45215
  • Hypo #37693
    :)))))))))))))))"...Nem én kapcsoltam ki dude, hanem a buzi FSX " :))))))
  • Clidey
    Nem én kapcsoltam ki dude, hanem a buzi FSX kacccsolgatja magától...az FS9 meg nem, őt nem zavarja az aero... LOL
  • Hypo #37691
    :) fsx nel is en kikapcsoltam minden szart, söt van egy olyan hogy latszodjon az ablak mikor huzod na azt nagyon nem szereti az fsx UI ja es a menu is neha vagy villogot vagy nem latszott de igy mukodik
  • spyy55
  • Clidey
    Nálam a visual cuccok meg az aero surface sem zavarja az FS2004-et...ellenben érdekes módon az újabb FSX nem bírja ezeket és kikapcsolja azokat egyből. Hiába no, mikroszoft cucc mindkettő, a kompatibilitás meg rulez... :D
  • Hypo #37688
    Jobb eger gomb fs9.exe re properties es ott lehet beallitani kompatibilitast, adminn modot stb

Ez csak egy pelda kep:) szoval disable visual themes, disable desktop comp,

es hat aero kikapcsolasa teljesen de azt a control panelen tudod
  • spyy55
    Hö? Na ez újdonság. Vagyis ha megadom a kompatibilitást (még nemtom hogyan), FullScreen-ben alt-ra végre előjönnek az ablakok? (pl. FSUIPC)
  • Hypo #37686
    WINDOWS7= RUN AS ADMINISTRATOR!!!!!!!!!!! ez az alapszabaly, sot fs9/fsx.exe nel is megadod hogy admin modba futassa mindig, fs9.exe nel meg a kompatibilitast xp re es asztal effektek satobbi tiltasa es akkor a menubar se fagy ki
  • spyy55
    Na végre! Újraraktam iFly-t (rendszergazdaként) és minden jól működött (baaa, ezentúl mindent úgy teszek fel!) Minden csavart és anyát, műszereket átnéztem. Leszámítva az elfelejtett strobe-t 4000 feet-ig, tökéletes volt a repülés.
    Köszi!
  • Hypo #37684
  • vzsolo
    Tu-144-hez egyáltalán nem értek, de Tu-154-en ahhoz, hogy a PKP-1-en (PFD) legyen raw data ILS kijelzés a PN-5 pulton felkapcsolva kell lennie a СТРЕЛКИ КОМАНД (FD) és a ПОСАДКИ (Approach mode) kapcsolóknak, továbbá benyomva kell lennie a ЗАХОД (Localizer) és ГЛИСС (Glideslope) gomboknak. Azt nem tudom, hogy mennyiben hasonlítanak a két gép rendszerei, vagy vannak-e egyáltalán ilyen kapcsolók, de hátha segít. :D
  • Hypo #37682
    http://www.docstoc.com/docs/72433287/Tu-144-Flight-Manual
  • Willenbrock
    Köszönöm,kipróbálom majd.Ha meg tudom nyitni a kétikönyvet akkor könnyebb lesz kiigazodni ezen a gépen.
  • Hypo #37680
    http://www.ivao.hu/wp-content/uploads/charts/lhbp/lh_ad_2_lhbp_ils_31r.pdf

