MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy76
Megõrülök!
FSUIPC-ben belõttem a saitek karokat: throttle, spoiler, flaps
Minden mûködik is, de a francért nem lehet a spoilert arm-ba rakni? Állíthatom ahova akarom, szabályozza is a spoilert, de nem lehet belõni arm állásba.
Ha billre teszem a spoiler arm funkciót, akkor okés, a fõfutó koppanásakor megy is le a kar, de a spoiler nem nyílik. Nem értem...

Azóta minden vissza gyári beállításra, de a spoiler továbbra sem mûködik.

gfarkas
Jók a képeid a honlapodon, gratula.
Mindig tanul az ember.

gfarkas
Bulgárba (Plovdiv) a 23-asok voltak nagyjavításon de azokban csak jégtelenítõ szesz volt, a loksit antifriz (fagyálló folyadék - autóba is jó volt eredeti töménységben -40 C-ig) hûtötte úgy hogy a kerozinon keresztül vezették.A szeszes hûtésnél az elsõ futógondolába volt kivezetve a szeszgõz ezért azt után kellett tölteni kb. 40 perc loksi üzem után.
A repszesz tulajdonképpen dehidratált 98%-os ("pálinka") krumpliszesz volt.Vízzel higítva volt illendõ fogyasztani, de néhányan elbírtak vele anélkül is,így elõfordult jelentõsebb bevetések után, hogy másnap egy pohár víz után ugyanolyan kajki lett az ember mint elõtte nap.

CptSAB
Köke! Tanakodtam ugyanis, hogy az ital eredetije a bulgáriai nagyjavítások során került a képbe, és valami nemzeti ital volt e .. avagy valami erõs pálesz féle, de itt a válasz, ami felénk is ismerõs volt, mert titokban mindenki arról beszélt, borvirágos taszári katonák láttán, hogy repszesz, repszesz.. 😄
gfarkas
Mea culpa !

polluxware
a lényeg hogy az elnyomásnak vége<#papakacsint>

most az ünneplés ideje van

Papirzacsi
Nem is lenne értelme a vitának. De, hogy ne csak rám hagyd a dolgot, hanem ismeretterjesztõ jellege is legyen a felvetett dolognak, kikerestem, amit bárki megtehetett volna:Egy rövid de kedves kis oldalacska
És persze amit bárki megnézhet az airlinersen:
1. kép
2. kép
3. kép (dugó levéve)
4. kép (látszik, hogy nem látszik a fan fokozat)
Valszeg azok a bizonyos "usákok" nem teljesen ok nélkül gondolhatták úgy, még az ilyenkor szükséges korlátozások ellenére is, hogy jobb lehet a következõ járattal vinni, mint ezért külön teherszállító géppel lerepülni ugyanazt az utat, másik személyzettel, stb. stb.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

gfarkas
A repkóra szoktuk mondani, persze több "fedõneve" is volt.
A Fater jó cikkeket írt annó, érdemes elolvasni, sok titkot elárul.
A szesz volt a lokátor hûtõfolyadéka, az ablak jégtelenítõje, a helikben keverték glicerinnel, de az edzettebb muszlincákat nem zavarta....
Ez volt a legfogyóbb fogyóanyag amivel a seregben találkoztam.
A 08-as avatásán láttam, hát megöregedtünk, most meg még rugnak néhányat belénk, lehet nyugdíjam sem lesz vagy az infarktusommal mehetek kápónak a debreceni stadionépítésre.

