MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gfarkas
Most képzeld el, ezzel a "párnás" Ancsával még én is repültem erre-arra....
Örülök, hogy tetszett. <#wave>

Gyõzõ, Köszönöm nagyon tetszett !
Ilyet azért nem minden nap látni !
<#eljen><#integet2>

gfarkas
Most látom én hülye kanveréb, hogy ezt már egyszer feltettem...bocsi. <#nemtudom><#worship>

gfarkas
Ez meg a volt munkahelyem, a lokátormûhely és a nagycsarnok egy ebédszünet alatt, ezért van a nagy pangás, egyébként elég mozgalmas volt az élet.

Bocsi a sok filmért, de egy kicsit csendes lett a topik...

gfarkas
Egy kis érdekesség az esõs napokra :

Framsen
Elnézést, hogy itt a nyár közepén ilyenekkel zaklatom a csapatot <#crazya>
...de nagyon keresek egy jó PSS+POSKY 777 VC Mergét, nem tudtok egyet a véletlen folytán ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hont
Hát...Vannak felhõk, meg házak! Különbözõ repcsik! Sõt én múltkor találtam egy léghajót is, csak nem bírtam vele felszállni valamiért.
Húúú. Ez egymondatos választ kíván 😛

Milyen modokat kell telepíteni a játékhoz hogy szebb legyen?
Hont
<#eljen><#eljen><#worship>
gfarkas
És motor - hajtõmû indítás elõtt gondoljatok arra is, hogy kik és mit dolgoztak azon, hogy Ti biztonságosan le is szálljatok :

jaszy76
FS9 rulez 😊

Hypo
😊))) pont tegnap indítottam el hónapok óta elõszór és simán repültem egy kis ifr.t😊 zökkenõ nélkül😊)

Hont
Ha repülni akarok, akkor nálam is FS9...!
A többinél nem szól másról az egész, mint a baszogatás, szaggatás és hibakódok neten történõ megfejtése...
jaszy76
Én maradok a 9-nél.
Pusztulat volt nálam sz FSX.
Annyi mindent kellett vissza venni a graf. beállításokból, meg optimalizálni, hogy hagytam a fenébe. Tweakeljen, aki ráér. 😄

Hypo
ááá csórók vagyunk😊

Hölgyeim! Volt kint valaki innen most a Szolnoki sportreptéren? Júni 6-7-8-9 -bõl valamelyik napon? "Legendák a Levegõben" címmel futott a program.

///M I Love BMW. :)

Hypo
Dehogy is en meg regi gepen nyomom alomfax maximum😉

gfarkas
Mindenkinek köszönöm a lelkes fogadtatást, aránylag jól vagyok. Ahogy elnézem erõsen lemaradtam, itt már mindenki álomvason és FSX-en repked olyan addonokkal amikrõl nem is hallottam.......... most már én is folytatom a 9-es felrakását, (meg a repkedést)bár úgysem lesz kész soha.

Hypo
WELCOME ON BOARD!!!!

Clidey
Welcome on board again! <#hawaii><#eljen><#integet2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Nyavalya essen bele, jó lett volna, ha késõbb van.. sajna vizsgaidõszak.
Remélem Gyõzõ feltöltõdtél, ha már egyszer Füredre rendelt a repülési váltás.
Gép bevált, majd fácsebúkon küldök hétvégén pár nyalánkságos fotót.
Hont
Szia Gyõzõ!
Üdv újra itthon!!!!<#wave><#wave>
gfarkas
Ja és akit esetleg érdekel és még nem hallott róla : http://airshowinfo.hu/hirek/hirek/item/133-nyilt-nap-a-papai-bazisrepuloteren-programok.html, Nyílt nap Pápán 2014.06.28-án. <#finom>

gfarkas
Na végre én is itthon, teljes üzemben, (be kellett hozni 1 hónap minden elmaradt vackát, de most már talán egyenesben leszek - lejárt jogsi, elmaradt gyógyszer feliratás, Füreden elveszett telefon pótlása / kártya még nincs hozzá csókolom a T-mobilt/...stb.)
Bevált az új gép Tomi?

jaszy76
Azt mondod, küzdjek? :-D
Kipróbálom amit javasoltál. Köszi!

