45215
  • Hypo #44495
    Na BUD-DUB is cockpitben ráadásul magyar Kapitány (Tupoljeven kezdte a malévnél anno) Maestro tTe biztos ismered Sz.Tibi nagy spanja.( Ilosfalvi Péter) Szuper volt ez is.
  • Clidey

Sokkal-sokkal szegényebbek lennénk ha nem volna ez az LHBP, ez tény!
  • asolyom
    Szegény ember vízzel főz... :-) Minthogy notebook gépen vagyok kénytelen pillanatnyilag repkedni, így az Intel HD Graphics-tól túl nagy teljesítmény nem várható. Azonban az FS9 így elég tűrhetően elfut rajta, azonban észrevehető volt, amint egyre jobban melegszik a masina, annál jobban kezd ingadozni az FPS. Nosza, tegnap gyorsan rátettem a masinát egy külső hűtőre, és úgy tűnik, hogy ez eléggé sokat segített neki. Sokkal kevésbé melegszik, és az FPS is sokkal stabilabb.
  • jaszy76
    Utállak! :D
  • Hont
    Hát nem gyönyörű?! LHBP-n jövök megyek napok óta! Egyszerűen nem bírok betelni vele! Taxi ide, taxi oda, iskola kör nappal, iskola kör éjjel! Az FS9-be nem bírok bele unni! Az iFLY meg mámor egy sikoly!
  • Hont
    Még-még-még...
  • Clidey
    Inkább most akkor nem részletezem hova nőjön körmöd... :DDD
    Mondjuk ha a Te kezedben is benne lenne már 6-7-8000 óra Rád is azt mondaná egy outszájder hogy vérprofin nyomod... Így most még csak mi tudjuk... :DDDD
    Várjuk a további élménybeszámolókat-videókat!!!!!
  • Hypo #44488
    Persze mindenképp. Ide felé nagyon jó fej pilóták voltak, a kapitány Ír volt a másodpilóta svéd fiatal srác. Kapitány rögtön azzal kezdte, hogy akkor lőttek a filmnézésüknek mivel itt vagyok:)))) Vérprofin és lazán történt minden, a felszállás után 3000FT után hátradőlés és "pihenés" következett. Pár eljárást kérdeztem tőlük, company procedures...stb. Utazó magasságon azért előkerültek a mobilok és a tetris. LHBP-n ATC ráhagyott mindent a pilótákra nem volt nagy forgalom, érdekes volt approach briefing még 13L re volt de aztán a vége 31L, lett. Ők nem gyakran jönnek Pestre mert rotálódnak a pilóták mondta is a kapitány a legnehezebb mindig a parkolóhely megtalálása:))))

Sok érdekes dolgot meséltek, először a fiatal másodpilóta kérdezte nyomasson e egy cockpit guide-ot, mondtam nagyon kedves csináljanak mindent úgy mintha itt se lennék, nekem ez is nagy öröm:)) meg aztán pár dolgot ismerek én is:))) Aztán szóba került a szimulátor is:) Első kérdés szerintetek??? FSX-t tudod smooth-ul futtatni?:))) Adtam pár jó tanácsot:))))))

Mondták ha ők jönnek látom őket csak szóljak aztán beülök:) ( Company kártyám megvan így nem sok akadálya van. Egyik képen épp a kapitány a szabályzatot olvassa pont ezt a részt:)

Szóval nagy élmény, illetve érdekes is mennyire lazán és vér profin nyomják!!!!

Utoljára szerkesztette: Hypo, 2014.09.07. 08:50:02
  • BB5207

Nem semmi !!
  • gfarkas
    Hát örök élmény lesz az biztos, betekinteni a gépház munkájába úgy élesben. A néhány An-26, L-410, Mi-8-17,Tu-154-es (ezek voltak akkor amikor még aktív voltam és tudtam hiénázni, BőIng még sehol) kabinélményem ér annyit, mint egy közepes nászéjszaka. Még a C-17-el tennék szívesen egy fordulót valamerre.
    Sikerüljön visszafelé is és majd számolj be róla, már amennyire egy ilyen élményt meg lehet osztani másokkal.
  • Hont
    Azért gondolj ránk...!
  • Hypo #44484
    fps is jó volt, pilóták is jó fejek voltak.
  • Hypo #44483
    :) És vasárnap is ha minden jól megy:)
  • Hont
    uhh! de jó Neked...!
  • gfarkas
    Ilyen pofátlanul hiénázni..............csak én voltam képes úgy 15-25 évvel ezelőtt, jó volt a wc ajtó is csak repüljön és meg lehessen kapaszkodni a rigliben.
  • Clidey
    Lájkoltam is... :)
    De azt hogy most mit gondolok rólad, inkább nem írom le... :DDD
  • Hypo #44479
    Na én meg közben abban a szerencsében részesültem, hogy a Dublin Budapest utat egy 737-800 pilótafülkéjében ültem végig:))
  • bzsoli

Sziasztok!

