45215
  • Hypo #37332
    persze nem rolad szolt termeszetesen amit irtam felre ne ersd:))

• gfarkas
    Teljesen egyetértünk, bár én türelmes vagyok alapból, ha végignézed a hozzászólásaimat általában segítek a "lustább"-jának is szívesen.
    Most meg a lentebb írtak miatt én is beleestem a csapdába.....
    De én is emberből vagyok...nem is telik FSX-et meghajtó masinára...
    Sokszor hozom rendbe a lányom gépét, mert olvasás nélkül kattintgat aztán meg kiderül, hogy jobb lett volna elolvasni mit is kérdezett az adott program.
  • Hypo #37330
    no problemo, csak azert mondtam mert forumok ( nem csak itt) hozzaszolasainak 87 % olyan dolgot kerdez ami le van irva, csak hát olvasni nem szeretnek, jobb ha mint sult galamb megkapnak keszen mindent, ez a mentalitas vezet oda hogy a mai civilizacio a sok technikai vivmany ellenere is sokkal sotetebb mar ami az emebreket illeti:)
  • gfarkas
    Kösz !
    Az inci-finci ánglusommal elolvastam én a helpjét, meg évek óta használom is, csak a kapkodás ide vezet ilyen vén, szenilis nyugdí... bocs. csökkentett járandóságos embernél.Az az igazság, hogy túl sok negatívum tenyerelt bele az életembe az utóbbi időben és ebből eredően "kiestem a szinkronból", de már higgadok, így ki is javítottam a kapkodásomból következő elcseszést.
  • Hypo #37328
    grat:) javaslom mielott felraksz valamit olvasd el a manulajat sok fejfajastol szabadit meg
  • gfarkas
    Időközben megoldódott, az acceleration bepipálásával lehet variálni.
  • gfarkas
    Urak!
    Egy rossz pillanatomban az EditVoicepack-al updatáltam minek következtében valami egyéb körülmény közrehatására úgy felgyorsult az FS ATC-je hogy az már idegesítő.Tudja -e valaki hogy hogy lehetne visszaszelídíteni mert az ősz hajszálaim száma a duplájára nőtt fél óra alatt.Előre is köszi a tanácsokat (megoldást).
  • gfarkas
    Elvileg nem, mert az UT mesh, a GE pedig csak texture.(Amennyire én tudom)
  • fs9pilot
    Az ultimate terrain -nek bekavar a ground environment pro?
  • Matth3w
    Ismerő ismerős .
    LSZH-LHBP Ausztria felett gondolt az fs egyet és elnavigált jóval az Olasz határon túl. majd gondoltam alt+F4
  • Hypo #37322
    Mi a meglepo?:)) anno egy lhbp-loww nal nagy forgalom es rossz ido nel annyit vektoralt hogy tovabb tartott mint maga az ut:)
  • fs9pilot
    Ez tetszett.
    Tudat alatt Atlanta Airshow -t csináltál. :DD
    Ebből már csak a függőleges orsó hiányzik, esetleg nullasebességű autorotációs manőver is mehetett volna még hogy teljes legyen a kép. :D
  • Papirzacsi
    Meg, de fogalmam sincs már vagy egy éve telepítettem az fs-t, de talán Ground Environmentet.
  • Willenbrock
    Megkérdezhetem hogy groundtextúrának milyen kiegészítőt használsz az fs9-hez?
  • Papirzacsi
    Ma összeesküdött ellenem az FS2004 és az Ifly! Megosztanám röviden a tapasztalatomat. :)
    Beneveztem egy KLAS-KATL útra az Ifly 737-tel. A terv az volt, hogy nyugat felől FL370-en érkezve, kényelmi okokból az ATC vektorálását választva, közelítem meg a repülőteret keleti irányból. Amióta fs2004-et használok, második alkalommal járok Atlantába, és az első ideérkezésem se volt zökkenőmentes.