CptSAB
UT Eur ha fent a Vector, nem kell. Csak erõforrást kajál. Érdemes egy picit az FS eredeti cfg-ét is megmotozni, mert ki lehet hozni + FPS-t még (nálam +15-20 fps). Azért láthatóan ráeresztetted a rettenetet. Nálam nincs fent REX (helyette felteszem a Pablo Diaz féle free felhõ csomagot), sem ENB. Annyi, hogy a rwy/twy textúrákat picit csereberéltem. NGX meg szerintem csak hab volt a tortán. Ne add fel olyan könnyen. Autogent sem érdemes nagyol felhúzni, mert azzal oda lehet csapni bõszen szerencsétlen procinak. FS9 300 épület és 600 fa objektjével szemben itt majd 9-10 ezer agn objektum helyezhetõ el egy 1,2 x 1,2 m2-es LOD13 cellán. Autogen le normálra, scenery detail normál+1 fok oszt gatya. Nem kell több.
NGX helyett meg esetleg iFly 737?
Hypo
ja az csak hát azzal a konfiggal minden más játék full grafon 😊))) de hát ezt megszoktuk egy trabantot tuningolunk évek óta de motort nem lehet cserélni😊) illetve P3d hez kaptunk egy nagyobb turbót ennyi😊) de se fék se futómû😊

jaszy76
Igazság szerint csak próbáltam a gépem határait. Eldöntöttem, hogy maradok az FS9-nél, mert, habár nem annyira szép, de az általam használt kiegekkel szépen elfut. Annyi idõt és lóvét beleöltem már, hogy ezt még egyszer nem fogom eljátszani csak azért, hogy szebb legyen.
Se idõm, se pénzem. 😊
Viszont azt el kell ismernem, hogy egy megfelelõ konfiggal baromi élvezetes az FSX.

Hypo
Miért akarod menteni az FMC vel a plant??? ha free routeplan-t használsz az lementi, vroute lementi, minden nav progi lementi minek az fmc vel menteni?

Hypo
FSglobal es ORBX BASE meg Vector es UT EU az minek egybe????
REX extreme felhõk hát annyit nem érnek amennyit esznek, ENB meg dettó. és akkor erre ráengeded az NGX-et😊)

Orbx Base+Vector és valami vfr hely kezdjed itt😊 mert amit felsoroltál az mind mind 10fps- 😊 és a végén a max 60 bol nem maradt semmi

Hont
<#merges2><#wow3><#nevetes1>

Én sem mentettem még FMC útvonalat...<#nemtudom>
jaszy76
Ebben én nem tudok segíteni, mivel nem így csinálom:
én az FSC-vel tervezem meg az útvonalat, ott mentem el, aztán az FMC-ben a CO-Route menüvel betöltöm.
Sosem mentettem FMC-ben útvonalat.

OFF
Na, FSX fent, sikerült kifektetni a rendszert:
FSglobal + ORBX Base + Vector + UT Europe + REX Extreme OD + LHSim LHBP + ENB + NGX
10 FPS 😄

Elnézést kérek,ha tolakodásnak tûnik ,ha megismétlem a kérdésem !<#rinya>
Az fs9 program IFly B737 NG típusú gép fedélzeti számítógépének beprogramozott útvonal tervének mentését képtelen vagyok megcsinálni!
Számtalan alkalommal elolvastam, és lépésrõl lépésre megcsináltam a segédletben lévõ ALERT által leközölt magyar nyelvû leírás alapján az FMC programozását!
Miután elkészültem az útvonal bevitelével,visszalépek az ACT RTE lapra, de itt a 5L beviteli billentyûnél nincs ott a SAVE parancs, illetve nem tudom azt hogy hogyan mentsem el a felprogramozott útvonalat!
Nagyon köszönöm a válaszokat arra, hogy mit ronthatok el ??? Már számtalan videót is megnéztem, eredménytelenül !!!
<#integet2>

