45215
  • Gegi86
    Ezt a linketazoknak ajánlom akik szeretnek helikopter repkedni.
  • spyy55
    "A repülőgép várhatóan a 31R/13L azaz 2-es terminál melletti futópályára fog leszállni és felszállni is erről a pályáról fog, mivel méretei miatt csak ez a futópálya (és a hozzá kapcsolódó gurulóút) alkalmas a gép fogadására (a Ferihegyen jelenleg hatályos eljárások és szabályok alapján)."
  • spyy55
    Aham... akkor nem tudom hova menjek majd (tudom szélirány függő lesz), de a leszállást és felszállást egyaránt követni akarom. Teraszra sajna nem lehet már bejutni, mert sorsolgatnak emberkéket, de egy ilyen gép látványát a szerencsére nem bízok. Na, majd gyorsan átfutok a pályán keresztül :D
    Szerencsés vagy az AN124-essel... Innen Laposvárról nem sokat észlelni... :(
  • BPA102
    31L ebben nincs semmi furcsa nem sokkal a fele után simán felkapja a kicsikét!
  • spyy55
    Az érkezés okés, hogy 2-es pálya.... de felszállás???
  • BPA102
    Ma sikerült elkapnom egy AN124-est pont a fejem felett fordult a 31-es pálya valamelyikére!
  • polluxware
    ;) már csak annyi hiányzik a ebből a tájékoztatóból hogy : "testvéreim, a legnagyobb hatás elérése érdekében x bokorból 12:01kor tudtok leadni Allah segítségével tökéletes célzott ""képet""
  • spyy55
    hehe :) érkezik a monstrum
  • polluxware
  • CptSAB
    A helyzet az, hogy szép egy ground poly szerkezetű repülőtér, de eszem ágában sincs ilyet készíteni. Őcsény esetében hamar kiderült az első teszteknél, hogy a gp réteg kitörli fél Őcsényt. Már Kaposújlaknál is ez a probléma merült fel, hogy túl nagy területen irtott ki mindent. Ilyenkor egy megoldás van, mint pl. ami Debrecennél is látható, hogy saját objektumcsomagokkal van elkészítve minden (növényzet, települések), ugyanis a repülőtérnél használt gp rétegek és objektumok körben kitakarítottak minden autogent. FSX vagy. pl. X-Plane más a terrain szempontjából, mert mindkettő kezeli a nagy felbontású talaj textúrákat. FS9 esetében a 4,7 méter/pixeles felbontás sokat ront az összképen, nem lehet a részleteket kiemelni, mert nincsenek igazi kontúrok.
    Lehet persze utólag sokat javítani a csomagon néhány gp segédréteggel, ezek pl. beton, aszfalt, szegélyek, árnyékok. Kaposújlaknál is működik.
    Ez a verzió nincs publikálva jelenleg. Sokat dob az afcad helyett, de időigényes meló.

Szóval ezért írtam, aki a nagy fizetős sceneryk színvonalát képzelte el, az biztos csalódni fog. Na de mutasson valaki még egy Őcsény repülőteret fs-hez. Valahol mindig el kell kezdeni.

Az épületek így jók ahogy vannak.Mielőtt bárki téves következtetéseket vonna le, hogy Tibi miből, milyen alapanyagból modellezte, tudtommal ezek bizony a Condor vitorlázó szimulátor projecthez lettek legyártva, de Tibi leporolta a cuccot a VFR scenery kedvéért. Nem érdemes hasonlítgatni semmihez, mert a cél nem a full csilivili volt. A kiegészítéseket viszont Tomi bá Neked köszönhetjük, a fotókkal, amikből a bungallók és egy részletesebb torony -étterem készült.
  • ToMy_
    Ok, köszönöm az infót, a régit törlöm.

Amúgymeg jó textúrákkal könnyű...