Szeretnék veletek megosztani egy IVAO-s rendezvényt, egyúttal ez egy meghívó is lenne részetekre:

Az időpont már végleges, 2014. szeptember 20-n szombaton helyi idő szerint déltől másnap délig tart az idei 24 órás IVAO rendezvényünk.

A helyszín a békéscsabai repülőtér főépülete, ahova személyesen is várjuk majd az érdeklődőket.

A békéscsabai repülőtér üzemeltetője, az előzetes egyeztetéseket követően, szívesen biztosítja a helyszínt a rendezvény lebonyolítására. Ennek köszönhetően, a rendezvény egy egészen autentikus környezetben, egy igazi repülőtéren zajlana, amelynek során sétarepülésre, reptérlátogatásra is sor kerülhetne. A szállást korlátozott számban, de teljesen díjmentesen tudnák biztosítani számunkra, valamint a helyszínnek, és a remélhetően még jó időnek is köszönhetően több szabadtéri lehetőség is adott lenne. A rendelkezésünkre álló idő egészen péntek délutántól vasárnap estig adott.

Rendezvény programterve
    (változások, módosítások még történhetnek)

Péntek:

• 14 órától érkezés a helyszínre, szálláshelyek elfoglalása (sátrazás vagy két ágyas szobák, teljesen ingyenesen)
    • 16 órától irányítóterem berendezése, számítógépek ellenőrzése (a szervezők legfeljebb 10 számítógépet tudnak biztosítani irányításhoz), irányítói munkaállomások kialakítása, feliratok elhelyezése megnevezésekkel frekvenciákkal
    • 18 órától közös szalonnasütés, beszélgetés, vagy pedig, mondjuk esetleges rossz idő esetén, bemelegítésképpen IVAO-n irányítás a repülőtér toronyépületéből.

Szombat:

• 8 órától készülődés a rendezvényre, további vendégek, résztvevők fogadása
    • 9 órától sétarepülés 3-4 csoport részére, csoportonként 3 fő részére (+1 fő pilóta Szegfű Gergő személyében) a program része a repülőgép előkészítése, ellenőrzése is (a részvétel díját előre egyeztetjük, tehát ez NEM ingyenes)
    • 11 órától a gyülekező az irányítóteremben, eligazítás a helyi idő szerinti 12 órai kezdéshez
    • 11:50-kor a rendezvény megnyitása Elsik István (HU-DIR) vagy Baumann Zsolt (HU-ADIR) rövid köszöntőjével.
    • 16 órától vacsora, (előzetesen regisztráló és fizető tagoknak főétel + köret, illetve ha jut, akkor bárkinek, aki még igényli)
    • 20 órától, statisztika ismertetése a rendezvény addig forgalmáról

Vasárnap:

• 8 órától statisztika ismertetése a rendezvény addig forgalmáról
    • 12 órakor a rendezvény zárása, statisztika ismertetése a rendezvény teljes forgalmáról
    • 13 órától ebéd (előzetesen regisztráló és fizető tagoknak főétel + köret, illetve ha jut, akkor bárkinek, aki még szeretne ebédelni)
    • 16 óráig irányítóterem kiürítése, korábbi elrendezésének visszaállítsa, takarítás

Folyamatos lehetőségek, programok:

• Péntek 16 órától FSX Cessna szimulátor lesz kipróbálható 3 monitorral, Saitek vezérlőkkel (pedál, gázkar, szarvkormány, kapcsolók)
    • Szombat reggel 8 órától önköltséges büfé fog üzemelni vasárnap 14 óráig (kávé, üdítő, ásványvíz, chips, és esetleg gyümölcsök valamint szendvicsek lesznek kaphatóak)
    • Pénteken 16 órától folyamatosan látogatható a reptér területe (apron, hangár, futópálya, torony, tűzoltó autó), de csak csoportosan, kinevezett vezetőkkel, szabadtéri részeken láthatósági mellényben.
    • Budapest, Sármellék, Debrecen reptereken a reptér területét „webkamera” jelleggel az adott irányítók külön számítógépről is láthatják (FSX segítségével)
    • Igény esetén, Boeing, Airbus, Tu-154 bemutatókat, ismertetőket is meg tudunk szervezni kellő típusismerettel rendelkező, gyakorlott pilótákkal.
    • Igény esetén, repüléssel kapcsolatosan 2-3 témában rövid előadások is várhatóak szombat délután.

