 illetve a PRMG-2 rendszer használatára.
polluxware
természetesen az igényeink nem azonosak!

de a s*art akkor se vegyük már meg ha nem muszály... és ha jobban utána néz a zember akkor picit drágábban pmdg vagy rex szintû dolgokat vehet

polluxware
egy személyes vélemény...

annyira jókat mosolygok néha azon, amikor a simmarketen felraknak ilyen jellegû hangzatos kiegészítõket amiket amolyan "kalandozás" jelleggel tesznek fel..

ergó:
-tudjuk hogy gagyi
-tudjuk hogy ehhez mérten drága
-tudjuk hogy kábé "valaminek" tekinthetõ
-tudjuk hogy lesz legalább pár zember aki bekajálja és megveszi

pl.
Paob J-41
grass texture pack
csiripuruttya fokker50 és társai

spyy55
iFly: van valami megoldás arra a problémára (ami már másnál is felmerült), hogy LNAV, majd VNAV bekapcsolása után a 1000feet-nél sem (és repmagasságig repülve sem) lehet bekapcsolni?! Mert: <#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav> Ez valami BUGi lehet? Tipp?

ezt próbálta valaki? képekrõl tetszik
<#worship>van mit tanulnom😉
Gegi86
Ez ígéretesnek tûnt de már leállt ez a projekt pedig jó lett volna.
gfarkas
Itt találsz olyat, aminek van VC-je, Malév festésrõl nem tudok.

http://www.premaircraft.com/DHC8-Q400/index.html