Az épületek miatt is olyan, amilyen. Mármint olyan jó.
    Meg azért is, mert itt van a szomszédban, és egész más olyan helyen repülni, ahol IRL is jár az ember.
  • CptSAB
    Amúgy meg tessék az előttem szóló Tibi Mesternek megköszönni a szép erőforrásbarát 3D modelleket, mert a repülőtér objektumai, amik igazán feldobják a cuccot!!!! :) Szar egy év volt az idei, de szerencsére Szabó Péter és Kókai Tibi révén két gyönyörű repülőtér jött létre.
  • CptSAB
    A régi afcad törlendő. :)
    A faházat meg fogom növelni, így majd jön a patch 2. :) Na jó az afcadban is egy légifotó alapján javítottam a faházakat összekötő úton.
    A szatellitek színezése elég macerás feladat, főleg amikor falsak a színek. Van pár technika, amivel át lehet színezni egy egy szatellitképet, alkalmazni is szoktam őket, de sajnos mindig van hibahatár. Itt is végre lett hajtva, de ezeket a színeket sikerült kikeverni, tervben volt egy utó színezés, nekifogtam a földrészletenkénti LOD13 újra színezésnek, de a rendkívül időigényes munkától végül elálltam. Egy dolog 3-4 cellát átszínezni, bár ha azt vesszük, hogy van 5 évszakos és egy éjszakai textúra -- (igaz ez utóbbit nem piszkálom, annak idején találtam egy egyensúlyi beállítást FSET-ben, kritikák ide-oda mondván hogy világos a textúra, én még mindig inkább elfogadom, mint a narancsban tündöklő erdőket, mezőket) -- az a 4 is inkább 20, és ez egy 36 cellás scenery esetében már 180 új textúra.
  • Clidey
    A régit töröld ki.
  • ToMy_
    Ja, még egy kérdés: a patch-ben lévő AFX-et a másik mellé kell tenni, vagy a régit törölni és csak az új maradjon?
  • ToMy_
    Halihó,
    klassz a reptér, helyenként úgy néz ki, mintha tényleg ott lennék.
    Észrevétel csak kettő:
    - az út melletti 1 db nagyobb faház lehetne nagyobb kicsit a többihez képest
    - a reptéren kívüli talajtextúrának a színe zöldebb lehetne, hasonlóan a reptéréhez
    Minden egyéb 5*! Szép munka!
  • LegendTommy
    Köszi Tomi!
  • CptSAB
    Néhány korrekció:

AFCAD:
    a beton felület a Pegazus étterem és a torony körül módosítva lett. Tibi kiszúrta az elcsúszást. A heli állóhely szebb kör alakú betont kapott. A bungikhoz utak vezetnek.

Fák:
    javítva lett a Pegazus étterem előtti fenyőfák pozíciója, valamint a "főbungi" közelében lévő facsemeték is "szimulálva" lettek.

Objektumok:
    a főbungi :D:D:D közelebb került az úthoz

A kerítés itt majd el lesz bontva, fotók alapján ugyanis még a bungik építése előtt itt drótkerítés volt, az új fotók (Gemenc vitorlázó kupa albuma) szerint azonban ezek el lettek bontva. Mint ahogy a korábbi szép facsoportok is ki lettek vágva.

LHOY javító csomag 1
  • jaszy76
    Nekem akkor volt ilyen,amikor egy újratelepítésnél nem tettem fel az illesztőprogramot. Utána jó lett.
  • Hont
    Nagyon szépen köszönöm!
  • Matyesz56
    Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a Saitek szarvkormányom nem akar működni... :/

Bedugom, de nem akar világítani a zöld kijelzője.. Áramot viszont kap szerintem, mert a gázkaroknál világít a zöld kis fény..

Valakinek volt ilyen problémája? Mit lehet tenni? :/ Gari nincs már rá...

Köszi előre is!
  • eyecandy
    segédlet
  • BPA102
    Köszönjük és már töltöm is!
  • CptSAB
    Miután újfent egy hosszabb etapra el kell felejtenem a számítógépet, így az Őcsény VFR pillanatnyi béta verzióját elérhetővé teszem. A scenery mostani színvonala is bőven megüti már pl. a Scenery Germany sorozat repülőtereit, ez köszönhető Tibi modelljeinek. A sceneryben felhasználtam a következőket:
    -Varjú László "Lacibácsi" vegetlib csomagját, akinek nincs fent, az rakja szépen be az Addon scenery\scenery és texture mappába gyorsan. Anélkül ugyanis fura lesz..
    -GianP glider csomagját
    -Gus501 spectechnika csomagját
    Még így is sok meló van vissza, mert jó pár objektum elférne még, valamint a növényzet sem a végleges változat, akárcsak a kerítés.
    Helyre kell majd tennem egy kis pocsolyát a bungik közelében, és a téli textúraszettet is le kell javítani.

LHOY 0.5B

Sacc kábé. szerintem majd a Mikulás hozza a végleges változatot. Aki jelenleg többet várt, annak sorry, tényleg nincs időm. Ebben a pár napban is más jóval fontosabb dolgoktól szedtem el időt rá.
  • BPA102
    Ez az a gép amit a garázsban építette ( joe )!

