45215
  • Hypo #36329
    sehol a storbe es landing light ejyne bejnye:))
  • LegendTommy
    asszem ez az ultraheavy kategória:)
  • spyy55
    Nos; ez a Ship Simulator nem fogott meg :D
  • Hypo #36326
    fs9.cfg-t töröld és próbáld úgy
  • Punkbuster
    ja elfelejtettem még h elkértem mástól a weather.dll-t de ugyanúgy kilép ....o.O anno amikor ilyen problémám volt akkor elég volt mástól elkérnem utána működött most viszont megmakacsolta magát és akkor se működik
  • Punkbuster
    sziasztok. szükségem lenne egy kis helpre....:S ma elindítottam a játékot h majd repülök.....addig oké, de amikor elkezdte tölteni 77%-nál kapitulált....aztán kilépett egy hibaüzenettel:

utoljára a CLS 742/3-at raktam fel de nem hinném hogy az miatt van
  • HASLZ
    Ezen már túl vagyok. Nem találtam semmit. Valahogy csak rájövök.
    Köszi a segítséget.
    SLZ
  • koreny20
    youtube-on beírod a gép típusát meg hogy startup, vagy engine startup és ha mákod van találsz egy tutorialt hozzá
  • HASLZ
    Helló!

Probléma megoldva, második megoldás volt a nyerő.
    Bemásoltam a mappákat a megfelelő helyre, és láss csodát működik.
    Igaz egy-két műszer még hiányzik, de szerintem azt már meg tudom oldani.
    Ha nem akkor úgyis írok ide.
    Beindítani a masinát lesz még egy művészet, esetleg nincs valamilyen segítség leírás, videó???????????
  • gfarkas
    HI !

Melyik gépet töltötted le?
    Van EXE-s, ahhoz kell az IL-22 és 38-is,de mindhárom exe, azaz csak futtatni kell az fs helyét megadva.
    Van egy olyan amelyikben Aircraft, Effects, Gauges, Sound és egy uninstall.exe van, itt értelemszerűen az fs megfelelő mappáiba kell másolni az adott fájlokat.
  • HASLZ
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Letöltöttem egy IL-18D gépet az orosz AVSIM oldalról.
    Sajnos sehol nincs telepítési útmutató, megpróbáltam feltelepíteni saját
    ötlet szerint, de sajnos nem sikerült.
    Aki repüli ezt a típust remélem tud segíteni az installálásban.
    Előre is köszönöm.

Üdv
    SLZ
  • jaszy76
    Ez felfoghatatlan.

• spyy55
    KÖSZI!!!
  • [HUN]FaTaL
    Megkeresed melyik bgl(ek) az(ok) és letörlöd / átnevezed.
  • spyy55
    Köszi a kimerítő választ, sokat segítettél :) Minden világos!
    Más: A static aircraft-okat húgy a búsba lehet eltüntetni a repterekről? Pl. GA1-ben (Nuernberg, Dresden, stb) nem kérdezi meg a telepítő, hogy akarom-e telepíteni őket, vagy sem, ellenben más telepítőknél, ami megoldja ezt a problémát? (FAQ-ban nincs erre leírás :( )
  • koreny20
    Még mindig nem tiszta hogy mit szeretnél, mert ha az a baj hogy eltünnek a gépek annak az okát clidey leirta, nagy forgalomnál nem tud időben felszállni ezért eltünteti és gondolom adatként repül tovább eredeti repidő szerint, majd megjelenik valahol...vagy nem :D , pl párizs cdg-n nincs ilyen probléma mert a játékban , külön pálya van a leszálló és a felszálló gépeknek, igy van beállitva a gyári afcadban, ha meg olyan reptéren vagy ahol a gyári afcadban meg az életben sincs elkülönitve a leszálló meg a felszálló (ilyen talán az aerosoft frankfurt, 2 pálya leszálló 1 pálya felszálló) akkor meg bekésnek a felszálló gépek (csak a sim-ben persze...) 1 hús-vér légiirányitó megoldja hogy beférjenek, a számitógép erre képtelen!!! :) ez is valami el****t algoritmus lehet hogy 10mérföldre van a pályától a leszálló a felszálló beférne az életben simán de a játékba 12 mérföldön belülről már letilt minden pályára feltaxizni kivánó pilótát (keresztbe persze simán átjön előttem az ai és még "rotate" előtt kell elemelni...) :)
    Keress olyan afcadot ami szétválasztja a pályákat felsz/leszállás szerint ("de hát hol marad a valósághűség...")vagy amit irtak a srácok, vedd le a forgalmat 70-50%ra. Emlékszem nekem is mindig 100on volt milyen szép látvány tele a reptér megannyi gép, mozgás stb aztán haverom szólt hogy amúgy a repülő azért van hogy repüljön, és általánosságban a repterek félig sincsenek megtöltve... :)
  • spyy55
    Szóval teszt a lelke mindennek...
  • Clidey
    Így igaz.
  • [HUN]FaTaL
    Ha hibás az afcad, akkor egy gép sem tud felszállni, ha jól sejtem.
  • Clidey
    Nem pont így van ez sem. :) Az eltűnéseknek egyik oka hogy valami oknál fogva az AI nem tud a számára meghatározott időintervallumban felszállni (például: túl sok, túl sűrű leszálló forgalom ugyanarra a pályára ahonnan ő felszállni akar).
    Másik ok lehet még a hibás afcad (például: a taxiway nincs kapcsolatban a RWY-el, vagy nincs kijelölve Hold Point) - ilyenkor elgurul addig a pontig az AI, vár egy darabig, aztán ninjafüstöt dob. :)
  • [HUN]FaTaL
    Azt én értem, de nem konkrét AIra optimalizálod az afcadot, hanem általánosságban.

