45215
  • CptSAB
    Kisgéphez autopilot és IFR, GPS? Úgy már nincs kisgépes fheelingje. Ha szép gépet szeretnél, akkor a Cessna 150L-t ajánlanám.

C/F150L Free

Letöltésnél az user és password részt tessék elolvasni!
  • Blackdog
    Sziasztok!
    Kisgépes repülgetéshez keresek egy jó kis egymotorost. Lényeg, hogy legyen rajta IFR műszerezettség, autopilot (VS, altitude...), GPS és normálisabb éjszakai világítás (külön kabin light és landig fényekkel együtt (vagy külön) kapcsolható műszevilágítás.
    Nagyjából a FS beépített Cessna 182-ese meg is felelne, csak műszervilágítást nem találtam, ezen kívűl grafikailag kissé "hiányos", régi darab.
    Esetleg valaki tudna valamit ajánlani erre a szokatlan kérdésre:D?
  • Papirzacsi
    Lehetséges, hogy szét kellene nézni a menüben is néha.
  • polluxware
    kézzel töltöd fel
  • Willenbrock
    Ha az óceán közepén akarok tankolni vízreszállva hidroplánnal azt hogy lehet megoldani?Mert úgy tudom hogy csak repülőtereken lehet tankolni.
  • w77d
    én meg nem arra értettem... lefordítom átlagnyelvre: -húúúúúúúúú bazdmeg nem semmi lehet, ahogy a gépek nekirepülnek a fának, meg szarrá törnek a kifutó előtt
  • Framsen
    rakhattam volna fel 5 megás képet is, de akkor holnapra se lenne fenn

amúgy nem az volt a kérdés, hogy milyen szép....
  • w77d
    uhh elég jelentős lehet itt a gépállomány amortizáció XXD
  • Framsen
    Konkrétan itt: FlyTampa LOWW V.2 +Alpha India Group AFCAD

KÉP

• Framsen
    Hello !

Azt hol tudom beállítani, hogy az AI traffic hol érjen földet ?
    Esetleg AFCAD 2.21 en belül megoldható ?

Mert most van repterem ahol a pályaküszöb előtt ér földet a gép
  • koreny20
    megvan, quality wings aircraft.cfg-jében a smoke systemnél odaraktam egy thrust reverser effectet és ha így néz ki a cucc hogy
    [smokesystem]
    smoke.0 = 1.5, -14.99, -46.59, QW757_contrail.fx
    smoke.1 = 1.5, -14.99, 46.59, QW757_contrail.fx
    smoke.2 = -4.583333, 10.500000, -21.000000, fx_SF_Reverser
    smoke.3 = -4.583333, 10.500000, 21.000000, fx_SF_Reverser
    akkor nem működik a contrail effect, ha meg így néz ki
    [smokesystem]
    smoke.0 = -4.583333, 10.500000, -21.000000, fx_SF_Reverser
    smoke.1 = -4.583333, 10.500000, 21.000000, fx_SF_Reverser
    smoke.2 = 1.5, -14.99, -46.59, QW757_contrail.fx
    smoke.3 = 1.5, -14.99, 46.59, QW757_contrail.fx
    akkor működik csak mikor megjelenik a kis lepárlási szalag akkor alul szépen bekapcsol a thrust reverser effect is és szép gőzfelhőt csinál 20 lábbal alattam, elég idétlen úgyhogy egyiket fel kell áldozni a másik előnyére.... :S na nem baj :)
  • Hypo #36758
    ja én se emlkészem hogy default lenne, van egy effect file avsimen erre
  • Papirzacsi
    A PMDG-nek tuti nem volt. Én sose láttam, pedig lenyomtam vele pár jópár utat.
  • koreny20
    Ezzel kapcsolatban van egy másik problémám, quality wings 757-el repülök általában, ifly ng néha és régebben emlékszem hogy a qw-nek volt ilyen condensation effect-je szép csík futott a szárny végén vagy a fékszárny élen, de mostanában nem tudom előhozni, igaz kicsit modoltam az aircraft.cfg-n (spray effect, jet smoke), talán ez az oka, de kipróbáltam a pmdg 747el is, szűzen feltettem és régen annak is volt, most annak sincs, beállítottam mindenféle esős időt, hideget, olyat ahol a hőmérséklet, harmatpont alatti fagypont alatti, anti ice on, hátha az is kell de nem akar megjelenni, fs időjárás motorját használva mindezekkel
    Mi lehet a probléma? :)
  • m814
    Jó a magyarázat csak túl bonyolult.Ugye ezek az adatok mindig a METAR-ban vagy a TAF-ban szerepelnek vagyis talaj közeliek.Tehát minél közelebb esik az aktuális hőmérséklet és dew pont annál nagyobb a köd valószínűsége.
  • BPA102
    Sziasztok!