    Szóval közelítettem nyugati irányból FL370-en, amikor is annak rendje és módja szerint az ATC közölte, hogy süllyedjek FL290-re. Kicsivel később, ahogy az mindig is lenni szokott, közli, hogy a 26R pályára fog vektorálni, meg is adta a vektort. Mivel az érkezésemmel ellentétes irányból kellett végrehajtani a leszállást, számítani lehetett rá, hogy Atlantát megkerülve fordít majd vissza a pályára a leszálláshoz. Az első vektor után nemsokkal kaptam a másodikat, majd a harmadikat, majd.... már nem is számoltam, éreztem, hogy ma is küzködik az ATC az irányokkal. Továbbra is FL290-en repülve elrepültem jóval Atlantától északra, és távolodtam, csak távoldotam, miközben követtem a hülyébbnél hülyébb vektorokat. Majd a reptértől több, mint 160km-re közli az ATC, hogy "ATC service terminated". Hát köszi! Mondom sebaj, IFR plan újra betölt, majdcsak odavektorál alapon. Erre közli, forduljak 300 fokra, majd emelkedjek FL360-ra, majd később FL370-re... Gyakorlatilag Las Vegasig vitt volna vissza... IFR plan törölve, megoldom magam.
    Kép a fasza vektorálásról:

Emellett az Ifly is elkezdett baromkodni. Visszafordulás közben HDG select bekapcsolva, fordul a gép, LVL CHG beállítva, hogy emelkedjen FL360-ra. Gázt feltolja koppanásig, fordul a gép, de baszik emelkedni. Már a vörös sávot harapja a sebesség, de még mindig baszik emelkedni...
    Vertical speed kiválaszt, és már emelkedik is. Újra LVL CHG kiválasztva gép meredek süllyedébe megy át. Végül kis erőszakolással és sok V/S móddal rávettem, hogy képes legyen LVL CHG-módban emelkedni.
    Itt még nem ért véget a gond.
    Átstastolásra kényszerültem, ÁTstart ugán HDG select, LVL CHG, AP be, fordul, emelkedik mint a kisangyal. Túrom az FMC-t, újabb megközelítésért, mikor egyszercsak lekapcsol az AP mindnféle jelzés nélkül. Éppen csak kimászok a CDU-ból, és Atlanta nem túl magas felhőkarcolói töltik be látómezőt. Lassan de finoman kilaposított és süllyedt bele a belvárosba... Végül ezt is megúsztam... De már a tököm tele lett az FSsel.
  • Hypo #37317
    http://www.blackboxsimulation.com/products/fs-2004/
  • nyulzoltan
    Kösz, rosszul de tudok kicsit, nem árt egy kis gyakorlás
  • gfarkas
    Nem tudom hogy tudsz-e angolul, de ezt nézd meg : rg festés
  • nyulzoltan
    nem baj kösz a reagálást, a fő problémám (mármint szimulátor ügyben)
    hogy valamilyen kis gépre akarok egyéni festést felíratot csinálni csak nem tudom hogy kell.
    Ez a gép meg csak megtetszett, stabilan jól reagál a yoj ra, 3d s fülke jól átlátható működik benne minden,
    de ha más gépen tudok festést csinálni az se baj.
  • gfarkas
    Bocsesz, elnéztem a típust,20j-re nem találtam én sem.
  • gfarkas
    Pl.: itt és itt, keresésbe beírod hogy carenado mooney és több tucat találatod lesz fs 9 és X-re is.
  • nyulzoltan
    letöltöttem egy nagyon jól működő gépet, carenado mooney 20j
    ehhez ha valaki tud helyet ahol festést lehet letölteni hozzá előre is köszönöm
  • nyulzoltan
    üdvözlök mindenkit, megint gépfestéses gondom van.
    Tud valaki abban segíteni hogy malév festést varázsoljak egy b.737 es re
    és egyedi festést kisebb gépre. Leginkább az érdekel mi kell hozzá?
    Malév ügyben már fél éve kértem kaptam segítséget, csak újra kellett raknom az FS t és a kittihawk és a posky félét nem találom most.