CptSAB
Valahogy a mipmapp kezelés terén mintha nem lenne a helyzet magaslatán az MSI kártyája. Sajnos amikor pl. készítettem a Fertõszentmiklósi fõépületet, halmozottan jött a probléma elõ, mert egyszerûen elmosta az épület textúráját. Hiába nézegettem a forrásmodellt, sehogy sem értettem, ami korábban jó volt, miért nem már. ATi HD2400 Pro-nál ez más volt, felhúztam mindent fullra oszt jó napot.
CptSAB
Nöm érti.. sajna a Gt430 használata óta szenvedek a blúrosodással. Elõtte az ATi kártyámmal jó volt a képminõség, de ezzel az nvidia csodával az istenért sem tudom sem fs2004, sem fsx alól megszüntetni, idestova már jópár éve.
Hypo
blur es FPS nincs kapcsolatban a shutter meg 50 fps nel is lehet,

CptSAB
Ezért írtam, hogy semmi csicsa. FSGlobal fennt, meg a Vector. HD-ét nem erõltetem, mert a VGA-ban semmi potenciál nincs ezen a téren. Sajna az átkozott blúrosodást eddig sehogy sem tudtam eltüntetni. Egyenlõre a legnagyobb erõforrást zabáló objektum a kaposújlaki rádió torony. Felér egy fizetõs sceneryvel.. Tibi tudja melyikrõl van szó szerintem. No elég ránézni, és ott leszáll 26-30-ra az FPS. 😊
berczy
Én pont most váltottam, ill. felújítottam a gépet. Régi i7 920 D0 2.66GHz 4GHz-re húzva, 6Gb RAM, nVidia GTX760. elég jól megy az X, 25-30 FPS LHBP-n NGX-el, ORBX, UTX, FSGLOBAL REX fent. Szerintem elég jó. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
😊 hát egy ütõs add on egy FTX global meg még egy két más plusz hd texture hd felhõk aztán csak pislogsz😊)))

CptSAB
FSX nagyon hálás tud lenni a minél magasabb órajelnek. Persze nem egy Celeron kategóriában, de én teszteltem anno 2,4 GHz Celeron D-én, hamar ment a levesbe, a demóig jutottam. Utána 2,2 GHz-es E2200-al, jobban futott, de a 20 fps-t sem nagyon tudta összeszedni, majd jött egy 2,8 GHz-es E7400 azzal már legalább hozta a 20 fps-t, de erõsen levett, közepes grafikával. A 3,4 GHz és a gyorsabb memóriabusz alatt megtáltosodott. Gyanítom, ha nagyon felhúznék mindent, meg teletolnám REX meg egyébb ultimate dolgokkal, bizti hamar elfogynának a tartalékok.
Hypo
az igen😊 pláne antialias-al😊

jaszy76
Köszönöm mindkettõtöknek, akkor teszek egy próbát.
Kérdéseim tuti, hogy lesznek, de akkor átmegyek FSX topikba.
Habár biztos, hogy az 1920x1080 felbontás megeszi a vasat. 😊

CptSAB
Nézd Én most egy i3-4130-al 4 GB 1600 MHz RAM és GT430-al futottam neki. Nincs agyoncicomázva, high beállítások, pár apróságban ultra high, felbontás 1360x768 (ez a monitor vége). Global+Vector 10 méteres mesh 1 méteres textúra res. detailed felhõk. Szépen fut. Limiter kilõve. FPS változóan 40-117 között mozog. VFR röpködök
Hypo
hát ha optimalizalod fsx-et akkor azert lehet vele repkedni persze nem biztos hogy PMDG vel, de próbát megér.

jaszy76
Részben OFF:

Mostanában csinál érdekes dolgokat az FS, ezért lehet, hogy újra teszem. Ebbõl adódik a kérdés:
Ivy Bridge I5
Asus GTX560
8gb Corsair Vengeance 1600
SSD
Ezzel érdemes nekifutni az FSX-nek?
Feleslegesen nem szenvednék a telepítgetéssel.
Köszönöm!

CptSAB
És mekkora igazság.. 😊 Default 20-ra állítva, miközben a vas tud 60-80-100-at is 😊
Clidey, nagyon köszönöm! Az egyik problémám megoldódott !
<#worship><#worship><#worship>

Clidey
Fent a MCP-n állítsd PLAN-ra a tekerentyût, akkor lesz ott a STEP.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Ezért szokom én mindig azt mondani hogy bármiféle fps-limiter használata f*szság. Én soha nem használtam és nem is fogok. Tegye csak ki nekem a max fps-t amit csak bír a vas, ha kell neki másra a prociidõ majd úgyis elvesz belõle... 😊