Nem tudja valaki esetleg hogy az miért lehet hogy eltűnik fsben a menüsor illetve alul egy fekete csík jelenik meg majd egy kis idő elteltével kifagy az fs! hiba üzenet nem tudom mi mert nem vártam meg!
  • gfarkas
    Ahogy írod, az ablak és pitotfűtést (esetleg ahol van a jegesedésjelzőt) úgy is mindig használjuk, az egyéb jegesedésekkel kapcsolatos dolgokat nem nagyon modellezik az fs-ben (kiv.: Tu-114), de ilyenkor kapcsolhatók az anti ice kapcsolók ill. az ice light lámpák.Ezek a szárnyakat világítják meg néhány gépen, ezzel vizuálisan ellenőrizhető, hogy gyűlik-e a jég valahol.
  • koreny20
    off: tud vki többet a Microsoft Flightról, mint ami a honlapon van? Ez a becsült 12 magos proci igény kicsit meglepett
  • koreny20
    gondolom akkor ez azért fontos mert más repülési paramétereket kell használni dew point alatt és felett....aztán lehet fs-ben nincs jelentősége, akkor nem is fontos :D
  • gfarkas
    A felszallo nedves legtomeg emelkedes kozben lehul es ezzel egyutt a benne levo para homerseglete is csokken.
    Bizonyos magassagban a vizpara eleri azt a homersegletet amelyen meg eppen para alakban marad, de ha tovabb hul, akkor vizcseppekke csapodna ki. Erre azt mondjuk telitette valt. Azt a homersegletet melyen ez bekovetkezik nevezzuk harmapontnak.
    Bocs az ékezethiányért de copy-paste....
  • koreny20
    és ezeknek a fontossága miben merül ki repülés során? Gondolom az anti ice-ot akkor nem TAT alapján kapcsoljuk, dew point minél számít?
  • [HUN]FaTaL
    Hogy lenne már fagyás pont? Az 0 fok...
  • Robi546
    lol. én meg mindig azt hittem hogy a Dew Point az a fagyás pont. :DDD xDDD
  • Gegi86
    TAT=total air temperature. A repülőgép repülés közben súrlódik a levegővel, és a súrlódás hőmérséklet növekedéssel jár, emiatt a repülőgép felülete melegebb mint a körülötte lévő levegő vagy más néven a SAT.
    Én így tudom ezt elmagyarázni de biztos aki jártasabb a repülésben ő jobb elmagyarázza.
    Dew point = harmat pont
  • koreny20
    hello srácok a TAT -8C° mit jelent pontosan? Arra már rájöttem hogy nem a külső hőmérséklet mert 23000 lábon inkább olyan -30 fok van. A dew point is érdekelne. köszi
  • BPA102
    Valaki játszott már ezzel?

• BPA102
    Már meg van majd tesztelem! Mivel mondjuk ez laptop sajna videó kártya csere nem hiszem hogy lesz!
  • [HUN]FaTaL
    Mivel a felhők kivételével szinte mindent a cpu számol, így nem vagyok meglepve.

Vedd lejjebb a felhők felbontását rexben.
  • BPA102
    Azért annyira nem rossz hidd el! Csak a felhőknél akad! LHBP Aerosoft 27-30 FPS! Felhő 17-19
  • BPA102
    tudom hogy azért mert HD! Ezért tettem fel kérdést!
  • [HUN]FaTaL
    Meg egy 5470en nem csodálom.
  • Papirzacsi
    Nem azért szaggat, mert REX, hanem mert HD...
  • [HUN]FaTaL
    Pl. állítsd át a felbontást rexben.
  • BPA102
    Esetleg valakinek nincs véletlen olyan felhő textúra készlete raktáron ami szebb mint az alap gyári felhők de nem olyan brutális mint mondjuk REX -é! Gondolok én itt a HD felbontásra! Érthetetlen módon a elkezdek szaggatni ha nem veszem le a felhő felbontást lowra!
  • BPA102
    itt sg-n és kaptam is üzenetet hogy megkaptad
  • Clidey
    Hova?? :D
  • Hypo #36733
    orbx forumon ha bereggelsz letoltheto az ENB series van kulon forumja beallitasokkal custom fileokkal stb
  • BPA102
    Igazából nem tudom mivel másolni kell a fájlokat! Egy brazil oldalon találtam és letöltöttem! Szerintem előtte érdemes biztonsági mentést csinálni a fájlokról amit én nem tettem meg! Ha valaki megteszi küldje el nekem! :D

Akinek kell írjon és küldöm privátban!
  • jtompi
    Ezek melyik kiegészítők? Tetszetős.
  • BPA102
    Ment Privát!