45215
  • polluxware
    "#

Comment: Returning to lessor. Bye Bye Malev!"
  • polluxware
    másik 3 a csatorna felett jár már
  • polluxware
    HA-LOC most száll le..
  • polluxware
  • w77d
    nemrég ment el az egyik gépünk egy idetartó Ryanair mellett... a megszokottnál közelebb mentek egymáshoz szemlátomást
  • jtompi
    Én hármat láttam itthonról az ablakból. Közvetlenül a 31L mellett. Innen még tökéletesen látszik a jellegzetes festés még sötétben is mivel a reptér fányei még megvilágítják. :-(
  • w77d
    én is kémlelem az eget, 1-et láttam... majd meghasadt a szívem...
  • jtompi
    Most mennek el a malév gépei itt az ablakom előtt 200 lábon és közben hallgatom az ap
    proch-ot. Szomorú :-(
  • [HUN]FaTaL
  • bankii
    Ti el sem tudjátok képzelni, hány, és hány öregembernek sajdul meg a szíve ennek az agóniának láttán.

És persze az ide vezető út is keserves volt onnan kintről...
  • m814
    Hamarosan.
  • Hont
    Példának vehették volna az Alitalia-t, vagy a Swiss példáját!
    Csak hát okos más hibájából tanul, mi meg csak mutogatunk ilyenkor két kézzel, hogy Ö meg Ö a hibás!
    Simán lehetett volna egy Malév Pro céget párhuzamosan felépíteni és váltani, mikor itt az idő!
    A digok, meg a csokigyártók is ezt csinálták!
    Az utasok semmit nem vettek észre az egészből!
    Most megint rajtunk röhög az egész világ!:(
  • Clidey
    Nem voltál elég gyors Zsolti!!!??? Ejj-ejjj!!! :)))
  • Hypo #37480
  • Clidey
    Félreértettél, én egy szóval sem kételkedtem abban amit írtál! Sőt, teljesen logikus és elfogadható lépés a konkurencia részéről. A mai világban sajnos már csak így lehet talpon maradni egy légitársaságnak; könyökölni kell, néha gusztustalan húzásokba bocsátkozni, ha kell, másokon átgázolva kell harcolni az utaslétszámért.
    Így kellett volna viselkednie a Malév vezetésének is. Ehelyett mit csináltak? Lapultak mint szar a fűbe és várták hogy milyen ítéletet hoz (vagy épp nem hoz) a fejük felett a kormány. Ad pénzt vagy nem ad(hat). Nem tudom ez a mostani vezérigazgató mióta van a székébe de lehet ez jól - vagy legalábbis jobban - csinálta mint az elődei, hisz utasforgalmilag sokat lépett előre a cég - csak már későn került vezető pozícióba nem lett elég ideje fellendíteni a céget. :(
  • zsoltfireman
    Szia,
    Mikor lehet hozzáférni a scenery-hez?
  • Hypo #37477
    Egyik szerelo baratommal beszeltem ok a malev egyik kft je oket nem erinti a leallas....erdekes de meg eleg homaly ott minden.

• Hypo #37476
    Szerintem olvasd at az elmult ev torteneseit es akkor mar annyira nem elkepzelhetetlen hogy lobbyyztak ezert.

Azt a tamogatast aminek a visszafizetesere kotelezte az EU a malevet azt csak most minositettek szabalyellenesnek evekig hagytak nem volt gond, amikor az a hulye Oszko kint volt akkor ala is istak a papirokat, akkor kerdezem en MIERT PONT MOST lett gond az ilyesfajta tamogatas?

a: Lehet mert a Fidesz megutaltatot minket mindenkivel es gondoltak eloveszik?
    b: valaki valakik lobbyztak erte? ( lasd wizzair feljelentese...stb)
    c: lehet az egesz tok veletlen is