  • fs9pilot
    Köszönöm a cuccot.
    Majd ezzel megpróbálom, hátha elég lesz neki ennyi rendszer reinstall után. Mert szívem szerint, nem akarom az egészet újrarakni mert nincs baj vele amúgy sem, meg mire felpakolok rá mindent, elmegy a fél napom rá.
  • bebaszov [ZSIR]
    a registry problémára esetleg jó lehet ez:

http://forum.simflight.com/topic/63940-fix-for-fs-installation-registry-problems/
  • fs9pilot
    Ja, már én is rájöttem közben, meg amint láttam amúgy is van pár olyan kiegészítő aminek a C partíción is van cucca.

..... :(
    Pedig azt hittem megúszom.
  • macleody
    Szerintem újra kell, mert a win telepítéssel törlöd a regisztrációs adatbázist is.
  • fs9pilot
    Uraim. Elérkezett az idő, amikor a Win7 -nek mennie kell, és frisset kell felraknom. :D Az lenne kérdésem, hogy a rendszer a C partíción van, az FS pedig a D partíción. Ugye elvileg csak az FS9.cfg van a C partíción, ha ezt lementem, majd újratelepítés után visszamásolom, akkor gondolom nem kell újrapakolnom az egész FS-t a d partíción, mert ahhoz nem nyúlok.
    ??
  • Hypo #37304
    :)))
  • Papirzacsi
    A 152 válasz valahol megvan nekem "okosítva" is. Igény szerint...
    :-D
  • Hypo #37302
    jó drága mondjuk szóval ha kell szivessen kölcsönadom ezt a meteo koynvet illetve a 152 kerdes es valasz konyvet, de csak ha vigyazol ra es vissza kapom:)))
  • Gegi86
    Köszi a választ!
  • fs9pilot
    Megközelítőleg igen. A PPL(A)-hoz szerintem ebben minden benne van ami kell, sokan forgatják ezt a könyvet, és sikeresen le is vizsgáznak. :) Sokat lépsz előre, ha már felkészülten mész oda.
  • Gegi86
    És ami ebben a két könyvben megtalálható tudás az elég a ppl jogosítványhoz?
  • fs9pilot
    Ui.: Kezdésnek elég. :) Bőven.
  • fs9pilot
    Igen ez elég jó könvy. Ajánlom még hozzá a Repülés Meteorológia könyvet is: LINK jobb oldalt a menüben, alul találod meg.
  • Hypo #37296
    nekem ne mond ezzel szivok mar egy jo ideje, ppl se volt olcso de azota beleolt orak egy vagyon es epp hogy meg van a minimum legalabb havi 15 orat kene repulni hogy az ember formaban maradjon de ezt nem lehet ma magyarorszagon BECSULETESEN kitermelni
  • Gegi86
    A hivatásos pilótákat kérdezném, hogy ez a könyv jó az alapok megtanulásához vagy ennél komolyabb kell?
  • fs9pilot
    De sajnos tájékoztattak engem is hogy több mint valószínű (95%) hogy a kitűnő gazdasági helyzet miatt, a kedvezmény sem lesz meg Február elejétől szóval bátran kijelenthetem hogy sorstársak leszünk. :)
    Szóval hamarosan zárul Miki mókatára. Ilyenkor azért elgondolkodom rajta hogy az Amerikai viszonylathoz képest, itthon örül az ember ha a jogosítások megszerzése után tud repülni teszem azt havonta 1x. Hiszen ahogy írtad is, közel 29.000Ft -al drágább itthon 1 nyamvadt óra repülés. A lényeg, hogy megszenvedsz a jogosításért, de kb. annyit tudsz repülni, mint egy olyan ember akinek nincs pilóta engedélye. :)) Sőt, olyan embernek akinek van lóvéja sétarepülgetni 2hetente, az többet tölt a levegőben mint ÉN, aki elvileg pilóta lennék. Röhej.
  • Hypo #37293
    ja ugy kerem más:) mert en orölok ha 1 ora összejön.....:((