45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#37172 ott a FAQ annal nyilvanvalobb hely nem tudom letezik e -
nyulzoltan #37171 bocs mellényultam. fs9pilotnak akartam válaszolni -
nyulzoltan #37170 Kösz hogy ílyen részletesen leírtad, ez így teljesen világos, érthető.
Szerintem ha van kedved írni a leszállásról inkább itt a fórumon kéne valami tudástár vagy hasonló fiók ahol más is megtalálná ha érdekli, ne csak én olvassam, de privátban is köszönöm előre is.
-
fs9pilot #37169 Egy Cessna esetében alapból számolnod kell felszállásnál és után is a légcsavar által keltett energiával, ami enyhén balra fordítja a gépet (left-turning tendency), olyan érzés mint ha kilépnél a pedállal balra. Ezért ezt enyhén jobb pedállal korrigálnod kell. Ugyanez vonatkozik az oldalszélre is, ha oldalszeled van, értelemszerűen a széliránynak ellentétes pedállal kell korrigálnod hogy a gép a középvonalon (centerline) maradjon. Érdemes ugyebár a reptérre vonatkozó ATIS adást lekérned, ebből megtudod hogy milyen szélirány van és az erre vonatkozó szélsebességet is. A felszállási procedúra ilyen kis gépnél mindössze annyi, hogy szeles időjárásban (ha oldalszél van) akkor fokozatosan adsz vonóerőt a légcsavarra. Közben elkezded korrigálni az esetleges szélirányt, valamint a fent említett balra fordulást is. Az orrfutó emelési sebesség 65csomó. Ha érzed hogy nagyon gáz a felszállás, (túl erős az oldalszél), akkor a vonóerőt visszaveszed picit, korrigálsz, majd újból kakaót adsz, persze ezt azért úgy tedd hogy a kifutó hosszát is kalkuláld bele, tehát a "REIL" fények (ha este repülsz) előtt érdemes megsürgetni a felszállást. :) Ha nappal repülsz, akkor kb. be tudod lőni hogy ezek a fények hol is lehetnek. Felszállás utáni emelkedésnél pedig 75csomós sebességet próbáld tartani, a motor felső "takarólemeze" kb. egy vonalban legyen a horizonttal.
Igazából ezt írásban nagyon nehéz átadni, gyakorlás-gyakorlás és gyakorlás. :) Ajánlom hogy vegyél egy ruddert. :) A leszállás pedig külön téma, ha gondolod és érdekel szívesen segítek privátban hogy ne ide írjak regényeket. =) -
#37168 Fent "FÓRUM" gomb (tartalom mellett), aztán bal oldalon ott lesz: "PRIVÁT ÜZENETEK" -
nyulzoltan #37167 Kérem valaki mondja meg hogy tudok hozzáférni privát üzneteimhez ha épp nem kaptam? -
#37166 Rudder, de már írtam egyszer :) -
nyulzoltan #37165 Akkor én el voltam tévedve, kösz.
-
#37164 Rudder. -
nyulzoltan #37163 A yoj szár csavarásával tudom valamennyire féken tartani a gépet, persze ez nem olyan mint a pedál.
Tényleg mi ennek az oldal kormánynak az Angol neve?
-
fs9pilot #37162 Értelek, azt hittem van pedálod otthon repüléshez. :) Joy az megint más.. Annak nem igazán ajánlatos "odalépni" :DD
Akkor tényleg kalibrálási gond lesz. -
nyulzoltan #37161 Kösz a válaszokat, XP home van fent, Lehet hogy az oldalkormányzást kell valahogy jobban beállítani, azt hiszem az pedállal megy a Cessnában, én meg egy yoj al próbálom ugyanezt -
fs9pilot #37160 Természetesen igen, a gép irányítása is megváltozik picit illetve a limitek is a valóságot tükrözik. Amúgy a ruddernek "keményen" lépj oda, nem kell szarozni, én se szoktam még real-life repülésnél sem. :DDD Bírja. ;)
Ha meg kalibrációs gondok vannak, akkor elvileg a holtjátékkal tudsz játszadozni FS-en belül, vagy esetleg a vezérlőpultban az eszközök és nyomtatók rész alatt (nem tudom milyen oprendszered van.) -
#37159 Igen -
nyulzoltan #37158 A hard beállítás van legközelebb a valósághoz? -
#37157 Persze, hogy mászik a gép, ha szél van, vagy hardon van a realism. Neked kell ellenkormányozni vele. :) -
nyulzoltan #37156 Nem a szél a gond, lehet én nem tudom jól kezelni a ruddert.
Nincs 0 állása ahogy indul a gép mászik valamerre, hiába állítgattam.