De itt minden kormany hibazott
  • polluxware
    szarrá megy itt minden ebben az országban.. ez sajátosság
  • Clidey
    Én is nagyon sajnálom a Malévet, egy igazán patinás cég...volt... Azonban a sok hozzánemértő, évente a stafétát egymás kezébe adó vezérigazgató megtette a hatását... :(
    Azonban sokkal jobban sajnálom azt a tengernyi szakembert (elsősorban a pilótákat-szerelőket) akik most az utcára kerülnek egyik percről a másikra. Remélem amennyit csak tud, átvesz a Ryanair - ha már más választás nem lesz.
    Az hogy a riválisok egyből léptek nincs abban semmi kivetnivaló; teljesen logikus húzás. Ezért botorság volna kritizálni őket szerintem. Hisz hatalmas harc van most ezen a piacon. Inkább nem kellett volna annak idején kirúgni a Váradit...szemmel láthatóan kiválóan elkormányozza a Wizzair-t...most nagy valószínűséggel lenne egy jól működő, nyereséges Malévünk. De a politikusaink máshogy gondolták...nekik nem a cég élete volt a fő szempont hanem hogy minél több lóvét tudjanak kiszedni belőle...és most itt az eredménye.
  • w77d
    igen ez a másik... amint meghalt a malév, rekordgyorsasággal özönlöttek be a keselyűk...
  • Hypo #37472
    és rögtön megjelentek a tetem felett a rynair wizz air erdekes modon, nem lennek meglepve ha lobbyztak volna az EUs buntetesert....
  • w77d
    csak én vagyok kegyetlenül szomorú, hogy így hirtelen vége az eddigi büszkeségünknek? Már állnak sorba a gépek az 1-es Terminál előtt, hogy elhagyják az országot, fájó percek ezek.
    Sokat repültem Malévvel, büszke is voltam rá, nagyon sajnálom...
  • polluxware
    kábé egy szinten van azzal ,hogy : "gyarmatosítás folyamatban"

csak így könnyedebb lágyabb, és nem légzést illetve vizeletkiválasztás leállást okozó csendes somolygásra ad okot

de démagóóóg;)
  • Clidey
    Ő Acés nem Malévos. Bár lehet hogy már más hangszeren is játszik... :)
  • Clidey
    Nahh oké, akkor helyben vagyunk! :)
  • polluxware
    "jó pihenést.."

ez nekem egy kicsit olyan "baltás"
  • Hypo #37466
    Utolsó malev járat elköszönése az irányitástól
    ITT
  • polluxware
    alert gondlom úgy is törli őket..

vagy neki is nagyobb gondja van perpill:(
  • polluxware
    smittt érvéjz...

"Nálunk a hivatalos képesítés hiánya sem kizáró ok hogy pilóóta légy!"

• polluxware
    humanistásturázás

na.. smittul mégx1
  • polluxware
    szerintem szervezzük meg minél hamarabb, hogyan tehermentesíthetjük a malév utakat, itt legalább virtuálisan

hogy ne álljon le..

indíthatnánk is egy külön részleget amivel kimondottan kármentési is humanitásius szállítmányozást bonyolíthatnánk.. tudjátok.. rizs, gyógyszer, menekültek evakuálása az országból:)

persze ezt is csak "virtuálisan"
  • polluxware
    valójában a mol részvények megvásárlásával akarták a kerozin árakat is befolyásolni...

csak

hopika, azon is buktunk
  • Hont
    Figyelj!
    Mindenkinek van szabad véleménye!
    Ezt még a Fletoék is tiszteletben tartották!
    Én is tisztelem a Te elképzelésed!
    Természetesen ez kicsit OFF, de gondolom ez egy különleges alkalom!
    Nem megszokott hogy egy kormány hagy csődbe menni egy "nemzeti" légi céget!
    Egyébként kérlek hogy olvass utána, hogy ki a felelős, mert a soraid között azt olvasom, hogy csak homályos elképzelésed van egy két dologról.
    A MALÉVnek egyáltalán nem kellett volna csődbe menni!
    Milló lehetőség volt!
    De mint PolluxWare Barátunk is írta "elkúrták" nem kicsit!
    Részemről lezártnak tekíntem ezt a témát!
    Aki esetleg mellre szívta, attól elnézést kérek!
  • polluxware
    próbáltam valami egyszerű könnyen emészthető demagóg fogást találni a szitun.. na.. ennyi

érted;)
  • spyy55
    OhJE-OhJE!!!
  • Clidey
    És?
  • Gegi86
    Szerintem most kéne abba hagyni hogy ki mit mondott, ki mit tett vitát, és szépen emlékezzünk meg a MALÉV-ról.
  • polluxware
    hümm.. egy helyen van?
  • polluxware
    én hallottam valami olyasmit is, hogy a külföldi befektetők menekültek a gondolattól is hogy píízt feccöljenek, egy ilyen "kiszámítható és biztonságos" jogi feltételekkel rendelkező ország légitársaságába....

ki tudja mi az igazság.....