45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#36409 Nem, csak idelinkeltem. Nekem nem tetszik ez a Vlagyimír-féle An-2, mert nagyon bénák a textúrák. Átdolgozni pedig iszonyat meló volna amire nincs kapacitásom. :( -
#36408 Mármint normál repülés közben... leszállásnál használd. -
#36407 Érezni fogod, elég egyértelmű lesz :) amúgy a vezérsíkot ne mozgasd a pedállal, nagygépen nem kell pedálozni, elég ha a szarvkormányt használod. -
BPA102 #36406 CptSab ( Tomi )
Miskolc és Eger mikorra várható? -
BPA102 #36405 Nagyon szépen köszönöm! -
#36404 Mester tesztelte ezt a 2011 verzsönt? -
#36403 Nem, nem azt mondta.
A szélrátartást pedállal oldja meg a pályaküszöbig.Aztán mikor a futó leérne egyenesbe rakja a gép hossztengelyét a pályával és kormánnyal rádönt a szél irányába.
Kicsit furcsa elképzelni, mert ebben a pillanatban ugye megnő az oldalsó laterál felület...Aztán mikor lent van,megint pedállal operál. -
carlosfly #36402 Süti! :) -
carlosfly #36401 "Leszállásnál ilyenkor még rá is billentenek egy kicsit, hogy ne tolja el a szél oldalra. "csúsztatás" ha jól értelmeztem amit mondott...
Ilyenkor direkt egy futóra teszik a gépet."
Szerintem az szélrátartás és lógat kicsit valamelyik irányba valószinűleg arra amerről a szél fúj.
-
#36400 IGEN!!!!
Már én is agyaltam rajt!
Ügyes! -
#36399 Akit érdekel, FSPassengerhez készítettem...
-
#36398 Jaj!
Ez lányos zavaromba lefelejtettem...
-
#36397 Jó ez a procedura!
Jó a gép is! Bár néha beköpi az egyik motor a gyertyát, de csak meg kell pucolni és már mehet is tovább!
CSak legyen aki fel ül rá!
Én vállalom... -
#36396 Persze itt hidraulika mozgatja a dolgokat, de mivel én még nem próbáltam, ezt úgy tudom elképzelni, mint pl a Gobénál a csűrő mozgatását.
Ott úgy emlékszek, hogy ha "0" akartad állítani, akkor ellenkezőlábbal bele kellett lépni...
Kicsit a pedáloktól félek, hogy milyen érzés lesz.
Érezni fogom-e elsőre a fék ill a vezérsik mechanika közötti különbséget?
Persze így elmondásra (ha itt nyomom ez van, ha ott akkor meg az) érteni értem, de fel nem foghatom!
A kormány sima ügy...:D (legalább is azt hiszem...):D
-
#36395 Kicsit elvesztettem a fonalat a csűrőt tapossa dolognál, de szerintem érthető a lényeg. Amúgy érdekes, de a megközelítés végső fázisánál néhány 100 lábon oldalszélben a robot is átvált a rátartó üzemmódról csúsztatóra és csűrővel tart ellen az oldalszélnek, egészen kb 6 láb radio magasságig. -
#36394 Köszi!
Hála ezeket már megtapasztaltam HighFlynél!;)
Más!
Most telefonált a Krauth Peti azzal a videoval kapcsolatba, ami még augusztusban volt téma.
http://www.youtube.com/watch?v=i9IhQxmt08U
Azt mondja, hogy semmi extra nincs a videon. Minden normális és a flaps 5'.
Ugyan azt mondta, mint Te Péter, hogy a felszállás pillanatáig pedáloz aztán csűrőt egyenesbe tapossa, aztán megint bele lép, ahogy elemelkedik a gép.
Leszállásnál ilyenkor még rá is billentenek egy kicsit, hogy ne tolja el a szél oldalra. "csúsztatás" ha jól értelmeztem amit mondott...
Ilyenkor direkt egy futóra teszik a gépet.
Remélem jól értettem és nem írok hülyeséget!
-
#36393 Azt érdemes még tudni, hogyan működnek az egyes kapcsolók vagy karok, mert az fúrcsa tud lenni elsőre. Az FS-ből az nem jön át, hogy bizonyos kapcsolókat az overhead-en előbb ki kell húzni és csak utána tudod átállítani, valamelyiket csak bizonyos állásban lehet kihúzni és van, amit be kell nyomni, hogy el tudd forgatni (pl start switch). Fékszárnykart ki kell emelni a reteszből, hogy hátra tudd húzni és vannak bizonyos stop-ok, amik csak leengedés után engedik új helyzetbe tenni. Spoiler kart fel kell emelni down-ból, hogy hátra tudd húzni, stb.... -
#36392 Véletlen nincs meg iFly 737-700-as alap aircraft.cfg-je valakinek? Elküldhetné... kösz! -
#36391 :) -
#36390 Köszönöm szépen!