És a fizetős scenerykhez van afcad, apróbb hibákkal ugyan, de az ai eltűnéséhez semmi köze az afcadnak.
  • CptSAB
    ai-re optimalizált afcad nélkül nincs egy deka ai gép sem.
  • [HUN]FaTaL
    Jogos :)
  • Clidey
    Persze fizetős sceneryknél ritka az ilyen. De én most az afcad és az AI kapcsolatáról beszéltem. :)
  • [HUN]FaTaL
    A RWY előtti auto eltűnéshez semmi köze az afcadnak. Ilyen az FS, ha sokat áll az AI akkor kiveszi, hogy ne szobrozz 3 órát a runwaynél. Vedd lejjebb a forgalmat, meg AI Smooth :)
  • spyy55
    Na épp ezt szeretném elkerülni (pl. a RWY előtti auto eltűnést - elég vicces, stb.) és ezért keresnék megfelelő scenery verzióhoz HELYES AFCAD-ot...
  • [HUN]FaTaL
    Így oké, de én nem tudok róla, hogy fizetős sceneryknél, mint, amiket felsorolt (aerosoft, flytampa) ennyire el lenne baszva az afcad. Mondjuk az, hogy engem rossz kapuhoz küld, az ok, de még nem láttam olyan repteret, ahol ne tudott volna begurulni az AI, pedig fent van jópár.
  • Clidey
    Hacsak annyi nem, hogy ha valahol el van baszva az afcad, akkor nem tud pl. az AI ki-be gurulni, és/vagy fel-leszállni.
    Magyarán van köze hozzá. :)
  • [HUN]FaTaL
    Kompatibilis csak szar, nem forog a nyele, felejtsd el.

Vegyél valami logitechet vagy saiteket forgatható nyéllel.
  • Robertoo21
    Szasztok!
    Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy egy Genius F-23 USB joystick -ot(digitális), szeretnék venni. Kompatibilis a játékkal, van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
  • [HUN]FaTaL
    Mi bajod a gyári AFCADokkal?

Az AFCADnak semmi köze a traffic gépekhez, az a scenerykhez van.
  • spyy55
    Érdeklődés: Töltögetek AFCAD file-okat FlightSim-ről AI gépekhez a helyes működéshez. Kérdésem az lenne, hogy pl. Budapest 1.5-höz melyik a jó, mert Readme-ben sincs leírás róla? Vagy egy olyan oldalt ajánlanátok, ahol az AFCAD file-okhoz le van írva, hogy egyes scenery-k melyik verziójához jó (Aerosoft, Fly-Tampa, stb. update-ikhez)! Köszi
  • ravensoul
    Köszi szépen! ;)
  • Hypo #36296
    http://www.faa.gov/pilots/training/

AOPA oldalan is regisztracio ingyenes van sok training is ami elerheto
  • ravensoul
    Na ez már jobban hangzik! Az az online angol változat érdekelne, beleolvasgatok, aztán ha úgy alakul, megveszem!
    Emellett Learning centert is nézegetni fogom.
    Angol változat linkjét elkérhetem?
    Nagyon köszi!
  • Hypo #36294
    Hat ha komolyan erdekel, akkor tudok ajanlani magyarul konyvet amiben benne van ami kell nem tudom online megvan e magyarul angolul igen.

Es ha mar repules angol nem art, amugy fs9 leartning centere nem rossz am

Konyv 1

Konyv 2
  • ravensoul
    Gondolod, hogy nem ezzel kezdtem? ;)
    Végolvastam az írásokat, de a legtöbbje nekem még túl magas (utasszállító gépek műszeres irányítórendszere, hajtóműindítás), a többitől meg még mindig nem tudok repülőt vezetni... :D
  • Hypo #36292
    KATT
  • ravensoul
    Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy tudnám legegyszerűbben megtanulni a repülést mondjuk egy Cessnával? Szóval az alapok érdekelnek, aztán az eljárásokat venném sorban (VFR/IFR, hálózatban repülés), de azokhoz már találtam anyagokat. Viszont a repülés alapjairól FS9-hez nem nagyon találok érthető leírásokat magyarul. Esetleg ha valaki adna pár órát msn-en/skype-on, azt is nagyra tudnám értékelni.
    Előre is köszi!
  • mk452001
    Sziasztok, kéne egy kis segítség.
    letöltöttem egy paintkittet, ami elvileg az SCS féle Tu-134-eshez van, de sehogy sem passzol.
    Tudtok esetleg segíteni valahogy, esetleg valami pontosabb paintkit linkjét?