CptSAB
Még emlékszem a 80-as évek közepén megjelenõ elsõ "fantázia" rajzokra a Mig-29-rõl. 😊 Gyõzõ, "Tömör" mit hív busman tigrisnyálnak? 😄 Neked tudnod kell.. 😄
gfarkas
A PG-ben (Tököl) az iskolai osztályterembõl a betonra láttunk, Szergejék minden mozdulatát láttuk.
Igen, mindkét típussal volt szerencsém repülni VVS-Aeroflot színekben Pápa-Kunmadaras ill. Pápa-Sármellék-Tököl viszonylatban.Jó nagy böhönye mindkettõ, pl. az IL-76-osban csigalépcsõ van, szobányi berendezéstér és még onnan kezdõdik a raktér.Egy élmény volt amikor a 11-es 23-asért jöttek vele.Kb. C-17 kategória.
A Pápa - Frunze (gugli a barátod, mert most nem így hívják a Kínai határ melletti akkor zárt várost.), Pápa-Krasznodar, Pápa-Asztrahany utakat meg An-26-al is és Tu-154-el is megtettem Tokmagi leszállással(An-26).
Tökölön már akkor ültem a MiG-29-es kabinjában amikor még a nagyközönség tán azt sem tudta, hogy létezik.
Alkatrészért szinte az összes magyar és szovjet repteret bejártam kocsival, helikopterrel, repülõvel meg sok-sok repszesszel.Betonjavításkor települtem Mezõkövesdre és Szentkirályra.
Külsõ függesztményként terhet utasgéppel szállítani eléggé drága és kockázatos dolog..., ettõl még igaz lehet, de az Usákok mindenre képesek.;-))

köszi a válaszokat gfarkas és papirzacsi! 😊

CptSAB
Sok érdekességet rejt az a VSZ múlt, amelyekrõl nagy valószínûséggel nem is nagyon fogunk hallani.. :S nem lesznek képek róla airlinersen, a spec szakmai-ex kiszolgáló emberek oldalaira meg "ki" keresne rá, ha a létérõl sem tud a dolognak 😊 Gyanítom, Gyõzõ Te Tökölön azért láttál élõben sok érdekeset. Az IL-76 volt a szavaid mögött rejtõzõ madárka? Vagy a "légcsavaros" An-12?
polluxware
gyerekek... lent a határnál az iskolakör bézzzlegjénél volt alkalmam "kisebb" távolságból hallani és meglesni egy F4u Corsairt...

shodaszép hangja volt... az a kis R-2800as doublewásp erõforrás egy külön hangvilág

szegedi reptér felett még csinált két húrkot mielõtt leszállt volna

sajnálom hogy nem tudtam ma kimenni a reptérre... ez valami olyasmi mint a napfogyatkozás, csak ritkább<#rinya>

polluxware
ez a nyári huncut perlekedés, a bugó füzi tupicskák násztáncára emlékeztet<#whatever>

gfarkas
Vitatkozzon a szõröslábu hopcihér, Neked van igazad.

Papirzacsi
Talán olvass utána, hogy a 747 opcionálisan rendelkezik egy bal szárnyon elhelyezett külsõ teher függesztési képességgel, ahol rendszerint ritkán ugyan, de hajtómûveket szállítottak A-ból B-be, mondjuk a légitársaság egy másik gépének cserealkatrészként.
És ha elõveszed a farkasszemed, még talán fel is tûnik, hogy nincs beszerelve a fan fokozat és a belsõ áram beömlõje elé egy "dugó" van szerelve. De keress rá a neten, fogsz még infót találni róla.
A repmûszaki múlt szép, a pár évtized méginkább, de az még mindig csak egy kis szelete a világnak...

gfarkas
A-ból B-be lekonzervált, szilikagéllel alaposan bepakolva,zárt,vízmentes ládába (un. "kavtyorka") csomagolva szállítanak hajtómûveket.Nekem elhiheted pár évtizedes repmûszaki múlt után.

Papirzacsi
Very big tévedés.

gfarkas
Egy új v. továbbfejlesztett hajtómû kipróbálása üzemi körülmények között.
Van úgy, hogy nem plusszban szerelik, hanem egy eredeti helyére.

Papirzacsi
Egy külsõ függesztményként A-ból B-be szállított hajtómû.

gyerekek ez a kép mi? mert esküszöm nem értem 😄 link

polluxware
én egyedül a "splash screent" hagytam meg<#hawaii>

Clidey
Anno én is leszedtem, mert nem volt más alternatíva számomra. De mára már egy bit sem maradt belõle. 😛

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
háááát.. azt legalább "leszedtem"

de ezt?!

fújjjjjj

[HUN]FaTaL
<#banplz><#banplz>

Komoly anyagot tolhatnak.

http://goo.gl/gd6Zi5

m814
Akkor kukkantsd meg a training edition változatát.......<#wow1>

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

[HUN]FaTaL
100$? Nooormális?😄

Clidey
No, hát ezek mellett az Ariane csak egy iparitanuló! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
polluxware
SZÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉTVET AZ IDEG

MÁMA SZEGEDEN LESZÁLLT TANKOLNI EGY F4U cORSAIR!