Még próbálgatom hátha az én kezemben van a hiba. -
#37155 Azt nem néztem még meg. -
fs9pilot #37154 Más repülőtérnél megoldódott a probléma, vagy most már mindenhol van SID csak STAR nincs? -
#37153 Meg csináltam amit mondott, csak annyi váltózott hogy lhbp sid van de star az még mindig nincsen. -
fs9pilot #37152 Próbáld meg hogy kitörlöd a FMCWP mappát, valamint a PMDG mappából a SID és STAR fájlokat, és tedd fel a legújabb navdatát. -
#37151 Legújabb van fent. -
fs9pilot #37150 AIRAC -ból melyik Cycle van? Legújabb? -
#37149 Lenne egy olyan kérdésem hogy a pmdg md-11 mcdu-ban miért nincs lhbp-hez sid és start, de nem csak ezen a reptéren hanem máshol sincsen? -
#37148 Őőő, pl. szél van?:)
Használd a ruddert. -
nyulzoltan #37147 Szeretnék tanácsot kérni, a repülők leszaladnak a kifutóról start nál és érkezéskor is amint a betont elérem.
Több alaprepülővel és több reptérrel próbálkoztam, és több yostik kal is.
Próbáltam állítgatni trimmelve, az sem segít.
Ha valakinek van ötlete előre is köszönöm! -
fs9pilot #37146 Nekem is tetszett...
De azt már nem mondtam neki hogy megnézném hogy van neked pl. FL160-on vizsuálod a ránvéjen. küszöbszájú. -
#37145 :DDD -
fs9pilot #37144 Jájjj.. Eszembe jutott amikor egy "repülés kedvelő" srác próbálta nekem azt megmagyarázni a Cessnában repülés közben hogy a VOR az a "Visual on Runway" -t jelenti.. Próbáltam megállni ne röhögjek az arcába. xD -
nyulzoltan #37143 Kösz, ha sikerül látni fogjátok.
1et értek veled, így is messze többet ad ez a scenery, és nagyon sok sok munka van benne, örülök hogy használhatom. -
#37142 No ez meg a másik ok nálam is. Sajna nem sok időm jut az FS-re. Feladat van bőven. -
#37141 Bevallom, én sem szeretném zavarni.. jó rég értekeztünk utoljára, és Laci bácsi bőven el volt látva feladatokkal, családi dolgokkal. Azt se felejtsük el, nem egy tiniről van szó.. -
#37140 Ukrán kölkök elég érdekes és Laci bácsi felé amúgy korábban tolmácsolt módszert használtak a vtpp módhoz. Plusz landclass stílusokat hoztak létre, és ezeket használták fel a vektoros digitalizálásnál. Az ötlet abszolút egyezik az elképzeléseimmel. Van pár 1:25000-es papír szelvényem, és gyanítom fogok is rendelni párat a HMTH-tól, ha sikerül életképessé varázsolni a dolgot. Az igazi fennakadás sajnos az sbuilderből feltörő runtime errorok halmaza, amit fórumok, segédletek ide-oda nagyon nehéz elkerülni. Hiába van minden spec. req. fájl, környezet alá rakva. Hiába van Win XP pont emiatt még mindig a gépen. -
#37139 Az a kis Duna "zakó" engem annyira nem zavar, hogy emiatt zaklassam Laci bácsit. Ezért nem is ástam bele magam jobban. Már így is többet adott nekünk, ezzel a Sceneryvel, mint amit reméltem valaha is :) -
Matth3w #37138 A mentett pln-t be kell masolni az iFly navdat mappaba a tobbi koze csak ott FTPLAN ba menti, viszont en ha azzal akarom hasznalni az fmc-t kifagyasztja az fst valaki 5let?! -
#37137 Az eredeti vízrajz állományban (HP953150-2) a Duna vonala korrekt. A minap linkelt Pápa környéki javítás oka is, egy a LC állományban rejlő hiba miatt született. Sajnos a Dunát én javítani nem tudom, mert forrásfájl nincsen és nem is volt birtokomban sohasem. Kell írni Laci bácsinak ez ügyben, mert Pápa is kacifántosan lett javítva. Lényegében a LOD13 cellák határát kellett követnem, mert ellenkező esetben újabb hibás cellák jöttek létre. -
#37136 Ide tedd fel a képet:
http://iaro.3dmax.hu/
Feltöltés után a szögletes zárójeles linket másold be ide az SG-s szövegmezőbe. A kép fog megjelenni.
FS-ből "képlopáshoz" a Fraps-et használom.
Egyébként az út és vasúthálózat jól el lett készítve a MAS sceneryben. A települések is megjelennek az FS korlátain belül. Bizonyos limitált autogen épületek stb. VFR repülésnél azért el lehet ezek alapján tájékozódni, ha ismered nagyjából az országot. -
nyulzoltan #37135 Sajnos nem tudom hogy kell ílyen felvételt készíteni és feltenni ide,
így nem tudom megmutatni nálam ez hogy néz ki
Egyébként gondolom hogy nem végleges Ez a Hungary scenery pl Szentendrei szigeten nincs Horány,stb.
Természetesen ez nem kritika én még ílyet se tudnék csinálni
-
#37134 Üdv!
Én a régebbi Lago BP-t használom, arról tudok nyilatkozni.
Nos nálam is van Duna zakkanás, de a BP területen kívülre esik. Az északi rész rendben:
A déli részben meg picit kintebb az egyik ág zakkant. A leírás szerint van telepítve. Mint látható a képen, nem pont a Sceneryk találkozásánál van a hiba:
-
Legvar #37133 Sziasztok , tudnatok abban segiteni, hogy tudom importalni azokata flight planeket amit fs commanderben megcsinalok?! Akar pmdg akar iFly
Koszonom