Megfogadom a tanácsaitokat!:)
Egyébként én se AP reppenésre gondoltam.
Inkább Besenyei féle ledöntések lesznek túlnyomó részt azt gondolom..:D :D
Még a pontos időpontot sem tudom, mert most valami belső vizsgák vannak folyamatba. -
#36389 Ebben a packban van MG változat is. -
#36388 Szerintem max iskolakor annyi mindenre kell figyelni meglatod majd valosag es iroasztal pc repules kozott nagy a kulonbseg:)
Szerintem a muszer es kapcsolo erdore figyelj, de az is gyakorlas kerdese de majd elmesz gyakran es mar vakon felnyulsz az overheadre egy kapcsoloert. -
#36387 Tavaly év elején volt - legalábbis a fotó EXIF-je ezt mondja...aztán lehet téved... :D
De majd megnézem azt a papirkát amit kinyomtattunk a repülésünkről. Azon tuti jó dátum van. ;) -
#36386 Tavaly? Sokkal régebbnek tűnt. -
#36385 Szerintem felesleges nagy útvonalakra meg eprocsokra készülni, annyi időd úgysem lesz. Csinálsz pár iskolakört és hipp-hopp máris eltelt egy óra!
Inkább a kezelőszervekkel légy tisztában mi-hol van és hogy kell használni, azt gyakorold.
Annyira hatás alatt leszel, hogy egy sima iskolakör is bőségesen ki fogja elégíteni az igényeid. Robotos ILS-t pedig egyenesen faszság ezzel a szimmel csinálni szerintem, hisz épp a gép vezetése az ami iszonyatos élményt ad - már ha be van kapcsolva a teljes hidraulika ami mozgatja az egész cájgot.
Habár a tekknika természetesen képes rá, a cucc jellegéből adódóan az igazi nehézgépkezelők is inkább a vészhelyzeteket gyakorolják rajta, nem a robotpilótás repülést 34000 lábon. :)
Amúgy azt mondják, ez a cucc még csak az ilyenfajta szimulátorok középmezőnye, vannak ennél nagyságrendekkel jobbak is tőlünk nyugatabbra. Nos, ez nekem nem tűnt fel... :))) -
#36384 Menj oda, és élvezd a dolgot, ennyi... nem kell lexikonokat bújni, csak legyűrni a kormányerőt. Iskolakör bőven elég. -
BPA102 #36383 Szendvicset mindenféle képen! :D
Illetve fényképező, kamera stb.....! Illetve ha megvan az útvonal a térképeket már nyomtathatod kis kifelé XD!!!!!
Hogy készüljek?--> Öltözz fel szépen :_D
SANYAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! -
#36382 Dublin - Cairns jó lesz :) -
#36381 Őrülteknek andaxin vagy xanax kell.. :P -
#36380 Be vagyok "örülve"!
Hogy készüljek?
Mit repüljek?
Van valami jó tanácsotok? -
#36379 Tavaly mi voltunk Zacsival, repülőztünk egy órát-másfelet.
-
BPA102 #36378 Bocsi elolvastam azt hittem igaziban mész repülni! Múlthét szombaton nekem volt szerencsém Egerben az Apollo találkozón kipróbálni egy Robinson R44-est! Micsoda madár! :D -
#36377 Szia Zsozso!
Megmondom őszintén, hogy még eddig csak Higfly-l repültem és ott is csak a B vel...
Igazából, ha tehettem volna, akkor már típusvizsgánál járnék, de sajna nincs rá keret.:(
Hajrá Viktor!:D -
BPA102 #36376 Tisztel urak/hölgyek ( ha van itt ilyen )!
olyan kérdésem lenne, hogy Fs2004 -hez létezik olyan, hogy AN 2 de az MG változat? FSX-hez láttam már valahol de ott nem írták hogy 2004-hez készülne! Esetleg tud e valaki ilyet? -
BPA102 #36375 Sanya!
Azt ne mondd hogy most repülsz először! -
#36374 Azt megmondom...!
Lefekvésnél, felkelésnél ez volt az első gondolatom...
Nagyon -nagyon rá akarok készülni, mert jó lenne nem beégni.(Annyira):D
Próbálta már valaki közülünk? -
#36373 Ez mi? Miért mozog ki-be-ki-be? -
#36372 Nagy élmény lesz, arra számíthatsz! Fotó videó szigorúan csak a befejezés után, hogy minden pillanatát ki tudd élvezni! :) -
Hamarosan ez is tölthető lesz az avsim.com-ról. -
#36370 Képzeljétek!
Megyek "billegni" a Malév szimbe!