3fokos besiklas
  • Hypo #37679
    van free app fskneeboard azt hiszema neve abba be tufsz tolteni pdf eket es F10 re feljon oda mehetnek a chartok
  • Willenbrock
    Mondjuk a besiklás kicsit meredek volt mert kicsit magasabbról kezdtem ereszkedni.Az a baj hogy a kézikönyv word dokumentumait sem nyitja meg a word-nem tölthető be a garfikus szűrő.Ilyenkor hogy lehet ezeket megnyitni?
  • Hypo #37677
    nem hiszem. bár nem repültem Tu val szóval nem tudom ott pontossan mi az ILS eljaras, de ha ils freki betekerve crs betekerve es jo magassagon vagy el kell kapnod a gs-t
  • Willenbrock
    Default.Máshol még nem próbáltam,a faq példa útvonalat próbálgattam.
  • Willenbrock
    Az ADF csatornán nem állítottam be semmit,az lehet oka annak hogy ILS leszállásnál nem jöttek elő a segédjelek?
  • Hypo #37674
    sima default ferihegy vagy az Aerosoft fele? más reptérnél is ez van?
  • Willenbrock
    Igen 310 fokra tekertem az iránytűn mert a ferihegyi 31R-re szálltam le ahogy a FAQ-ban van.A course vonal sem mozgott hanem kb fixen állt,csak a VOR mutató,a DME távolságmérő és az iránytű működött,ezekkel is odataláltam de a course vonal nem tudom miért nem megy mikor az iránytűs műszeren be volt az irány tekerve.
  • Hypo #37672
    CRS-t betekerted az ILS hez tartozó kurzusra?
  • Willenbrock
    A TU-144-essel szoktam repülni,a pontos IFR repülést próbálgatom.A VOR-DME használatra rájöttem de az ILS frekvenciát hiába vittem be a NAV1-be nem jöttek elő besikláskor a segítő jelek a műhorizonton.Az lehet az oka hogy az NDB adó nem volt beállítva az ADF csatornán?
  • Matth3w
    Malev 737-600 vagóhídra

Erdekes hogy milyen sokba kerul alig 10 eves masina :(
  • fs9pilot
    Mellesleg elnézést akinek mondtam az André féle 767VC packot, de nem találom. :/
  • Hypo #37668
    FSBUILD+TOPCAT kiváló kombó én azzal nyomom Ifly es MD11 et.
  • spyy55
    Tyűűha. Nem emlékszem, hogy rendszergazdaként, de ha az a baj, akkor grrrrrrrrr!!!
    Letörlöm, felteszem úgy és az általad javasolt CLB-t is JOBBAN meglesem, bár a Target spd-et is 250-re állítottam be és az Eng out spd-t is.
    A joykar fullon van, mindig úgy hagyom, míg el nem érem az utazó magasságot és csak azután húzom le minimumra.
    A (MCP) Commanded speed (mikor kinyomom a VNAV-ot) pl. A01.-ot mutat, de volt már rá példa, hogy átváltottam C/O-val kts-re és 20-30 közötti értéket mutatott (PFD-n is leesett). Mire feltekertem 250-re eléggé lebukott a gép.
    Nincs mese... újrateszem rendszergazdaként eredeti iFly-omat, és talán... talán...

Hypo: Fsbulidet nem használok, de köszi a tippet, utánajárok, mert érdekel.
  • Hypo #37666
    hát elvileg ha fsbuildet hasznalsz esetleg topcat-el egyutt ott megkapod a stabtrim erteket (cg) azt kell oda beirni.