• A rendezvény részeként 2-3 óra időtartamban önkéntes, társadalmi munka jelleggel segítünk a repülőtérnek valamilyen üzemeltetési, fenntartási feladat ellátásban

IVAO HU vezetősége

Ezen a linken lehet jelentkezni a találkozóra, ha személyesen is szeretnél részt venni.

ONLINE JÁRATFOGLALÁSI RENDSZER

MEGHIVO-PDF
    Utoljára szerkesztette: bzsoli, 2014.09.05. 14:09:54
  • Hypo #44477
    helyes igy is kell, és nem is cseszegetésből írtam, én is sokkal jobban szeretek iskolakörözni nagy szélbe úgy van értelme gyakorolni
  • Hont
    Volt ott más elkúrt dolog is, de a CrossWind volt a lényeg...:D
    Az a röhej, hogy azt "gondoljuk", hogy már megy a gép irányba pofozása és akkor jön egy ilyen kis nyíró szélcsík és az egész addigi tudás, amit szélcsendben, vagy ideális leszállási körülmények között megszereztünk, megy a levesbe. Mostanában mindig ilyen "extrém" dolgokat próbálgatok, mert nem fújhat a szél mindig 130 v. 310 fokról.
  • Hypo #44475
    NICE!!!!!! azért a course a heading a go around altitude sehol:))) na jó csak szőrszáll hasogatok mert szép volt a landing:))))
  • Hont
    Tegnap este volt egy kis oldal szél LHBP-n!

• asolyom
    Megoldódott a probléma, túl nagy volt az ablak, át kellett méretezni.
  • Hont
    Én meg ma megint repültem egyet az FS9 -l és meg kell, hogy mondjam, hogy még mindíg ez a "beszt of" !
    Feltettem egy külső FPS limitert és azt kell mondjam, hogy sokkal jobb mint a belső!
    Mondhatom azt is, hogy lenyűgöző...
  • asolyom
    Most ott tartok, hogy nincs CTD, viszont shift+2-re, vagy a clickspotra cseszik megjelenni a GPS.
  • asolyom
    Bocsi Simflyer GPS296
  • asolyom
    Hm....valaki szaladt már bele az alábbi esetbe?

Megpróbáltam a Flysimware Garmin 296-ot a Safirba betenni, és minden alkalommal out of memory hibával kilép.
  • asolyom
    Végül is mindegy. :-)

Meg most a Sibwings Safir is marhára tetszik, jó kis gép az is. :-)
  • Clidey
    Hát jót kérdeztél...2009 óta már lefolyt pár deci víz a Dunán...afranc se emlékszik már rá. :)))
  • asolyom
    Az első között ezt dobta ki a gugli, úgyhogy már megnéztem, de azért köszi. :-)

Az eredeti air fájllal készült ez a videó? Mert a flightsim.com-on van hozzá egy javított aerodinamika, de azt még nem próbáltam.
  • Clidey

• asolyom
    Most találtam rá újra az Oliver Fischer féle Bü-131 Jungmann-ra, szenzációs kis masina! :-)
  • hrundibaksi
  • hrundibaksi
  • Clidey
  • Clidey
    Ahogy kiveszem erről a lengyel honlapról abbamaradt a dolog mert időközben megjelent az AS Wilga...meg volt valami adatvesztése is a srácnak...próbálj beregelni hozzájuk hátha a letöltések között van valami.
  • koj
    Köszi :D
  • Hont
    Egyébként azért nem jött válasz a kérdésedre (holott kb 20-an állandóan online vagyunk) mert még nem olvastad el a FAQ-t!
    Ugyan is ez ott mind le van írva!
    A másik meg sokan harapnak a "játék" kifejezésre! Az itt lévők zöme lassan megette kenyere javát és nem igazán tartjuk játéknak...
    Amennyiben kérdésed van, akkor azt célirányosan tedd fel, különben nem jön rá válasz.
  • asolyom
    Erre azért nehéz röviden válaszolni. :-) Merthogy ízlések, és pofonok....

Először is lehet feltenni kiegészítő scenery-ket, ami lehet egy reptér, vagy esetleg egy terült (pl. Alaszka)
    Aztán lehet feltenni repülőket, kinek mi tetszik...propelleres...jet
    Vannak továbbá egyéb kiegészítők, amik a vizuális élményt növelik....felhő, és víz textúrák (pl. REX, Zinertek Ultimate Water)
    És lehet még időjárást generáló progikat használni (pl. Active Sky, FS Global Real Weather)

De ezek csak szemelvények, se szeri, se száma a rengeteg, és jobbnál jobb kiegészítőknek.

Remélem, ez segít.
  • koj
    Valaki?