és most tudtam csak meg

polluxware
a nap vicce

Gegi86
OFF

Hát ennek szépen áll a függõleges vezérsíkja.
Hypo
Természetesen 2000feet alatt joga van repterv nelkul repulni, csak akkor elvileg a tajekoztato szolgaltatast se vehetne iganybe, FIC ingyenes, segitõkészek, le kell adni mindig flightplant.

Tegnap pl a balaton folott jott a következö rádiózás:
Tájékoztató szervusztok, navigációs gyakorlatra mennénk, milyen az ido a balatonnal?
FIC: Radaron semmi, de lenne egy kérdés, ha már nav gyakorlat annak nem kéne a részének lennie a leadott flightplan?

Nagy csend....

😊

polluxware
még annyit...

sztem mindenkinek megnyugtatóbb, és kellemesebben megy a "reflex" ha tudjuk azt hogy biza mindenki *pik

tehát *junk együtt!

legyen drága repbenzin, legyen dráága vizsga, legyen minél több agyhalott fegyülelõ p.titkár, és repüljenek keresztbe a csiklóernyõsök és egyéb idegesítõ légtéri jelenségek

polluxware
vízzel kapcsolatban kábé olyan dolgok törpéntek itten mifelénk, hogy a csóka megvette a "kishajót" mer pííze volt rá (agya már kevésbé)... oszt kiccsalád a fedélzeten, majd megpróbált átsuhanni 60-70el a kompkötél alatt😉 ((nem vette észre az acélsodronyt a víz felett, meg a táblát, meg a kompot, meg kábé hogy valmi nem stimmel))

namostan ha valki látta fejetlen lovast (film)

na persze a rendõr már csak utólag..

de ha én kimerészkedek a vízre, akkor rögtön jön a píííízre a vizidisznója

CptSAB
Nincs közlekedési morál, sem felelõsség. Sem földön, sem levegõben, sem vízen. Ennyi. Nincs visszatartó, elrettentõ erõ.
Clidey
Najahh...mifelénk is rendszeresen látni hátimotoros puhatestût iskolakör hosszúfalán szemben a forgalommal...és kurvára nem zavartatja magát...csak megy bele a nagyvilágba. Egyszer Ankettessel csokorba kéne õket szedni a belépõre...akkor talán megtanulnák hol a helyük... 😄

chicco
csúzli van?
Lõj neki 1 Leo jégkrémet.

Hypo
😊)) hát hihetetlen dolgokat muvelnek aztan meg ok irnak hogy fuj nagyzolos kisgepesek....de se radio se flightplan se iskola kor es hipp hopp elottem egy hatimotoros keresztbe a palyairannyal de kar hogy ilyenkor nincs gepagyu a gepen

Clidey
Nédamán, neked is van bajod a csiklóernyõsökkel? 😊)))

hehe én meg fel is 😛 😄
[HUN]FaTaL
Hehe, láttam élõben leszállni 😊

jaszy76
Most nézem meg huszadszorra. 😄

Hypo
<#taps><#taps><#taps>

Hont
Le a kalappal elõttük!<#worship>
Nagy dolog egy ilyen paripát így össze lapátolni!
Öröm lenne kipróbálni!
CptSAB
Végre megértük! Pinkóczi József ezredes úr személyében méltó pilótával szállhatott fel az öreg UTI Sas.
m814
<#eljen>

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

jaszy76
Papirzacsi
Fasza, thx!

polluxware
ezt mondom😉 alapból (default) berakja õket és nem jó..

ezért kell kézzel mégx1 kiválasztani hiába van ott alapból

2-3x újraindítgatás után jöttem rá