de akkor nalad mas a gond ahogy nezem
  • Papirzacsi
    Sztem nem beállítási probléma. De a trimmet pl. nem kötelező beírni, így ha kihagyod se történik semmi. A CDU-ban csak azok a kötelezően kitöltendő értékek, amik négyzettel vannak megadva. Minden más opcionális. Helyedben felszállás előtt megnézném a CLB oldalt, hogy ott milyen sebesség szerepel.
    Illetve felhoznám amit utálok, de lehet benne valami igazság. Rendszergazdaként telepítetted a gépet?
    Na meg felszállás közben a joystickodon a gázkar hol áll?
    A PFD-n milyen sebesség jelenik meg commanded speedként? (a magenta színű számok a sebességskála tetején). Amit az FMC diktál, vagy valami egészen más?
    Aztán még van 1000+1 ilyen kérdés.
  • spyy55
    A/T bekapcsolva, már "before start engine procedures" előtt benyomva (manual szerint is). A trim-et mindig 0,01-re állítom az FMC Take Off Ref oldalán. Régebben is erre állítottam és nem volt semmi gond (azért erre állítottam, mert fogalmam sem volt, hogy mi alapján kell). VNAV-ot 400-800 feet között 5-15 fokos emelkedésnél szoktam benyomni, amit enged is.
    Trim-et mi alapján kell akkor? (egyébként nem hinném, hogy az lenne a gond, mert régebben működött ezen az értéken is.)
    Netán N1 limit oldalon?
    Köszi!
  • Hypo #37663
    Autothrotle bekapcsolva?
    Vnavot akkor engedi bekapcsolni ha oda van trimmelve ha tul felfele huz vagy lefele akkor nem engedi bekapcsolni
  • spyy55
    Nem néztem, hol áll be a sebesség, mert para, aztán VNAV ki és sebi 250-re beállítva autopilotnál. De legtöbbször 160 alatt van. A V2+20 érték is beállítva, de néha nem is arra esik vissza, hanem mintha 100 alá is esne. Az auto-magasság is behal. Egyedül LNAV működik. Még az N1-re sem reagál.
    FMC-ben megadom az útvonalat, aztán ZFW-ben a súlyt, majd reserves 2-4, és cont index 15-20 között. Ezeket mindig erre állítom. Majd a magasság, szél, °C fok, transalt, stb. Takeoffnál a Flaps, trim, és bepötyögöm a 3 V sebit. Az IAS-t ugyebár V2+20-ra állítom. A FMC Legs-ben a waypontok magassága rendben, a Fix pontokat a map-ek alapján állítom be. Egyszer az összes ponton bepötyögtem a 250/5000 értéket, hogy 250 kts-el menjen 500 feet-en. De ezt sem érti meg a gép... :( Ezért gondoltam, hogy az iFly menüjében lehet valami gigsz.
    Egyébként ha utazómagasságra érkezem, ott már jó (+leszállásnál).
    Próbálkoztam még az ENG OUT SPD oldalon, a 190-et átírtam 250-re sejtvén, hogy 250 kts-re ugrik, de semmi :(
    737-800 és 700-ason is ez van. Kezd idegesíteni a dolog, mert régebben minden működött, de amióta új FS-t raktam és iFly-t, azóta semmi, pedig a régi saját tutorialom szerint repülök, ami anno bevált és jó volt...
    (vagy nincs itt valami N1 probléma???)
  • fs9pilot
    Sehol sem áll be a sebesség ha elkezd csökkenni? Mert ha kisebb értéknél beáll, akkor konfigurációs gond lehet. Cost index jó? Gondolom, vagyis ahogy írtad, minden megvan adva az FMC -nek. Ha eléred az utazómagasságot, és akkor nyomod meg a VNAV -ot, akkor megtartja a beállított sebességet? Vagy akkor sem? Amúgy van olyan eset hogy felülbírálja az általad megadott Max. sebesség értéket.
  • spyy55
    iFly: emelkedésnél a VNAV benyomásakor még MINDIG leesik a sebi, pedig az FMC beállítva az TUTI!!! Mi lehet a gond? Esetleg iFly menüjében kell beállítani valamit? HELP!!!
  • [HUN]FaTaL
    Pedig má' vagy egy hónapja beszerezhető :D
  • Hypo #37658
    :))))
  • polluxware
    "nemzeti érdek" "nemzeti vagyon" "nemzeti lobogó" "nemzeti együttműködés" "nemzeti shortolás"

"nemzeti"

"nemzeti sajátos nekem-nekem"
  • Hont
    Ki gondolta volna...!
    De ez biztos csak most jutott eszükbe febr 3. után...
  • polluxware
    "Repülőjáratokat indít Debrecen és London között június 18-tól a Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere és Váradi János, a Wizz Air vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón a cívis városban. "

mitől van nekem egy olyan huncut érzésem ,hogy........
  • Clidey
    Arra próbáltam utalni hogy ezt a Krakkó szinörit még sehol sem láttam a net sötét oldalán...ezek szerint te már igen... :)