Gondolom akkor olyan név mint Vince János ( Majosháza ) vagy vagy Bató Ferenc Dabas ismerős neked! Na igen vannak termik rendesen! Májusban majdnem sikeresen ott maradtunk mert belekeveredtünk 2db befújásba! Mind ezt két géppel ( Kötelék ) érdekes helyzet alakult akkor ki!
  • Clidey
    Az ország legjobb girósa nálunk repült, míg pár éve oda nem verte magát egy Apollo Fox-al... Neki sem sikerült beleimádkoznia egy ilyen masinériába, neked sem fog összejönni, efelől biztosíthatlak. :)
    Amúgy ezt a sárga gépet is az ő gépe alapján építették itthon egy garázsba ha jól tudom. Vagy lehet hogy darabra pont nem ez az, de egy ilyen sárgát csináltak az övéről is az tuti.

A sárkány meghívást is köszi, de arról meg már van papírom '91 óta. :) Igaz, az utóbbi években már nem repülőzöm velük - egyrészt mert elfogytak a sárkányok nálunk a reptérről, másrészt lusta vagyok már küzdeni az elemekkel egy-egy termikesebb-szelesebb napon. :)
  • BPA102
    Szólj rám a nyár folyamán, hogy hívjalak meg ide Inárcsra saját kis repterünkre egy jó kis Sárkány vagy Autogyro repülésre! Hátha kedvet kapsz tőle hogy elkészísd a lent található gyro modelljét fs-hez
  • polluxware
    semmi baj.. ;)

• BPA102
    Kérdésem az lenne:

TE HOL LÁTTÁL LETÖLTŐ LINKET? Mert szerintem sehol! Pár hogy milyen is lesz a dolog az lopás, lenyúlás? Nem is tagadtam hogy a ti járműveitek voltak de mivel az csak kép volt így igazából nem értem! Tudomásom szerint nem csináltam olyan dolgot ami bármi is törvénybe ütközne!

Téma Off
  • m814
    Tisztázzunk!!

1.Bizony nem járunk.
    2.Ha valaki úgy használja mások cuccait hogy ezt elfelejti megkérdezni, és még ráadásul akkora bőr van a képén, hogy mindehez heteken át azoktól kér segítséget akiket később "lenyúl" az kinek is a hibája?
    3.Bár már ezt a múltkori után is világossá tettük.A saját használatot meghaladóan,hagyd békén a cuccainkat!
  • BPA102
  • BPA102
    Akkor tisztázzuk!

1, Senki nem mondta hogy járjál vagy járjatok öröm táncot!
    2, Nem játszottam el semmit mivel ti egy-két alapján szűrtetek le dolgokat ahelyett hogy előbb kérdeznétek ( ez nem az én hibám )
    3, Úgy sikerült rá raknom, hogy Fsrepaint megnyit netről kép lement és átméretez majd szépen beillesztettem nagy elváltozást igazából nem látni rajta!
    4, " Silány vacakot meg nem adunk ki a kezünkből " Senki nem mondta azt hogy én ezt bármilyen letöltő oldalra ( avsim, flightsim ) felrakom ( nem áll szándékomban )

Durván ennyi!
  • m814

Kezdjük az elején.
    Marhára kíváncsi volnék hogyan sikerült rátenni a légimentők a gyermekekért emblémát.
    Én azért nem csináltam meg ezt a változatot, mert a modell mappolása miatt csak szarul, (a valósággal köszönő viszonyban sem lévően) vagy ocsmányul eltorzulva lehet fölrakni azt.A torzulás mértéke pedig akkora amit az én painter képességeimmel már nem tudtam korrigálni.De pl. a modell vertex hibája miatt nincs rajta az orron az OMSZ matrica sem.
    Silány vacakot meg nem adunk ki a kezünkből.
    A másik felét meg aztán már végkép nem értem.
    Azok után amit már eljátszottál az LHSimmel még lelkendeznünk is kellene hogy már megint a mi cuccainkat piszkálod?
  • enigma31
    Sziasztok, az után szeretnék érdeklődni, hogy fs2004-hez mig-21pf létezhet-e valahol? Előre is köszönöm!
  • BPA102
    Azt tudom! Azt is megcsináltam :) viszont a fehér is jó! Igazából Egy társasághoz kell! Azért írtam meg!
  • Clidey
    Hiába módosítottad, mert a valóságban már nem ilyen a festésük hanem totál sárga. :)
  • BPA102
    Én köszönöm!
  • Clidey
    Köci!
  • Clidey
    Sorry, az előző a #36483-ra ment volna, csak valamiért nem értette meg a fórummotor... :(
  • Clidey
    Hadd döntsem már el én mi az ami nekem nem tetszik, rendben!?
    Na téma OFF.